Last news in Fakti

9 Април, 2022 11:09 1 353 9

Повторно масово тестване срещу коронавирус в мегаполис

  • шанхай-
  • коронавирус-
  • тестване

Шанхай предприема мярката, с цел по-ясни нататъшни действия срещу пандемията

Повторно масово тестване срещу коронавирус в мегаполис - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Властите на Шанхай обявиха на 9 април началото на нов кръг от масово тестване на цялото население на мегаполиса за коронавирус, за да се определят по-нататъшни стъпки за овладяване на инфекцията, чието разпространение все още не е спряно, въпреки строгите мерки и изолация на заразените. „За да се овладее разпространението на епидемията, да се постигнат целите на политиката на нулева толерантност възможно най-скоро, ръководейки се от държавните разпоредби за контрол на епидемията в жилищните райони и резултатите от предишните кръгове от тестване, се планира още веднъж тестване целия град за коронавирус“, каза на пресконференция заместник-кметът Зонг Минг.

Според нея анализът на данните, получени при следващото масово тестване за коронавирус, ще позволи да се наложат ограничения в определени области, в зависимост от това какъв статус ще им бъде определен.

Предполага се, че те ще бъдат три: затворени зони, контролирани зони, както и зони, където се вземат предпазни мерки. Затворени ще бъдат тези, в които през последните 7 дни са открити случаи на коронавирус. В тях пълната карантина за жителите ще продължи поне още седем дни. Контролиран статут ще бъде даден на райони, в които не е имало случаи на коронавирус през последните 7 дни. В такива райони жителите ще могат да напускат апартаментите си, но не и извън територията на жилищния комплекс. Карантината за тях също ще бъде удължена с още седем дни.

Зоните, в които ще бъдат взети предпазни мерки, ще включват тези, в които през последните 14 дни не са установени случаи на инфекция. На жителите ще бъде разрешено да се движат в рамките на определената зона, но посещенията на обществени места ще бъдат ограничени, за да се избегнат тълпи.

Съответното изявление на властите беше първото през последните седмици, което по някакъв начин изяснява ситуацията с перспективата за прекратяване на неопределената домашна карантина за жителите на Шанхай, много от които са затворени в домовете си от няколко седмици. От средата на март градските власти започнаха масово да затварят жилищни комплекси в различни части на мегаполиса за тестване за коронавирус. По един или друг начин, до края на март почти цялото население на Шанхай премина през два или три дни, или дори седмица, домашна карантина.


Поставете оценка:
Оценка 1.1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 мсс

    1 13 Отговор
    При такива новини троловете няма какво да напишат.Шанхай??? Нали вируса не съществува ,а е някаква измишльотина на западния свят?Защо

    Коментиран от #4, #7, #9

  • 3 адаша

    5 0 Отговор
    На снимката, освен китайско писмо има едно Z. Да не би...?
  • 4 Мишо

    13 1 Отговор

    До коментар #2 от "мсс":

    Защото е нужен КОНТРОЛ!.. Пък ти си мисли че е заради "болеста"! Така ще си мислят че е грижа за здравето им!

    Коментиран от #5

  • 5 Ал Бунди

    1 7 Отговор

    До коментар #4 от "Мишо":

    Ще ти се! Ама не би..и нема да бъде.

    Коментиран от #6

  • 6 Ал Бунди

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Ал Бунди":

    ОООпсс--сори. Коментара ми е към №3!
  • 7 Тоя па, тоя пааа......

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "мсс":

    Ти мислиш ли,че е останал поне един не ваксиниран джигитаец там???И да е останал сигурно него търсят.И като са тройно ваксани защо са болни,тествани,затваряни?
  • 8 Ваксините са пълен боклук

    3 0 Отговор
    Нека овцете да са послушни.
  • 9 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "мсс":

    Никога не съм казвал,че не същестува!!!ПО хилядвам специално за тебб!!!това е Биологично създадено Генотипно
    Оръжие за англосаксите! Никога не е било Смъртно опасно за бг-популация!А Това е нов ЩАМ..........Не се знае заразноста и още повече колко е опасен.......
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания