Last news in Fakti

8 Април, 2022 17:17 630 4

Латвия набеляза 15 граждани на Русия и Беларус като заплаха за сигурността

  • латвия-
  • министър-председател-
  • национална сигурност-
  • русия-
  • заплаха-
  • беларус

Имената на деветима руснаци и шестима беларуси са предоставени на правителството от латвийското контраразузнаване

Латвия набеляза 15 граждани на Русия и Беларус като заплаха за сигурността - 1
Снимка: БГНЕС

Латвия съобщи днес, че е вкарала имената на 15 граждани на Русия и Беларус в списъка на лицата, чиито действия са заплаха за националната сигурност, предаде Асошиейтед прес.

Имената на деветима руснаци и шестима беларуси са предоставени на правителството от латвийското контраразузнаване. Сред тях може би има хора, които са извършвали шпионски действия и са подкрепяли интересите на Русия, вкл. са изразявали подкрепа за Кремъл въпреки престъпленията на руските сили в Украйна, казаха от спецслужбите.

По-рано този месец правителството в Рига обяви, че закрива две консулски мисии на Русия и изгонва 13 руски дипломати, предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Глупави джуджета

    2 0 Отговор
    На тези заплаха за сигурността им е шайката западняшки погоди ,които ги водят по пътя на Украйна.Същата смешна измислена страна между другото.И Естония и Азербайджан...А Путин много обича "исторически извращения" като тези политико-държавни образувания...Само му дай повод ...
  • 3 АУУУУУ

    1 3 Отговор
    Алоооо Факти кое не ви харесва..... Че коментара ми не е про - руски.... Затова ли оставяте само Путинските подлоги.... НЕЗАВИСИМО ДАЛИ ВИ ХАРЕСВА ИЛИ НЕ..... СВЕТЪТ Е ВЕЧЕ ЯРОСТЕН РУСОФОБ..... И ВИЕ НЯМАТЕ ВЛАСТ ДА ПРОМЕНИТЕ ТОВА.... ТОВА Е НАЙ-ХУБАВОТО.... СЕГА МОЖЕ ДА ТРИЕШ 😂😂😂😂😂
  • 4 Сандо

    1 0 Отговор
    А аз се чудя защо Русия не е извадила документите,доказващи кои земи Петър Първи е купил от шведския крал,и не си поиска официално собствеността?
Новини по държави: