Last news in Fakti

14 Април, 2022 14:31 684 3

Външният министър на Ирландия е в Киев

  • ирландия-
  • външен министър-
  • киев-
  • посещение-
  • саймън ковини

Саймън Ковини, който изпълнява също и длъжността министър на отбраната на Ирландия, разговаря в Киев с украинските си колеги

Външният министър на Ирландия е в Киев - 1
Снимка: БГНЕС

Външният министър на Ирландия, Саймън Ковини, е на посещение в Киев, предаде Асошиейтед прес.

Ковини, който изпълнява също и длъжността министър на отбраната на Ирландия, разговаря в Киев с украинските си колеги - външния министър, Дмитро Кулеба, и министъра на отбраната, Олексий Резников.

Ирландия изпрати на Украйна хуманитарна помощ на стойност 20 милиона евро и несмъртоносно военно оборудване на стойност 33 милиона евро. Страната е също така силен поддръжник на стремежа на Украйна да се присъедини към ЕС. А по време на срещите си днес Ковини ще обсъди с украински правителствени представители как Ирландия би могла да помогне на Украйна с молбата ѝ за предоставяне на статут на кандидатка за член на ЕС, предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Любопитен

    7 3 Отговор
    ЖУРНАЛИСТИ, МОЖЕ ЛИ ДА ПОМОЛИТЕ КОЛЕГИТЕ СИ ОТ УКРАИНСКАТА ПРОПАГАНДА, ДА НИ ЗАПОЗНАЯТ С БЛИЗКИТЕ НА ПОНЕ ЕДНА ЖЕРТВА В БУЧА!
  • 2 И този ли дошъл

    6 3 Отговор
    Да спасява натовските офицери от тунелите под Мариупол .На Водата на килимчето требва да иде .
  • 3 Toxic

    7 3 Отговор
    Англосаксонските боклуци са застанали открито на страната на украинските фашисти, наследници на техните фашистки предци от времето на ВСВ, същите срещу, които уж самите те воюваха. Лицемерието е пълно!
Новини по държави: