Last news in Fakti
  Тема: Украйна

12 Май, 2022 20:39 10 482 184

Боец от "Азов": "Половината ми телефонен указател е като колективен некролог"

  • мариупол-
  • русия-
  • украйна-
  • азов

Киев твърди, че в пристанищния град Мариупол руските части са убили над 20 000 цивилни граждани

Боец от "Азов": "Половината ми телефонен указател е като колективен некролог" - 1
Снимка: DW

"Хората буквално умират от болка, всички са с отворени рани", казва съпругата на един от ранените в "Азовстал". "Половината от хората, чиито имена съм запаметил в телефона ми, са мъртви", казва боец от "Азов".

Преди броени дни Украйна обяви, че всички жени, деца и възрастни са били евакуирани от индустриалния комплекс "Азовстал" в Мариупол. Представители на местните власти обаче допускат, че около 100 цивилни все още може да са в подземията му, пишат Ройтерс и Ал Джазира. В "Азовстал" се намират и стотици бойци от батальона "Азов". Точният им брой е неясен. Според украинската вицепремиерка Ирина Верещук, става дума за 1000 бойци. Но полицейският шеф в Мариупол Микхайло Вершинин опроверга тези данни.

"Ние станахме свидетели на руски военни престъпления"

Един от бойците на "Азов" - лейтенант Иля Самойленко, казва в интервю за британската телевизия "Скай нюз", че руските части провеждат редовни атаки над индустриалните съоръжения. Той е бригаден офицер и също се намира в подземията на "Азовстал". В разговора с журналиста от "Скай нюз" той допуска, че е възможно в завода да има и цивилни граждани, затрупани след експлозиите в комплекса.

"Руснаците нямат интерес да ни оставят живи", твърди Самойленко. Една от причините за това е, че бойците от полка са станали свидетели на военни престъпления, извършени от руската армия в Мариупол. "Половината от телефонния ми указател е един колективен некролог", разказва той.

Ще има ли евакуация на бойците на "Азов"?

Лейтенантът от "Азов" настоява евакуация да има и за ранените военни в завода. "Всеки един ден може да се окаже нашият последен. Разполагаме с изключително ограничени ресурси, които са на привършване", казва той и добавя, че ако не бъдат спасени, те ще умрат - било то в "Азовстал", или ако бъдат заловени от противника.

Думите на подкрепа няма да спрат бомбите, които могат да разрушат укритието ни в следващите минути, следващия час или утре, казва още Самойленко пред водещия на "Скай нюз". "Много е сложно да искаме помощ от нашата армия. Ние не желаем подкрепа от правителството. Оставяме на тях сами да решат как да ни помогнат", допълни той.

На въпрос дали би се съгласил да се предаде, ако руснаците му гарантират безопасно излизане, боецът казва: "Проблемът е, че моят отряд е признат за терористична организация от Русия. Няма да има безопасно излизане... Не можем да се предадем, защото не сме получавали заповед за това. И няма да нарушим предишната заповед." По-нататък допълва: "Проблем е и това, че станахме свидетели на военните престъпления на Русия тук в Мариупол."

"Хората буквално умират от болка"

Семействата на бойците в "Азовстал" апелират за международна помощ. Ситуацията там е драматична, казват съпругите, майките, сестрите и дъщерите на бойците. Марина (името е променено) е една от тях. "Мъжът ми е в армията, макар че не беше войник. Сега е заклещен заедно с другите в "Азовстал". Бил е ранен преди две седмици. Излезли са само да вземат вода и тогава са започнали да стрелят по тях", разказва жената. "Бомбардират ги. Ситуацията е критична. Нямат вода, храна, медикаменти. Нямат нищо."

Според отряда "Азов", в бомбоубежищата на "Азовстал" има около 600 ранени. "Хората умират от болките си, от различни инфекции, от сепсис", казва Марина, която получава телефонни съобщения от бойците. "А това там не е болница. Те нямат нищо. Нищо не е стерилно. Ще е много трудно, защото в подземията има много ранени. Нямат упойки, нямат болкоуспокояващи лекарства. Хората изпитват ужасяващи болки - всички са с отворени рани. Това е пълен ужас", разказва Марина.

Украинското правителство и лично президентът Володимир Зеленски уверяват, че всекидневно полагат усилия за намирането на решение, за да се помогне на ранените и на бойците, които все още са заклещени в "Азовстал". В четвъртък сутринта международните агенции информираха, че Киев предлага на Русия размяна: руските военни да пуснат войниците от "Азовстал", а в замяна Украйна да върне руски военнопленници. Засега обаче няма развитие по въпроса.

Самите бойци и техните близки настояват за т.нар. метод екстракция - да бъдат изведени на сигурно място с хеликоптери или с кораб от трета страна и по неутрална земя. "Вече се обърнахме за помощ към президентите на Турция и Израел, писахме и на Швеция", казва Марина. "Стартирахме и петиция за метода екстракция. Защото не виждаме друг изход."

Над 20 000 убити цивилни в Мариупол?

Киев твърди, че в пристанищния град руските части са убили над 20 000 цивилни граждани. Тази информация не е потвърдена от независими наблюдатели или международни организации, а сраженията продължават. Русия отрича каквото и да е било участие във военни престъпления.

Путин обяви през април, че Мариупол е окончателно превзет. Същевременно, той отмени заповед за щурмуването на завода "Азовстал" и нареди вместо това той да бъде блокиран.

Украинският полк "Азов" съобщи в началото на седмицата в Telegram, че за едно денонощие 34 руски самолета, включително бомбардировачи, са прелетели над завода. Те твърдят, че са били обстрелвани с артилерийски огън, ракети, по въздуха, от руския флот, както и от танкове.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 92 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    348 23 Отговор
    Скоро телефона няма да ти/ви трябва

    Коментиран от #24, #132

  • 2 3456789098765

    367 21 Отговор
    предавайте се , или умрете с чест като бойци , спрете да хленчите и оплаквате с автомати в ръцете ....
  • 3 DW-прпаганден машинен

    322 14 Отговор
    Дойче Зелки, WTF !? Страдате по нацистка линия ли?

    Коментиран от #173

  • 4 БАЙ КУРТИ

    235 15 Отговор
    Пиши бързо че и ти скоро ще .... / или ако ти е мил живота знаеш .... После си само статистика . Даже незнам DW дали после ще те коментира .

    Коментиран от #94

  • 5 НА ВОЙНА

    34 218 Отговор
    КАТО НА ВОЙНА..НЕ ЗНАЕШ КОЛКО ТИ СЪЧУВСТВАМ...УСПЕХ НА УКРАЙНА...
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Последния Софиянец

    309 19 Отговор
    Подлите соросоиди и наемници укри тази нощ са запалили венците и цветята на Паметника на Съветската армия.Който се гаври с гробове свършва зле.

    Коментиран от #138

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 123

    253 12 Отговор
    Шо прайш там бе младеж.... имаше коридори през ден .....
  • 10 Z*zzzzzzzzz

    213 17 Отговор
    хайде умирайте по бързо, убийци. за вас само екстракция на мозъците със кал 7.62
  • 11 Крият се като мишки

    142 10 Отговор
    Дядо Бог да го прости ми е показвал какво правим с мишки
  • 12 ДРЪН ДРЪН

    240 15 Отговор
    ИМАТ ТОК , ИНТЕРНЕТ , ДАВАТ ГИ ПОТЕЛЕВИЗИИТЕ , ПРЕДЛОЖИХА ИМ ДА СЕ ПРЕДАДАТ.АМА ДРУГАРЧЕТАТА ИМ ОТ НАТО ДЕТО СА ПРИ ТЯХ НЕ ДАВАТ.АМИ ДА СЕ КРИЯТ КАТО ЛАЛУГЕРИ ДОКАТО ГИ ИЗКАРАТ НА СВЕТЛО
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 гост

    140 9 Отговор
    "Дойче веле" /Германска вълна/ е новото име на "Фьлкишер беобахтер" /Народен наблюдател/ Пиша го за тези, които имат капацитета да го разберат!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 В.В.П.

    213 10 Отговор
    Азов е като метастаза за обществото..Рф е на правилния път ..А щяха да трепят руски..!!.ААА?..Как бързо се сменят сезоните...Урсул е Човекомразец и подкрепя ,ония с пречупените кръстове,,дето маршируват в Киев...Да се затрупа с камъни..Киев ще стане на стъкло..Разрушителната мощ на Рф е неизмерима..
  • 17 железаро

    154 6 Отговор
    това на снимката капитан хук ли е? има по него железо за рециклиране. ценен кадър
  • 18 зъб

    169 7 Отговор
    когато си по слаб и си обречен на смърт...е достойно да се предадеш пред по силния...другото е лудост...
  • 19 винету

    165 10 Отговор
    Всички азовци от батальона да станат некролози.
  • 20 Тц тц тц кви уникални

    134 6 Отговор
    бойци беее!
    Тре папата и Далай Лама лично да ги изведат оттам и да ги откарат в трети страни, половината във Ватикана, половината в Непал.
  • 21 Велето

    178 7 Отговор
    Пак ни взеха за идиоти. Нали украинците изтласкаха руснаците???
  • 22 евлампи

    218 9 Отговор
    Душите на подпалените живи и изгорени в Одеса , хилядите избити от тия фашисти зоват за мъст!!! Няма да има мир дорде фашистката орда не биде ликвидирана!!! СМЪРТ НА ФАШИЗМА!!!
  • 23 фятор

    184 9 Отговор
    Големите велики бойци от азов,а накрая мрънкат като президента им женчо.Оплакали се на англетата.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 📌🇧🇬

    98 5 Отговор
    Азовстал е проектиран във времената на СССР да устои на Атомна Атака, когато Украйна беше неотменима част от СССР. Така наречените “подземия” са мрежа от подземни етажи, м/у 1 и 6ст на брой/нива, проектирани удържат на Ядрен Удар.

    Коментиран от #74, #141

  • 26 Баце

    128 7 Отговор
    Малко са. Като гледам квиченето, явно са свършили най-важните медикаменти на д-р Евелин Банев, но скоро и те няма да им трябват.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 ХА ХА ХА

    167 8 Отговор
    ТОЯ ЛЪЖЕ ПОВЕЧЕ ОТ КИРО - МЕНТАТА ! РУСИТЕ ПУСНАХА ЦИВИЛНИТЕ ОТ АЗОВСВАЛ , ТЕ КАЗВАТ ДРУГО .....ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА НА АЗОВ !!!!!! СРАМ И ПОЗОР ЗА ЗАПАДА И ФАЛШ !!!!!!!!

    Коментиран от #34

  • 29 Мъкааа

    153 5 Отговор
    У нас тея снимчици, статийки и жалби няма да минат! САЩ ви ръчкат, въоръжават,пълно е с техни инструкртури и експерти, слушате ги безпрекословно жертвайки цивилното население така че се оплачи на тях за загубите си „смели” боецо!!
  • 30 Ма верно ли

    124 5 Отговор
    Ма верно ли веее...,на. вси нацита сте свръхчовеци и безсмъртни?
  • 31 Нато

    12 165 Отговор
    САЩ и НАТО трябва да се намесят и в Русия за няколко часа няма да остане ни Кремъл ни ракета ни Путяя ...

    Коментиран от #37, #43, #92, #97, #99

  • 32 В.В.П.

    86 5 Отговор
    Работят около 25-35000 милиции ,доброволци ,около 10000 Руски специалисти ,и 1500 чеченски бойци ,на надник,за прочистване в градски условия..Това е военния контингент в Осраина..На ротация
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Азовците разтребвали всеки от Украйнците

    110 5 Отговор

    До коментар #28 от "ХА ХА ХА":

    Които искат да излязат и да си отидат , после обвиняват Руснаците за зверствата !
  • 35 ужас

    160 6 Отговор
    Русия казва платете в друга банкова сметка и ще получавате газ ЕС не е съгласен и е готов да купува на двойна цена. Русия казва на нацистите предайте се, животът ви е гарантиран. Нациките казват-няма да се предаваме, ще мрем. Ваша си работа, филмът свърши.
  • 36 А50

    117 5 Отговор
    Така е, убити са 20000 ама не точно цивилни граждани. Укритe лека полека ще си кажат колко азовци са утилизирани в Мариупол
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Тотьо

    83 3 Отговор
    Бай издън и сие да кажат нещо по въпроса? Да не се крият скоро и те.Ама от техните си.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 От всичко по много

    141 4 Отговор
    Украйна беше единствената държава с нацистка / крайно националистическа управляваща идеология в света през 21 век. Още един исторически урок.

    Коментиран от #140

  • 42 Другият един

    133 4 Отговор
    Тези юнаци какво ли са вършил че ги е страх да се предадат А Москва не вярва на сълзи и те го знаят И друго има Май истината за нападението от Русия ще излезе от дупката на завода Азов стал И там май стиска обувката на колективния запад и САЩ
  • 43 и д и о т

    68 2 Отговор

    До коментар #31 от "Нато":

    Бай си да не те среща мечка в гората.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Иванушка  🇷🇺

    102 3 Отговор
    Къв е тоя льольо на снимката ? Това Азовския вариант на Робокоп ли е - УкроКоп ? 😄😄😄😄😄
  • 46 Очото

    5 85 Отговор
    Глейте в Б ли ц как купола на Рушлямски танк в Азовстал излита на...75 метра при попадение.
    Ушанките...тоже😂
  • 47 Истината

    115 2 Отговор
    Как не ви е срам бе излезнаха клиповете как неофашистите плашат с горелки цивилните от Азовстал да не излизат при руснаците. Как не ви срам бе!
  • 48 И ти си се запътил за там.

    92 2 Отговор
    Или руснаците ще те острелят като плъх или ще те пленят и съдят в ДНР и пак ще те острелят,като военен престъпник.Дано списъкът ти се запълни докрай!
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 деНАЦИфикация

    61 3 Отговор
    Скоро и другата ! До крак !!!
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 фбр

    85 3 Отговор
    Крайно време е всички нацисти от Азов да са мъртви
  • 53 куче

    95 3 Отговор
    Щом половината от телефонния указател се състои от цивилни лица, какво да кажем целия?
    А и какво правят цивилни граждани в мазето на завода? Със сигурност това са взети заложници, а тези, които се броят за "военни" са всъщност терористи.
  • 54 ИВАН

    89 3 Отговор
    Ми на кви се правите бе баце, защо ви требеше тоя западнал запад ... то и ние българите - само добрини видяхме от америка и европата, 30 години саде добрини - има ли нещо което е създадено през социализма и което не е унищожено през капитализма и демонокрацията
  • 55 ПараШут

    100 3 Отговор
    Дойче Зеле трябва да бъдат наритани и изхвърлени извън България за пропагандиране на неонацизъм и фашизъм ! И свалете снимката на този изрод със свастиките докато още можете да мърдате !
  • 56 БУТАЧА

    3 73 Отговор
    Путака превзе ли ЗАВОДА вече или Геювете още обикалят .... БЕЗаналогово?!?😂

    Коментиран от #123

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 В.В.П.

    82 3 Отговор
    Натовските фатмаци от Азов ,са разпитани ,и на Рф е ясна картинката в детайли...,,Цивилизованият свят е ,не така цивилизован....Намеренията им ,,не са така чисти..РФ ИМА ПРОТОКОЛ ПО ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПРИСЪДИТЕ .Путин е бог..!
  • 59 Истина

    83 2 Отговор
    на Западна пропаганда престанах да вярвам от преди 2 години ощеот ковида....като кажат добро утро се оглеждам отвън да видя....
  • 60 Преминаващ

    98 4 Отговор
    Голямо коледно квичене пада. Га трепахте невинни руски деца не квичехте толкова ! На Зеления и Запада му трябват "герои" а не предали се затова отдавна ви е отписал !
  • 61 В.В.П.

    92 4 Отговор
    1000 год ,никой не е сложил Русия на колене,по военен път,,сигурен съм ,че следващите 1000 ще е подобно..Азов ,Айдар,Свобода ,Правий,сектор Ичкирци и грузинци ,ще бъдат ликвидирани...Има си протокол за процедура.
  • 62 не може да бъде

    91 4 Отговор
    Вижте какво казва един френски лекар -Адриен Пике- в интервю по френско регионално радио -Sud -за съжаление това е малко провинциално радио в южната част на Франция и твърде малко хора могат да го чуят .Лекарят е бил на 16 дневна мисия в Украйна за оказване на помощ на първа бойна линия -преди всичко за цивилни и деца,такава е била мисията му.На въпроса -извършват ли руснаците военни престъпления в Украйна ,той отговаря .вероятно ги извършват ,но тези военни престъпления които видях ги извършиха войници от украинската армия ,от Азов! Uакви бяха тези престъпления -ами видях с очите си как стреляха в краката на военнопленници ,а пленен руски офицер беше застрелян в челото!-Друго можете ли да кажете - ами видях как украински артилеристи разполагат оръдия между жилищни блокове и едно оръдие вероятно по грешка улучи един от блоковете ,и на другия ден всички вестници писаха че руснаците обстрелват жилищни блокове!? И казва че Азовците са навсякъде и контролират всичко .не са само в Мариупол и са вероятно са доста повече от 20000!
  • 63 дядото

    96 3 Отговор
    такива като него преди време гордо се снимаха как издевателстват над руски военнопленници- простелвания в краката,убиване,кастриране и пр.сега от страх пищят като мишки.така е,каквото повикало,такова се обадило

    Коментиран от #67

  • 64 Х'У'Й'ЛО- АН АЛНА СИЛА, ..А???😂

    4 70 Отговор
    "24 часа ПРЕВЗЕМАМЕ КИЕВ"
    Кадиров гейтака: За 7 часа ще задържим Зеленски и 16 бандери от правителството "?!?!👳🚢➕🇷🇺
    Ха-ха-ха
  • 65 Анонимен

    5 85 Отговор

    До коментар #57 от "Zа Победу! 🇷🇺🇷🇺🇷🇺":

    Това са измислици на зомбитата,точно това правиха орките в Украина,затова толкова добре знаете.А тези момчета са герои- от Азов.

    Коментиран от #121, #148

  • 66 Шерлок Холмс

    67 6 Отговор
    Неофашистите от Азовсал извадиха пред руснаците клиповете с извращенията които са се случвали с цивилните в комбината. Неофашистите се опитват да се откупуват по вс начин и съдействат на руските въоръжени сили.
  • 67 Анонимен

    6 44 Отговор

    До коментар #63 от "дядото":

    Абе дядо ли си,ти гледал ли си този психопат Гиви какво правеше с украинците пленени от тях.?

    Коментиран от #78

  • 68 дончичо

    54 2 Отговор
    Евакуация,да, в Сибирь,при,Навльний

    Коментиран от #122

  • 69 един от многото

    70 2 Отговор
    Пиша бавно , защото такива коментари от Факти ги четат трудно! Хвърлят оръжието , ръцете високо към небето и ще има медицинска помощ , но и за тези които са правили золуми ще е малко по иначе!
  • 70 9001

    70 2 Отговор
    Истината лъсна натовците до дни излизат от Комбината. Сега ше видим какви гаври с цивилни са се вихрили под зорките погледи на натовците в Азовстал.
  • 71 Z турбо

    64 2 Отговор
    А колко е просто, цяло знаме, пушките над главата с откачени пълнители, лични документи и всичко приключва. Цивилните в болници и по домовете, наемниците в болница шпв следствието и готово
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Sieg

    54 4 Отговор
    Неа бе , украйна печели войната! Нямат загуби! 🤣
  • 74 Ватникът.

    1 30 Отговор

    До коментар #25 от "📌🇧🇬":

    И не само това..Трябва да има и военни производство в случай на голяма мащабна инвазия..Това е подземен град ..
  • 75 Шопо

    62 3 Отговор
    Що не помолите и извън земните, май само от тях не сте искали и ревали за помощ!
  • 76 нснс

    46 2 Отговор
    не се бои и ти ще бъдеш в списъка
  • 77 рамбо

    66 3 Отговор
    ами като си отишъл да се биеш какво правиш в подземията ,ти миньор ли си или чик.....

    Коментиран от #81

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Ххх

    54 2 Отговор
    Не разбирам. ЗАЩО НЕ СЕ ПРЕДАДАТ ????? ИЗХОДЪТ ПРИ ВОЙНА Е : побеждаваш, предаваш се или умираш
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 НЕ УМЕН ПУ.РУ.ФИЛ🤐

    4 39 Отговор
    МОЛЯ ВИ ОБЯАСНЕТЕ КАКВА Е РАЗЛИКАТА И ПРИЛИКАТА МЕЖДУ УКРАИНСКИ НАЦИОНАЛИСТ И УКРАИНСКИ СЕПАРАТИСТ
  • 83 Да,бе

    45 3 Отговор
    Когато родословното ти дърво стане некролог ще започнат да се оправят нещата.
  • 84 Ники

    76 2 Отговор
    От 2014 година тези хубавци са убили 14000 човека от които 100 деца в Донбас , и това е по данни на ООН.
    Сега реват като жени милите , че някой искал да ги убие. Всеки човек заслужава съдбата си и всеки един ден плаща за деянията си.
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Гай Турий

    43 3 Отговор
    Предайте се бе, "красавци". Какво се правите на киборги. Да ви пуснат малко димилка от комините и ще изхвърчите като мишки от подземията, която може.
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Нето

    61 2 Отговор
    На хората от Дойче веле бащите и дядовците са нацисти. Минаха много години и още не могат да преглътнат победата на Червената армия.
    Нормална е омразата към Русия , все пак кръвта вода не става.

    Коментиран от #130

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 ФИНЦИ

    33 2 Отговор
    СПОКО БЕ И ТВОЕТО И НА МНОГО ДРУГИ ЩЕ Е ТАМ -------- БЯЛОТО ЗНАМЕ Е СПАСЕНИЕТО ВИ АЗОФ
  • 92 ар146тс

    13 1 Отговор

    До коментар #31 от "Нато":

    спешно върви на психиатър.много си зле
  • 93 Зет

    20 2 Отговор
    Пуснах сълза... А, не
  • 94 Рошко

    24 2 Отговор

    До коментар #4 от "БАЙ КУРТИ":

    Как се коментира измислен герой, па както писах и да е истински скоро няма да му трябва
  • 95 Батка

    46 3 Отговор
    До седмица трудовите ГуЛаг за военнопрестъпници в Колима и Магадан ще бъдат разконсервирани и готови да посрешнат първите партиди бандеровци! Никой не смята да ви убива, при положение, че можете да си заработите честно с тежък физически труд за престъпленията ви! Така че трябва да издържите още седмица! После за вас ще настъпи бандеровския "комунизъм" в Колима и Магадан!

    Коментиран от #102, #104

  • 96 Sts

    45 3 Отговор
    На война с телефона и фейсбука!?!?Еха тази укра-ина е като холиууд.
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 чичото

    56 2 Отговор
    А тези съпруги замисляли са се някога как в продължение на 8 години едни деца в Донецк никога не пораснаха благодарение на мъжете им. Сега бащите и майките на тези деца ИМАТ ПРАВОТО НА ВЪЗМЕЗДИЕ ТЕ ДА ги осъдят най-справедливо. СТИГА СТЕ РЕВАЛИ ПО ЦЕЛИЯТ СВЯТ.

    Коментиран от #147

  • 99 ФИНЦИ

    16 4 Отговор

    До коментар #31 от "Нато":

    ЕИ ЗА ТВА ГОВОРИМ БЕ ЧЕ ТАКИВА КАТО ТЕБ НЕ СА НУЖНИ НА СВЕТА
  • 100 Този сам казва че са терористи

    20 3 Отговор
    Лъжи на килограми!
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Бат Мишо

    11 22 Отговор

    До коментар #95 от "Батка":

    с нетърпение очаквам САЩ да затрият Русия
    дано доживея да видя някак първия Посейдон да детонира и първата Сатана и лицата на дебелогъзите наблюдавайки 160 км вата гъба как расте и се отваря разлома Сан Андреас
  • 105 ген Столти

    26 2 Отговор
    Този на снимката не е от азовците, той е механичен робот, киевския вариант на Капитан Америка.
  • 106 А дано

    30 1 Отговор
    До месец целият ти указател да е така.

    Коментиран от #124

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Перо

    28 1 Отговор
    Ционистките наемници имат избор: да се предадат или боклука ще бъде унищожен!
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 гадории от ада

    19 1 Отговор
    Защо ни занимавате с такива мрачни новини излезли все едно от Пъкъла. Пишете за изкуство, за култура, за красиви човешки ценности, изразени в действия към хората. Някакви си там организми. Но организмите умират и се възпроизвеждат, а ония там при тенекиите само мрат. А за какво и те не знаят.
  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Малък весел гей

    23 2 Отговор

    До коментар #101 от "Никалай":

    Ти дари ли една заплата,Никалай?Какво чакаш?Киро ви следи!
  • 114 Моряка

    46 2 Отговор
    А когато точно преди 8 години избихте и изгорихте живи или полуживи 38 напълно невинни мариуполски полицаи заедно със сградата на полицейското управление,тогава умиращите не ги ли болеше?Случайно попаднах на панахидата в памет на избитите /изгорените от садистите на Азов.И сега не руската армия,а роднините на жертвите ще ви отвърнат със същото.Затова крещите за помощ,но не излизате от дупките си.Знаете,какво ви очаква.
  • 115 Е хубава работа сега

    33 2 Отговор
    Нали Азовците отидоха те да убиват невинни хора, сега тях ще ги убиват. Не е демократично така.
  • 116 Джамбазът

    40 2 Отговор
    Германците останаха без сълзи от рев за някакви нацисти.
    При това чужди нацисти.
  • 117 Джамбaза

    33 2 Отговор
    На този от снимката кой му направи протезата в подземието?
  • 118 Анти-маймуна

    38 2 Отговор
    А като клаха руски цивилни 8 години не риваха май хаха
  • 119 Терминатор бил

    27 1 Отговор
    Този с металната ръка къде се е повлякъл че сега се вайка? Прави се на мъж докато не му напече, типичен джендър.
  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Дим4о

    17 2 Отговор

    До коментар #65 от "Анонимен":

    Хахха... Смени дилъра, соросня.
  • 122 Моряка

    30 3 Отговор

    До коментар #68 от "дончичо":

    Дончичо,бандюгите от Азов до Сибир няма да стигнат,бъди сигурен.Избитите и изгорените от тях си имат роднини......
  • 123 ТЪПКАЧА

    34 2 Отговор

    До коментар #56 от "БУТАЧА":

    Путин нареди- фашагите от ,,Азовстал" да бъдат блокирани,като мишоци под земята,без храна и вода ,като пиле да не може да прехвръкне...!Без да се напада,за да няма излишни жертви...!Това е - тактика братчед...!
  • 124 И ще е така...!

    18 1 Отговор

    До коментар #106 от "А дано":

    Само,че тоя няма да има физическата възможност да го констатира...
  • 125 1520

    27 1 Отговор
    защо толкова се инатят просто да предадат натовските си инструктори
  • 126 Ганю

    23 2 Отговор
    Скоро ще ти останат само два номера на Сатаната и на оная с Косата
    очаквай позвъняване да не пропуснеш повикването
  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 bluesky1

    35 1 Отговор
    ФАКТИ какво искате от читателите, съчувствие към тези ли? Ами та те са си окичени със свастики бе хора! Чак е извратено! Тези са военнопрестъпници и терористи и затова не се предават, знаят че ще бъдат съдени и ще са по затворите цял живот за извършените от тях жестокости и гадости!
  • 129 ama

    22 0 Отговор
    Дай го на попа за Поменник! И копие на дв, за размисъл!
  • 130 ama

    16 0 Отговор

    До коментар #89 от "Нето":

    Тия са от ЦРУ...
  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Внимавай какво

    4 7 Отговор

    До коментар #1 от "Рошко":

    Пожелаваш защото всичко се завърта и връща
  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 Поне

    3 30 Отговор
    Умират като герои, защитаващи страната си, а не като агресори, изпълняващи желанията на един алчен луд империалист !

    Коментиран от #149, #153

  • 135 Кирчо Сульов

    16 1 Отговор
    Квото повикало такова се обадило... по тилифона баце!
  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 В Латвия

    18 1 Отговор

    До коментар #7 от "Последния Софиянец":

    Толкова много цветя пред паметника, багерист пратиха да ги маха.
    Уникална гледка, да се бориш с паметници, с букети цветя, и после Европа не била фашистка!
    Фашизмът е тук, искаме или не. Терорът тепърва започва!
  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 Нещата са много лоши

    15 1 Отговор

    До коментар #41 от "От всичко по много":

    Фашизмът е навсякъде в Европа, но в Украйна и правителството им е такова. И като казват, че Зеленски бил евреин и затова не бил фашист, ще доведе до едно преразглеждане на много световни събития.
  • 141 СССР са строили

    11 1 Отговор

    До коментар #25 от "📌🇧🇬":

    Демокрацията руши!
  • 142 Не могат да се предадат

    12 0 Отговор
    Защото Зеленски не е издал заповед.
    Той го казва, прозира молба, струва ми се, разрешение да се предадат.
  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 147 Кога да се замислят

    18 2 Отговор

    До коментар #98 от "чичото":

    Като си караха хамарите?
    И висяха по заведения и то какви!
    Гледам украински политически предавания от много години. Страшно нагли, и прости, търсеха си го! Жалко за невинните!
  • 148 ...........

    14 1 Отговор

    До коментар #65 от "Анонимен":

    С тия наркотици, какво мислиш правят? Зверствата са нечовешки.
  • 149 ..............

    8 1 Отговор

    До коментар #134 от "Поне":

    Спри с лимонадата! Какво геройско са направили?
  • 150 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 151 hahaha

    14 4 Отговор
    легендарния полк искаше да се бие и да умре за украйна сега леле мале да идва трета страна да ги спасява, ама и руснаците егати армията три месеца един завод не могат да превземат

    Коментиран от #177

  • 152 нацик на шиш

    15 2 Отговор
    Тия какво плачат като ли че са тръгнали на сватба ? Ленинград през ВСВ е бил обсаден 2 години , но кого трябваше да се молят ...... Тия гниди са извършили много престъпления и преди плен и съд никой няма да ги размени . Най доброто за тях е 2 м под земята !
  • 153 рада дълбоката

    13 3 Отговор

    До коментар #134 от "Поне":

    Няма да говоря кой герой кой не , ще кажа само едно , нека почакаме да видим какво е награбено и скрито в подземията на Азовстал (едва ли ще съумеят да запалят всичко и да го прикрият !) .
  • 154 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 155 Kcaniba

    15 2 Отговор
    дойде видовден за нацистите от азов!! Бяха палачи и убийци на децата на Донецк, бяха херои и се хвалиха с насилието и силата си, сега реват като плужъци и мишки))))
  • 156 един от многото

    6 1 Отговор
    Робокоп!
  • 157 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 158 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 159 Koki

    9 2 Отговор
    Време е да си пожънете злото което сте сели 8 години..нацита
  • 160 Слава У.

    8 1 Отговор
    Ако не си развееш гащите на пръчка,ще влезеш във втората половина.
  • 161 взвд

    8 1 Отговор
    дигай ръцете и излизай от дупката
  • 162 ТАКИВА СА И ТЕЛЕФОННИТЕ УКАЗАТЕЛИ НА

    10 1 Отговор
    МНОГО РУСНАЦИ ОТ ДОНБАС КЪДЕТО БАНДЕРОАЗОВЦИТЕ СА ПРАВИЛИ ГОЛЕМИ ПОДВИЗИ --- ВСИЧКО СЕ ВРЪЩА ОБАЧЕ !
  • 163 ИНТЕРЕСНОТО Е ЧЕ НАШИТЕ ДЕПУТАТИ ВСИЧКИ

    10 0 Отговор
    СА ЗАЩИТНИЦИ НА ТОЧНО ТЕЗИ СТРАДАЩИ АЗОВЦИ - НА ТЯХ ИСКАТ ДА ПРАТЯТ ОРЪЖИЕ !
  • 164 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 165 Asdfg

    1 14 Отговор
    Баф маа му, що злобен руски троляк е наизпълзял тук. Мутро фанова пак е развързала кесията.

    Коментиран от #168

  • 166 АЗОВЦИ ЗНАЯТ ЧЕ Е ПО ДОБРЕ ДА УМРАТСЕГА

    9 1 Отговор
    ОТКОЛКОТО ДА ГНИЯТ ОТВЪНИ ЛИ В ДЗАТВОРИ И ЛАГЕРИ ДО КРАЯ НА ЖИВОТА СИ ЖАЛЪК ! НАЖИВЯХА СЕ !
  • 167 Цитат

    6 0 Отговор
    Всекиму-своето!
  • 168 Нерегистриран

    8 0 Отговор

    До коментар #165 от "Asdfg":

    Не,това не е злобен руски троляк. Това са обективни хора,които не са забравили смъртта на невинните цивилни от Одеса и Донбас. Никой не е забравен,нищо не е забравено. Нашият народ има поговорка -На зла круша зъл прът.
  • 169 Нона

    6 0 Отговор
    Никаква милост за нацитата от"Азов"!Бяло знаме или бомбардировки до пълния разгром на тия терористи!
  • 170 Иван

    8 0 Отговор
    Колко жалко ах ах. Азовци умирайт там. Има бог, който ще ви накаже . Нацисти проклети
  • 171 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 172 САЩ

    2 1 Отговор
    Стегнете се, спрете да се криете и атакувайте руснаците - толкова оръжия си дадохме, обучавахме ви. Или искаш и другата половина на указателя ти да се превърне в некролог?
  • 173 ле ле

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "DW-прпаганден машинен":

    рев...на хиени...къде ли не писахте....едно време запорожските казаци писаха писмо на султана..бъзикаха го...НО тези бандеровци писаха до папата...мъск...остана само арменския поп..но няма смисъл..чисти сте като сълза..затова никой не иска да ви спасява..имате си женски дрешки ..ако искате пробвайте..досега нито един от вас не мина с този номер..
  • 174 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 175 Бай Благой

    5 0 Отговор
    Като са се хванали на хорото ще играят.
    Драматична била ситуацията...и в Сирия е драматична...и в Йемен.
    Когато убивахте и тероризирахте мирно население не беше драматична ситуацията?!
    Тъпаци!
  • 176 ООТТ

    2 0 Отговор
    Скоро и целия ще стане. Ти ще си на първо място!
  • 177 CODE88202

    1 3 Отговор

    До коментар #151 от "hahaha":

    Има неща, които никой не знае гледайки и слушайки отдалеч. Няма как да не могат да превземат някакъв си завод и три катакомби под него. От два месеца не са казва абсолютно нищо как върви операцията, само дезинформация или мълчание от всички страни.
  • 178 Бил Гет

    6 0 Отговор
    ДВ най малко има право да пише за цивилни жертви . Един ваш сънародник с мустачки и сигурно ваши деди и роднини , избихте 80 милиона , що за цинизъм бе ДВ .
  • 179 Ал Тъпоне

    7 0 Отговор
    Ами нали ви предложиха да сложите оръжие и и гарантираха, че ще живеете, а вие отказахте? Какво толкова ви е харесал този завод, че го пазите. Преди да влезе в Украйна руската армия беше и в Беларус и после в Казахстан, но хората в тези държави не воюваха. Почерпиха дето има една дума и руската рмия си се върна в Русия и нито власт се сменяла, нито пък се чу да има оказван някакъв натиск на мирното население и на управляващи. Разбраха се хората и по живо по здраво всеки си хвана пътя , като приятели. Вие обаче решихте, че ще воювате, а пък президентът ви чак и до последния човек щял да воюва. напълниха ив американците главите с глупости и сега защо се жалвате
  • 180 ицо

    1 0 Отговор
    Скоро ще стане целия.
    включително и номера на собственика ще влезе там.
  • 181 Как да постъпим

    5 0 Отговор
    Как да се предадете като знаете какви сте ги вършили, а възмездие със сигурност ще има. Не ви завиждам ,а и не ви съжалявам.
  • 182 вцвд

    2 0 Отговор
    баща си ли търсиш там сваляй гащити и излизай
  • 183 ДаК@стрирамеЛиЖид@П@ситт0

    2 0 Отговор
    Дай Боже скоро целия!
    Амин !
  • 184 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Бай Хуеф🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    0 0 Отговор
    Имахте шанс да се предадете.Щом сте решили да бъдете мъже, бъдете.
Новини по държави: