Last news in Fakti
  Тема: Украйна

9 Май, 2022 05:28 1 208 12

Трюдо отиде при Зеленски, обяви нова помощ за Украйна

  • джъстин трюдо-
  • володимир зеленски-
  • украйна-
  • помощ

Канадският премиер предлага нови санкции срещу 40 руски физически лица и пет юридически, олигарски и приближени на властта в Русия във военния сектор

Трюдо отиде при Зеленски, обяви нова помощ за Украйна - 1
Снимка: bTV

Канадският премиер Джъстин Трюдо обяви нова помощ от оръжие и оборудване за Украйна по време на необявено предварително посещение в Киев, предаде БНр, позовавайки се на Ройтерс. След среща с президента на страната Володимир Зеленски, Трюдо съобщи, че предлага нови санкции срещу 40 руски физически лица и пет юридически, олигарски и приближени на режима във военния сектор - всички те съучастници, по думите му, във войната на руския президент Владимир Путин в Украйна.

Канада също така предоставя 25 милиона долара на Световната програма по прехраната на ООН като част от усилията за поддържане на продоволствената сигурност и ще премахне търговските мита върху целия украински внос в Канада за следващата година. Трюдо съобщи още, че Канада ще отвори отново посолството си в украинската столица Киев.

По време на визитата си канадският премиер посети град Ирпин край Киев, където се водиха ожесточени битки между украинските и руските сили преди изтеглянето на руските войски в края на март.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 21 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абе

    28 2 Отговор
    Где е Канада? Седи мирен !

    Коментиран от #11

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Шоколадите на Порошенко без мита

    8 1 Отговор
    Всъщност, той не си ли продаде бизнеса?
  • 4 Собственият

    24 3 Отговор
    му народ страда, а той се запътил към васала на САЩ. Лошото е, че Европа е на колене. На Франция е дадена глътка въздух, ядрена държава е, и има АЕЦ-ове, ядрено гориво по руски лиценз, но сигурно и там има англосаксонски дялове-лапачи. Който беше умен си построи Син Поток, Силата на Сибир, Турски Поток. Наш Ганьо в лицето на ГЕРБ, съзнателно бавиха и спряха 2 важни енергийни проекта държавна Белене-мотаха я, докато изтече лиценз на площадката и спряха ЮП с подпис на зам. министър 12 години. Германия е окупирана, някой говорят за сто, други за сто и петдесет г., в най-добрият случай още 23 г., а дотогава Европа няма да съществува, имам предвид Европа на нациите.Спряха им СП2. Говори се за тотален отказ от руски газ, ядрено гориво, нефт. Което означава суровини само с участие на англосаксите, дялове в компании. И то на безумни цени. Бъдещето е мрачно. А щом реанимираха моабетите за "шистов газ" в България, направо си е , Апокалиптично. За съжаление виждам само един изход от смъртоносната хватка на англосаксите. Канада вече е окупирана, още от НАФТА, хубава страна беше.
  • 5 У жас

    18 3 Отговор
    Брей мнооо го пари дава тея 25 мил. Долара като ги хвърлиш 44 мил укри.,може да им вземе по 1 хамбургер, така се прави а наш Кокорчо думка по толкова на месец да рани бежанците Браво на нас.

    Коментиран от #9

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 234

    4 3 Отговор

    До коментар #5 от "У жас":

    Това че Канада в този транш е дала 25 милиона, не означава че е само тази сума. Нямаш никаква представа колко милиони долари Канада дарява по света като помощи.
  • 10 е как бе

    4 1 Отговор
    глобалистките жидофашистчета се подкрепят
  • 11 Коментар

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Абе":

    Мани го тоя, те за малко да го изнесат шофьорите на камиони завинаги вън от политиката!
    Трюдо, както и Макрон и Урсулчето, са все васали на едни и същи кукловоди, които не мислят доброто на Европа, пък и на света!

    В момента има бунтове във Франция, за които никоя овладяна медия не говори!
    А бунтовете са срещу макарон, понеже няма как месеци наред да има сблъсъци по време на пЛандемията и накрая да изберат пак същия!
    Изборите яко се манипулират!
    Но хубавото е, че народите се събуждат!
    Рано или късно Европа ще изгони фащ от територията си!!!
  • 12 Яко

    0 0 Отговор
    Тея направиха Украйна най-яката туристическа дестинация, който не е решил не е отишъл..... Всеки се снима с Звленски и аре чал..... Той да почне да субира пари за снимките....
Новини по държави: