Last news in Fakti
  Тема: Украйна

13 Април, 2022 12:41 1 830 8

Възложиха да се разследва обстрел на манастир в ДНР

  • украйна-
  • манастир-
  • обстрел-
  • днр-
  • -
  • разследване

Монахиня разказа за обстрела на манастира в ДНР от украински националисти

Възложиха да се разследва обстрел на манастир в ДНР - 1
Снимка: Telegram

Ръководителят на Следствения комитет на Русия Александър Бастрикин възложи да се разследват фактите за обстрела на Николо-Василевския манастир Свето Успение Богородично в ДНР от украински военни. Това съобщиха пред журналисти в сряда от пресслужбата на ИК на РФ.

„Бастрикин възложи да се разследва целенасочения обстрел от украински войници на Николо-Василевския манастир Свето Успение Богородично в района на Волноваха на Донецката народна република“, се казва в съобщението.

По-рано стана известно, че украинските въоръжени сили обстрелвали православни храмове в Донецката народна република. Това каза пред RT монахиня от Николо-Василевския манастир Свето Успение Богородично в село Николское. Според нея на 14 март енориаши провеждали вечерна служба в храма, когато в близост до сградата се чула експлозия. Елизавета смята, че обстрелът е извършен с фосфорни бомби. „Той блестеше ярко и гореше. Бомбата удари къщата, в която живее отеца. На следващия ден бомба удари храма Василиевски и Катедралния Събор Успение Богородично, куполите бяха повредени “, каза тя. Елизавета разказа още, че около 600 цивилни жители на републиката, включително 300 деца, се криели в мазето на Николо-Василевския манастир.

По-рано бивш служител на СБУ заяви, че военните със заплахи са изнудвали за пари служителите на епархията на Украинската православна църква на Московската патриаршия в Херсонска област.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    21 3 Отговор
    Фашизма не признава религии.

    Коментиран от #3

  • 2 Аз да пиша

    5 22 Отговор
    Руска пропаганда ,една монахиня от този манастир се изказа против ген. и патриарх на русия. Никой не ви вярва на лъжите руски.
  • 3 Механик

    15 3 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Хитлер и кохортата му, официално са били християни, но там някъде из подземията на цитаделите са извършвали други "служби" и обреди.
    Така че нищо ново. Ония в мазите на цитаделите, тия пък в подземията на Азовметал в биолабораториите, все една и съща картинка.
  • 4 Komapak

    2 8 Отговор
    600 души в едно мазе?! Да бе!!!! А намали малко.
  • 5 Дамаджони Уокър

    16 1 Отговор
    А тези от ЕС няма ли да разследват?Може би защото са православни няма,виж ако бяха католици това е друга работа.
  • 6 да си престъпник , значи сигерой

    9 2 Отговор
    Ами Брюксел каза , че те са герои и Фандъкова кръсти улица на тях . Да не би в европейското върховенство на закона вече да е зписано , че всеки , който убива руснаци е герой ?
  • 7 Радев

    3 0 Отговор
    Айдеее някой изгоря. Монахинята каза цитирам: братоубийствена война.
    Тук някой ще има проблем.
  • 8 О МАЙН ГОД🙏

    0 4 Отговор
    МОНАХИНЯТА:„ОБСТРЕЛВАХА НИ С ФОСФОРНИ БОМБИ”!!!??И ХИМИЯ И ФИЗИКА И ВОЕННО ДЕЛО ЛИ УЧАТ ЗАЕДНО С ЕВАНГЕЛИЕТО НА МАТЕЯ🤔
Новини по държави: