Last news in Fakti

14 Март, 2022 18:34 772 1

Заместник-министър Петрова прие заместник-министъра по публичната дипломация на Южна Корея

  • мвнр-
  • южна-
  • корея-
  • българия-
  • министерство-
  • сътрудничество-
  • икономика

Двамата обсъдиха отличните двустранни отношения, възможностите за активизиране на политическия диалог и икономическите връзки

Заместник-министър Петрова прие заместник-министъра по публичната дипломация на Южна Корея - 1
Снимка: Shutterstock

Заместник-министърът на външните работи, Велислава Петрова, прие заместник-министъра по публичната дипломация на Република Южна Корея, Ли Санг-хуа. Двамата обсъдиха отличните двустранни отношения, възможностите за активизиране на политическия диалог и икономическите връзки, както и взаимноизгодното сътрудничество в областта на културата, науката и образованието. Това се съобщава на сайта на МВнР.

"Готови сме да работим, така че да постигнем отношения до ниво стратегическо партньорство", заяви заместник-министър Велислава Петрова. Тя изтъкна още, че през годините двете страни са изградили отлични отношения както в двустранен така и в многостранен формат. В допълнение, заместник-министър Петрова изрази желанието на българската страна за привличане на корейски инвестиции у нас.

По време на разговора двете страни обсъдиха и въпроси на сътрудничеството в международни организации, сред които ЮНЕСКО и взаимната подкрепа за кандидатури, както и ситуацията на Корейския полуостров и кризата в Украйна.

Двамата заместник-министри изразиха задоволството си от предстоящото подписване на „Договореност за сътрудничество в областта на образованието и културата между правителството на Република България и правителството на Република Корея“.

Заместник-министър, Велислава Петрова, и заместник-министър, Ли Санг-хуа, се договориха за провеждането на политически консултации на ниво заместник-министър на външните работи.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    2 0 Отговор
    Много са хубави тамошните жителки !