Last news in Fakti

28 Март, 2022 19:54 26 053 213

Руснаците в Германия, които гордо развяха руския флаг

  • германия-
  • русия-
  • протест

От Германия, меката на класическата музика, на практика бяха прогонени две от най-грандиозните светила в тази сфера: руският диригент Валери Гергиев и оперната певица Анна Нетребко, които са известни като привърженици на Путин

Руснаците в Германия, които гордо развяха руския флаг - 1
Снимка: DW

В Германия живеят милиони руснаци. Вчера няколкостотин от тях гордо развяха руски флагове. Гледка, която накара мнозина германци да настръхнат. А. Андреев припомня ключови моменти от столетната руско-германска история.

Знаете ли кой майчин език е най-разпространен в Германия след немския? Не, не е турски. Нито арабски или английски. Над 3 милиона души в Германия говорят като майчин език руски. Много от тях гледат руските пропагандни канали по телевизора. И пазаруват в руски супермаркети, където щандовете за алкохол предлагат подаръчни пакети, оформени като автомати "Калашников", револвери или сандъчета с гранати.

Няма благонадеждна статистика, но фактите говорят, че сериозен процент германски граждани от руски произход гласуват за крайно дясната партия "Алтернатива за Германия". И че редовно са се включвали в доминираните от тази партия антиваксърски протести.

А вчера, докато в София се провеждаше концерт в подкрепа на Украйна, около 500 руснаци, живеещи в района на Кьолн и Бон, развяха от автомобилите си руски знамена в рамките на организирано по интернет автошествие. Липсваше кръвожадният знак Z, който вече на много места в Германия е забранен. Но пък сред участниците имаше мотоциклетисти от "Нощните вълци", които открито подкрепят Путин, а редом с цветята и венците, положени на съветски военни гробове в Бон, беше почетена и паметта на загиналите войници в Източна Украйна.

Столетната руско-германска история

Хората от руски произход, които живеят в Германия, въплъщават столетната история между руснаци и германци, белязана от проливането на много кръв, но и от интензивен двупосочен политически, икономически, културен и научен обмен. Петър Първи внася в Русия германски специалисти, Сталин пък прокужда техните потомци като "неблагонадеждни" в Казахстан. Ленин е организирал Октомврийска революция с мощна германска подкрепа, а между Ваймарската република и болшевишка Русия двупосочно тече високоволтово напрежение. С руска помощ Германия отново се милитаризира, Хитлер и Сталин си разделят Полша, после така нареченият "Трети Райх" е победен от съюзниците, включително и от руските войски, което пък води до възникването на две Германии. В началото на 90-те години на миналия век съветският лидер Михаил Горбачов дава зелена светлина за обединението на тези две държави. Неслучайно и досега мнозина автори пишат, че към руснаците днешните германци изпитват две доминиращи чувства: вина заради агресията на Хитлер и благодарност заради обединението с благословията на Москва.

След този исторически галоп нека да си припомним, че през последните десетилетия отношенията между Москва и Берлин също попадат в категорията "специални". Бившият канцлер Герхард Шрьодер, чиято Социалдемократическа партия дълго време беше много благоразположена към Русия, отприщи двата "северни потока" и така тежко обвърза страната си с руските горива. Няколко министри на Шрьодер продължиха линията му, силни проруски симпатии до ден-днешен проявява и относително силната Лява партия в Германия, а дори бившата канцлерка от ХДС Ангела Меркел според мнозина не е оценила навреме опасността, произтичаща от Путин - нищо, че двамата можеха да разговарят свободно както на руски, така и на немски.

В Германия днес: коси погледи към руснаците

Днес картината изглежда съвсем различна. Много руснаци в Германия вече са нащрек, когато говорят майчиния си език, защото околните често им мятат коси погледи. От Германия, меката на класическата музика, на практика бяха прогонени две от най-грандиозните светила в тази сфера: руският диригент Валери Гергиев и оперната певица Анна Нетребко, които са известни като привърженици на Путин. В същото време пъстрата и витална руска литературна, театрална и културна сцена в Германия в преобладаващото си мнозинство осъжда войната на Путин.

Автодемонстрантите в бившата столица Бон също материализираха описаните по-горе безчет амбивалентности: те не подкрепиха изрично войната, но не я и осъдиха. А германците, които ги гледаха от бонските тротоари под разцъфналите вишни, определено не бяха доволни: заради руските знамена, които по цял свят днес се свързват само с агресията срещу Украйна.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 198 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1234

    540 99 Отговор
    Това ли е демокрацията - гониш хората на културата, щото тяхната държава участва в конфликт?

    Коментиран от #36, #60, #130

  • 2 Най добрите щормуваци в историята

    336 65 Отговор
    Ребятата щормуват американци французи и всякаква друга гмеж падат като листата на есен.

    Коментиран от #67, #163, #173, #182

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Майна

    408 103 Отговор
    Молодци, гледам голос Европе, ,и много други, колеги имах, руснакът има достойнство! Молодци!
  • 5 Червената Армия!

    330 85 Отговор
    Берлин помни легендарният щурм!

    Коментиран от #9, #27

  • 6 ДОЙЧЕ ЗЕЛЕ СРАМНО МЪЛЧИ

    398 101 Отговор
    мариупол ПАДНА, БАНДЕРОВЦИТЕ СЕ ИЗБИВАТ СИСТЕМАТИЧНО. ЧЕЧЕНЦИТЕ ЗАБИХА ЗНАМЕТО. ВОЕНОПЛЕНИЦИ НЕ СЕ ВЗИВА. АЗОВ КАПУТ! АЗОВ КАПУТ! СЕГА ЩЕ БЪДАТ ИЗБИТИ ОСТАТЪЦИТЕ НА ОКРАИНСКАТА АРМИЯ!
  • 7 Да живее Украйна 🇧🇬🇺🇦

    98 372 Отговор
    Гордо подкрепят братята си убийци

    Коментиран от #14, #160, #161, #201

  • 8 Раданч Татлъту

    476 115 Отговор
    Руснаците са наши братя!На който не му аресва,да се оплаче на Паси и Плевнелиев!🚀🚀🚀🤡🥳👍

    Коментиран от #100, #139, #172, #175

  • 9 Майна

    225 31 Отговор

    До коментар #5 от "Червената Армия!":

    Германия помни...!

    Коментиран от #13

  • 10 Саша

    128 374 Отговор
    На руснаците ще им трябват години за да си изчистят имиджа, който Путин съсипа.

    Коментиран от #35, #198

  • 11 Helmut

    390 90 Отговор
    Спрете укрофашизма, не са ви виновни руснаците!
  • 12 АЗОВ КАПУТ! АЗОВ КАПУТ,КИРЕ!

    337 66 Отговор
    КИРО КОГА ЩЕ ИЗГОНИМ ДОЙЧЕ ЗЕЛЕ КАТО ЧУЖДЕСТРАНЕН АГЕНТ??????

    Коментиран от #202

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Ходи си в Украйна.

    336 56 Отговор

    До коментар #7 от "Да живее Украйна 🇧🇬🇺🇦":

    Няма намерение да мръзна зимата за Укронацисти и да гладувам, заради липса на азотни торове.

    Коментиран от #77

  • 15 Някой Може

    266 39 Отговор
    Да прочете и това - "Италиански журналист влезе в бази на украински нацисти и разказа за видяното" - в тубата

    Коментиран от #21

  • 16 един от стадото

    208 32 Отговор
    за други не знам, ама на германеца още му държи влага..
  • 17 Последния Софиянец

    192 53 Отговор
    Абрамович е отровен в Киев от укрите по време на преговорите.
  • 18 3.14К

    178 39 Отговор
    Както обикновено, много посредствена пропаганда от DW! Абе факти, тия поне плащат ли ви да ги публикувате толкова често?
  • 19 Слави

    89 112 Отговор
    Тролове, как можете да се радвате на война, вие сте НЕНОРМАЛНИ.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Раданч Татлъту

    206 50 Отговор

    До коментар #15 от "Някой Може":

    Споко,скоро нема да има живи укри нацисти!🚀🚀🚀😎🤡🥳👍
  • 22 Майна

    245 40 Отговор

    До коментар #13 от "Раданч Татлъту":

    Много политици и журналисти в Германия открито говорят за необходимостта от приятелски отношения с Русия и са против политиката на Шолц , но информират ли ви, не!
  • 23 Тракиец 🇩🇪 🇮🇹 🇯🇵 🇧🇬 🇺🇦

    52 130 Отговор
    ГЕРМАНИЯ ИМА НУЖДА ОТ НОВ ФЮРЕР . ОТ НОВ ХИТЛЕР . ВРЕМЕТО ЗА НОВ ТРЕТИ РАЙХ НАСТЪПИ. ВРЕМЕТО ЗА ТОТАЛНА ЧИСТКА НА ВСИЧКИ НЕЕВРОПЕЙЦИ В ГЕРМАНИЯ И ЕВРОПА Е НА ПРАГА НИ ! ВСИЧКИ НЕ:-ГРИ ТУРЦИ ЦИ-ГАНИ ЕВРЕИ РУСНАЦИ АРАБИ И Т Н ТРЯБВА НЕЗАБАВНО ДА БЪДАТ ПРИВИКАНИ И ЕКСТРАДИРАНИ ОТ КОНТИНЕНТА ЕВРОПА. ТЕЗИ КОИТО ОТКАЖАТ ДА БЪДАТ ИЗПРАЩАНИ В КОНЦЕТРАЦИОННИ ЛАГЕРИ. ДАХАУ АУШВИЦ И ОСВЕНЦИУМ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ВЪЗОБНОВЕНИ . ВСЕКИ КОМУНИСТ ДА БЪДЕ ПРЕСЛЕДВАН ЧРЕЗ ГЕСТАПО И ПОЛИЦИИ И ДА БЪДЕ СЪДЕН ЗА ТЕРОРИЗЪМ. ВСЯКА ЕВРЕЙСКИ БАНКА ДА БЪДЕ НАЦИОНАЛИЗИРАНА ОТ РАЙХСТАГА, А ВСЕКИ КОЙТО КУПУВА ОТ ЕВРЕЙ ИЛИ ГИ ПОДКРЕПЯ И ПОДДЪРЖА ДА БЪДЕ ОСЪЖДАН НА СМЪРТ. ВРЕМЕ Е РУСИЯ САЩ БРИТАНИЯ И ФРАНЦИЯ ДА СИ ПЛАТЯТ ЗА ВСИЧКО И ДА ПЛАЩАТ ЗА ГРЕХОВЕТЕ СИ А САЩ И РУСИЯ ДА ЗАПЛАТЯТ 10 ТРИЛИОНА ЕВРО НА ЕВРОПА И СПЕЦИАЛНО НА ГЕРМАНИЯ . ВРЪЩАНЕ НА ВСИЧКИ ИЗКОННИ ТЕРИТОРИИ И ЗЕМИ НА ЦАРСТВО БЪЛГАРИЯ И НАЙ ВЕЧЕ БЕЛОМОРИЕТО НА ТРАКИЯ . ТОВА Е СЪДБАТА ТОВА Е ВОЛЯТА НА БОГ

    Коментиран от #31, #34

  • 24 Браво на руснаците!

    257 57 Отговор
    Нека помислим. Нали в Русия им промиват мозъците на руснаците и те затова застават зад Путин ? Е тези 3 милиона руснаци в Германия, ЗАЩО въпреки демократичните медии ПАК застават ЗАД Путин ???? Нали имат и двете гледни точки ! Просто Запада не пизнава руския народ, както и не познава истинската ситуация в Домбас !

    Коментиран от #30, #129, #145

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 анонимен

    61 176 Отговор
    Германците , ще ги сложат в ред . В България , българите от Израждане носеха руски знамена на Шипка .Това вече е опасно и национално предателство .

    Коментиран от #70, #171

  • 27 Трак

    38 132 Отговор

    До коментар #5 от "Червената Армия!":

    Скоро Русия ще запомни нов ТОТАЛЕН НАЦИОНАЛСОЦИАЛИЗЪМ И СВАСТИКА НА ВСЕКИ МЕТЪР В РУСИЯ

    Коментиран от #29

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Израелец

    84 16 Отговор

    До коментар #27 от "Трак":

    Ей палячо скрий се там където слънце не изгрява.

    Коментиран от #41

  • 30 Раданч Татлъту

    136 25 Отговор

    До коментар #24 от "Браво на руснаците!":

    Е тея три милиона руснаци....,сигурно са агенти на Путин!😁😁😁🤡🥳👍
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Южна Добруджа

    42 12 Отговор

    До коментар #3 от "Източна ромелия":

    Дай БОЖЕ скоро! Ама ще стане няма как историята го показва.
  • 34 Грък

    46 64 Отговор

    До коментар #23 от "Тракиец 🇩🇪 🇮🇹 🇯🇵 🇧🇬 🇺🇦":

    Германците са подчовеци имат лош ген не стават за нищо друго освен за роби.

    Коментиран от #46, #140

  • 35 Имиджът на Русия

    186 41 Отговор

    До коментар #10 от "Саша":

    Се вдигна невероятно, след видеото как сваляте от автобусите пленени воиничета от хуманитарните коридори, и ги ги сттреляте в капачките на коленете, хилейки се докато загиват на бетона.Светът разбра, защо Русия защити населението на Донбас. Ако не знаеш какво е да прострелят в капачките, накарай някой леко да те ритне там, ще виеш от болка.И още повече ще се вдигне рейтингът на Путин, като цените на СПГ САЩ станат непосилни. Аз няма да мръзна, заради укронацисти, бягащи от Крайна в България. Нито ще гладувам, поради липса на азотни торове селско стопанство. Подкрепяш Крайна, отивай в Киев, или Лвов, там си развявай нацистките знамена. И не вкарвайте народът на България в примитивна пропаганда. Никой с нищо не ви е длъжен.

    Коментиран от #42, #126

  • 36 UDO

    36 98 Отговор

    До коментар #1 от "1234":

    Не бе,не учатва в конфликт,а започна ВОЙНА срещу друга държава.Избива хиляди невинни хора.

    Коментиран от #106, #169

  • 37 Тракиец

    42 150 Отговор

    До коментар #13 от "Раданч Татлъту":

    Германия нищо не помни защото Германия е най силната икономика на планетата а всеки германец тъне в лукс и пенсионерите им обикалят света и е същото време руснаците умират от глад . Скоро Германия ще марширува в Москва и е цяла Русия докато пее химна на Хорст Весел а кафявите щурмува и и батальони маршируват из Москва . А такива Като теб с труповете си ще бъдете декор е целия пейзаж докато се люлеете на сттлбовете увиснали и бъдете обвити с опаковка на която ще пише —СРАМ

    Коментиран от #48, #50, #54

  • 38 Viva Putin!

    99 24 Отговор
    Viva Fidel! Viva Che!Адиос,фашаги!

    Коментиран от #44, #174

  • 39 ТОЧКАТА

    111 20 Отговор
    ДВ=Зеленски!!!!...Все американски продукт.....
  • 40 Верно ли

    61 10 Отговор
    "...И пазаруват в руски супермаркети, където щандовете за алкохол предлагат подаръчни пакети, оформени като автомати "Калашников", револвери или сандъчета с гранати...." Хахахаха. "...Няма благонадеждна статистика, но фактите говорят, че сериозен процент германски граждани от руски произход гласуват за крайно дясната партия "Алтернатива за Германия". И че редовно са се включвали в доминираните от тази партия антиваксърски протести...." Е как иначе? Истеричните неолиберали са най, най! БОЗА!
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 анонимен

    50 120 Отговор
    В България ги веят руските знамена от" българите " националните предатели от Израждане , което е много жалко да служат на друга държава и да се правят на патриоти .

    Коментиран от #167

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 5442

    28 31 Отговор
    депортирайте ги, както прави любимият им вожд, техният морал си е техен и нямаме нужда от него
  • 48 Раданч Татлъту

    42 18 Отговор

    До коментар #37 от "Тракиец":

    Айде ,нема нужда!Живея в Германия.😎😁😁😁😎

    Коментиран от #72

  • 49 pepy

    61 24 Отговор
    "... Но пък сред участниците имаше мотоциклетисти от "Нощните вълци", които открито подкрепят Путин...

  • 50 Пич

    56 9 Отговор

    До коментар #37 от "Тракиец":

    Потърси медицинска помощ. Или смени дилъра.
  • 51 Коза Ностра

    25 48 Отговор
    Трябва да им спретнат арести и конфискация на имуществото!
  • 52 Слава на Русия

    82 47 Отговор
    Путин е велик
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Гост

    42 48 Отговор
    Амаааа поради каква причина са избягали от Русия...не става ясно.
    Не вярвам да са отишли за покупка на захар в Германия.
  • 59 БРАВО!

    80 41 Отговор
    МОЛОДЦЬЙ! ПУСТЬ ВСЕГДА БУДЕТ СОЛНЦЕ! ПУСТЬ ВСЕГДА БУДЕТ РОССИЯ!!!
  • 60 Рамбо Силек

    14 43 Отговор

    До коментар #1 от "1234":

    Развкай се и ти в подкрепа на Хитлер, колкото и голям гуро да си и теб ще изгонят. Ако се бяха разграничили от Путин, нямаше да ги изгонят.
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 империя на злото

    41 67 Отговор
    Да си събират партакешете и да се заминават.
    Не им е в Европа мястото .

    Монголо татари са . Вечно ламтят за чуждо и нямат насищане
  • 63 Не мога да разбера

    33 46 Отговор
    Защо ватниците във фашистка страна?
  • 64 XXL

    56 16 Отговор
    Сега тихичко ще ги оставят да си превземат там Върховната Рада, за да не дойдат да превземат Райхстага.
  • 65 Щерю

    80 25 Отговор
    Те не мож различи руския от украинския тия прости шваби и без тва. А руските канали не са пропагандни. Баш те казват истината.
  • 66 12783

    37 87 Отговор
    ВЪН ВСИЧКИ РУСНАЦИ ОТ ДЕМОКРАТИЧНИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ СТРАНИ ДА СЕ ПРИБИРАТ В РУСИЯ И ДА ХОДЯТ НА ФРОНТА ГАДНИПУТИНИСТИ ЗЛОКОБНИТОНЕЯДЦИ ВЪН ОТ СВОБОДНИЯ СВЯТ
  • 67 стоян

    36 59 Отговор

    До коментар #2 от "Най добрите щормуваци в историята":

    До 2 ком -другар -тия руснаци какво правят там според теб -освен да обслужват германците за ЕВРО -не за рубли -вас другарите не ви ли е срам че бяхте един от победителите в последната война а сега бършите задниците на германците за пари -до там ги докара кумунизъма и путинизъма да робуват на германците

    Коментиран от #74, #190

  • 68 Гиди

    30 56 Отговор
    ватници - предатели, я марш от ЕС.

    Коментиран от #134

  • 69 Трак до грък

    37 13 Отговор
    Гръка е по низш и от М-А-Г-А-Р-Е
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Щерю

    81 29 Отговор
    Освен това, за сведение на неграмотните - Русия е западна страна! Това е така, защото имат джентълменски характери. Имат страхотен президент. Прекрасни хора са и са с благородни души.
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Мдааа....

    44 31 Отговор
    Зеленски и бай Дън напразно се пънат да настройват руснаците против Путин.Да се вдигнат и да го свалят.
  • 74 Българин

    54 27 Отговор

    До коментар #67 от "стоян":

    Руснаците в Германия живеят като господари.

    Коментиран от #79, #81, #94

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 UDO

    20 34 Отговор

    До коментар #14 от "Ходи си в Украйна.":

    Не е лошо да провериш как е в колхоза,преди да пращаш някого за Украйна.
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 UDO

    17 27 Отговор

    До коментар #74 от "Българин":

    Така си мислиш ти и не голяма група съветски, пърдон руски учени.
  • 82 Rado

    10 44 Отговор

    До коментар #3 от "Източна ромелия":

    Ердоган: Скоро знамето на Източна Румелия. Ние с Путин сме империалисти и газим демокрацията. Ще приемам мразещи демокрацията Путинофили в Румелията само след обрязване. Знам, че ще има наплив затова ще направи процеса на обрязване автоматизиран.
  • 83 Па те са си стари дружки

    14 5 Отговор
    С нацитата .Там ще го веят
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Урюрвкос

    18 10 Отговор
    как може такова нещо в Германия нямат ли си Дойче веле
  • 86 Вова капут

    26 59 Отговор
    Тия със знамената ги прибирайте в обора с бодлива тел, влечугота меркел ги създаде тях, барбар с путя! Като искат путя ги товарету на вакзал и да заминават за лагерите в путистан!
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Да живее Украина

    73 29 Отговор
    БЕЗ Зеления наркоман. Явно украинците не загряват, че тоя лизач ги доведе до тук. От 2014г. мародерства в източна Украина. Какво очаква света. Ако някой започне да избива американци някъде до 24часа САЩ са там и налагат"демокрация". Такава манипулация скоро не бях виждал.
  • 89 Colt

    32 13 Отговор
    Глупости втория по население турски град е Берлин само в него има 3 милиона турци. А в някои градове турците са мнозинство. Там полицията не смее да влезе

    Коментиран от #93

  • 90 Явдд

    24 57 Отговор
    Абе, кретени що не си стоите в Путкинистан , никой не ви ще в Европа , Америка , а Китай се облизва за Северна и Централна Азия , а на мързеливите идиоти ще им пуснат по едни неутронни
  • 91 СИБИРСКИ КИТАЕЦ

    25 35 Отговор

    До коментар #80 от "Бах":

    Първо ще закопае джуджето
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Червена оборска тор

    34 47 Отговор

    До коментар #74 от "Българин":

    Пияната орка навсякъде живее като скот уплашен, и всеки ден се буди с мисълта, че путя ще звънне и ще му прибере всичко барбар с жалкия му живот, така е от как ги има, къде са проскубаните олигарси, къде са им рублите? Фалираха за 3 дена, милиардирите измислени.Тор са форевър! Ограда с бодлива тел за пияната измет.

    Коментиран от #102

  • 95 ИСКРЕННО И ЛОГИЧНО

    27 49 Отговор
    В Германия Може да да се гледа руска телевизия а в Русия защобяха спрени опозиционните Индии? Отговорете бе жалки Бъхлясали Ушанки
  • 96 Баш Майстора

    25 38 Отговор
    Абе дойч,твари ги на влаковете и към Сибир,да е..... тяхната ....

    Коментиран от #151

  • 97 Жена ти лапа

    5 16 Отговор

    До коментар #79 от "АААААХАХА.... И ПРИ МЕН РАБОТЯТ":

    Внимавай де не си глътнеш шпаклата робе..строителче някакво пфф
  • 98 ИСКРЕННО И ЛОГИЧНО

    30 36 Отговор

    До коментар #92 от "Бай":

    Като са Отлично в Русия какъв чеп търсят в Гнилия Запад?
  • 99 даже мертвим бойтес нас

    24 15 Отговор
    Така се пее в една песен.
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Жалки сте

    41 10 Отговор

    До коментар #94 от "Червена оборска тор":

    Много си озлобен добре че е Интернета иначе щеше да биеш жена си.
  • 103 Актнджъ

    43 15 Отговор
    2043 година магистрала в Германия 2ма полицаи спират кола. : Документите моля. Взима ги единия полицаи и вика на другия ей Мустафа виж какво смешно име Мьолер.
  • 104 Непознат

    64 12 Отговор
    Защо слагате всички руснаци под общ знаменател?
    Ами дайте да ви припомня за Хитлер и това означава, че всички германци сте фашисти, защото помним какво правеше той
    Тъй ли бе
    Може ли да сте толкоз прости
    Заради един човек да оплюваш и мразиш цял народ
    Това е фашистко мислене
    Мразихте евреите, сега мразите руснаците

    Коментиран от #107, #108, #110, #114

  • 105 Иван

    24 47 Отговор
    Много са смешни. Ами ходете и си развявайте флага в Русия. Ама не ви стиска. Смешници.
  • 106 А Тая друга

    31 9 Отговор

    До коментар #36 от "UDO":

    държава колко РУСНАЦИ изби......

    Коментиран от #133, #141

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Така са руснаците

    28 40 Отговор
    Бягат от своята си к.о.чина, а после в чужбина започват да веят руски знамена и да крещят: Рааасея, Рааасея!

    Коментиран от #113

  • 112 Червените клошари

    16 40 Отговор
    Орките на сапун, да живне света
  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 5 милиона руски роби

    22 29 Отговор
    се бъхтат в немскте заводи.

    Коментиран от #118, #168

  • 116 АУУУУУ

    14 33 Отговор
    ЩЕ ИМА БЕЖАНЦИ ОТ ГЕРМАНИЯ КЪМ РУСИЯ..... А ПОСЛЕ РЕВОВЕ И СОПОЛИ ДА СЕ МАХАТ ОТ РУСКИЯ РАЙ 😂😂😂😂😂😂
  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 МалкоЛогика

    50 17 Отговор
    Щом като може да се развява украински флаг, значи може и руски. Или има дискриминация по народност в "моралната" Западна Европа ?

    Коментиран от #123

  • 120 ИСКРЕННО И ЛОГИЧНО

    25 41 Отговор
    А бе Проскубани ушанки защо не отидохте в Северна Корея ? Там стандарта е висок.Развявайте си байраците дръжте Ким за КАРДАНА
  • 121 Мисля

    40 19 Отговор
    Да припомня на DW, че нацистка Германия е победена от руските войски, включително съюзниците!

    Коментиран от #132

  • 122 Очевидец

    62 17 Отговор
    Срам,срам, срам за брюкселските еврогейци!Войната си е война.Не е демократично да бъдат наказвани хора на изкуството, спортисти заради нежеланието им да се обявят против президента на Родината им!Колко са фалшиви брюкселските чиновници.Обидно ми е,че получават заплатите си и от моите пари!
  • 123 Оня

    26 31 Отговор

    До коментар #119 от "МалкоЛогика":

    Още малко логика - колко германци има в пРосия ? А що руснаците бягат на запад , а не си стоят в сибирската кочина ?
  • 124 Непознат

    50 14 Отговор
    Много ми е интересно как така САЩ, които са признали,че съществуват 32-ва пола и признават различията между хората изведнъж осъдиха цял народ заради постъпките на един човек
    Тука нещо ми мирише на лицемерие
    Мирише яко на дискриминация в уж демокрация и човешки ценности
    Мирише на фалит и последни опити за грабеж,но на сериозен противник, защото 30 трилиона долара дълг е сериозно нещо
    Обаче противникът излезе малко откачен и стана мазало
  • 125 Zzzzz

    38 9 Отговор
    Правдата ще победи!
  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 Руснак

    24 42 Отговор
    Руснак, това звучи лошо!

    Коментиран от #135

  • 128 Аааа

    37 13 Отговор
    Путин звъни на Шолц: Мисля да прзная независимоста на ЛНР, ДНР и ГДР. Ама как на ГДР подскочил Шолц. Така и предполагах че с първите две проблеми няма да има

    Коментиран от #136, #149

  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 konservator

    21 36 Отговор

    До коментар #1 от "1234":

    По време на война демократчичните свободи се суспендират!
    Ако се наложи отиваш и на фронта, не на дискотека!
    РУСКАТА КУЛТУРА Е БЕЛЯЗАНА ОТ ПОРАЖЕНИЯТА В РУСКАТА ДУШЕНВОСТ – КУЛТУРАТА НА КРЕПОСТНИТЕ СЕЛЯНИ!
    РУСИЯ НЯМА ЕДИН ДЕН ДЕМОКРАЦИЯ И СВОБОДА В ИСТОРИЯТА СИ!
  • 131 Бай Курти

    39 16 Отговор
    Естествено че ще си веят знамената,та са си горди че са руснаци
  • 132 UDO

    11 3 Отговор

    До коментар #121 от "Мисля":

    Най-добре ще е ,ако не мислиш.
  • 133 UDO

    5 5 Отговор

    До коментар #106 от "А Тая друга":

    За съжаление много,много малко
  • 134 Говедарки, демокраца не е само за вас бе

    7 5 Отговор

    До коментар #68 от "Гиди":

    Демакрацо - че встани от дивана и ги насмитай, кво изчекваш...
  • 135 Неразумнико

    4 8 Отговор

    До коментар #127 от "Руснак":

    Ръзбира се лошо... за съперниците на Шипка
  • 136 По леко

    6 4 Отговор

    До коментар #128 от "Аааа":

    Ама ти добре ли си - кво ги плашиш горките, с очаквания за безгазие, ошти и ги плашиш
  • 137 цено

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "Източна ромелия":

    урсд
  • 138 нснс

    19 14 Отговор
    германия да я разделят пак на две части . беше грешка да я правят една .
  • 139 мили хора

    11 25 Отговор

    До коментар #8 от "Раданч Татлъту":

    пали москвича и сибир
  • 140 серьожа

    15 36 Отговор

    До коментар #34 от "Грък":

    руснаците са подчовеци имат лош ген нестават за нищо друго освен за роби

    Коментиран от #144

  • 141 милен

    11 14 Отговор

    До коментар #106 от "А Тая друга":

    а какво правят в Германия
  • 142 Южна България

    15 3 Отговор
    давай Рамзан Кадъйров в Южна България- ние сме наследници на казаците! Давай! подиграваха се с нас село средец 100 години и вече трябва да свърши мръсната селска мафия !
  • 143 Петърчо

    43 14 Отговор
    Браво, това са истински хора и патриоти който подкрепят родината си. Напук на всичката тази безочлива и нагла пропаганда от повечето медии, незнаино защо прикриват всичките зверства и издевателства от тъи набедените жертви.Нека да отрязяваме новините и фактите с истинското им лице господа и госпожи не лакеи журналисти
  • 144 Хахаха

    11 11 Отговор

    До коментар #140 от "серьожа":

    Ето ви: фашизъмът в действие.
  • 145 Как разбра?

    13 35 Отговор

    До коментар #24 от "Браво на руснаците!":

    От 3 милиона, само 500 човека подкрепят путин и войната. Вече руснаците са започнали чистка помежду си и няма да остане нито един путинофил. Между другото има много руснаци, записали се доброволци в Украйна. Факт.
    Колко укри са се записали доброволци пеи руснаците? Нито един. Факт
  • 146 Ahha

    15 7 Отговор
    Да го пушат и украинците и руснаците и турците и арабите БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКОООООООО
  • 147 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 Ооооо Да

    9 16 Отговор

    До коментар #128 от "Аааа":

    ГДР-ето му е слабост на него, там за първи път опита дамски обувки с високи токчета.
  • 150 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 151 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 152 Просто човек

    8 20 Отговор

    До коментар #3 от "Източна ромелия":

    Хващай влака за Сибир, предател!
  • 153 Анна Нетребко

    9 4 Отговор
    казачка от казан дълечна братоечетка на вложките българи
  • 154 Политолог

    9 18 Отговор
    Защо наструхвате от своеволията на руснаците в Германия.
    Товарите ги на влакове и самолети и всяка седмица връщате по 10-15 000 руснаци в "обетованата им любима и демократична родина"
  • 155 Сър Пичук

    10 9 Отговор
    Трябва да се забрани използването на чужди държавни символи извън официалните събития.
  • 156 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 157 Псино Доктор

    18 10 Отговор
    В очите на ДВ руските знамена са като трън, а плакатите с украинския тризъбец и изписан нацистки лозунг "Слава Украине" " Героям слава" , (Поздрав на нацистката УПА воювала на страната на фашистите и приет през 2018 за официален девиз на украинската армия) са балсам за душата. ДВ много добре знае от къде са копирани приветствията . Съветвам да прочетете кои са реабелитираните от киеския режим герои, Шухевич и Бандера. Нашите съчувстващи да насочат усилията си в помощ на пострадалите, без да стават част от нацистката пропаганда на запада.
  • 158 Дедото

    15 15 Отговор
    Европейците разбраха, какво всъщност представлява Русия и путиновия режим едва след войната която водят руснаците срещу независима Украйна. УТехата е, че по добре късно отколкото никога. Всички вече разбраха, че Русия е световно зло, което трудно ще бъде оправено. Санкциите са в действие и вече дават ефект, но дали ще издържат всичките страни наложили санкциите или ще клекнат по една или друга форма. Но момента исторически е най подходящ Русия да бъде сложена на мястото и, а не да плаши световния мир и правов ред.

    Коментиран от #177

  • 159 чочо

    15 3 Отговор
    А у нас крадат украински джипове за по 100000.
  • 160 само питам

    24 14 Отговор

    До коментар #7 от "Да живее Украйна 🇧🇬🇺🇦":

    коя украйна дето пали и изгори живи българи ли бе креетеен? за тая украйна ли си, дано и тебе те изгоря жив
  • 161 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    24 12 Отговор

    До коментар #7 от "Да живее Украйна 🇧🇬🇺🇦":

    слава на русия, слава на руската армия, слава на путин
  • 162 Ал Тъпоне

    11 2 Отговор
    Да ама в Германия няма санкции и със сигурност е по-лесно да подкепяш някой, кагато коремът ти е пълен. На празен корем е значително по-трудно!
  • 163 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 164 Кавали

    8 5 Отговор
    Що за глупост е това в германия живеят повече от 10 милиона турско говорящи .....

    Коментиран от #185

  • 165 Кобрабг

    15 6 Отговор
    Германия била победена от съюзниците включително руските войски . СЕРИОЗНО ЛИ АКО НЕБЯХА РУСКИТЕ ВОЙСКИ СЕГАШНА ГЕРМАНИЯ НЯМАШЕ ДА Я ИМА КАКТО И ИЗРАЕЛ ,КАКТО И МИЛИОНИ ДРУГИ ХОРА .НО ТОВА НЯМА ДА СЕ КАЖЕ НАЛИ ПРОДАЖНИЦИ ОТ ДОИЧЕ ВЕЛЕ .Ходете се кланяйте на краварите и пишете само глупости и лъжи.Сега си тръгвате от руския пазар,а после ще ревете и лазите в краката на ЛОШИТЕ РУСНАЦИ да се върнете на пазара в Русия ама няма да стане
    СЪЩАТА РАБОТА И НАЩЕ УПРАВНИЦИ МНОГО ИМ ЗНАЕ ЧОВКАТА АМА КАТО ДОИДЕ ВРЕМЕ ДА СЕ ЗАЩИТИ ИНТЕРЕСА НА БЪЛГАРИЯ САМО СЕ КЛАНЯТ И НАВЕЖДАТ НА КРАВАРИТЕ .ЗАТОВА ЩЕ СИ И ПАТИМ И НИ Е И ТЕЗИ СЛЕД НАС
  • 166 Docenta

    9 9 Отговор
    Руснаците са туморни убразования във всяка държава в която живеят.
  • 167 Софианец

    7 4 Отговор

    До коментар #45 от "анонимен":

    А мър...те дето подкрепят американците ли са пАтреоти?
  • 168 123

    14 1 Отговор

    До коментар #115 от "5 милиона руски роби":

    Там всички са роби. Германия не е същата като преди 20 години. Плащат колкото да си платиш наема и сметките. Бели роби.
  • 169 Ник.а

    6 2 Отговор

    До коментар #36 от "UDO":

    За теб война,за тях конфликт.
    По твоите критерии ли трябва да се съобразяват хората??!
  • 170 В.В.П.

    11 4 Отговор
    Говорих в Петък вечер с мои хора ,от Германия,. руснаци ..Игор от Красноярск..,,Знаеш ,Вася,,вие ,българите сте духовния баща на източноправославните. Вас трябва да слушаме...,,За него работих през 90 те края , В ДОРТМУНД ..Не искаме война ,но се налага да я правим..
  • 171 Ядосан

    11 10 Отговор

    До коментар #26 от "анонимен":

    Спомни си историята и ако не я знаеш....ще ти я кажа на кратко....ако не беше Русия ти сега щеше да говориш на турски и нямаше никога да я има България като държава.Иначе съм на мирно решаване на всякакъв конфликт....
  • 172 Хаха

    10 11 Отговор

    До коментар #8 от "Раданч Татлъту":

    Тоя лаф е мега изтъркан и само русоробски глави вярват на тези глупости. Няма как дооооста по-стар народ, като нас да имаме общо с монголо-татарите наречени руснаци
  • 173 linx

    6 8 Отговор

    До коментар #2 от "Най добрите щормуваци в историята":

    Мисля че е вече време гестапо и Waffen SS да бъдат възродени !!
  • 174 Хаха

    14 4 Отговор

    До коментар #38 от "Viva Putin!":

    Явно си олигофрен, за да въхваляваш такива убийци. Защо ли Левски, Ботев и останалите не го правиха? Фашизъм има само в Италия, но няма как да го знаеш, защото повтаряш като папагал едно и също
  • 175 Мъдар българин

    9 12 Отговор

    До коментар #8 от "Раданч Татлъту":

    Не мога да разбера тъпотията на тези хора ! По най глупавия и тъп начин ги вкараха в братоубийствена война там ги смляха от бой сега ще умират от глад и гордо веят руското знаме ! Е това вече е пълна олигофрения!
  • 176 Ставри

    4 5 Отговор
    Абе нещо много летни ми се струват тези кадри !! Да не са правени на красная плошчадь!! Ваобще пълен майтап!

    Коментиран от #181

  • 177 Еми, дедо,

    6 6 Отговор

    До коментар #158 от "Дедото":

    оди си глей внуците у америчко и не разсъждавай за неща, за които нямаш с какво. То, твоята е изпята и не ти дреме, ама внуците ти с тая Русия ще трябва да се съобразяват, ако искат да добруват. Щото, който се е съобразявал с Америката, добро не е видял. А много си загубиха живота заради съобразяване с краваристан. Добре си припяваше до вчера "дружбата със съветския съюз е важна като слънцето и въздуха", що ти трябва на стари години да се мъчиш да пееш кънтри? Гледай си лумбагото и ишиаса, харчи си пенсията от БКП и си пий редовно илачите. Не е за теб тая работа вече.
  • 178 На Шипка какви знамена да се носят??

    10 5 Отговор
    Българско и Руско, какви други, Турско или на Алианса??
  • 179 Ася

    12 11 Отговор
    Браво Русия се бори срещу жестокият фашизъм! Ние мълчим,трябва да подкрепим Волен и Костадин,те се оказват единствено българи !
  • 180 Ася

    5 2 Отговор
    Факти !Смях! На коментар с нули, отговарят че сте дали мнение! Смях за сайта!
  • 181 kkk

    9 5 Отговор

    До коментар #176 от "Ставри":

    И кое му е "лятното" на кадъра бе, клоун миризлив? Няма кьораво зелено листо по клоните, в горен десен ъгъл на кадъра се вижда клонче от току-що цъфнало дръвче- точно същото виждам и през прозореца... Или късите ръкави са ти твърде "летни"- аз ходя така вече 1 седмица...


    Но пък швабите гарантирано са настръхнали, а някои 100% и оцапаха гащите. Тук вкисналото зеле пише за няколко стотин човека, но реално става дума за поне 20 000 души из цяла Швабия- все млади, здрави и силни хора които не се поддават на гнусната евpoгейска пропаганда и не позволяват да бъдат водени за носа. И най-страшното за швабите е, че зад тези 20 000+ човека излезли с руските знамена и т.н. стоят още поне 20 пъти повече хора които ще ги подкрепят и тоя път Райхстага може да бъде превзет от Руската армия дистанционно, дори без да напускат Русия...
  • 182 Щом и щурм

    5 4 Отговор

    До коментар #2 от "Най добрите щормуваци в историята":

    Щорм или щурм, а, неграмотен путлерист?!?
  • 183 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 184 алексей

    6 5 Отговор
    какво го дирят у германия, да отиват при пясъков
  • 185 гиригор

    1 0 Отговор

    До коментар #164 от "Кавали":

    кавал, ти ти нещо не си добре
  • 186 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 187 Ina

    13 4 Отговор
    имам позната , рускиня . Миналата събота ми се оплака предавам дословно
    " тези украинци са навсякъде, ще ни вземат работата, искат помощи, а немците са толкова глупави, че заради тях(украинците) Русия се скара с цяла Европа."
    Като и казах, че преди 1 месец украинците си бяха в Украйна и Руснаците са тия , които бомбят Украйна, нейният отговор беше:
    Те ни придизвикаха, защото се държат лошо с Руснаците в Домбас.
    Руска логика. Пропагансата промива мозъка, дори когато го нямаш
  • 188 Ча,, ча,, ча

    5 4 Отговор
    Знаете ли девиза на германките във края на войната,,,, по добре руснак между краката отколкото американец над главата,,,,,, хуманите англо американци са изравняеали големите германски градове заедно със населението със зрмята. Колкпто за Зеленски той прилича като няккой слабак който бабаит му казва набий някойси ас ще те пазя, тъпанара скача на много по силният
    , бабаита го изостаея и глупака яде бой. Скоро патардията във Украйна ще свърши но руснаците няма да си оставят магарето във калта. Ще видите че скоро някоя арабска, африканска или латино американска сърана а може и от жълтурите ще извурши някой атентат срещу янките и тогава ще видите как дейсъват хуманитарните американски бомби. Тъка действат империоте а умните малчугани стоят насърани/Гърция, Унгария, Австрия, Холандия, Дания и др, / а будалите като нас и други джеремета изоставени от насъскващите бабаити ядат бой или остават гладни и на студено. Ако си мислите че някой ще ни дадр нещо преди големите да се задоволят естоко ни лъжат и се лъжем,,, те ще лапат хубавото и прясното а ние,,,,,, ДУПЕНЦАТА,,,,, май забравихте
  • 189 Някой

    7 1 Отговор
    Живря във град на морето където има много украински бежанци. Въпреки че техните управници сами предизвикаха руската мечка хората им съчувсъват и помагат. Някои користно/хотелиерите мислеха че ще лапнат много пари за една две седмици но кризста се задълбочи, сезона идва и те се чудят как да излезнат от ситоацията. Доколкото ги познавам някои от тях може и да се стигне до срамни сцени, изгонване на улицата. Другите, обикноврните хора съсдобри сърца помагат кой както може. Мои познати занесаха на пункта деъски дрешки, почти неносени от израсналото си дете и много неприятно бяха из енадани като им казаха че искат само нови дрехи със етикета. Днес случайно минах покрай пункта за помощи и ми направи впечетление че там няма нито един от скъпите афтомобили а само наистина обикнпвени хора. Онези със джиповете,,, управленци и мутри ядат по ресторантите и не хвърлят даже кокалче на обикновените бежанци,,, И макар да не обичам руснаците(бушмените по нашенск) те когато вървяха и се разминавахме почти винаги казваха, здраствуйте, добрий врчер а тези вървят, не поздравяват, намусени срещу нас като чили ние им се натрапваме. Просто това прави впечетление
  • 190 stan40

    3 2 Отговор

    До коментар #67 от "стоян":

    Правят бизнес. Най-голямата кланница в Германия и на руснаци. Една от най-голямата транспоргна компания е на руснаци. Руснаците са чиновници. За съжаление гастарбайтерите са българи и румънци в тези фирми.
  • 191 КАНАНА ПЛОВДИЪ

    0 0 Отговор
    НА ВЪЖЕ
  • 192 Българин

    10 4 Отговор
    80 процента от българите са за Русия
  • 193 Мария Игнатова Нойзи

    3 0 Отговор
    Отвсякъде и пред всички сме надупени.Всеки както си иска може да ни на...
  • 194 Германците

    7 2 Отговор
    не са балкански народ - отдавна са дресирани. Нашето просто киро се надява, че и тук е така, и спокойно ще унищожи България - всъщност почти си го постигна - настрои брат срещу брата, погази историята, не зачете авторитета на хора, които са дали живота си, за да има той какво да съсипва срещу възнаграждение и американско признание. Бог да ни е на помощ, защото държава вече не остана - държавата вече е до събирането на данъците
  • 195 Селянин

    4 0 Отговор
    Вашите FUCKTI са такава пропаганда ,че няма на къде.Давате само една гледна точка и си мислите ,че сте обективни! Всъщност ложите топките на някой който ви плаща само толкова колкото да не умрете.
  • 196 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 197 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 198 Българофил

    4 6 Отговор

    До коментар #10 от "Саша":

    Цял свят ги намрази. В ООН 141 държави гласуваха срещу тях. Зеленски бил фашист.... евреин и..... фашист?!?!
  • 199 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 200 Свобода за Украйна

    4 7 Отговор
    Руснаците в България гордо развяват Украинския знамена и протестират против Путин
  • 201 Българин

    6 0 Отговор

    До коментар #7 от "Да живее Украйна 🇧🇬🇺🇦":

    Не слагай българското знаме със знамето на Украйна,ние не можем и нямаме право да участваме в тоя конфликт! Няма как да застанем срещу Русия,нито срещу Украйна. Украинската управа се постави сама в това положение! Украинските граждани са хората който трябва сами да вземат решение което ще е в полза на Държавата й. Късмет!
  • 202 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 203 _he_

    3 4 Отговор
    Понеже Русия е велика страна, там е много хубаво и е прекрасно место за живеене, повече от 3 милиона руснаци са се изселили и живеят в Германия. При това дори са се сдобили с германско гражданство и дори имат права да гласуват.
    Само дето не осъзнават, че ако някога успеят да променят германския модел на живот и управление на държавата, с техния, руски, то отново ще се изселят в друга държава и пак ще е някоя от "прогниващия" капиталистически свят.
  • 204 Ella

    5 1 Отговор
    Браво! Заради такива прояви, които явно целят провокация, си патят мирни граждани. За един месец два пъти ме нападат, а дори не съм рускиня. Но германците не умеят да различават, а ние не си правим труда да се отличим.
  • 205 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 206 Човешка ценност

    1 1 Отговор
    Драги хора, запознайте се с мен, уредете си среща с мен, поговорете с мен , с мен може да се разговаря абсолютно нормално!
    Не вярвайте на хората, заради които България е поробена !
    Не се подчинявайте на тях!
    Какво ще стане ако България спре да работи за чужди интереси?

    Коментиран от #209

  • 207 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 208 Ник

    1 3 Отговор
    Руснаците да си ходят при путя , защо живеят в неприятелска Германия.Германия е твърде толерантна....

    Коментиран от #212

  • 209 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 210 Перо

    2 0 Отговор
    Ами,ако и музиката е политика,тогава германците да забранят и Вагнер,/като в САЩ и Израел/,защото Хитлер е бил негов фен!
  • 211 Немец

    0 1 Отговор
    Ами немците да бяха забранили шествието. Тези руснаци ако не са шпиони са там защото искат по-големи заплати и уреден живот. Алтернативната е обратно при Путин. Никой не ги спира. Няма защо да замърсяват европейското пространство.
  • 212 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 213 Лъжовни демокраци - модераци

    0 0 Отговор
    Поръчкови модератори --- няма ви мине, как то и да сваляте коментарите и да криете правдата... (ами с рога, без самолично достоинство)
Новини по държави: