Last news in Fakti
  Тема: Украйна

19 Март, 2022 05:59 3 017 17

14 хиляди избягаха от обсадения Мариупол

  • мариупол-
  • русия-
  • украйна-
  • евакуация

Според сведенията на руската страна, напусналите града са почти  57 000 души

14 хиляди избягаха от обсадения Мариупол - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Близо 14 хиляди души са успели да се евакуират от обсадения от руските сили украински град Мариупол. Според сведенията на руската страна, напусналите града са почти 57 000 души, предаде БНР.

Ръководителят на руския Национален център за управление на отбраната ген-полковник Михаил Мизинцев обяви, че Русия е готова да гарантира живота на украинските военни, които се предадат в Мариупол - град с население от около 450 000 души, съобщава РИА Новости.

Украинската информационна агенция Униан от своя страна посочва, че защитниците на града водят улични битки и нямат намерение да капитулират. Според градския съвет руските сили хвърлят над града средно 50-100 авиобомби дневно.

Повече от 350 хиляди жители на Мариупол продължават да се крият в бомбоубежища, добавя Униан.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Делфийския оратор

    53 5 Отговор
    Азовците ще ги трепят до последния . Нарочно ги разположиха в рускоговорящия Мариупол.
  • 2 МАЙДАН

    44 6 Отговор
    Зеления на съд !!!
  • 3 меркантилност

    44 7 Отговор
    нямаше нито една жертва да има ако зеленски беше показал малко доверие, ама военния индустриален комплекс иска да си изпере парите от оръжия
  • 4 хихихи

    10 1 Отговор
    Днес е слънчево.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 САТЪРА НА ХАНА

    39 3 Отговор
    БРАТЯТА ОСВОБОДИТЕЛИ БУТАТ НАЦИСТИТЕ КЪМ МЕТСЛУРГИЧНИЯ КОМБИНАТ АЗОВСТАЛЬ - далече от цивилното население
    .....
    И КАТО ГИ ВКАРАТ В ЗАВОДА ЩЕ ГИ ИЗПЕПЕЛЯТ :)
  • 7 Русия спаси 14 000 от окупаторите Азов

    52 6 Отговор
    Азов гонеше от домовете им мариапулци, настаняваха се в детски градини, училища, болници, театри, които сами взривяваха при позорното си бягство, преоблечени като цивилни. Според разкази на очевидци и жертви на укронацистите, са им спряли ток и вода, храна,медии, не дават информация за хуманитарните коридори на Русия. Влачат ги насила в подземия на театри и обществени сгради без вода и храна, включително деца и жени. Малкото опитали се да избягат, биват разстрелвани от снайперисти на Азов, разположени по покриви на сгради. След блестяща операция на руските спец части, повечето жители са освободени, образуват се огромни колони от спасени заложници на Азов. Хората плачат и прегръщат спасителите от Русия.
  • 8 Ловният сезон е открит

    25 3 Отговор
    Сред евакуираните вчера над 40 000 мариуполци е имало статици дезертьори от Азов, преоблечени като жени и старци. 89 от тях са отстреляни на място, по данни на риа ру.
  • 9 Олга

    29 1 Отговор
    Пишещите лъжи, както те са се свикнали, за ситуацията в Мариупол както и за военната операция като цяло имат един проблем: тези, които сега напускат града започнали да разказват всичко за престъпленията на нацистите. И журналисти-махинатори изпаднали в много неудобна ситуация - няма как обяснят тази еквилибристика със съвестта си и журналистката етика.
    Лъжата винаги има къса дистанция и бързо се разкрива.Така ще бъде и занапред. Правдата винаги пробива пътя си независимо кога. Нацизмът в Украйна има и той там показа страшната античовешка си същност.

    Коментиран от #13

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Иванушка  🇷🇺

    8 1 Отговор
    Сутришната сводка:

    Украйна призна - загубихме Азовско море! Над 30 000 обекта са унищожени на територията на Украйна
    от въоръжените сили на ДНР.

    Министерството на отбраната на Украйна от своя страна призна, че въоръжените сили на страната са загубили достъп до Азовско море. Това се посочва в оперативното резюме на Министерството на отбраната на страната, публикувано във Фейсбук.

    Де факто това означава признание, че Украйна е загубила и Мариупол, където все още остатъците на обградените наионалистически формирования водят боеве, прикривайки се с мирни граждани заложници. 

    Киев досега не признаваше загубата на излаз на Азовско море, след като Русия обяви, че това се е случило още на 1 март. Украинските военни са загубили напълно достъп до Азовско море, стана ясно тогава от изявление на официалния представител на руското министерство на отбраната генерал-майор Игор Конашенков. 

    „Предните отряди на Народната милиция на Донецката народна република достигнаха административната граница на Донецка област и се свързаха с военните части на въоръжените сили на Руската федерация, които поеха контрола над регионите на Украйна по брега на Азовско море. От днес изходът на въоръжените сили на Украйна към Азовско море е напълно блокиран", заяви ген. Конашенков.  
  • 13 наташка

    2 3 Отговор

    До коментар #9 от "Олга":

    аре в анадолу.гассан ждëт тибля
  • 14 OTAN

    3 1 Отговор
    после орките да не плачат а нас за что.с атомен огън и титанов меч ще минем до урал.
    Бог Го иска ✌
  • 15 предателство

    1 2 Отговор
    Зеленски изостави Мариупол. Сега Азовските бабаити са обградени в завода, ликвидират се а Киев гледа филмите на Зеленски.

    Коментиран от #16

  • 16 църкай сега

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "предателство":

    после ше цвърчиш
  • 17 Иво

    0 0 Отговор
    Zа Мир и безопасност без нацисти.
Новини по държави: