Last news in Fakti

10 Юни, 2013 10:39 1 498 0

Талибани атакуваха летището на Кабул

  • кабул-
  • талибани

След няколко часова тежка престрелка приключи опитът на талибаните да атакуват летището в Кабул, предаде Би Би Си. Най-малко седмина нападатели бяха убити при ответната операция на правителствените сили.

Преди това талибаните дори успяха да превземат сграда близо до летището в Кабул. Атаката беше съпроведена със силни експлозии отекнаха в щаба на НАТО, базиран на международното летище в афганистанската столица.

Посолството на САЩ в Кабул е задействало сигнал за тревога и е предупредило по високоговорители, че не се извършва учение. По време на нападението бяха отменени полетите от и до летището в Кабул.

Ройтерс цитира очевидци, че нападението на летището, където има голяма военна база на НАТО, е започнало малко преди 5 ч. сутринта местно време.

Предишният подобен атентат в Кабул бе на 24 май, когато талибани водеха близо осем часова престрелка с правителствените сили в центъра на столицата. Зачестяването на нападенията е тревожен сигнал за способността на властта да гарантира сигурността след оттеглянето на международните сили.

Големи райони от Афганистан на практика са под контрола на талибаните.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: