Last news in Fakti

12 Май, 2022 10:25 700 2

РСМ: Парламентът гласува дневния си ред, но не стигна до работа по същество

  • северна македония-
  • рсм-
  • парламент-
  • блокада-
  • гласуване-
  • работа-
  • дневен ред

Тактиката на активната блокада на работата на парламента, обявена от опозицията ВМРО-ДПМНЕ е да се попречи на приемането на закони, които те преценяват като вредни

РСМ: Парламентът гласува дневния си ред, но не стигна до работа по същество - 1
Снимка: БГНЕС

С 61 гласа "за", 39 "против", при 100 присъстващи депутати парламентът в Република Северна Македония успя да приеме дневния ред на 71-то си заседание в края на втория си работен ден тази седмица и втори ден от обявената от опозиционната ВМРО-ДПМНЕ активна блокада на работата му.

Координаторът на парламентарната група на ВМРО-ДПМНЕ Никола Мицевски реагира на начина, по който председателят на парламента Талат Джафери ръководи заседанието и проведено гласуването.

Първите точки от дневния ред обаче не бяха разгледани поради отсъствие на вносителите и председателят Джафери предложи да се разисква по т.13 - Проектозаконът за изменение и допълнение на Закона за финансовите дружества. Предложението беше прието, но последваха нови реакции и искания за промени на дневния ред и заседанието беше прекъснато. То ще продължи в рамките на утрешния ден.

Тактиката на активната блокада на работата на парламента, обявена от опозицията ВМРО-ДПМНЕ е да се попречи на приемането на закони, които те преценяват като вредни.

Ще има и други стъпки, заяви в интервю за македонската телевизия Телма лидерът на опозицията Християн Мицкоски, без да уточни какви. Според него правителството в Република Северна Македония няма капацитет да решава проблемите и отказът на премиера Ковачевски да приеме лидерска среща, на която да бъде договорена дата за предсрочни избори е причината за този подход на ВМРО-ДПМНЕ.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Перо

    1 0 Отговор
    В РСМ няма етнически македонци,но с указ имат македонисти /националисти/!

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: