Last news in Fakti
  Тема: Украйна

7 Април, 2022 09:45 6 449 51

Защо САЩ погнаха дъщерите на Владимир Путин – Катерина и Мария

  • путин-
  • русия-
  • санкци-
  • мерки-
  • сащ

Кои точно са Катерина и Мария, порасналите деца на руския лидер

Защо САЩ погнаха дъщерите на Владимир Путин – Катерина и Мария - 1
Снимка: Shutterstock

Последният кръг от санкции, които САЩ наложи на Русия включват две нови мишени: двете пораснали дъщери на руския президент Владимир Путин, Катерина и Мария, за които властите в САЩ подозират, че крият богатството на баща си.

Според САЩ дъщерята на Путин Катерина Владимировна Тихонова е технологичен директор, чиято работа подкрепя руското правителство и неговата отбранителна индустрия. Другата му дъщеря Мария Владимировна Воронцова ръководи финансирани от правителството програми, които са получили милиарди долари от Кремъл за генетични изследвания и се контролират лично от Путин, твърди САЩ.

Още новини от Украйна

„Имаме основание да вярваме, че Путин и много от неговите приближени и олигарсите крият богатството си, крият активите си чрез членове на семейството,

които поставят своите активи и богатство във финансовата система на САЩ, както и много други части на свят", каза висш служител в американската администрация пред репортери.

„Вярваме, че много от активите на Путин са укрити от членове на семейството му и затова се насочваме към тях“, каза служителят, пожелал анонимност, цитиран от агенция Ройтерс (Reuters).

Санкциите, обявени в сряда, включват също дъщерята и съпругата на руския министър на външните работи Сергей Лавров.

САЩ освен това забрани на американците да инвестират в Русия и се насочи към руски финансови институции и служители на Кремъл, в отговор на това, което президентът Джо Байдън нарече руски „зверства“ в Украйна.

Русия отрича да е нападала умишлено цивилни и казва, че изображенията на тела в Буча северно от Киев са инсценирани, за да оправдаят допълнителни санкции срещу Москва.

Москва казва, че участва в „специална военна операция“, предназначена да демилитаризира и „денацифицира“ Украйна. Украйна и западните правителства отхвърлят това като фалшив претекст за руската инвазия.

Размерът на богатството на Путин е чувствителна тема в Русия.

Миналата година Кремъл отрече той да е собственик на разкошен дворец на Черно море, както твърди опозиционният политик Алексей Навални във видео, което привлича огромна публика в канала за видеосподеляне YouTube.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза през февруари, че санкциите, въведени срещу самия Путин, са безсмислени. „Путин е доста безразличен. Санкциите съдържат абсурдни твърдения за някои активи“, каза Песков. „Президентът няма никакви активи освен тези, които е декларирал“, добави той.

Но американските сенатори мислят друго. „Путин и неговите олигарси съхраняват мръсните си пари в държави с върховенство на закона, като купуват имения, мега-яхти, произведения на изкуството и други активи с висока стойност“, казват САЩ.

Кои са дъщерите на Владимир Путин

Защо САЩ погнаха дъщерите на Владимир Путин – Катерина и Мария
Снимка: Twitter

Дъщерите на Путин, които САЩ вярва, че му помагат да крие богатството си, никога не са потвърждавали публично, че руският лидер е техен баща, и той отказва да отговаря на въпроси за тях.

Разследване на Ройтерс от 2015 г. подробно описва връзките и влиянието на Катерина, танцьорка по акробатичен рокендрол, върху следващото поколение от московския елит. „29-годишната Катерина се описва като съпруга на Кирил Шамалов, син на Николай Шамалов, дългогодишен приятел на президента Путин“, се казва в доклада. „Шамалов старши е акционер в Bank Russia, която американските служители описват като личната банка на руския елит“

Като съпруг и съпруга Кирил и Катерина имаха корпоративни участия на стойност около 2 милиарда долара, според оценки, предоставени на Ройтерс от финансови анализатори. Това беше в допълнение към други имоти и активи.

По-голямата дъщеря на Путин Мария е учила биология в университета в Санкт Петербург и медицина в Московския държавен университет, според разследването на Ройтерс. Тя също така е активно ангажирана с генетични изследвания, които Путин в миналото е описвал като област, която „ще определи бъдещето на целия свят“.

Според съобщения на руски и западни медии Мария е омъжена за холандския бизнесмен Йорит Йост Фаасен. Тя гради кариера в областта на биомедицината, специализирана в ендокринната система през 2015 г. като докторант в Изследователския център по ендокринология в Москва.

Съпругът ѝ е работил за Газпромбанк, голям кредитор със силни връзки с елита около Путин, се отбелязва в разследването. Няма налични оценки за техните активи и притежания.

Но американските сенатори мислят друго. „Путин и неговите олигарси съхраняват мръсните си пари в държави с върховенство на закона, като купуват имения, мега-яхти, произведения на изкуството и други активи с висока стойност“, казват САЩ.

Източници: Ройтерс, Вести.бг


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 35 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хохо

    37 22 Отговор
    Горките честни милиардерки.Срама нямате да преследвате горките деца.Те са си напечелили милиардите сами.

    Коментиран от #6, #27

  • 2 Пинк флойд

    55 35 Отговор
    Защото САЩ се опитват да наложат тоталитарната им демокрация в целия свят.

    Коментиран от #9, #28

  • 3 пешо

    44 38 Отговор
    краварите не знаят какво правят , просто са жалки примати
  • 4 Орел

    43 8 Отговор
    За Чекмеджан нищо не казват!
  • 5 ИмперияНаЗлото

    27 18 Отговор
    марийчето работила за кремъл, генно модифицирани войници избиващи всичко живо което им се мерне пред очите, зомбита с калашници
  • 6 ЗАЩОТО МЕДИЙКИТЕ

    47 23 Отговор

    До коментар #1 от "Хохо":

    ЛАПАТ АМЕРИКАНСКИЯ БАХУР
  • 7 факт

    31 21 Отговор
    Защото запада използва ситуацията за да окраде руските активи това са банки сметки яхти имоти и тн. на руснаци откраднати от тях.Както комунистите 44-та са влизали в имоти и са ги прибирали.Кактоно англииската корона е натъпкана с индииски диаманти.
  • 8 Жоро

    33 18 Отговор
    То май руска рубла от нефт и газ до нормалния руснак не достига. Тия олигарски са някакви оядени мастити, яхти, бизнеси в САЩ и ЕС лускозни вили.. Как го търпят това нещо не ми е ясно.

    Коментиран от #11, #19, #36

  • 9 Герги

    11 12 Отговор

    До коментар #2 от "Пинк флойд":

    Тоталитарна демокрация е като солена захар или като мирна и просперираща Русия…
  • 10 Корги

    22 13 Отговор
    Да погнат и своите деца тогава. Мерете с еднакДа погнат и своите деца тогава. Мерете с еднакъв аршин!ъв аршин!

    Коментиран от #47

  • 11 ДО БЪЛГАРЧЕТО

    24 9 Отговор

    До коментар #8 от "Жоро":

    АМИ ТИ КАК ГО ТЪРПИШ БЕ СИКИМ?В БЪЛГАРИЯ КАК ВИ КРАДЪТ ВЕЧЕ 33 ГОДИНИ?
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 цербер

    5 2 Отговор
    Катерина Владимировна Тихонова работи в Центъра за национален интелектуален резерв на Московския държавен университет „Ломоносов“. Тя е директорка на Националния фонд за интелектуално развитие. Занимава се с инвестиционни дейности в Москва, в областта на научно-техническия прогрес на "Спароу Хилс".

    Коментиран от #16

  • 14 фбр

    30 12 Отговор
    А за какво бяха подгонили сина на памперса Байдън в Украйна ? А защо Щатите купуват с 43 % повече руски петрол , а карат съюзниците си от ЕС , да налагат ембарго за доставките на руския газ ? Целта е една - да купуват по-скъпия но изпълнен с демократични идеи и ценности американски газ и Европа да стане напълно зависима от САЩ !
  • 15 цербер

    10 3 Отговор
    Мария Владимировна Воронцова е омъжена за холандския бизнесмен Йорит Фаасен.
    Учила е биология в Държавен университет в Санкт Петербург и е завършил медицина в Московския държавен университет. Тя е докторантка в Центъра за изследване на ендокринологията в Москва. Воронцова е призната за съветничка на Путин в генното инженерство, особено при използването на CRISPR за създаване на бебета с генно инженерство.
  • 16 аРеално

    9 2 Отговор

    До коментар #13 от "цербер":

    имала пералня за кървави рубли!!
  • 17 Fate

    13 11 Отговор
    Краварска злоба и отчаяние
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Бравос

    13 7 Отговор

    До коментар #8 от "Жоро":

    Не може всички да са като САЩ и нас - 100 милиарда евро заеми бяха раздадени по равно на всички българи и никой не се облагоденства:) Семейство Байдън пък раздава милиардите си по гетата в САЩ:)
  • 20 хмм

    9 3 Отговор
    Песков заяви, че са свикнали на лишения!

    Коментиран от #30, #42

  • 21 Реалност

    23 9 Отговор
    Защото Путин изкара кирливите ризи на Байдън младши, както и показа указа с който Байдън старши заповядва бомбандирането на четири болници в Белград!
  • 22 Павел Николаев

    4 6 Отговор
    Даже и Ричард Куклински не би тръгнал срещу жени и деца ...
  • 23 Българка

    18 14 Отговор
    Питам защо децата, наложниците, родата на Путин и кликата му купуват палати и живеят в дивия, недемократичен лош Запад, а не живеят в "добрата демократична" Русия? Това не е ли цинизъл, наглост и лъжа на Кремъл. Всички тези близки до агресора трябва да бъдат изгонени без право да посещават Европа, САЩ и цивилизования свят. Да си стоят "свободни" в путинова Русия

    Коментиран от #35

  • 24 Раданч Татлъту

    13 5 Отговор
    А верно ле е,че са погнали и некой си Хънтър Байдън?🙉🥳🤡👍
  • 25 124

    17 10 Отговор
    САЩ не можаха да направят Вовата своя марионетка, както много други по света... Затова са истериите и лъжите.

    Русия не се продава!

    Z

    Коментиран от #34

  • 26 Раданч Татлъту

    12 3 Отговор
    Нема да пипате милиардите на щерките на Володя и другите наши господари Руси 🙉🥳🤡👍! Те са свещени и неприкосновени 🙉🥳🤡👍Спечелени с честен и неуморен труд 🙉🥳🤡👍
  • 27 Пъци

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Хохо":

    "Те са си напечелили милиардите сами." Ама даже и ти вярваш ли си??Или щото звучи "красиво и честно"?
  • 28 free man

    5 4 Отговор

    До коментар #2 от "Пинк флойд":

    Твоят "ник" е гавра с една велика група,събаряща стените в бетонни глави!
  • 29 casus belli

    8 6 Отговор
    Интересно докога ще продължи търпението на Путин
  • 30 Оркистан

    8 5 Отговор

    До коментар #20 от "хмм":

    То цялата история им е пълна с лишения ама само за обикновените хора живеещи там..но малка част си живее в
    лукс и разхищение от край време
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Ал Тъпоне

    5 4 Отговор
    Ще ги хванат и ще ги закарат във ФАЩ в Дебелия Дом, където дядо Бай Дрън да ги изнасили заради войната в Украйна!
  • 33 Пъци

    7 3 Отговор
    Когато олигарха е руски-русофилите са възхитени и мизерстват с радост на сърцето в името на благоденствието му,Когато олигарха е "западен"-западнофилите почитателно кимат в съгласие и философски разсъждават върху възможностите на "американската мечта" ....Откачена работа.Няма ли хора ,които да видят абсурда отстрани???!
    Природният закон е един откакто има живот на Земята-можеш или не можеш.А краденето, социалната измама,политическото израждане на икономиката в олигархия,използвачеството са с един цвят.

    Коментиран от #46

  • 34 Факти бе факти

    6 4 Отговор

    До коментар #25 от "124":

    Е то с 12-13 стотинки за рубла как да продадеш Русия Само вие не щете да ви се плаща в рубли а налитате на евро доларчета и левове.
  • 35 Еееее

    3 4 Отговор

    До коментар #23 от "Българка":

    Мноооого злоба, беееее !!!!!!??????
    Ще се гътнеш, пфууууууу.....
    Вземи нещо успокоително !!!!!
  • 36 Партиен билет

    9 7 Отговор

    До коментар #8 от "Жоро":

    Ватниците са крепосни, какво се чудиш. Извън Москва и Ленинград е феодализъм, а там има наченки на капитализъм, ама руски. Държавата, в лицето на бащата на народите, определя, кой може да забогатее и да стане капиталист, един вид бащицата ги назначава за милионери и милиардери. Те съответно му се отблагодаряват, но това е в реда на нещата, не става въпрос за корупция. За някои родни политици от съвсем близкото минало, направо е мечта това "държавно" устройство.
  • 37 Българин съм но подкрепям Братушките

    7 6 Отговор
    Абе тия пели защо наливат масло в огъня. Нещастни янки винаги са иска ли те да са най. Като не им се получи става война е да ама не тука ударих те на камък. Путин не е решил не ги е поломил та после пак да ги откриват проклетите индианци.
  • 38 0000000

    7 3 Отговор
    Сега да погнат и подръжниците му. Да лежат в едно помещение и да му се кланят
  • 39 nord

    7 5 Отговор
    Вчера американците заявиха ,че ще оставят 25% от активите на онзи руски олигарх , който издаде къде и как
    зануленият си крие парите !
  • 40 Пешо

    9 5 Отговор
    А на Хънтър Байдън кога?
  • 41 Хахаха

    6 6 Отговор
    А ЗАЩО НЕ ПОГНЕТЕ СИНЪТ НА БАЙДЕН ПРЕДИ ТОВА ЗА ЛАБОРАТОРИИТЕ В УКРАЙНА!!!
  • 42 Ооооооооо ооооооооо

    5 1 Отговор

    До коментар #20 от "хмм":

    ТОЧНО ТОЙ НАДАЛИ ЗНАЕ КАКВО СА ЛИШЕНИЯ ............ ТОВА СЕ ОТНАСЯ САМО ЗА " ПРОСТО СМЪРТНИТЕ " ...........
  • 43 дядото

    8 4 Отговор
    на дъщерите на путин-веднага санкции.а на хънтър за далаверите в украйна- няма да има
  • 44 65йкр

    0 3 Отговор
    Америка чрес тях мисли да ударят Путин но няма да мине номера на Америка като убиха 4 държави хората някои зашто неси отвори устата дори не питаха а русиа стана да избияе нео нацистите и всички скочиха на Русиа
  • 45 Просветен илюминат

    2 0 Отговор
    Писах отдавна,че вече всички лъжи излизат на бял свят и няма как да се продължава да се живее както е било досега.
    А на Путин финансовото състояние дали е в рубли според вас и стои в руска банка?
    За това пак го пиша-Следвай пътя на парите и ще стигнеш до истината.
  • 46 Просветен илюминат

    3 0 Отговор

    До коментар #33 от "Пъци":

    И тук следва любимият ми въпрос:
    -Благодарение на кой са богати богатите?
    В България нищо не се коментира и говори за обръчите от фирми печелещи обществени поръчки и до коя партия са близки.
    И в Русия и в България богатите с честен труд и пот са станали богати.
    Сега какво става с тях?
    Парите чия собственост са и кой има право да прави с хората каквото си поиска след като всичко живо страда и говори за пари?
    Бедния Абрмович иска назаем сега,ама те много добре си живееха досега и си мислят,че ще е все така.
    Да,ама няма да е все така.
  • 47 Корги,глупавият путинист

    5 0 Отговор

    До коментар #10 от "Корги":

    Обясни другарю Корги какво правят дъщерите на Путин в "еврогейския,покварен и загниващ" Запад.
    Както го наричат червените пропагандатори,промили плиткия ти мозък. Защо не са останали в Русия,където всичко е прекрасно?
    Признай си Корги че си невеж и зомбиран комуняга и ще се почувстваш по-добре.
  • 48 Гани

    3 0 Отговор
    Умните другари бегат на запад, а глупавите са им промил мозъка на изток.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Вълк

    0 0 Отговор
    На снимката е дедо Торбалан и две вещици
  • 51 мухаха

    0 0 Отговор
    Оказа се че дъщерята на Путин имала "Биологична лаборатория"-само че финансирана от Кремъл....
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания