Last news in Fakti
  Тема: Украйна

26 Април, 2022 09:10 3 903 117

Украйна ще победи Русия, но само ако получи военна помощ от Запада

  • война-
  • украйна-
  • русия-
  • нато-
  • военна помощ-
  • оръжия-
  • гарвин уолш-
  • донбас-
  • дронове

Страните от НАТО могат да предоставят модерни муниции за украинската артилерия, с каквито Русия не разполага

Украйна ще победи Русия, но само ако получи военна помощ от Запада - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Украйна може да победи във войната, но само ако получи военна помощ от Запада. Това каза в интервю за Радио Свободна Европа/Радио Свобода военният експерт Гарвин Уолш, бивш съветник по сигурността на британската Консервативна партия и директор на портала за информация и анализи в областта на отбраната Article 7, пише "Свободна Европа".

Според него войната, започната от Русия срещу Украйна, ще бъде продължителна, но може да бъде спечелена от Украйна и Запада, защото техните икономически и индустриални възможности са значително по-големи от тези на Русия. “В дългосрочен план битката е в полза на Украйна. Но Западът трябва да може да я подкрепи, така че тя да стигне до дългосрочния план”, каза Уолш. “Тогава трябва да помогнем на въоръжените ѝ сили в прехода към оборудване, което може да бъде доставяно в големи количества дълго време и да бъде използвано продължително.” Според него ключово за целта е украинските военни да бъдат обучени да използват оръжията, които се доставят на украинската армия, да бъдат построени складове за гориво и да бъдат създадени устойчиви вериги за доставки.

Закъсня ли военната помощ

През последната седмица руската армия съсредоточи атаките си срещу Източна Украйна. Целта на Москва е да превземе Донбас. Продължават и военните действия в Южна Украйна, както и бомбардировките по ключови градове. На този фон държавите от ЕС и НАТО предоставят все повече военна помощ на Украйна. Единствените изключения са България и Унгария. Според редица експерти военната помощ от партньорите на Киев ще бъде ключова в тази нова, втора фаза на войната.

В края на миналата седмица САЩ одобриха нови 800 млн. долара военна помощ за Украйна. В понеделник държавният секретар Антъни Блинкен и секретарят по отбраната Лойд Остин посетиха Киев и съобщиха, че са обещали още 700 млн. долара военна помощ за Украйна и други държави в Източна и Централна Европа. Други страни - от Словакия, през Литва, Латвия и Естония до Канада - започнаха да изпращат по-тежки оръжия с по голям обсег, включително системи за противовъздушна отбрана, военни дронове, бронирани камиони, транспортьори и танкове.

Това отбелязва промяна в досегашната стратегия на страните от ЕС и НАТО, които в началото на руската инвазия изпращаха предимно леко въоръжение, включително пушки, каски и комуникационно оборудване. Успехите на украинската армия в първата фаза на войната изиграха ключова роля за промяната на сметките. Сега западните страни въоръжават Украйна не само за битката за Донбас, която ще зависи от танковете и артилерията, а и за дълга война, която може да продължи с години.

“[Западните страни] загубиха много време, мислейки, че Украйна няма да издържи, и затова не пратиха нищо”, каза Гарвин Уолш. “Накрая те решиха да изпратят тежко въоръжение само след като преодоляха убеждението си, че Русия ще възприеме това като провокация.” Според Уолш украинската армия се възползва умело от цялата военна помощ, която ѝ се изпраща. Освен това военните успешно вкарват в употреба руска военна техника, която са пленили, смята той.

“Но западната помощ дойде твърде бавно и не е в мащаба, който се очаква”, добави той. “Западът погрешно изчисли руската тактика и руската мотивация. Русия съвсем ясно цели завоевателна война. Това можем да видим от кланетата в Буча и другаде. [Западът] наистина трябва да даде на Украйна всичко, за да може тя да се бори с тези изключително агресивни военни атаки и да изтласка руснаците от окупирана от тях територия”, каза още Уолш.

Как оръжията помагат на Украйна

Според Уолш ключова роля в сегашната фаза на войната ще играе артилерията. Освен това страните от НАТО могат да предоставят модерни муниции за украинската артилерия, с каквито Русия не разполага. Ключови според военния експерт ще бъдат и технологиите, които да позволят на украинската армия да засече руската артилерия и да я унищожи. По думите му такива радари също могат да бъдат предоставено от Запада.

“Украйна ще има нужда от ужасно много муниции”, добави Уолш. “Тя ще има нужда от муниции както за съветска артилерия, така и за западна артилерия. Снарядите са с различни размери” и затова са нужни доставки и от двата вида. Тренирането на украинските военни как да си служат с тези оръжия според него не би било сложно. По-трудно би било обучаването на пилоти за произведени в САЩ и Европа военни самолети.

“Пилотите на изтребители трябва да бъдат тренирани дълго време”, добави Уолш. Според него Украйна има нужда и от логистична помощ. Различните видове техника, която вече е доставена или предстои да бъде доставена използва различни видове гориво и различни резервни части.

“И не става дума само за доставка на оборудване за крайна употреба [което може да се използва в битка]”, добави Уолш. “Става дума също така за гарантиране, че оборудването може да бъде поддържано на терен, че може да бъде ремонтирано и че операторите и механиците са обучени да го поддържат.” Военният експерт смята още, че в дългосрочен план ключови ще бъдат инвестициите във военната индустрия на Украйна, така че тя да може дама да произвежда оръжия и муниции, които да отговарят на стандартите на НАТО.

Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 83 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 на крив вълната пречи

    121 18 Отговор
    спри се ма нали всеки ден се спукват да пращат стотици тонове оръжия от най-големите натовски ѝ уж непатньори

    Коментиран от #117

  • 2 ЛЛЛ

    161 33 Отговор
    Украйна няма да победи Русия. Стига с това промиване на мозъци

    Коментиран от #45

  • 3 Мечката много малко ще ви трае

    146 24 Отговор
    Пропагандата е яка !
    Но истината е много по различна...!

    Коментиран от #64

  • 4 АУУУУУ

    35 139 Отговор
    УКРАЙНА ЩЕ ПРОДЪЛЖАВА ДА ПОЛУЧАВА ВОЕННА ПОМОЩ... ДО МОМЕНТА КОГАТО РУСИЯ ЗАПОЧНЕ ДА МОЛИ ЗА МИР.... ТОЗИ МОМЕНТ НЕ Е ДАЛЕЧ... 😂😂😂😂😂

    Коментиран от #101

  • 5 нашия

    111 14 Отговор
    поредния виц....щеше да е смешно ,ако не беше много тъжно....дефакто...

    Коментиран от #75

  • 6 Абе

    8 11 Отговор
    Наздраве,поливам тежка раздяла,ех живот мой,луд живот мой!

    Коментиран от #26

  • 7 Анти-маймуна

    8 73 Отговор
    От всички видове военни операции, Владимир Шаломов избра най-кървавата. Партизанска война с автомати и гранатомети в градски условия. Сега е Пасха, а евреите се лекуват с кръвта на неверниците украинци и руснаци. Как го търпят руснаците тоя евреин? Шаломов няма приятел, който не е евреин.

    Коментиран от #14

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Гошо

    107 15 Отговор
    Много бой ще има да ядат украинците ,след като се водят по акъла на такива като Гарвин Уолш ,много

    Коментиран от #68

  • 10 Емил

    11 56 Отговор
    Всички против Хитлер, нов вариант!

    Коментиран от #42

  • 11 Behemoth

    89 8 Отговор
    Абе луд спри са с тая Украйна да не са ти я дали като най големият специалист по външна политика...всичките сте мисири в тия сайтове...след като вестниците умряха, умря и журналистиката...

    Коментиран от #39

  • 12 Анти-маймуна

    8 44 Отговор
    Тази война ще продължи 10 г и Шаломов ще пусне кръвта на 100 000 животни.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Гиго

    15 7 Отговор

    До коментар #7 от "Анти-маймуна":

    За евреите, неверниците не са хора. Досега е умрял само 1 човек в тази война и то погрешка.
  • 15 Къде е

    24 3 Отговор
    Барба Ганьос ?
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 лягай

    6 3 Отговор
    на тротоара.................
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Анти-маймуна

    12 23 Отговор
    Ротшилдите от кога го подготвят агент Шаломов да ги засили и довърши Русия с голямо кръвопролитие. Кръвта е храна за юдаизма. Вижте еврейския Холивуд и кървищата във филмите им.
  • 20 dogfight

    64 6 Отговор
    Наполеон не успя, Хитлер не успя, обаче тролчето Зеленски със сигурност ще победи, със старите немски танкове и бракуваните самолети.

    Коментиран от #78

  • 21 Зззз

    30 5 Отговор
    Някой от бълг списвачи е препил.
  • 22 Факти

    68 6 Отговор
    ТРЯБВА ЛИ БЪЛГАРИЯ ДА ИЗПРАТИ ОРЪЖИЯ НА УКРАЙНА?
    Да, трябва да помогнем на Украйна 22% (632)
    Не, войната не е наш проблем 75% (2205)
    Нямам мнение 3% (90)
  • 23 Другарят

    37 6 Отговор
    Война до последният украинец .
  • 24 технологии

    9 34 Отговор
    Ще видим борбата между западнитете хнологии срещу допотопните на руския агресор!

    Коментиран от #28

  • 25 колхозници

    7 30 Отговор
    нека всички полирани от комунизма мозъци да прочетат кога е създадена Украйна и кога рашка, също така прочетете кой дава на тия варвари писменост и духовенство.

    Коментиран от #34

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 По какъв начин ще я получи тази помощ?

    48 6 Отговор
    Заради тези железа, ще бъдат унищожени всички гари на Украйна.
  • 28 Алко Балко

    32 5 Отговор

    До коментар #24 от "технологии":

    Видяхме ги в Афганистан, Виетнам...
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Питащ

    4 30 Отговор
    Москва ке падне?
  • 31 Окраин4е

    46 5 Отговор
    Руснаците сложиха кръстче на Окрайна. Никой не може вече да помогне на Фашиска Окрайна.
  • 32 Психиатъра

    32 1 Отговор
    НПО наркомана заработва стотинки днес
  • 33 ДжафДжаф

    46 2 Отговор
    Увеличените доставки на оръжия за Украйна вече дават реални резултати....започна поетапното ликвидиране на украинската ЖП мрежа. Ако продължат да доставят оръжие с това темпо, скоро Украйна действително ще се превърне в древен Шумер. Без ЖП транспорт, без електричество.....Всъщност ако някой на Запад действително вярва в победата на Украйна, ще трябва освен оръжие да започне да внася и шумери. Те на Запад имат опит! Купуват 30 малки негърчета от бившите колонии и хоп световни шампиони по футбол. Такова им е мисленето. Смятат, че на тоя свят всичко се купува. Така или иначе шумерите намаляват, а нормални попълнения нема.
  • 34 механизатор

    22 2 Отговор

    До коментар #25 от "колхозници":

    Аз слушам какво казва зеленски. Та той в гръцкия парламент заяви, че гърците са покръстили украйна и гърците са дали писменост. Ти може да си казваш каквото си искаш.
  • 35 ЛЛЛ

    39 5 Отговор

    До коментар #18 от "Емил":

    Държава Киев няма и никога не е имало. Русия създава Киев
  • 36 Киевска Русь

    26 2 Отговор

    До коментар #18 от "Емил":

    А не руская Киев, духовният център на Русия, защото е РУСКИ. Поне от името вадете изводите. Източници Хмелницки, "Русияни" наричани от Полша и Австроунгария, и О краина, погранично население избивано и катоцилизирано от Полша и АвстроУнгария. Вие като Македония, не биле българи, а български диялект.
  • 37 Шадола

    24 3 Отговор
    Руснаците вече опекоха Украйна.
  • 38 Българин

    6 28 Отговор

    До коментар #8 от "Пич":

    Докато народа е руски подгъзник все ще тегли и ще тегли все повече и повече пропорционално на руснака.
  • 39 mi6osp

    13 2 Отговор

    До коментар #11 от "Behemoth":

    Това е ефектът от затворените обществени тоалетни - тогава можеха да пишат безнаказано отвътре по вратите.
  • 40 ЛЛЛ

    16 2 Отговор

    До коментар #18 от "Емил":

    По твоята логика щом Охрид е в Македония, то те са ни създали нас. Мисли и чети, а като четеш вниквай в прочетеното
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Срещу Хитлер

    16 3 Отговор

    До коментар #10 от "Емил":

    е воювала само Червената Армия драги, другите са били в обоза.
  • 43 yordan

    7 3 Отговор
    ДРУСАНИТЕ КОКОШКИ СА ВЪВ ФИЛМА ЕВРЕЙСКИ,НАКРАЯ ЩЕ РАЗШИРИТЕ ЧЕРНОБИЛ
  • 44 Такова

    9 3 Отговор
    твърдение може да го каже пълен малоумник!
  • 45 Хахахаха

    4 16 Отговор

    До коментар #2 от "ЛЛЛ":

    Що не може да победи? Русия какво толкова има, че ще победи? И какво според теб ще постигне?
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 ФБР

    22 5 Отговор
    Хайде стига с това промиване на мозъци ! Като си такъв голям войнолюбец взимай автомата и отивай да се биеш за оня дето прекалява с белото !

    Коментиран от #50

  • 48 Щото

    10 2 Отговор
    не е плейстейшъна! Стига детски глупости!
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Фсб

    3 13 Отговор

    До коментар #47 от "ФБР":

    Войната ще е до последния руснак,ще спрем когато всички умрем

    Коментиран от #55

  • 51 Раданч Татлъту

    16 1 Отговор
    Ми то и аз мога да набия Тайсън Фюри,ако ми помагат Джошуа,Уайлдър и Паркър!😁😁😁😁😁😁

    Коментиран от #59

  • 52 Мим

    26 3 Отговор
    Ще ми победи Украйна дедовия де се вика.Ако ще и 800 трильна да им пращате на укрите,всички ще станат на пепел.
  • 53 мучо

    14 2 Отговор
    след всичко казано от военния експерт Уолш остава да добавим, че използването на няколко ракети "войвода" от страна на русия ще обезмисли всички по-нататъшни разговори, преговори, интервюта и т.н.......
  • 54 Пожарникар

    10 3 Отговор
    Това са абсолютни глупости...
  • 55 Русия

    8 7 Отговор

    До коментар #50 от "Фсб":

    Посяхме вятър , сега ураганът ще ни отнесе
  • 56 хахаха

    12 5 Отговор
    абе саде с оръжия не става, требе и хора...а като гледам как бързо намалява "великата" украинска армия...
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Украйна

    7 10 Отговор
    вече е победила русия.
  • 59 Фактъ

    4 6 Отговор

    До коментар #51 от "Раданч Татлъту":

    По добре се крий зад таблета, а и ще изкараш някоя копейка
  • 60 Боже

    6 0 Отговор

    До коментар #49 от "Просто човек":

    прибери си версиите! Света страда от прости хора!
  • 61 Тъпчо

    6 2 Отговор
    На кой ще го пращат това модерно оръжие? Аз досега не съм видял купчина бетон да стреля с автомат
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Да де

    9 2 Отговор
    което на практика е трета световна ,явно света благодарение на лакомията за надмощие което да има само една задокеанска страна накрая сам ще се унищожи
  • 64 Я ПО ПОЛЕКА

    5 7 Отговор

    До коментар #3 от "Мечката много малко ще ви трае":

    И какво ще направи мечката? ОТГОВАРЯЙ?!?
  • 65 SONY

    4 2 Отговор
    Дали са . Канада е дала снаряди Ескалибур.

    САЩ не казват дали са дали от тях.

    САЩ са дали и някакви нови дронове Phoenix Gost за които не се знае нищо. Изглежда са нещо като израелските Harop
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Радон Керанов

    5 14 Отговор
    Слепите и глухите разбраха за провалите на руската армия в Украйна, само нашите путлеристи суеверно вярват в непобедимая и могучая Красная армия! И как си представят путлеристите борбата срещу решителните и обзети от ярост украински бойци подкрепяни от военната промишленост на САЩ и другите големи членки на Нато!
    Путлеристите имат жалка армия, воюваща неграмотно на терен с огромни загуби!
    Нищо добро не ги чака!
  • 72 Комон Сенс

    17 1 Отговор
    Това ,че Украйна ще "победи" е чист евфемизъм. От украинска гледна точка, какво значи държавата да победи и как това може да се случи? Ще превземат Москва и Путин ще капитулира ли?
    Евфемизма за тази победа прикрива истинската цел - а тя е да бъде проточен този конфликт с цел изтощение на Москва. Диркетно казано - това значи нови украински жертви и страдание за да бъде изтощен един противник,
    Този начин на мислене е характерен за хора, които не са много емпатични точно към източноевропейците.

    Аз предлагам друга гледна точка - прекратяване на страданието моментално и договаряне между двете страни посредством взаимни отстъпки.
    Съжалявам ако това не пасва на статегията за изтощение и икономичекси регрес на Европа, комбиниран със загубата на суверенния мирен гражндански живот и замяната му с един излишен конфликт и посяване на омраза днес и за в бъдеще.
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Англосакс

    5 13 Отговор
    Расия изгуби вече вся и всьо,завесата е спусната глад и мизерия е при рашките
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Хайли Лайкли

    8 3 Отговор
    Украйна ще победи Русия, ама друг път...
    Джамбаз Нюз
  • 77 Комон Сенс

    9 1 Отговор
    Може би е време Европа да създаде самостоятелна система на вътрешна сигурност.
    Така ще спестим и много пари на съюзниците си извън Европа и те ще могат да се фокусират върху други по-важни и опасни точки на глобуса.

    Франция, Англия, Германия, Гърция и Турция като най-въоръжени и мощни държави извън днешния конфликт могат да създадат основата на тази система. Крайно разоръжените и демилитаризирани държави като нашата, трябва да бъдат подсилени.
    А когато бъде постигнат мир към тази система можем да включим и Източна Еворпа, която не е още в ЕС.
    Забележете - не говоря за алианс, насочен срещу когото и да е, а за система за сигурност, при която всеки член признава целостта и суверенитета на всеки на контитента. Можем да правим учения, да осъшествяваме мониторинг, да изследваме нагласите и да засичаме потенциалните геноцидни и агресивни тендинции в зародиш, както и опасните терористични или мафиотски групи.... Европа не може да си позволи да съшествува повече без да се занимава със своята сигурност. Или просто ще си загуби суверенитета по еидн ил идруг начин.

    А трайният мир в Европа е възможен. Ако тук не го постигнем, никъде другаде няма да успеят.
  • 78 Ехоу

    3 8 Отговор

    До коментар #20 от "dogfight":

    Абе на руските танкове що им се отватят толко лесно капачките отгоре, не са ли хванати с контра-гайка от вътре
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 световна

    16 2 Отговор
    На практика, в момента НАТО воюва в Украйна с Русия, чрез украинската армия. НАТО осигурява цялата логистика, комуникации, разузнаване. Това си е пряко участие във войната, в която евролибералите и техните глашатаи у нас искат да набутат и България!

    Коментиран от #84, #85

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Айде циба

    1 11 Отговор
    Руските глупаци кво..плашат с ядрена война..ми като не искат да има да се изтеглят от Украйна и филма да приключва
  • 84 за съжаление

    10 0 Отговор

    До коментар #80 от "световна":

    Въпрос на време е проблемът да бъде поставен точно на тази плоскост.
    Развръзката се бави ,защото алтернативата е много мрачна. Но всеки ден на ожесточение прави този вариант все по-вероятен.
    Европа трябва да се заеме със собствената си сигурност и така да спаси света от ТСВ.
    Това включва и дистанциране от реториката на провокации и формиране на собствена стратегия за сигурност поне в рамите на контитнента.

    Коментиран от #86

  • 85 zor

    2 7 Отговор

    До коментар #80 от "световна":

    до 80 -навремето беше същото -целия кумун лагер пращаше оръжия и пилоти на виетнамските терористи да воюват с редовното виетнамско правителство и америк армия

    Коментиран от #91, #95

  • 86 Много страшно

    0 11 Отговор

    До коментар #84 от "за съжаление":

    Отстъпление срещу руския набеден президент няма да има..руските военни да се замислят дали искат да изгубят семействата си заради един луд човек

    Коментиран от #92

  • 87 Комон Сенс

    10 1 Отговор

    До коментар #81 от "Пламен":

    България не е застанала на ничия страна!
    За момента ние подпомагаме хуманитарно страдащите от война мирни граждани Това няма нищо общо с влизането във война и дори е похвално.
    Ако провокаторите у нас се наложат обаче, ще влезем с двата крака в конфликта, и тогава край с мирният ни суверенитет. 30 години пацифистка политика, платена с много интереси и пари, ще отидат на кино.
    Трябва това да го избегнем. Ние мобжем да сме стабилизиращ фактор в силна позиция и трябва да сме такъв.

    ...
    Да видим как Президентът ще си изпълни обешанието да не допусне страната ни да бъде въвлечена в кнфликт!
  • 88 Перо

    7 0 Отговор
    Нали Израел ще предостави оръжия и муниции от силно развитата си военна промишленост и многомилиардните военни помощи от стратегическия съюзник! Да, ама НЕ! Соломон Паси и Атлантическия съюз ни проглушиха ушите с оглушително мълчание и тишина по въпроса, въпреки че, след държавния преврат и суспендирането на конституцията и законите за правата на човека си назначиха ционистко държавно ръководство и измислени “националисти” в държавния апарат на Украйна!
  • 89 Абсолютно е възможно и сигурно

    5 1 Отговор
    Но само като капитулира и се върне в Русия....
  • 90 далекоглед

    12 0 Отговор
    Ядрена държава не може да бъде победена .По скоро ще загине целия свят и ще се сбъднат сценариите на холивудските филми

    Коментиран от #93

  • 91 Перо

    3 0 Отговор

    До коментар #85 от "zor":

    За цветните революции ли говориш?
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Давай давай сукааа

    0 8 Отговор

    До коментар #90 от "далекоглед":

    Виетнам победиха щатите..Афганистан победиха и щатите и ссср..ушанките да се държат като мъже и да не циврят като искат да се правят на велика сила ще си търпят последствията
  • 94 MAN

    16 1 Отговор
    ВСЕ ЕДНО ДА НАПИШЕШ ЕКВАДОР ЩЕ ПОБЕДИ САЩ АКО ИМА МОДЕРНИ ОРЪЖИЯ,АЛО МИСИРКИТЕ АЙ ПО СЕРИОЗНО,ЕПТЕН ЗА ГУГУТКИ НИ ВЗЕХТЕ.

    Коментиран от #96

  • 95 Е да де

    7 1 Отговор

    До коментар #85 от "zor":

    Ама тогава във Виетнам се пращаше оръжие срещу световния агресор ФАЩ, който и днес е причина и участник в тая война. А войната днес е Русия срещу агресора ФАЩ, като байизкукуригал използва украинците за пушечно месо!!!
  • 96 Вюрцел

    1 11 Отговор

    До коментар #94 от "MAN":

    Ама ти следиш ли ситуацията по фронта ?

    Или Конашенков каквото ти каже.🤭

    Да ,разбира се ,че Украйна ще победи и ще нанесе тежки загуби на Русия.

    Коментиран от #97

  • 97 Естествено

    7 1 Отговор

    До коментар #96 от "Вюрцел":

    Ако се върне и присъедини към Русия...
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 А бе човек

    5 0 Отговор
    Смешен ставаш вече . Много ме радват статийките ти .:)))
  • 101 Морски

    8 2 Отговор

    До коментар #4 от "АУУУУУ":

    Русия ще те намери и в твоето село(можеш ли да го асимилираш това)!?Селя..ин про..т!
  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 ПлимП

    4 0 Отговор
    айде бе , верно ли??? :D:D:D
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Смешници

    8 1 Отговор
    Престанете с тези ненормални публикации! Украйна ще победи Русия, когато аз победя цунами!
  • 106 Джамби Грантоед

    3 1 Отговор
    Демек, сега войната е между Запада и Русия..
  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 1111111

    6 0 Отговор
    поредните небивалици на платените списачи. ако искате да се информирате качествено - четете западни и руски медии. в бг-то всичко е като евтина едностранна пропаганда.
  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 господин ПЖ

    4 1 Отговор
    Любимият ми автор на фантастични фейлетони . Днес пак се е развихрил !
  • 112 Иво

    5 1 Отговор
    Не се бъзикайте с ядрена мечка, мръсни краварски изроди, че може да достигне и вас!
  • 113 Хххх

    3 1 Отговор
    Денисе ,не Украина а САЩ ,НАТО и всички световни агресори ще загубят войната срещу Русия !
  • 114 Светът

    2 0 Отговор
    по скоро ще свърши от инатите и простотиите
  • 115 Ще шее

    2 0 Отговор
    Дааа на кукуво лято .хахаааааааа
  • 116 Матей

    0 0 Отговор
    Егати ненормалните,тия вместо да мислят как да се справят продължават да предизвикват Русия.
    Все още исканията на Русия са осъществими.Д не стане така,че да ги увеличи
  • 117 сороснерес

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "на крив вълната пречи":

    Това го могат най добре бг мисирки.. джамбазина работи Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036. Изобщо бг медии са баш папагали...повтарят опорни точки на сащ и западни сми...
Новини по държави: