Last news in Fakti
  Тема: Украйна

28 Април, 2022 12:49 12 975 93

Тези трима мъже могат да натиснат руското ядрено копче - Април 2022

  • ядрена война-
  • русия-
  • ядрени бомби-
  • украйна-
  • война-
  • владимир путин-
  • руска армия-
  • сергей шойгу-
  • валери герасимов

Путин не може сам да натисне "червеното копче"

Руският президент Владимир Путин заплаши със "светкавичен отговор" всеки, който се намеси отвън в конфликта. "Ако някой се намеси отвън и създаде стратегически заплахи за Русия, трябва да знае, че отговорът ни ще е светкавичен", каза руският държавен глава. "Имаме всички инструменти и ще ги използваме, ако се наложи. Искам всички да знаят това", добави Путин. Още преди седмици той нареди ядрените сили на Русия да бъдат приведени в режим на готовност, а преди броени дни руският външен министър Сергей Лавров предупреди за опасността от световна война.

Обявената от Владимир Путин повишена готовност на руските ядрени сили е втората степен преди поставянето им в пълна бойна готовност, обясни неотдавна генерал-майор Борис Соловьов пред руския вестник "Комсомолская правда". Следващата стъпка предвижда зареждането на установките с ракети и снабдяването им с ядрени бойни глави. След това ядреното "червено копче" всеки момент може да бъде натиснато.

Още новини от Украйна

Разбира се, това е образно казано, защото не съществува никакво червено копче. В Русия трима мъже разполагат с кодовете за активирането на ядрения арсенал - става дума за тъй наречените "ядрени куфарчета", пише германското издание RND и пояснява, че с тях те могат да издадат заповед за използването на стратегически ракети, ядрени подводници или бомбардировачи, летящи на дълги разстояния. Тези трима мъже са президентът Владимир Путин, шефът на Генералния щаб на армията Валери Герасимов и министърът на отбраната Сергей Шойгу.

Путин не може сам да натисне копчето

Руският президент не може сам да разпореди използването на ядрено оръжие. За това са необходими и кодовете от още едно ядрено куфарче - тоест, Путин зависи от решението на поне един от двамата генерали. Но тази мярка е измамно успокоителна, защото тримата мъже са близки съмишленици. Освен това не се знае как точно протича процесът на оторизация за използването на ядрено оръжие.

Експерти се опасяват, че за постигане на целите си Путин може да прибегне като крайно средство и до ядрено оръжие. Пред германската медия RND професор Марина Хенке от Hertie School of Governance изказа неотдавна предположението, че руският президент може да реши да използва някакво по-слабо тактическо ядрено оръжие като ясен сигнал към Запада, че е готов да стигне докрай. Такъв сценарий е мислим, ако например войната се развива лошо за Русия или ако жертвите са много и Путин реши да обвини за това Запада - например заради оръжейните му доставки за Украйна.

Сергей Шойгу - дясната ръка на Путин

Вторият човек с ядрено куфарче е министърът на отбраната генерал Сергей Шойгу, който преди това е бил и министър на извънредните ситуации. Във войната в Украйна Шойгу играе централна роля: той ръководеше анексирането на Крим през 2014 година и винаги е следвал разпорежданията на Путин. Твърди се освен това, че миналото лято е изпратил в Източна Украйна под прикритие руски специални сили в подкрепа на проруските сепаратисти.

Извън това Шойгу е много близък с Путин - смятан е за един от най-добрите приятели на президента. Неведнъж е бил на почивка с него - има снимки, на които двамата ловят риба или са на излет сред природата. Шойгу е смятан за дясната ръка на Путин и често е споменаван като възможен негов наследник на президентския пост.

Кой е генерал Валери Герасимов

Шефът на Генералния щаб и първи заместник на военния министър е изцяло свързан с армията. Служил е в нея още по времето на Съветския съюз, бил е командир на танков батальон, а от 2012 година оглавява Генералния щаб на руските въоръжени сили. В отсъствието на Шойгу той командва руската армия.

След анексията на Крим ЕС му наложи санкции, а през 2015 г. той организира намесата на Русия в конфликта в Сирия, за което беше награден с орден "Герой на Руската федерация". Герасимов е и член на Съвета за сигурност на Русия. Миналото лято на конференцията за международна сигурност в Москва той заяви, че Русия би използвала и ядрено оръжие, ако е застрашено съществуването на руската държава.

Ядреният арсенал на Русия

Според руската конституция и военната доктрина на страната решенията се взимат от президента. Но ядрен удар не може да бъде извършен без участието на въоръжените сили и тяхната готовност да изпълняват издаваните заповеди.

Според института Sipri руснаците имат над 6250 ядрени бойни глави, което е само една малка част от това, с което разполагаха по време на Студената война. Но днешните ядрени оръжия притежават несравнимо по-голяма ударна мощ и могат да преодоляват по-големи разстояния. Руските бомбардировачи на дълги разстояния могат да достигнат до всяка точка на света, междуконтиненталните ракети изминават разстояние от над 10 000 километра, а междуконтиненталната балистична ракета "Сармат" е с обсег на действие до 18 000 километра. Всички тези ракети могат да носят ядрени бойни глави, а Русия редовно извършва изпитания с тях.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 49 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 деменция

    92 48 Отговор
    САЩ,ЕС,НАТО и други подлоги на световен ред е време да си го получат!!!

    Коментиран от #2, #19, #22, #26

  • 2 Само питам

    69 20 Отговор

    До коментар #1 от "деменция":



    А кои са джендърите, които могат да натиснат копчето в САЩ?

    Коментиран от #9, #16

  • 3 изислено генералче с черно мундирче

    35 13 Отговор
    Да натискат!
  • 4 Голубой

    26 40 Отговор
    Нищо не могат да направят!
  • 5 Четвъртия мъж

    53 17 Отговор
    Натискай копчето! Нека зарята да започне! После ще видим кой Кум, кой Сват, кой на булката Брат!
  • 6 Путин и Русия никога няма

    39 40 Отговор
    да могат да достигнат велика Америка, където американският президент има невидим асистент когото ръкостиска след всяка реч.

    Коментиран от #20

  • 7 Б А Й Х @ Й ‼️

    83 15 Отговор
    Да започнем с това коя страна единствена в Света е използвала Ядрено оръжие ‼️‼️‼️

    Коментиран от #50, #63

  • 8 И какво

    40 43 Отговор
    А НАТО щото няма ракети хаххаха
    Точните руски ракети ги видяхме от 10 6 излитат а от тях 3 попадат около целта !!!
    Толкова д руската армия алкашля !!

    Коментиран от #12, #90

  • 9 Грульо

    31 10 Отговор

    До коментар #2 от "Само питам":

    Едва ли е деменцията от белия дом. :D
  • 10 Знам че

    26 4 Отговор
    Не си вярвате. Но се моля да не правите опити да проверите.
  • 11 😁😁😁

    22 11 Отговор
    Шубето е голям страх😉, 👏👏👏
    Натискай копчето, че ми идва в повече 😁😁😁
  • 12 Грульо

    13 4 Отговор

    До коментар #8 от "И какво":

    Немат Сарми. :D
  • 13 Путинофил

    27 29 Отговор
    Не ми е жал за света! Жал ми е, че русофилите в територията ще дадат фира!

    Коментиран от #35

  • 14 Тиква

    42 8 Отговор
    Дойче Веле стига сте Натискали Ядрени копчета. Нямате срам за две Стотинки! Спрете се малко поне с Умната Ви пропаганда.
  • 15 Доче срале?

    16 9 Отговор
    Ясно. Фашагите и комунетата винаги са били дпе и гащи
  • 16 Б А Й Х @ Й ‼️

    32 12 Отговор

    До коментар #2 от "Само питам":

    Като знаеш , че
    Президентът е старец с доказана деменция ‼️
    Държавният секретар е евреин ‼️
    Шефът на армията е НЕбял‼️
    МАЙ Е ПО-ДОБРЕ ДА НЕ ЗНАЕШ
  • 17 давай бабка фофка натискай ядрения бутон

    19 17 Отговор
    да врат русофилите!в собствен сос мммммммм
  • 18 Даа

    23 17 Отговор
    Всъщност в подготовката за изстрелване дори на една ракета участват стотици хора. Те имат семейства и не им се умира заради един психопат. Със сигурност поне един от тях ще саботира апокалипсиса.

    Коментиран от #61

  • 19 Също така

    25 12 Отговор

    До коментар #1 от "деменция":

    Също така и Русия ще си ги получи обратно.

    Коментиран от #46

  • 20 Гайката си трака

    13 0 Отговор

    До коментар #6 от "Путин и Русия никога няма":

    Истиу че най-изпушените от цяла България са тук аудитория!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Гост

    26 3 Отговор

    До коментар #1 от "деменция":

    Нали знаеш , че и ти ботокса ще си го получите също при такъв развой на нещата? Или ти асталопитеко който подкрепяш ядрена война живееш на Луната ?

    Коментиран от #70

  • 23 Ташунко Сапа

    5 3 Отговор
    И какво от това, нали ще гориш в казана с катран. Ти носиш злото. И си много луд.
  • 24 Копейкин.... Костя Копейкин

    32 12 Отговор
    Шойгу джендъра даже не е служил в казарма. Егати и силната армия егати и чудото. Самия Шойгу преди 10 години обесняваше как се е напивал и не е ходил на работа по 1 седмица, и всички подчинени му пляскаха, все едно е бат ви Ким.
  • 25 имам въпрос.

    24 2 Отговор
    Може ли някой да ми каже от къде са всичките им медали на гърдите?

    Коментиран от #29

  • 26 Ганю

    14 23 Отговор

    До коментар #1 от "деменция":

    Те сащ само с лазарна технология ще ги изпепелят

    Коментиран от #32, #37

  • 27 Мъ дьо Ташев

    26 10 Отговор
    "....Миналото лято на конференцията за международна сигурност в Москва той заяви, че Русия би използвала и ядрено оръжие, ако е застрашено съществуването на руската държава."

    Ами тъпа.нари от Дойчовеле, нали затова са го създали това оръжие, за да си пазят държавата, ама не споменавате че краварите го използваха без да е застрашена държавата им още преди почти 77години

    Коментиран от #74

  • 28 Ганю

    17 16 Отговор
    То Китай ще гледа ще гледа безучастно!!! Ватенки смешни. Вие живеете още във времето на крепостните селяни. Мислех ви за малко по - добри. А вие сте сволач.

    Коментиран от #44

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Фффффф

    12 6 Отговор
    Тия откачалки само това е в главите им,явно е въпрос на време...
  • 31 Тези трима мъже могат

    16 6 Отговор
    КАТО ГИ ГЛЕДАМ, ДОСТА СА ДЪРТИ, ТАКА ЧЕ МОГАТ И ДА НЕ МОГАТ! А И МОЖЕЩИТЕ ЕДВА ЛИ ЩЕ ГИ ОСТАВЯТ ДА МОГАТ....
  • 32 Б А Й Х @ Й ‼️

    6 3 Отговор

    До коментар #26 от "Ганю":

    Много филми си гледал !
  • 33 Значи саш направиха 2 огромни грешки

    15 16 Отговор
    Едната е че не подкрепиха хитлер да унищожи ссссссср а втората е че през 1990 самите саш не унищожиха кочината което ме навява на мисълта че сссср е проект на саш и си го къткат според нуждите им

    Коментиран от #41, #93

  • 34 норма

    17 10 Отговор
    А нещо друго не искате ли там в англия? Запалихте с краварите тази война и сега докато не избият укрите няма да спрете да ги насъсквате. А верно ли е че 2/3 от земята им била купена от краварите? За какво са ви украинци, не ви трябват за да можете да ги ограбите без да си давате усилия. Да ви смъмри Христос нахални и нагли инриганти.
  • 35 Виж,

    16 9 Отговор

    До коментар #13 от "Путинофил":

    всички путинкофили,русофили трябва да бъдат заточени на почивка в Колима за една година,ще им се отворят възприятията в правилната посока.
    Да живееш в България,едно специално и красиво място и да се прехласваш по едни дегенерати-алкаши,клечащи и серящи в нужници,трябва да си изключително продажно,долно и мерзко същество!
  • 36 ДЯДО ЙОЦО ГЛЕДА

    11 7 Отговор
    КЪТ ГИ ГЛЕЯМ, МАЙ НЯМА ДА МОАТ НИЩУ......
  • 37 Дори нема се стига до лазер

    11 10 Отговор

    До коментар #26 от "Ганю":

    Просто ше изменят физичните закони и величини и жужето кат натисне копчето нищо нема да стане и мацква ше приключи 😂😂😂😂😂
  • 38 9689

    21 10 Отговор
    А истината е че войната е между Русия и НАТО. Путин спря разширението на НАТО. Зеленски е само една пионка в ръце на и агресори.

    Коментиран от #55

  • 39 Копейкин.... Костя Копейкин

    14 3 Отговор
    Наградите на Шойгу
    1) значка за почетно звание "Заслужил спасител на Руската федерация"
    2) нагръдник на възпитаник на Руската академия за държавна служба при президента
    3) нагръдник "200 години Министерство на отбраната на Руската федерация"
    4) Орден" За заслуги към Отечеството " II степен
    5) медал "Златна Звезда" до почетното звание "Герой на Руската федерация"
    Горния ред, отляво надясно:
    6) Орден На Александър Невски (Това е срамно защото с този орден са наградени най-прославилите се Руски пълководци, а Шойгу е НИКОЙ!)
    7) Орден На Честта
    8) Орден "За лична смелост"
    9) медал "защитник на свободна Русия"
    10) медал "в памет на 850-годишнината на Москва"
    Долен ред, отляво надясно:
    11) медал "За заслуги в провеждането на Всеруското преброяване на населението" (Това е просто пародия)
    12) медал "в памет на 300-годишнината на Санкт Петербург" (Още една пародия)
    13) медал "в памет на 1000-годишнината на Казан" (Още една...)
    14) медал "200 години Министерство на отбраната" (Боже...)
    15) медал "За завръщането на Крим" (Ужас)
    16) медал "участник във военна операция в Сирия" (Отиде два пъти там когато нямаше военни действия да ниспектира базите)
    17) Орден на Свети апостол Андрей Първозвани
    18) звезда на ордена За заслуги към Отечеството II степен

    Коментиран от #48, #82, #91

  • 40 Припари ли ви

    20 13 Отговор
    Гледам на някои им е припарило ! И правилно ! Путин не ечовек който се бъзика ей така, не се здрависва с въображаеми събеседници и винаги знае какво точно иска. Остана само да покаже, че може и да го постигне.
  • 41 Б А Й Х @ Й ‼️

    8 5 Отговор

    До коментар #33 от "Значи саш направиха 2 огромни грешки":

    Значи се мислиш за по-добър анализатор и стратег от всички в Белия дом, Пентагона и сенаторите ‼️‼️‼️

    Коментиран от #45

  • 42 123456

    13 5 Отговор
    Да натискат по-бързо копчето и да свършва този покварен свят . Ако има оцелели , ще си иградят по-хубав !
  • 43 Сталинчо

    15 7 Отговор
    Тези тука ги виждам в най-скоро време на трибунал в Хага и от там да видят гордоста на флота си "безаналоговия" крейсер массква
  • 44 Жоро

    15 9 Отговор

    До коментар #28 от "Ганю":

    Викаш Ватенки смешни. Средната класа на тези Ватенки ходи по два пъти поне годишно на почивки в Дубай и къде ли не. Ти си стой в Хола и се радвай.

    Коментиран от #47, #84

  • 45 Ами защо не?

    3 2 Отговор

    До коментар #41 от "Б А Й Х @ Й ‼️":

    Това което виждам това споделям
  • 46 Амиии

    11 9 Отговор

    До коментар #19 от "Също така":

    Тя Русия вече си го получи. Санкции до дупка, от които фалираха европейските компании.
  • 47 Средна класа там няма

    14 8 Отговор

    До коментар #44 от "Жоро":

    Всичките са крадци рекетьори милиционери схемаджий и всичките им пари са от кражби грабежи и реплики от рода на знайш ко съм аз или иначе казано всичките им пари са от кражби и грабежи от запада и с крадени пари парадират и превземат запада и приказните острови по заповед на диктатора като част от схемата за превземане и контрол над света
  • 48 Сталинчо

    20 7 Отговор

    До коментар #39 от "Копейкин.... Костя Копейкин":

    Сега ще ги наградят със златна звезда на глупоста и орден лъжец първа степен след това най-ценото-дебело въже в Хага
  • 49 Иванушка  🇷🇺

    8 9 Отговор
    "....може да реши да използва някакво по-слабо тактическо ядрено оръжие..." - това трябваше да стане след втората седмица за да се избегне войната на Фронтова линия.
  • 50 Българин

    10 3 Отговор

    До коментар #7 от "Б А Й Х @ Й ‼️":

    Провери кой удари първи в Хаваи!
  • 51 Въх

    16 2 Отговор
    Копчето може да заяде. Пластмасата е клеясала от толкова години и при натискане може да се счупи
  • 52 Тртртрт

    20 8 Отговор
    Тримата глупаци. Тримата танкиста и кучето(Кадиров - Ахмак Слива). Тримата уроди. Трите вмирисани руски мужика.
  • 53 greeneyes

    26 5 Отговор
    Руският Хитлер пак се простреля в крака. В опита си да раздели Европа, той я обединява още повече. На всичко отгоре кагебейското джудже насила откъсва от руска зависимост дори страни, които традиционно са в добри отношения с блатната сатрапия. От това по-хубаво здраве му кажи!
    от "Дневник"
  • 54 изпепелена Москва

    19 6 Отговор
    Тези тримата могат да изпепелят Русия от ответния удар на хиляди натовски ракети!
  • 55 pepy

    19 6 Отговор

    До коментар #38 от "9689":

    "... Путин спря разширението на НАТО..."

    Да. Точно заради това "спиране" през следващите седмици /месеци/ Финландия и стогодишно-неутрална Швеция ще подават документи за членство... Освен опорки си трябва и друго четене, мислене и т.н.

    Коментиран от #56, #85

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Киро Теслата

    17 9 Отговор
    Параноя тресе Плешивият Кремълски Лилипут и неговата шайка.Войната в Украйна се развива по план,но не по Кремълският план и тези недоеволюирали сибирско-азиатски дегенерати,примитиви и полухора,периодично "плашат" с ядрено оръжие.Байдън само веднъж заяви,че в случай на необходимост,САЩ ще използват цялата си налична военна мощ.Стигне ли се до там,РФ ще се превърне в радиоактивна пустиня и в Кремъл много добре осъзнават това.

    Коментиран от #78

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Бай Благой

    10 2 Отговор
    Стига сте мислили и писали за ядрени копчета ве...такива сте малоумници.
  • 63 Бай Благой

    7 4 Отговор

    До коментар #7 от "Б А Й Х @ Й ‼️":

    Интересен въпрос!!!
    Нека джендърите се впуснат в обяснения сега!
  • 64 Рап

    9 9 Отговор

    До коментар #61 от "бокоБРАВО КИРО":

    Много знаеш,няма що! Да живее Русия,ама няма да я има вече и ти ще тъгуваш много! Не си мисли,че САЩ и другите ядрени сили нямат по добри технологии! Война се води когато си икономически силен,а не от икономически джуджета,каквато е твоята Русия запомни го,ако можеш!
  • 65 Karabas

    9 1 Отговор
    Тия двамата му са верни като кученца ще го направят ако им каже.
  • 66 Ас Ан

    7 0 Отговор
    Тази новина с тази снимка я имаше преди месец.Всеки месец стари новини
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 другарю

    8 6 Отговор
    Товарищ ПУТИН, ти който стоиш на 10 метра поне от събеседниците си, криеш се по бункерите от началото на войната, имаш дъщери, зетьове и клика от олигарси покрай теб, живеещи в охолен и презадоволен живот, за сметка на изстрадалия руски народ, та ти другарю Путин, искаш да ти повярваме, че имаш смелостта да се лишиш от всичко това и да починеш мъчително, заедно с приближените си?!? Понеже, както е ясно от радиацията никой не може да се скрие за дълго поне на земята! Е не вярваме товарищ - другарю, че би се самоубил с този си акт на малодушие! Иначе, за тези дето вярват... да се страхуват на воля!
    Дори е хубаво, че има тежък ядрен арсенал и Русия и НАТО, понеже това осигурява траен мир на земята и всеки се плаши от последствията!!!
  • 69 Сократ

    4 3 Отговор
    А дойче-зелето знае ли за какво служи въпросното копче?
  • 70 Тиква американска

    2 3 Отговор

    До коментар #22 от "Гост":

    Добре девойче!
  • 71 Без име

    10 6 Отговор
    Простия комунист е силен в едно.
    Да Манипулира.
    Да натиска червените копчета и да се приключва. Като създаваш хаос,получаваш хаос. Всички ще умрем,но някой ще умрат като мишки. Путин е една проста мишка.

    Коментиран от #75, #86

  • 72 знаем

    5 7 Отговор
    Русия редовно извършва изпитания. Нищо не влиза в производство и на въоръжение докато не му завършат изпитанията и тестовете, дори и един прост пистолет та камо ли ракета. Като нашите Ефки ем ги има ем ги няма.

    Коментиран от #76

  • 73 Рано или късно доброто

    4 5 Отговор
    Побеждава, така че Русия и славянския свят ще пребъде, поддръжниците на военните и нацистките режими, Петков и компания ще горят в ада
  • 74 г-н Ташаков

    1 2 Отговор

    До коментар #27 от "Мъ дьо Ташев":

    Адмирации за коментара!
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Митака

    4 2 Отговор

    До коментар #72 от "знаем":

    Ний сега ЕФКИТЕ ще ги подаряваме на укрите - хем военна помощ, хем край на войната.
  • 77 Айде бе

    6 0 Отговор
    Имам няколко въпроса: какво става с генералките по на 30-тина години, дето ги произведе Шойгу? Няма ли да ги пратят да заменят 10-те отстреляни руски полеви главнокомандващи? И този точен отстрел не ви ли говори, че американците са доста наясно кой кой е, къде се намира и какви ги върши? И че могат да гръмнат доста отворковци, които се заканват. Засега се въздържат да атакуват на руска територия, но ако имат късмет да опитат руснаците....?
  • 78 Колумб

    0 2 Отговор

    До коментар #60 от "Киро Теслата":

    Само да не се наложи да ви откривам пак!
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Байрактар

    3 1 Отговор
    Три смешника с дрънкулки

    Коментиран от #83

  • 81 Сеирджиев

    1 1 Отговор
    Този зад Путин има голяма шапка , като на Ути Бъчваров тигана.
  • 82 ванюшка

    1 0 Отговор

    До коментар #39 от "Копейкин.... Костя Копейкин":

    няма медал само че е жюв
  • 83 иво

    2 0 Отговор

    До коментар #80 от "Байрактар":

    накичили ги като млади булки
  • 84 ватник

    1 0 Отговор

    До коментар #44 от "Жоро":

    и 1 месец на камчатка на почивка безплатно
  • 85 зина

    1 1 Отговор

    До коментар #55 от "pepy":

    той не дава на швеция и финландия да влезнат у нато, не дава и оръжие за украйна, но нема кой да го пита
  • 86 эмил

    1 0 Отговор

    До коментар #71 от "Без име":

    като му трепери ръката вместо червен буто може да натисне спусъка на неговиямакаров
  • 87 ганю

    0 1 Отговор
    Може и да съм четвъртия
    ала не е нужно водородна бомба в реактора и готово
    "войни ми бяха камъните бели и птиците в небето"
  • 88 ганю

    0 2 Отговор
    Сащ се управлява от италианската мафия както и Рим
    затова арабите ще ги нападнат и Ще стане италия мюсулманска
    бежанците са там и чакат
  • 89 Едуард Петров-Едо

    1 0 Отговор
    Дойче веле, който често цитирате, е обективна прозападна информационна агенция, но трябва да се има предвид, че много голямата част от българския народ, въпреки всичко, са проруски настроени! С оглед на ограниченото място, няма да се задълбочавам в темата! ФАКТИ много често поднася добре балансирана информация, което не може да се каже за някои български медии! БЛАГОДАРИМ НА Факти ЗА ДОБРОТО! ГОСПОД-БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ, НАШИТЕ ОТ НЕГО СЪСЕДИ И ЦЕЛИЯ СВЯТ ОТ БЕЗУМНИ ПОЛИТИЧЕСКИ ЛИДЕРИ! АМИН!
  • 90 Едуард Петров-Едо

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "И какво":

    Когато една руска ракета падне на главата ти, ще бъде добро дело, защото ще ни отърве от подобни зяпачи, които абсолютно всичко виждат и всичко знаят, и най-лошото - правят се на военни експерти от космическа величина! АМА, ГОЛЕМИ ДОСАДНИЦИ, ААА! Пак ще кажа: ГОСПОД - БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ И НАШИТЕ ОТ НЕГО СЪСЕДИ, И ЦЯЛ СВЯТ ОТ БЕЗУМНИ ПОЛИТИЦИ ( и пишман коментарици!) АМИН И АМИН!
  • 91 Едуард Петров-Едо

    1 0 Отговор

    До коментар #39 от "Копейкин.... Костя Копейкин":

    Позволяваш си, да съдиш за неща, които нито разбираш, нито си оторизиран, нито имаш Духовно и Морално Право, при което си и ГОЛЯМ СТРАХЛИВЕЦ - ПОНЕ ДА СИ БЕШЕ НАПИСАЛ ИМЕТО! Безименната кукла на конци, Буратино, който за съжаление не е сам! Защото виждаме на ,,ринга", да се подвизават и немалко други словесни герои с антируски съскания! Едва ли е нужно, да уважаваш Русия, за да си малко по обективен в изказа си! НО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ЩЕ ТИ СА ПОТРЕБНИ СМЕЛОСТ, ДОБЛЕСТ, ЧОВЕШКО ДОСТОЙНСТВО, ИСТОРИЧЕСКА И СЪВРЕМЕННА ОСВЕДОМЕНОСТ ПО НАЙ-ВАЖНИТЕ ВЪПРОСИ НА ЖИВОТА НА НАШАТА КРАСИВА, НО КРЕХКА ПЛАНЕТА! Последното налага, като Нейни граждани, да сме наясно с нарушения баланс между БИОСФЕРАТА И ТЕХНОСФЕРАТА! ТОВА Е МНОГО ВАЖНО! ,,Който има уши да слуша, нека слуша,...!"
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Едуард Петров-Едо

    1 0 Отговор

    До коментар #33 от "Значи саш направиха 2 огромни грешки":

    Казваш ,,две огромни грешки на САЩ!" И защо, мислиш, САЩ направиха не само ДВЕ ОГРОМНИ ГРЕШКИ, А МНОГО ПОВЕЧЕ ОГРОМНИ ГРЕШКИ! ВПРОЧЕМ, НЕПРЕСТАННО ГРЕШАТ! Взеха се прекалено насериозно! Заеха мястото на Бога-Суверен и по този начин Го оскърбиха! Само фашизирани КВАЗИ държави, правят подобни престъпления, унищожавайки неудобните и непослушните! ТОВА СА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ОТ ВИСОКА ВЕЛИЧИНА! РУСИЯ НЕ Е ОТ ТЯХ! Както е известно, РУСИЯ Е ЗА МНОГОПОЛЯРЕН СВЯТ, където всеки народ под Слънцето е важен, защото е УНИКАЛЕН! А различните езици, на които говорим и на които се разбираме само сънародниците, бяха разбъркани Лично от Бога при строежа на Вавилонската Кула! Българин, за да говори КИТАЙСКИ, ЯПОНСКИ И ПРОЧЕЕ ИЗТОЧНИ ЕЗИЦИ, трябва да положи доста интелектуални усилия! Необходимо е, не да се делим, а ЦЯЛОТО ЧОВЕЧЕСТВО да се обединим, за решаването на важните въпроси, касаещи самото съществуване на съвременната човешка цивилизация, а именно НАРУЩЕНИЯ БАЛАНС МЕЖДУ БИОСФЕРАТА И ТЕХНОСФЕРАТА! Бог да ни дава РАЗУМ И МЪДРОСТ, ДА ЖИВЕЕМ ЧИСТ И СКРОМЕН ЖИВОТ! АМИН!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания