Last news in Fakti

29 Март, 2022 13:11 907 13

Украйна: Подновява се евакуацията на цивилни по три хуманитарни коридора

  • украйна-
  • хуманитарни коридори-
  • вицепремиер-
  • ирина верешчук-
  • мариупол

Това заяви вицепремиерът на Украйна, Ирина Верешчук

Украйна: Подновява се евакуацията на цивилни по три хуманитарни коридора - 1
Снимка: БГНЕС

Украйна съобщи днес, че подновява евакуацията на цивилни по три хуманитарни коридора, по-специално от обсадения град Мариупол, след еднодневно прекъсване поради опасения от руски "провокации", предаде "Франс прес".

"Три хуманитарни коридора са одобрени за днес", заяви вицепремиерът на Украйна, Ирина Верешчук, във видеоклип, разпространен чрез "Телеграм".

Според нея, първият коридор ще бъде между Мариупол и град Запорожие, и после на север с коли, и от Бердянск, където вече бяха евакуирани тези дни цивилни, към Запорожие.

Вторият ще бъде от южния град Мелитопол, контролиран от руските войски, към Запорожие, а третият ще бъде проправен към Запорожие от Енергодар - селище, където има атомна електроцентрала и което също бе завладяно от Москва.

Хуманитарни коридори обичайно се организират всеки ден за изтегляне на цивилни от населените места, засегнати най-тежко от бойните действия. Украйна неведнъж обвини Русия, че атакува тези коридори, по-конкретно около разрушения обсаден Мариупол, отбелязва АФП, цитирано от БТА.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да живее Украйна 🇧🇬🇺🇦

    3 13 Отговор
    Вън агресора от суверенна Украйна.
  • 2 Б А Й Х @ Й ‼️

    11 1 Отговор
    Не свършиха ли бежковците тип "БАТКА ДЖИТКА С ДЖИПКА" ‼️
  • 3 НАТО ВЕЦ

    15 0 Отговор
    Надайте се. Мариупол вече е освободен и населението се евакуира, естествено към ДНР, ЛНР и Русия. За любимите ви азовци ще има само един "коридор", към ада.
  • 4 Б А Й Х @ Й ‼️

    10 0 Отговор
    Нашето Черноморие се напълни с "нещастни" украинки! През август няма толкова лъскарки "UA" ‼️ И що не бягат в Перник, Долно Уйно....

    Коментиран от #11

  • 5 да да

    4 0 Отговор
    След това-ще минава машина за чистене .....
  • 6 Your Nightmare

    15 0 Отговор
    Значи там където руснаците са установили контрол, евакуацията се случва. Въпросната персона го обявява, без да имат нищо общо с тази евакуация, просто за да изглежда все едно и те участвуват. Защо не обяви коридори от зоните все още под контрол на националистите - защото никой не ги отразява. Интересно кмета на Мариупол, дето е виден Азов-ец и всеки ден дава изявления, защо се е изчесал още в началото на войната а не е останал с другарите си по оръжие, да защитава това в което вярва. При война, първото което умира е истината, тя ще си проправи път след години.
  • 7 SCH JVLIVS II

    8 0 Отговор
    Нямат ли край бе ?Да се затворят границите в Европа, да се борят за свободата си,не да се бият с водка по барове в Европа и да пишат по телефона че се там войници днес и такъв прописа във Факти как се бие в Украйна не знам по телефона във бг.Факти
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Той

    8 0 Отговор
    "Украйна неведнъж обвини Русия, че атакува тези коридори, по-конкретно около разрушения обсаден Мариупол, отбелязва АФП" Да защото там са Азовците най вероятно!!!
  • 10 бг1234

    10 0 Отговор
    Какви глупости говори тази? Мариупол вече е под контрола на ДНР - официално.
  • 11 SCH JVLIVS II

    9 0 Отговор

    До коментар #4 от "Б А Й Х @ Й ‼️":

    Един наглец тази сутрин писа че бил украинец и се биел там а пише във Факти 😉ирония нали вземаха ни за златни рибки в Европа. Пращайте ги в гетата махалата а с помощите на тях дайте пари на бг.ромите апартаменти а те в махалите на ромите ,и на пенсионерите да се вдигне пенсията ,заплатите ...украинците на палатки и в бараки без баня свикнали са на мизерия ако не им харесва Украйна е близо да си ходят
  • 12 бг1234

    4 0 Отговор
    Какви глупости говори тази? Мариупол вече е под контрола на ДНР - официално.
  • 13 Сократ

    5 0 Отговор
    Имам предложение, нашите списувачи по темата Окрайна и агресията на Русия, да заминават на фронта да видят всичко със своите очи, а не да преписват с гугъл транслейтър материали от Козяк.
Новини по държави: