Last news in Fakti

16 Май, 2013 14:06 1 024 0

Шестима загинаха след самоубийствен атентат в Кабул

  • самоубийствен атентат-
  • афганистан

Шестима  души бяха убити след самоубийствен бомбен атентат в столицата на Афганистан- Кабул, съобщи Би Би Си.

Според местната полиция, атентаторът е взривил колата си в близост до конвой от чуждестранни бронирани коли в източната част на града.

Сред загиналите има две деца, а още 30 души са със сериозни наранявания.

Ръководените от НАТО Международни сили за поддържане (ISAF), вече обявиха, че един от техните конвои е бил ударен.

Представители на правителството вече потвърдиха, че загиналите са били случайни минувачи.

Според шефът на полицията в Кабул- ген. Саланги, експлозията е избухнала в 8ч. местно време, след като натоварена с експлозив Тойота се е взривила до две чуждестранни военни превозни средства.

Силата на взрива е унищожила няколко от намиращите се в близост къщи, а широка градска зона е била отцепена от полицията.

В обаждане до редакцията на Би Би Си, терористичната група свързана с талибаните Хезб Ислами, пое вината за терористичния акт.

Това е първият голям взрив в Кабул от март насам, когато терорист се самовзриви пред министерството на отбраната, като така отне живота на девет души.

Новата атака идва след кървав месец за ISAF в Афганистан, след като от началото на май в страната бяха убити 15 чуждестранни военнослужещи в няколко отделни инцидента.

През април талибаните обявиха „Пролетна  офанзива“ , като за нейни цели бяха определени чуждестранни военни бази и дипломатически зони.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА