Last news in Fakti
  Тема: Украйна

2 Май, 2022 14:28 3 154 57

Зеленски: Руснаците са тези, които се държат като нацисти

  • володимир зеленски-
  • нацисти-
  • украйна-
  • русия-
  • азов-
  • война-
  • мариупол-
  • руски войници

Путин казваше, че никога не би нападнал Украйна, а сега използва забранени фосфорни бомби

Зеленски: Руснаците са тези, които се държат като нацисти - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че има нулево доверие в обещанията и ангажиментите на руската страна, отбелязвайки предишни изказвания на Владимир Путин, че никога няма да нападне Украйна. Украинският лидер каза това в интервю за гръцкия в. „Катимерини”, в което коментира редица въпроси, свързани с Гърция, Турция, батальона „Азов” и забранените оръжия.

„Опитвам се да не се променям, но истината е, че войната засяга всички ни. Поведението ни се променя, ценностите ни се променят”, заяви Зеленски. Журналистът Янис Сулиотис, взел интервюто в Киев, споделя впечатленията си от вида на украинския президент, който изглеждал изтощен и недоспал, но говорел разпалено. „Хората в Украйна вече не говорят за коли и къщи, не се интересуват от заплатите и бонусите си. Мислят единствено за мира и за безопасността на децата си”, е казал Зеленски, предаде NOVA.

Президентът на Украйна е засегнал в интервюто сценариите за руска ядрена атака или използването на забранени оръжия, посочва „Катимерини”. „От самото начало на войната ние разиграхме всякакви възможни атаки. Във всеки случай доверието в обещанията и ангажиментите на руската страна е нулево. Путин казваше, че никога не би нападнал Украйна..., а използваха забранени фосфорни бомби в Мариупол, Харков, Запорожие и на други места”, заяви Зеленски.

Той представи изчисления, според които досега цената на войната в разрушената инфраструктура на Украйна възлиза на 60 млрд. долара. По отношение на Азовския отряд той обясни, че в началото на войната в Източна Украйна през 2014 г., когато страната не е имала достатъчно подготвени за бойни действия военнослужещи, са били създадени много доброволчески групи.

„Искам да отбележа обаче, че днес Азовският отряд е част от Националната гвардия, от Украинските въоръжени сили, тоест, професионални войници, защитаващи Мариупол. Тъкмо обратното, руснаците са тези, които се държат като нацисти”, каза той. Зеленски е изразил благодарност за помощта на Гърция. Запитан за реакцията на Запада като цяло, той е посочил: „като президент на воюваща страна е естествено да искам повече, по-бързо”.

На въпрос дали вижда противоречие в поведението на Турция, която се опитва да посредничи за мир между Украйна и Русия, а същевременно „предприема агресивни и провокативни военни ходове спрямо Гърция” Зеленски не е дал директен отговор. По думите му всяка страна, която е във война, се опитва да направи всичко възможно, за да събере около себе си страните, дори и онези, които имат исторически трудни отношения помежду си. „Всяка страна има свои собствени интереси”, каза украинският президент и отбеляза приходите за туризма както на Гърция, така и на Турция от руските туристи. Попитан на финала на интервюто каква е цената в човешки животи и инфраструктура, която е подготвен да понесе, Зеленски отговаря: „най-ниската възможна цена, която ще ни позволи да запазим свободата си”.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 58 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тоя па

    66 20 Отговор
    Зелен ски няма да ти оври главата. Мисир
  • 2 крум

    63 16 Отговор
    Крадеца вика : "Дръжте крадеца ! "

    Коментиран от #52

  • 3 Independent

    12 43 Отговор
    Войната на Русия срещу Украйна започна много отдавна – вече 20 години. Всичко започна с икономически натиск. Задачата беше да се постави Украйна на върха на газовата игла, като Беларус. Трябва да призная, че участвах в тези газови войни, когато работех в "Газпром". Първата газова война беше в началото на 2005-2006 г., втората - през 2008-2009 г. По време на тези войни една цел беше постигната: Украйна бе дискредитирана като надежден доставчик в очите на европейските потребители. Това даде възможност на Газпром да заяви пред Европа, че е необходимо да се изградят обходни маршрути: Северен поток, Турски поток, Северен поток-2. Да се лиши Украйна от статут на транзитна държава. Резултатът бе, че обемът на транзита на руски газ намаля значително. Миналата година обемът на транзита беше само 41 милиарда кубически метра. През 2011 г. обемът на транзита през Украйна беше 104 милиарда. Транзитът е достигал 140 милиарда кубически метра и повече. Няма икономическа логика. Чиста политика! В края на краищата беше възможно да се изпомпват всички тези обеми през GTS на Украйна и да не се заравят в земята, да не се заравят на дъното на Черно и Балтийско море. Ние, като PR хора, които участвахме в тази война, имахме задачата да покажем, че украинската ГТС е в аварийна ситуация, тръбите са изгнили, че е твърде скъпо да се реконструира системата и е по-лесно да се изостави. Тази пропаганда успя. Но се стигна до спад на транзита до смешните 41 милиарда. Парит

    Коментиран от #9, #42

  • 4 Главоносец

    55 18 Отговор
    Хахах, те Руснаците от 2014 се държат така😂 Този предател на Украйснкият народ трябва да се прекръсти на Шоуменски.
  • 5 Toxic

    70 12 Отговор
    Този укронацист наркоман се държи нагло като гербаджия. Те така заграбваха всичко с двете шепи и обвиняваха после другите и комунистите . Този по същия начин вини за собствените си жестоки престъпления дерижирани от НАТО руснаците, които провеждат спасителна за мирното население операция.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Грульо

    49 13 Отговор
    "Зеленски отговаря: „най-ниската възможна цена, която ще ни позволи да запазим свободата си”."

    Значи пълната цена. Оставка за палячото!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Сър

    14 52 Отговор

    До коментар #3 от "Independent":

    Истината е че преди Кримската война се откриха много находища на газ и шистов газ в Украйна. Толкова много, че на нея и се приписват 35% от световния добив. И понеже Рашките са като ФАЩ - който има залежи бива нападнат и изяден.

    Коментиран от #13, #17, #24

  • 10 В/Р/Д Е ! Г ! Н ! 7/1/1/2/1/3/6/8/6/0

    41 12 Отговор
    Зеленски,глупавий повече еврейски, Русия няма как да бъде нацистка,защото общият сбор от населението в РФ е композиран от над петдесет народности,нахождащи се под закрилата на Москва." РИМ, 2 мая – РИА Новости. Памятная акция в годовщину трагических событий 2 мая 2014 года в Одессе прошла в понедельник у стен римского Колизея в Италии, передает корреспондент РИА Новости."
  • 11 Одеса 02.05.2014.г. ‼️

    52 10 Отговор
    А каза ли колко милиарда са налели джЯНКИТЕ в Укрия от 2000г насам ‼️
    / за едни, дето раздваха кифлички на Майдана, питам/
  • 12 Иванушка 🇷🇺

    15 29 Отговор
    "...Путин казваше, че никога не би нападнал Украйна..." - така е, грозно и п.далски излъга - ФАКТ. В момента тактиката е на изтощение на укро-армията, унищожаване на конвоите с боезапаси и горива. Запада вече се кротна с Фейковите "зверства" от руска страна, разбирайки че са чисто украински патент.

    Коментиран от #20

  • 13 Одеса 02.05.2014.г. ‼️

    49 14 Отговор

    До коментар #9 от "Сър":

    Истината е , че си много далече от ИСТИНАТА ‼️ САЩ искаха да влязат и разположат в двете руски Черноморски бази в Крим своя флот ‼️ Всичко друго е .... около истината‼️
  • 14 От страни

    29 6 Отговор
    Лъже.
  • 15 az #Контрапропаганда

    40 11 Отговор
    Канадският генерал Тревър Кадиер е заловен на територията на Азовстал и доставен в Москва. Той е ръководил работата на биолаборатория 1 на САЩ на територията на Украйна.

    Чакаме потвърждение!
  • 16 Стига си ревал, бе, комик

    40 10 Отговор
    Заради теб и твоето анормално поведение започна всичко.
  • 17 От страни

    38 13 Отговор

    До коментар #9 от "Сър":

    Шистовия в Украйна се отказаха всички да добиват. И Русия никого не е нападала още заради суровини - глупости на търкалета пишеш.
  • 18 Човек с очи

    31 9 Отговор
    Ммм, нацисти на сигурна заплата и с пенсия. Прелест. Това ги прави ангели.
    Зеленски, дано има изкупление за твоето, но не мога да си го представя.
    Излез на пряко предване и кажи истината. Така ще те гръмнат накрая за сакрална жертва, лъжец до последно.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Одеса 02.05.2014.г. ‼️

    42 8 Отговор

    До коментар #12 от "Иванушка 🇷🇺":

    Това "НИКОГА" , кога и къде точно го прочете !
    Защото Русия ОСЕМ години НЕ нападна , а чакаше Украйна да започне да спазва споразумението , по което Русия дори не е страна ‼️
    Защо мислиш Байдън предлага на конгреса проектозакона за ленд-лизинг на оръжие и боеприпаси на Украйна повече от месец ПРЕДИ Путин да реши да премине руската граница ‼️
  • 21 СOOСOИДНA ПРОПАГАНДА

    43 12 Отговор
    Прави впечатление от няколко седмици че свободните мисири, дежурната сoрoсня, и местните политически подлоги на ФАЩ в един глас заприказваха как руснаците са фашисти, шото не им изнася тях да ги наричат фашаги и да пускат филмчета за хубостниците, които си отглеждат.
  • 22 зелено куку

    37 8 Отговор
    Спри да ползваш руски газ, нали си много отворен!
  • 23 green staff

    29 6 Отговор
    Е ама разбира се другарю наркоман зелен , да не стане само като с ghost of kiev ? То май ще се окаже че целата ви измислена хвалба е една голяма измишльотина .
  • 24 т-п трол соросоиден

    33 12 Отговор

    До коментар #9 от "Сър":

    Вие троловете бяхте открили и в нашата акватория в Черно море газ, затова нямашенужда да си прокарваме южен поток. Какво стана, що не го ползваме?!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 РоZZия е фашистка държава

    10 31 Отговор
    Андрей Пионтковски каза, че ако Русия нападне конвой с техника за Украйна ,напр. в Полша или изобщо на територия на алианса НАТО , САЩ ще изпепелят цялата руска групировка в Украйна за броени часове. Не дни ,часове. Без използване на ядрено оръжие. В момента тя около 100 000 наброява.

    Каза още какви оръжия са разположени в Европа , няколко ескадрили Ф 35 , бомбардировачи Б 2, , Б 52 ,11 Б 21 , 3 ескадрили Раптор и ,както и някои по специални ракети
  • 27 рашсит

    8 27 Отговор
    Руските нацисти успешно избиват украинските евреи. Карат си и крематориуми по подобие на техните съюзници от ВСВ - германците.
  • 28 Много думи, но

    29 9 Отговор
    Военни успехи. Нито дума. Загуби в жива сила. Нито дума. Банкови сметки. Нито дума. Защо не му атакуват комуникациите, водоснабдяването, електрото. Нито дума. Колко са заемите на Украйна . Нито дума. Биолаборатории. Нито дума.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Мечката

    21 8 Отговор
    Зеленски е ходещ труп!
  • 32 Генерал Ричардсън САЩ

    17 6 Отговор
    "Преди 2014 г. обучавахме, въоръжавахме крайни паравоенни образувания. Участвахме и с пси опс над обикновените хора." Без коментар. То бива подлост, предателство, низост, мерзост, убийства на невинни деца, контролирани Западни медии, икономически терор. "въоръжена Лудница". Дори български военни в частни разговори са възмутени. Браво на факти, че устоява "завоалирано" на медийния терор.За разлика от Запада, в България все още има свободни медии. Още си пазя в личния архив една статия на Г-н Господинов и един човек от САЩ, българин.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Да преговорим

    7 19 Отговор
    Кои са изразителите на съвременния български рашизъм? Партиите от този сектор – БСП, Възраждане, Атака и другите лъже-патриотити легитимираха четирите му главни елемента и главният от тях – обидата, на която се основава сложният морален комплекс на ресантимента на маргиналите и на техните партийни водачи. Ресентиментът е термин в психологията и социологията, използван за да се означи враждебната нагласа на хора, чувстващи се лишени от възможност: злопаметност, озлобление, завист, тягостно съзнание за неправда.
    Ницше наричаше ресентимента "моралът на робите, завистта на изгубилите, безсилната ненавист на роба към господаря, когото той смята за причина на своите нещастия“.
  • 35 Bai Stavri

    11 23 Отговор
    Както гледам, Путина е тръгнал по стъпките на Хитлер, само да видим дали ще свърши като него в Бункера или на Операц маса.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 абв

    19 8 Отговор
    еврей че га дно ! махай се от Украйна !!!

    Коментиран от #43

  • 38 Няма спиране

    23 7 Отговор
    Няма спиране това плямпало. Всички медии още не си е отворил дрогираната уста и ведна бързат да публикуват измишльотените му. Все едно е казал нещо умно. Ако не му го напишат ще е голям смях. Ако този клоун не сключи споразумение, скоро ще избият всички украинци, но той не си прави сметка, че твърде много знае, а американците няма да го оставят да си плямпа и при руснаците. Те първи ще му видят сметката. За голямо съжаление играта загрубя, а този веселяк оше сънува.
  • 39 хаха

    22 6 Отговор
    тоя палячо непрекъснато мисли и ражда щуротии и ошашави всичкия "демократичен, свободен, цивилизован западен свят", кой всъщност е клоун?...Цирк, но не във веселия смисъл на думата.
  • 40 SCH JVLIVS II

    14 3 Отговор
    А този е най "нормалния 😁" за когото знам имам въпрос към феновете на комика тези които все още му вярват-
    могат ли да ми да ми посочатд ържава, спасена от НАТО през последните години? Какво се случи със страните, в които НАТО провежда спасителни мисии😉
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Котьо

    12 4 Отговор

    До коментар #3 от "Independent":

    И викаш газпром направи нео фашистите и ги постави на власт? Знаеш ли например, че украина снабдяваше чеченците през 2те войни в Чечня? Даже така нарачен националистически украински батальон се е сражав на страна на чеченците? Проче в уикипедия. Доста е вероятно игрите на газпром в които ти си намесен по твои думи, да са метод за намаляване на зависимостта на Русия от Украйна? Какво значи газова война? Аз си спомням, че Украйна имаха най евтиния газ. Тази тръба е построена от Ссср. Българи са участвали също в строежа. Инжинери. Та укропите на няколко пъти заявяваха, че са готови да блокират газа защото им вдигнали цената! И то с повишението тя беше пак най-ниска за Европа. Значително по-ниска от на останалите, без Беларус само. Украинците всички видяхме, че просто изнагляха и разчитаха, че чичо Сам ще го подкрепи. Както и стана. Има разговор с Байдън как казал, че няма да даде 1 млрд. долара заем ако те не уволнят прокурор. Прокурора мисля, че разследваше нещо фирмата в която работи сина му. Русия не би се правила на прекалено хитра и да губи доставки заради планове включващи дойкането на една провалена страна, която пропиля всичко което наследи след разпада на Ссср! Напълно незаслужено при това, но това не е главното. Главното е, че ЕС в момента е в най- чтежката ситуация когато някой някога е виждал - заплашени са от тотално ядрено унищожени. Русия вече си осигури западна изолация на 100%. Та наистина, бих допуснал, че Руснаците ме са най-добрите стратез

    Коментиран от #45

  • 43 Аве шизо

    8 5 Отговор

    До коментар #37 от "абв":

    Добре де ,как хем е евреин ,хем нацист


    За един психиатър питам
  • 44 искам повече, по-бързо

    7 5 Отговор
    Путин още ще ти носи, шут такъв.И повече и по-бързо, само че ти ще избягаш при Байдън да четеш лекции като Горбачов, докато сънародниците ти ще се чудят как да се наричат...
  • 45 Котьо

    12 4 Отговор

    До коментар #42 от "Котьо":

    Но защо чичо Сам е толкова добре? Пир! Обаче да не излезе, че американските ганстери са прекалено хитри за свое добро? Ай вървете там подливайте! Аз тая война не съм я видял! Не ща и да я гледам! Живее ми се! Не ща да се изпаря за някакъв локален конфликт. Не е 1вата война в историята. Няма особени причини да е последната. Една никаква държава, нагла, прекалено смела... най-бедната в европа, ще е настион на нашите европейски ценности и всички ще изгаряме в него. Мерси преятел! Голями сте учени на тема "Русия е родила всички злини на света". Благодаря че ни информирахте. Помълчете повече за известно време.
  • 46 Стс

    13 5 Отговор
    Демократичния ЕС е забравил какво причини един австрийски некадърен художник ,сега също толкова некадърен комедиант ,с тяхна помощ ще го направи пак .
  • 47 Груз 200

    3 17 Отговор
    Груз 200 23 800

    Кораби и катери 10

    Танкове 1048

    Слава на Украйна !
  • 48 1520

    14 4 Отговор
    зеления кажи защо не спазвахте минските споразумения и постояно тероризирахте донецк и луганск или това няма значение и колко получи от сащ за това ,така,че за това което се случва ти си виновен и накрая смени я тая тениска ,друга нямаш ли
  • 49 Мразя завинаги Русия безплатно!

    6 17 Отговор
    На мръсните москали вяра да нямаш, те са единствените нацисти тъдява. Неслучайно Израел им иска извинение за нелепите клевети, че украинците били нацисти!

    Коментиран от #51

  • 50 УВАЖАВАМ ДЪЛБОКО И ОТЗАД ЗЕЛЕНСКИ

    13 5 Отговор
    НО КАКВИТО И ДА СА РУСНАЦИТЕ ТОЙ СИ Е И ЩЕ СИ ОСТАНЕ НАРКОЗАВИСИМ НАЦИСТ !
  • 51 И АЗ ГИ МРАЗЯ РУСНАЦИТЕ НО

    8 5 Отговор

    До коментар #49 от "Мразя завинаги Русия безплатно!":

    БЕЗ ТЯХ ПО - ЛОШО , ОСТАНАЛИТЕ ИСКАТ ПЪК ЖИВ ДА МЕ ИЗЯДАТ !
  • 52 сороснерес

    10 3 Отговор

    До коментар #2 от "крум":

    зеления да види пленени бандеровци....всички са със тату ..свастики ,къде ли не слагат..а сега се крият като мишоци..не занели ,не чували..било мода..инак били за дружба...и против войната...
  • 53 Сащщ

    9 1 Отговор
    Са боклуци
  • 54 Ураа

    11 6 Отговор
    Слава на Русия ,мачкай америкаските боклуци ела и тук да разчистиш.
  • 55 Руски фашисти

    5 4 Отговор
    Ако едно нещо лае като фашист, избива невинни хора като фашист, лъже като фашист..... най-вероятно е фашист!
  • 56 чиче

    7 3 Отговор
    Доброволческа армия от фашисти.СЪЩАТА АРМИЯ эаедно с ТЕРМАНЦИТЕ се биха 1941 г срещу Съветската армия.ДНЕС ви го върнаха.
  • 57 Бай Ганю

    7 3 Отговор
    Гашник излизай и вдигай белият байрак стига си се правил на умряла ли лисица че всички патим заради теб украйнци бели цигани
Новини по държави: