Last news in Fakti
  Тема: Украйна

26 Април, 2022 13:52 12 525 67

Пшеницата може да е следващото икономическо оръжие на Русия

  • санкции-
  • ес-
  • русия-
  • украйна-
  • пшеница-
  • жозеп борел-
  • война

Първият опит за блицкриг на Русия е неуспешен

Пшеницата може да е следващото икономическо оръжие на Русия - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел заяви в интервю за „Ел Паис“, че всички членове на ЕС трябва да се отърват от енергийната зависимост от Москва, но признава, че все още не е постигнато единодушие между държавите-членки по този въпрос. Борел предлага отказ от изкопаемите горива и подчертава, че пшеницата може да бъде следващото икономическо оръжие на Русия, предаде БГНЕС.

Като алтернатива Борел предлага доброволно отказване от изкопаемите горива. Той също така настоява да се подкрепи Киев с оръжие. "Изходът от конфликта трябва да се реши на бойното поле", заяви Борел по време на виртуално интервю за медийната група LENA, в която влиза и „Ел Паис“.

„Първият опит за блицкриг на Русия е неуспешен. Те не успяват да превземат Киев. Те трябваше да отстъпят, да променят тактиката си и да съсредоточат силите си в Донбас. Засега те губят. Украинците ще трябва да платят висока цена: те имат голям брой жертви, инфраструктурата е разрушена, цивилното население бяга или загива. Плановете на Русия обаче се провалиха. Да видим как ще протече следващата битка“, каза Борел. „Има хора, които ни критикуват и казват, че даването на оръжия означава удължаване на конфликта и предизвикване на повече жертви и че трябва да спрем. Ако спрем да въоръжаваме Украйна, конфликтът ще приключи. Но какво тогава? Няма ли значение как ще завърши? Въпросът е не само кога ще приключи, но и как“. Относно налагането на нови санкции, които ще засегнат петрола и газа от Русия, според Борел има много варианти на масата: данък, забрана за внос или може би иранската система.

„Много икономисти смятат, че би било рационално да се повишат цените на газа и петрола, за да се наложи търсенето на алтернативни източници. Нито едно от тези предложения не се ползва с единодушна подкрепа. Това е въпрос, който трябва да бъде разгледан от Европейския съвет. Това е политика на високо равнище. Досега не е постигнато споразумение. Говорим с всички и оказваме натиск за действие. Когато Германия заявява, че до края на годината няма да има повече руски петрол, тя оказва силен натиск. Но това ще се случи. Русия ще изгуби парите от продажбата на петрол и газ. Ако успеем да постигнем единодушно решение, ще бъда щастлив. Аз настоявам за това, излагам аргументи, проучвам възможностите, търся алтернативи“.

По думите на дипломата, на Европа ѝ липсва автономност в много аспекти, но най-важният в момента е енергийният. „Ние сме много зависими от доставките от човек, с когото сега сме в много лоши отношения. Ясно е, че Европа трябва да положи усилия, за да стане енергийно независима като начало. Това е най-важното в момента. Можем да бъдем критикувани за това, че не успяхме да направим това много по-рано, когато Путин превзе Крим. Сега виждаме истинската опасност. Всички намаляват потреблението и енергийната си зависимост от Русия“, каза той.

Според ръководителя на европейската дипломация обаче светът ще бъде още по-разделен и това ще доведе до икономически сътресения. Пшеницата ще се превърне в своеобразно оръжие. „Русия вече казва: "Нашата пшеница е за приятели и който не е наш приятел, няма да я получи“. Ще се появи нова политическа панорама, в която Русия и Китай ще бъдат от едната страна, а Западът - от другата. А много развиващи се страни клонят към едната или другата страна в зависимост от обстоятелствата. Помните ли Студената война, когато имаше необвързани държави? Сега сме свидетели на възраждането на подобно явление“, заключи Жозеп Борел.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 46 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хихихи..

    130 1 Отговор
    Взе да ви просветва.Хлябът се прави от пшеница,от гей-паради хляб не се получава.Абе ще ви просветне..
  • 2 БОЗА

    82 3 Отговор
    "Той също така настоява да се подкрепи Киев с оръжие. "Изходът от конфликта трябва да се реши на бойното поле","

    Жозето изплиска легена нацяло...некви сенилни старчета на запад се вихрят...казах аз,че приличат на късният СССР западняците в момента... ;-))))

    Този коментар изразява личното мнение на автора.То може да не съвпада с позициите на "Факти",като цяло,и на отделни коментиращи в частност,за което БХ(Баклава и Халва)

    Коментиран от #58

  • 3 Нема страшно

    86 4 Отговор
    Ако Русия не продава жито САЩ и ЕС ще си откраднат от някой който не спазва "правилата"

    Коментиран от #10

  • 4 Идва

    65 1 Отговор
    глад !
  • 5 Какъв е проблемът

    60 6 Отговор
    Денис и дойчевеле казаха че до следващата реколта от пшеница зеленски ще бъде на стола на Путин президент на руската федерация. Споко..... Европейските джендъри и американските дъртофелници с деменция няма да умрат от глад. Приемете го като ексклузивна новина
  • 6 ivan

    67 2 Отговор
    заради тъпите санкции на безумните 4иновници от ЕС като този,инфлацията 6те ско4и о6те

    Коментиран от #12

  • 7 Егати maloumниците

    73 0 Отговор
    и дебили в тоя ЕС.
    Да нямат газ разбирам ама да не могат европейците да се изхранят сами умът ми не го побира.
    Всъщност с тия трима "мускетари" начело всичко е възможно.

    Коментиран от #14

  • 8 Сократ

    73 1 Отговор
    Е как така? Нали Русия е разбита, разкъсана и всички други мантри които чуваме от ЕС и САЩ.
  • 9 Изперкел

    41 1 Отговор
    Питайте Изперкел и Шрьодер, те ще ви кажат.
  • 10 Амиии

    64 0 Отговор

    До коментар #3 от "Нема страшно":

    Няма как.... Русия, Украйна и Беларус задоволяват 50% от световното потребление с пшеница! Това са 50%, от къде толкова да откраднат?

    Коментиран от #17, #49

  • 11 Презвитер

    60 1 Отговор
    Суверенен ли е суверенитетът на държавите в ЕС

    Европейския "съюз", вече не е съюз, а заприлича на Съветския Съюз ( т.е. държава наречена съюз )

    Така наречените "съюзни" държави, дефакто имат правото, единствено, да изпълняват "европейските" "тезиси", спуснати от Европейската Комисия.
  • 12 SCH JVLIVS II

    67 1 Отговор

    До коментар #6 от "ivan":

    Ще има много бедни и гладни ами да се молим да няма война в Европа, това което чух сутринта от Русия нещата не вървят на добре .Хората от Европа трябва да излязат на протест срещу Украйна
  • 13 Вили Месершмидт

    58 0 Отговор
    Предлагам да се оттървем от нароилите се брюкселски зелки. Локомотивът на Европа - Германия върви с газ, ток, нефт и въглища, машиниста яде леб. Тея лумпени искат локомотивът на ЕС да остане без гориво и без машинист. А бе вие уредни ли сте?
  • 14 Амиии

    57 1 Отговор

    До коментар #7 от "Егати maloumниците":

    Няма да могат, защото химическите торове идват от Русия. Къде какво из Европа имаше такива заводи, удариха кепенците и Русия ги изкупи на килограм на безценица! Без торове, не става нищо.

    Коментиран от #21

  • 15 Фърчило

    64 0 Отговор
    Брях, нали беше малка бензиностанция с ракети бе? нали Русия нямаше икономика? сега оказва се, че има мноого икономически лостове, за военните да не говорим
  • 16 Мммммм

    1 64 Отговор
    Това ви го написах отдавна! Украйна трябва да влезе в ЕС веднага! Ако Русия успее, което е вярвам, Европа и света ще е зависим от Русия за хляба си! Сега е зависим от газта, а тогава ще е и хляба! Лошо е, че Ган ьо не го разбира това, че България е в ЕС и ние също трябва да гледаме интересите си! Ние нямаме нищо общо с Русия!

    Коментиран от #25

  • 17 Колибка

    46 0 Отговор

    До коментар #10 от "Амиии":

    Според мен колегата намеква за
    златна Добруджа.Това жито, ни го
    взимат от съюза,но ние на каква
    дажба сме ,нямам понятие.
  • 18 българина

    61 0 Отговор
    как може да е оръжие нещо което всички искат пък вие го забранихте? що за лицемерие е това??? а оръжието долар какво е? ами хайде произведете си бе зърно, метали, газ, торове... върнете фабриките от Азия в европа ама да видим колко чиновника ще работат там. ЕС е пълна клоака
  • 19 Мммммм

    2 51 Отговор
    И между другото, за това е войната на Путин! За земята на Украйна и няма нищо общо с денацификация и демилитаризация и биолаборатории и т. н.! Те се просто извинение за започване на войната и пропаганда, че се правят верните неща в очите на хората! А истината е, че Путин иска земята, пристанищата, което ще му даде повече власт в света!

    Коментиран от #27

  • 20 сащ е война

    51 1 Отговор
    Русия има всякакви и много оръжия, лошото е че, Европа страда заради интереса на сащ
  • 21 Тъпчо

    40 1 Отговор

    До коментар #14 от "Амиии":

    Много хора това не го знаят.
    Прееди 2 седмици си бях в БГ-то за малко. Влизам надъхан в земеделската аптека да си взема препарат против трева щото знам че при нас по евтинко. Казвам на женицата ако има в наличност 4-5 бутилки от литър а тя взе да мига на парцали. Викам си, ся пък какво стана. А тя ми каза цената за литър и аз взех да мигам на парцали. Смотлих някакво обяснение, че всъщност не ми е необходимо чак такова количество...
  • 22 НЕ НА КОЛОНИЗАТОРИТЕ

    53 0 Отговор
    РУСИЯ НЕ ВИ Е КОЛОНИАЛНА ДЪРЖАВА,ЧЕ ДА РАЗДАВА БЛАГАТА СИ- ПШЕНИЦАТА НА ВАС ИЗЕДНИЦИТЕ БЕЗПЛАТНО ИЛИ ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ. ЯЖТЕ КОРАВ ЧЕРЕН ХЛЯБ КАТО СПЕЧЕН КИРПИЧ! ХОЛАНДИЯ ОТГЛЕЖДА ГМО ГОВЕДА ПО 900 КИЛА КОИТО НЕ МОГАТ ДА СТОЯТ НА КРАКАТА СИ И ХРАНЯТ ЕВРОПЕЙЦИТЕ С ТЯХ.В СЪЩОТО ВРЕМЕ ВКАРВАТ АФРИКАНСКО ГОВЕЖДО НАД 350 000 ТОНА ПАСЛО НА ВОЛЯ,ЗА ИЗХРАНВАНЕ НА НАРОДА СИ!!!!
  • 23 ХАХАХАХАХАХ

    41 0 Отговор
    Верно ли?! А торовете за тая пшеница къде ги забрави или и на теб годинките не ти прощават?

    Коментиран от #24

  • 24 Ами

    0 27 Отговор

    До коментар #23 от "ХАХАХАХАХАХ":

    Ами не е само Русия да произвежда торове!

    Коментиран от #29, #53

  • 25 Амиии

    42 1 Отговор

    До коментар #16 от "Мммммм":

    Украйна не може да влезе в ЕС или Нато, тъй като няма държавни граници все още. Границите й са само административни, но не и по силата на международното право! Това ви го каза и ООН съвсем наскоро.
    За да влезе Украйна в ЕС или Нато ще трябва да мине през съдилищата за да узакони границите си! Но! Тогава Украйна а трябва да върне на Русия Източната част. Т. е. житницата отива в Русия! Затова повече от 20 години след разпада на СССР, Украйна не е узаконила границите си, защото трябва да върне източната част.

    Коментиран от #28

  • 26 А и между другото

    27 0 Отговор
    Най-големият завод за изкуствени торове е в Русия и е собственост на един продажен руски еврей, който вместо да построи болница за собствените си работници е дал 10 млн. долара за построяване на болница за ундзорите в англия. Вчера бабето премахна името му от табелата с дарителите на входа на болницата.
  • 27 Мии не миии тва е

    48 0 Отговор

    До коментар #19 от "Мммммм":

    Това е руска земя с руснаци граничеща с Русия, нормално е да си вземат земята. Не е нормално да я вземат американци на хиляди километри от там, барабар с цялата газопреносна мрежа...

    Коментиран от #30

  • 28 Мммммм

    0 27 Отговор

    До коментар #25 от "Амиии":

    Ако не можеше, нямаше да кандидатства за членство в ЕС! След като са кандидатствали, значи имат право.

    Коментиран от #32

  • 29 Ами не е

    32 0 Отговор

    До коментар #24 от "Ами":

    ама както и газа и нефта и металите и ядреното гориво няма от къде другаде да се вземат, освен от Русия. МДААА Ама ганьо писател не читател.

    Коментиран от #35

  • 30 Мммммм

    2 35 Отговор

    До коментар #27 от "Мии не миии тва е":

    И как ще я вземат американците? На гръб ли? Украйна ще е част от ЕС, в кой това си и ти Ган ьо! Освен ако не ти плащат от Русия не виждам логика, да се напъваш толкова за Путин! Санкциите няма да паднат със Зеленски, а с Путин!

    Коментиран от #36

  • 31 Бай Манчо

    37 0 Отговор
    хахахаха вярно ни управляват де...били , горивата - оръжие , пшеницата - оръжие , затова ли възродихте неонацитата и искате "задушаването" на Русия - ид....иоти . На война като на война сега ще си понесете отговорноста , не само газта и петрола ще плащате в рубли но и пшеницата и останалите ресурси :)))))) Airbus нещо му е минал меракът да се "разделя" с Руският титан :))) , а по отношение на бойното поле както каза този от снимката - досега Руснаците жалеха инфраструктурата но след като отново всичките чакали започвате до доставяте оръжие на наркомана - вече започнаха да дават фира и основни подстанции на влаковете и някои мостове . В Мариупол блокираните злодеи са започнали малко по малко да се утилизират :))))

    Коментиран от #34

  • 32 ХАХАХАХАХАХАХАХ

    25 0 Отговор

    До коментар #28 от "Мммммм":

    Както беше казано: Украйна ще влезе в ЕС веднага след Турция, а Турция НИКОГА! ХАХАХАХАХАХАХАХ

    Коментиран от #63

  • 33 kjl

    35 0 Отговор
    Само за това изказване, този човек трябва да бъде незабавно свален от власт. Това са думи на индивид напълно откъснат от реалността. Живеещ в негов, изопачен свят, в който човешкият живот, човешките съдби, човешкото благоденствие е игра! Игра на някаква шахматна дъска в която всичко е виртуално. Той не осъзнава значимостта на действията му за живота на живи хора. Всичко е му изглежда на шега. Ще се "бори" до последния украинец, ще разиграва стратегии до последното зрънце хляб. Това е някаква лудост, в която вече живеем.

    Коментиран от #64, #66

  • 34 Напротив

    24 0 Отговор

    До коментар #31 от "Бай Манчо":

    още от начало ербъс казаха-ако може титана да не влиза в санкциония списък.

    Коментиран от #39

  • 35 Амиии

    22 0 Отговор

    До коментар #29 от "Ами не е":

    Ако можеше то последните 8 години Украйна да беше влязла в ЕС. Но не можеше да влезе цялата. Щеше да влезе без житницата! Затова и ЕС не я прие.
  • 36 Мии не миии тва е

    27 0 Отговор

    До коментар #30 от "Мммммм":

    Природните ресурси какво са, бе?
    България -една от най-богатата страна на залежи от злато-къде отива то, а ?????

    Коментиран от #44

  • 37 Село

    15 0 Отговор
    Ами сейте си бре и зимъска щте Клякате да се топлите като циганите сте Ааа то лято идва батко.
  • 38 Европа се самоубива.

    29 0 Отговор
    Лакеите на САЩ в Брюксел ни вкарват във филма на анархията,престъпноста,бедноста,глада и мизерията.Днеска ходих до банката да си закрия един влог(живея в западна държава)и гледам залепена бележка на всички гишета,само до 5 000 евро.Вдигнах скандал и обявих,че искам да си закрия спестовната книжка,а не работното конто,но въпреки всички,жената от гишето,ходи до шефа на банката,за да разреши и то най рано за утре следобед щели да съберат парите..Теглете си парите братя българи,защото скоро банките няма да ви дават а банкоматите ще бъдат празни,Купувайте си токови агрегати на газ,бензин или дизел,защото скоро ще ви спират и тока.Купувайте си и оръжие,защото заради храна ще има престрелки и нападения.Гответе се за най лошото,ако не можете да изметете продажниците от правителството и парламента.Усиилено се говори за БлекАут,но дано това да не се случва,защото и телефонен сигнал няма да има.
  • 39 Бай Манчо

    0 1 Отговор

    До коментар #34 от "Напротив":

    да , но влезе .

    Коментиран от #42

  • 40 Алфа херинга

    23 0 Отговор
    Значио, доколкото разбирам Русия имат и газ, и петрол, и пшеница бол. Та, кога ги чакахме да фалират?
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Не става така.Има си процедури с години

    15 0 Отговор

    До коментар #39 от "Бай Манчо":

    Никой не е влезнъл в ЕС а и него скоро няма да го има.Но чистохипотетично,кандидатстването за ЕС не е влизане в ЕС.Турция е кандидат от над 30 години,но още не и е даден статут на член.Албания и Македония са кандидати от над 10 години но и сега няма да ги огрее.А Украйна няма никакъв шанс да влезне и в НАТО и в ЕС.Това че на клоуна са му дали формуляр за молба,не означава нищо.

    Коментиран от #48, #50

  • 43 оня с коня

    0 30 Отговор
    Цели 45 год търпяхме Руската НАГЛОСТ И БЕЗОЧИЕ,слава Богу- вече сме "неприятелски държави",т.е. ВРАГОВЕ.Та щяла да предлага Пшеница русия Само на "Приятели"?!Реалността е ,че С ДЕКРЕТ на Путин ВСЯКАКЪВ ИЗНОС на Пшеница от Русия Е ЗАБРАНЕН до Началото на Август,защото НЯМА ЗА СЕБЕСИ!Разгеле Европа Произвежда Достатйчно зърно,а "Бедна България" е сред ОТЛИЧНИЦИТЕ по Износ,защото произвеждаме 3 ПЪТИ ПОВЕЧЕ от необходимото за задоволяване на Вътр. Пазар,при това НЕ само Пшеница,а също и Царевица,Слънчогледи т.н.Ама "само" Русия и Украйна произвеждали Азотни торове - Глупости на Търкалета- Имаме ПРЕДОСТАТЪЧНО Модерни и Мощни торови Заводи за тая цел,които ВЕЧЕ минават на 90% използване на Амоняка като Заместител на Скъпия Газ.А както се очертава,Тая Година ще се Позлатим от Износа на Зърно,предвид Незапомнено високите му Междунар. Цени!
  • 44 Хахахаха

    0 15 Отговор

    До коментар #36 от "Мии не миии тва е":

    Не забравяй, коя е страната на олигарсите! В Русия едните милиардери, а другите нямат за хляб!

    Коментиран от #47

  • 45 ежко

    14 0 Отговор
    Жозеп Борел като започне да живее с една средна ЕС заплата. друго ще му дойде на акъла!Но....скоро великият ЕС политически елит ще си ходи барабар със секретарките и съветниците и ще идват други хора, с друго мислене!
  • 46 първо

    18 0 Отговор
    забраниха вноса на Руска продукция, после била икономическо оръжие и предполагам накрая, баш с оръжие.. Демокрация братче...
  • 47 Хммм

    17 0 Отговор

    До коментар #44 от "Хахахаха":

    В Русия им викат олигарси, на Запад им викат бизнесмени! По твоята логика, значи и в САЩ е така. Едните олигарси, а другите спят в ка шони.
  • 48 Бай Манчо

    3 0 Отговор

    До коментар #42 от "Не става така.Има си процедури с години":

    Ставаше въпрос за влизането на Титана в санкионният списък за големите производители на самолети .
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Komapak

    13 0 Отговор

    До коментар #42 от "Не става така.Има си процедури с години":

    Прочети историята умнико. Турция е кандидат за ЕС от 1966г!!!! Имаше един виц. Украинеца пита ЕС кога ще ни приемете. Отговора е, веднага след Турция. А Турция кога? Е... Турция, никога.
  • 51 Komapak

    2 12 Отговор
    Този европейски чиновник дали знае, че семената за русия вече са ембаргови и ватенките гризнаха дръвцето?

    Коментиран от #54

  • 52 2121

    22 0 Отговор
    Пълни глупости ,от един мъж,ли е или не или нещо посредата.Жозеп Борел няма представа с кого си има работа.Кирил Петков лъжеца също.Колкото до козунаците на канадката Линда-да си яде тя и другарите от Парламента.За житото,,оказа се че Русия пак е първа-първа във военно отношение, първа в търговия на риба, дървен материал, първа в така необходимите материали /по Мендиеевата таблица са само в Русия/ за тъпите сащ/самолетостроене ,с 65% необразованост, спящи мързеливи негри под мостовете/видях с очите си /,неуки бели на помощи, и други невъобразими мизерии намиращи се само в сащ.Борел ,няма представа ,колко е богата Русия.За космонавтика да не говорим-сащ пътуват само с Руски Ракети защото е сигурно ,че ще се върнат живи на Земята.Колкото до О,краина-там всичко е ясно-биолаборатории в Мариупол създадени от сащ за производство на биологично оръжие/в София такива лаборатории има във Военна Болница и НЦЗПБ.Борел по внмателно да говори и да не заплашва,защото от сащ и Брюкселските дантели пострада България с недомисленото поведение на ПП и Кирил Петков.И нещо полезно за индивидите, които настройват България против Русия:"Който гроб копае другиму ,сам пада в него"Такива индивиди са пополанПаси, Найо Тицин ,Пендачанска ,кадъната Е. Нейнски, набожния Тома Биков, Агент Буда ,комунист Б. Борисов ,пречат най много ,да не пропусна крадла Е.Поптодорова.Е, при такива индивиди ,как България да върви напред???
  • 53 Инна

    5 0 Отговор

    До коментар #24 от "Ами":

    Ещё Белоруссия
  • 54 Инна

    10 0 Отговор

    До коментар #51 от "Komapak":

    Семена зерновых в достаточном количестве производятся в России
  • 55 Механик

    16 0 Отговор
    Нематеееее, нищо немате, драги ми европейци. Нищичко си нямате, ама сте барабар петко с мъжете.
    Не щете газ и бензин, не щете пшеница и после пищите, че Русия има а вие нямате. То драги мои готованци не става с декларации за криви краставици и щастливи кокошки. Лозето не иска молитва, ами иска мотика е казал народът и с пълно право.
    Правата на джендерастите, декриминлаизирането на педофилята и легализирането на наркотиците не водят да просперитет. Иска работа и то здрава работа. Както работехте преди 89-та, трябва и сега да работите, ако искате да има. Да работите с акъл и сериозност, а не да ми се хвалите със социлаки и круизчета. Тази зима ще се топлите с евроатлантизъм и ще ядете плодовете на ония със шарените байрачета.
  • 56 Gen Gurko

    14 0 Отговор
    Спокойно ЕС може да се преименува в клуб на ненормалните самоубийци.
  • 57 ПЕНКО

    10 0 Отговор
    ТЪПОГЛАВИЙ ; ОСТАРЯЛИЙ ; ПОБЕЛЯЛИЙ ---ТЪПОРЕЛ ---НЯМА ДА Е ПШЕНИЦАТА - НИТО СЛЪНЧОГЛЕДА ОТ УКРАЙНА --- ЩЕ ИМА "СОЛЦЕПЕК " --- ПАВСЮДУ !!!!!!!!!! НЯМА НАЦИСТКИТЕ ДЕЦА НА УКРАИНСКИТЕ НАЦИСТИ ДА СЕ ДОКОПАТ ДО : " КРЪВТА НА РУСКИТЕ ДЕЦА " --- ВСИЧКИ ОТ ПОЛК "АЗОВ " ЩЕ УМРАТ -НЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВАЙТЕ ---И МНОГО ДРУГИ УКРИ -НАЦИСТИ !!!!!!!!!!!!!!!
  • 58 Comment

    8 0 Отговор

    До коментар #2 от "БОЗА":

    Какъв дипломат може да е тоя цър-вул след като предлага разрешаване на проблема на бойното поле.
    Тоя сам се изложи и показа колко го бива за там дето е в момента,.
    Не знам защо въобще трябва да им обръщаме внимание на глупавите изказвания
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Дадададада

    5 0 Отговор
    Няма по страшно от гладен народ
  • 61 Мери

    5 0 Отговор
    Този е тотален идиот и еманация на всички останали ръководни кадри на ЕС.
  • 62 Матей

    3 1 Отговор
    Тия хем включват че срещу ръжен не се рита,хем продължават. Ами да продължават,но да внимават,човоконаселението на западна Европа не е свикнало да гладува и може да ги избие на комунизъм поради капиталистическата алчност
  • 63 БПФ

    3 0 Отговор

    До коментар #32 от "ХАХАХАХАХАХАХАХ":

    Че те турците вече не искат !!! Да не са луди?
  • 64 БПФ

    3 0 Отговор

    До коментар #33 от "kjl":

    С кеф ще гледам как тълпата го разкъсва на парчета било в Испания, било в Брюксел... Изрoден, гнъсен, нагъл старец...
  • 65 Може,ама не може

    0 0 Отговор
    1.Китай2.Индия3.САЩ.Машло по малко,но при 4пъти по-малко население,или Китай и Индия произвеждат в съответствие с бройките.4.Русия-държавата вдигната от Роял Дач Шел(Детерлинг) и Нобел,основно в петрола,от източноправославните протестанти -Морозов(заводите в Москва)и т.н. холандци,германци,шведи индустриалци
  • 66 Чичо Генчо

    1 0 Отговор

    До коментар #33 от "kjl":

    Колкото повече санкции правите, повече си го набивате- защото при намалено предлагане а константа търсене цените експлоадират през покрива.
  • 67 Петър Петров

    0 0 Отговор
    Накрая пак ще купувате от руските суровини, но на двойна цена, защото ще минават през трима посредника за замитане на следите!!!
Новини по държави: