Last news in Fakti

14 Април, 2022 22:22 1 688 3

Обилен снеговалеж в Източна Турция в средата на април

  • сняг-
  • турция-
  • карс

Снеговалежът в Карс започна още на 12 април, когато температурите паднаха с над 10 градуса по Целзий

Обилен снеговалеж в Източна Турция в средата на април - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Силен сняг вали в редица турски източни окръзи през последните няколко дни, като дебелината на снежната покривка в граничещия с Армения окръг Карс достигна 20 сантиметра, предаде в. "Хюриет дейли нюз".

Хората плуват в Егейско море, а ние тук имаме сняг през април, каза жител на Карс пред агенция ДХА.

Снеговалежът в Карс започна още на 12 април, когато температурите паднаха с над 10 градуса по Целзий. Голяма част от Източна Турция се намира под влиянието на студен атмосферен фронт.

Според метеоролозите снеговалежът в Източен Анадол ще продължи до 17 април.

Силен сняг вали и в източните окръзи Бингьол и Ван.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Интелектуалец

    7 0 Отговор
    В Турция климатът е много различен. В източните планински райони е с много студено време през зимата благодарение на голямата надморска височина и студения въздух от Сибир. Около Анталия и цяла Южна Турция е средиземноморски климат с температури от порядъка на 18°-22° дори през Януари. По черноморското крайбрежие пък са характерни дъждове и мъгли както и хладно време дори през лятото. В югоизток пък времето през лятото е горещо с температури около 40° и дори има малки пустини там. На Запад към Истанбул може да завали обилен мокър сняг или пък дъжд придружен с гръмотевици през зимата а през лятото не се диша. Ако температурата е 30° се чувства като 40° заради влагата. На запад в турска Тракия времето е подобно на нашето.
  • 2 Гъл Гъл

    5 0 Отговор
    Сняг се сипе на парцали вино има нека вали
  • 3 КарИсняг

    2 0 Отговор
    Гр. Карс е разположен на надморска височина от 1 768 м. Планините около него са с височина над 3 000 м. За сравнение Боровец е разположен на височина от порядъка на 1 300 м. направете си сметка Карс е на още 468 м. по високо, вероятно там лятото е само 2 или 3 месеца.
Новини по държави: