Last news in Fakti

14 Май, 2022 10:00 2 470 53

С война най-лесно се прикриват провалите в икономиката

  • русия-
  • украйна-
  • война-
  • кремъл-
  • владимир путин

Путин трябва да си отиде, той разпали безсмислен конфликт и води Русия към пропастта

С война най-лесно се прикриват провалите в икономиката - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Руският президент Владимир Путин носи пълна отговорност за безсмислената и кървава война против Украйна. Ръководейки се от измислени мотиви за заплахи срещу Русия, държавният глава въвлече два съседни народа във война, в която няма да има победители, ще има само загубили. Решението на президента ще струва на страната ни изолация, бедност и връщане към 90-те години, с които Путин така обича да плаши руснаците. За повече от 20 години управление той се превърна в диктатор, който вярва в теориите за заговор и напълно е загубил връзка с реалността. Сега той лишава от бъдеще милиони руснаци и отнема живота на невинни украинци. Владимир Путин трябва незабавно да спре войната и да подаде оставка.

Царят е гол

Владимир Путин е във висшите ешелони на властта вече над 20 години. За това време той се превърна от легитимен и демократичен президент в архаичен, комплексиран и кървав диктатор. Параноята на президента наред с тоталното недоверие към околните го постави в зависимост от най-близкото му обкръжение - президентът не получава актуална информация, а се доверява на тази в папките, с които редовно манипулират мнението му. Държавният глава няма мобилен телефон и не влиза в Интернет - той е изостанал от реалността и се опитва да управлява страната със съветски методи, които са непригодни в наше време.

За 20 години във властта Владимир Путин унищожи всички демократични институти, които руските граждани с такъв труд строяха от самото начало на съвременна Русия. В страната вече няма система за сдържане и противовес, в парламента няма опозиция, Съветът на федерациите отдавна е със статут на "дом за пенсионери" /макар че само преди 15 години все още можеше да блокира цели пакети закони, ако регионалните власти не са съгласни/, независимият съд е унищожен. Местната власт стана беззъба - без разрешение от президента ръководителите на региони, губернаторите и кметовете се страхуват дори пръст да мръднат, което ги превръща в мебели и затормозява вземането на решение по важни въпроси.

За 20 години радикално се измени и президентството: отначало за изпълнение на обещанията на Путин му пречеше липсата на вертикал на властта, после - твърде кратките президентски мандати, после "ненужните дискусии в парламента", непонятните граждански свободи, независимите медии и "петата колона", накрая - конституцията, която беше пренаписана в спешен порядък, за да се угоди на президента, като бяха анулирани всички ограничения, и това даде на остаряващия държавен глава чувството, че е безалтернативен цар.

Но реални успехи за тези 20 години нямаше. Толкова чаканата икономическа мощ и "нормален живот" на нивото на Португалия /именно към тази страна Владимир Путин скромно се ориентира в началото на своя президентско-царски път/ така и не бяха постигнати. Сега средно месечната "чиста" заплата на руснаците е една от най-ниските в Европа и отстъпва даже на най-бедната страна в ЕС - България. По ниво на номиналния БВП Русия за последните 10 години излетя от топ 10 на страните в света, като перспектива за подобрение няма. Колкото и да се опитват пропагандаторите да ни убедят в противното - БВП с викове, слюнки и вопли по телевизията не се вдига.

Кой кого държи?

Владимир Путин обича да повтаря, че "Западът няма изгода от силна Русия, той иска да ни държи". Проблемът е, че Русия никога не е била силна при Путин. Руската икономика така си и остана зависима от експорта на горива. Кардинални промени в нейната структура не настъпиха, колкото и руските власти да се опитват да жонглират с числата при пресмятането на приноса на различни отрасли. За 20 години Русия стана лидер само в един отрасъл - интернет банкирането, но не благодарение на президента, а на предприемача Олег Тинков, който не се уплаши публично да се противопостави на войната. Именно неговият талант и упоритост /и неговият екип/ създадоха една от най-добрите в света интернет банки, на чийто опит днес стъпват всички водещи световни финансови организации. Именно на Тинков руснаците трябва да благодарят, че могат да извършват всички банкови операции през смартфона си. Но какво получи Тинков за своята смелост и талант? Изгнание, обвинения в предателство и отнемане на бизнеса.

Русия е лидер в още една сфера - по количество милиардери. Но кои са тези хора? Руски аналози на започналия от низините Джеф Безос или неодобрения за работа в KFC Джак Ма? Не, това са джудисти, спортисти, бивши силоваци и просто добри приятели на Владимир Путин. През 2017 г. съвкупното състояние на най-близките приятели на президента се оценяваше на над 24 млрд. долара. Съвпадение? Също толкова, колкото и фактът, че държавните компании бяха раздадени за управление на верни съратници на Путин - Алексей Милер /"Газпром"/, Герман Греф /Сбербанк/, Андрей Костин /ВТБ/, Игор Сечин /"Роснефт"/, Николай Токарев /"Транснефт"/, Сергей Чемезов /"Ростех"/. Също колкото е съвпадение липсата на сменяемост във властта, липсата на икономически ръст, перспективи и бъдеще в Русия, докато я управлява Владимир Путин.

Руският естаблишмент е заплаха за Русия и руския народ. Това са бедност, нищета и проблеми, които са актуални само в страните от Третия свят - било епидемията от СПИН, за която руските власти се боят да говорят, или липсата на достъп до вътрешни тоалетни и централна канализация. В Русия има огромни запаси на газ и нефт, но 1/3 от руснаците все още не са виждали газ в своите домове. Русия е най-богатата страна в света, но руснаците са едни от най-бедните жители на планетата. Защо?

Защото за Владимир Путин стремежът за попадане в учебниците по история в качеството му на "обединител на руските земи и защитник на традиционните ценности" се оказа по-важен от живота на руснаците. Проблемът е, че президентът затъна в историята и повлече и целия руски народ, без да се интересува от неговото мнение. В рамките на мистичната "денацификация" - термин, чийто смисъл не разбират даже подкрепящите агресията срещу Украйна руснаци - вече загинаха над 50 000 души. Около 20 000 от тях са руски военни, които за целия свят, а след известно време - и за гражданите на Русия, ще бъдат негодници и военнопрестъпници.

Героизъм?

Няма да станат? Те ще са нашата гордост? Тогава защо така упорито ги крият от техните майки, роднини, приятели? От всички останали руснаци? Защо техните лица се крият, ако "каузата ни е справедлива и защитаваме своята родина"? От какво се страхуват тези "герои"? Защо властта не изпраща тези "герои" с почести, а цинично ги крие или съвсем ги игнорира, правейки се, че нищо не знае за тяхната съдба? Защо Министерството на отбраната нагло лъже за използването на наборници във войната? Защо нагло лъже, че крайслерът "Москва" не е участвал в "специална операция"? Защо не може да отговори на бащата на вероятно загинал матрос каква е съдбата на неговия син? Това геройска участ ли е?

Защо се запушват устите и се заплашват близките на "героите"? Защо те са принудени да се обръщат към украинските власти за информация за своите деца, мъже, бащи? Защо властите мълчат за "героите", попаднали в плен? Нали "не изоставяме своите"? Или "руснаците не се предават"? А може би това е просто страх пред паниката сред руснаците, когато те научат истината? Истината за некадърното командване, за почти рекордните загуби сред офицерския състав, за проблемите със снабдяването, храната, дрехите, логистиката, техниката и даже боеприпасите.

Руснаците се предават, защото те са хора като всички останали. Руснаците не са особен етнос или народ, няма добри и лоши етноси, има лоши хора. И нашата страна би трябвало да знае това. Побеждавайки във Втората световна война, СССР и съюзниците не унищожиха Германия, а макар и с проблеми и грешки помогнаха на германците да построят своята страна и нация наново, проявявайки хуманизъм и човечност, уважение към своята и чуждата свобода - качества, заради които всъщност са воювали нашите деди, много от които по-късно попадат в ГУЛАГ за подобни мисли.

Мир, свобода, независимост са главните атрибути на Великата победа, но нима такива цели си поставя Владимир Путин във войната против Украйна? Не, президентът разказва и упорито доказва, че една цяла нация просто няма право да съществува, че тя е "измислица на Ленин", намира куп оправдания за собствената си агресия, крайната цел на която е толкова остаряла като самата война - завладяване на територия и мнимо "освобождение". Само че украинците никого не са молили да ги освобождава, те са в състояние сами да решават своята съдба и може би даже по-добре от Русия да избират своя път на развитие.

А за какво воюват украинците? За мир в своите разрушени домове, за своите семейства, за свободата на своя народ и независимостта на своята страна. Ако силата действително е в истината, "руският свят" може да очаква само лоши новини. Нито Русия, нито Владимир Путин, нито който и да било друг има право да решава вместо друг народ и още по-малко - да насажда своята визия с помощта на танкове, бомбардировки и убийства. Заплаха от НАТО? След два месеца на границите на Русия ще има още два пълноправни членове на НАТО, а военният контингент наоколо ще е в пъти по-голям. "Марионетно правителство в Киев"? А защо руснаците изобщо се вълнуват от това? Русофобия? За 75 дни война Владимир Путин направи за русофобията повече, отколкото никой друг в цялата история на Русия, превръщайки рускоезичните градове в Украйна в руини, а руснаците - в негодници, отнемайки от милиони руснаци всяка надежда за бъдеще.

Каква е алтернативата?

Ако не е Путин, то кой тогава? Тъжно е да се признае, но трябва да се поучим от съседа"противник" - който и да е, ако ще да е актьор или бивш участник в КВН /Клуб на веселите и находчивите, руско тв състезание по хумор и находчивост, бел. ред./. Проблемът не е кой ще смени Путин, а че руснаците не са готови да поемат отговорността за този избор и се отказват с надеждата, че "някак си всичко само ще се нареди", защото "аз от политика не се интресувам" и "това не ме засяга", пък и нали знаете, че "не всичко е еднозначно".

Но вчерашният участник в КВН се оказа истински лидер на своята нация днес, не се уплаши и не се скри в бункер или зад граница, ежедневно общува с народа си и искрено страда с него. Убеди почти половината свят да помогне на неговата страна и успя да спре "втората армия в света" с далеч по-малки ресурси. Украинският народ избра Владимир Зеленски на може би не съвсем честни, но определено конкурентни избори и президентът не ги подведе - 95% от населението го подкрепя - а това е повече, отколкото според ВЦИОМ руснаците подкрепят Владимир Путин.

За 20 години Путин и неговото обкръжение не можаха да формулират поне някаква сполучлива идеология на съвременна Русия и "Руския свят". В опитите да заиграе с носталгията по СССР и с традиционните слоеве на обществото, които почитат православието и църквата, руският естаблишмент създаде позорен Франкенщайн, който включва в себе си взаимно изключващи се съветски доктрини и православни постулати. Но Кремъл така и не измисли ключовия елемент на всяка идеология - привлекателен образ на бъдещето. Говорещите глави в телевизора ще започнат да доказват, че националната идеология на Путиновата Русия е патриотизмът, но нито един не може да формулира, а още по-малко да разшифрова повече от три нелепи постулата /любов към Русия, уважение към предците, традиционно семейство/. У Путиновата Русия няма и не може да има образ на бъдещето, защото този режим не се интересува от своите граждани, а неговата цел са самовъзпроизвеждането и съхранението на властта. Той не може да формулира никакви конкретни образи, защото за конкретните образи той трябва да отговаря, а по статут царят не се отчита пред крепостните, които трябва само покорно да се подчиняват.

Изборът е наш

Без сама да го желае, Русия отново се оказа на исторически кръстопът, където едната перспектива се оказва много по-привлекателна от другата. Време е руснаците да се замислят готови ли са за сделката, която Владимир Путин им предлага - унищожение на територията на Украйна и десетки хиляди убити срещу бъдеще в държава негодник. За отговора ще помогне историческият опит, към който така обича да прибягва държавният глава. Колкото и да е парадоксално, независимо от господстващия наратив за "робското съзнание", съвременна Русия има опит с преодоляването на подобни кризи: през 1991 /разпадането на СССР, бел. ред./ и 2012 г. /Путин отново стана президент въпреки масовите протести, организирани от опозицията/ за обикновените граждани и 1993 г. /сблъсъкът между президента Борис Елцин и парламента, довел до неуспешен опит за преврат/ - за облечените във власт. Не трябва да се надяваме на международния опит, за да се опитаме да не повтаряме направените грешки и да не допуснем ядрена катастрофа.

Националният рефлекс по актуални събития е неизбежност за съвременна Русия, а характерът на този рефлекс ще се определи от самите граждани, като този път никой няма да вземе решение вместо тях.

превод: Сега


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 67 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЗКПЧ

    47 35 Отговор
    Като се сетя щатите колко войни спретнаха за последните 70 години, дали въобще имат някаква икономика

    Коментиран от #3

  • 2 Аде

    43 29 Отговор
    Заглавието е абсолютно точно.За това американците всеки път като закъсват финансово от инфлация и кредити и трябва да теглят нови дългове и почват войни или кризи. Беше очаквано.
  • 3 Само коментирам

    49 22 Отговор

    До коментар #1 от "ЗКПЧ":



    "С война най-лесно се прикриват провалите в икономиката"


    Все пак англоСаксонците и западните кръвопийци са го измислили това. Те са богати, защото избиха и унищожиха половината свят.



    😷🐑😷🐑😷🐑😷🐑

    Коментиран от #6

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Някой

    36 17 Отговор
    Представители на петата колона на американска издръжка.
    Не им се обръща внимание.
  • 6 англо сакски мръсници

    35 20 Отговор

    До коментар #3 от "Само коментирам":

    Англо-саксите - най-големите убийци и разбойници в човешката история, си измиха ръцете от кръвта и станаха "цивилизовани".

    Коментиран от #33

  • 7 Някой

    34 27 Отговор
    "Руският президент Владимир Путин носи пълна отговорност за безсмислената и кървава война против Украйна." Тази лъжа като я повторите ен на брой пъти дали ще се превърне в истина?
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Втора армия в Света

    31 36 Отговор
    Много добра статия! В момента най-тежките боеве се водят в регионите с етнически руснаци. Путин изби повече руско население от който и да е в последните 30години. Освен това ще остави обикновените хора в русия на глад и мизерия.

    Коментиран от #13, #14, #15

  • 10 Професора

    24 18 Отговор
    Вярно е, краварите амерски се оправдават с високата инфлация и не достиг на суровини като петрол с конфликта в Окрайна!

    Коментиран от #48

  • 11 Има нещо вярно

    18 5 Отговор
    "Не трябва да се надяваме на международния опит, за да се опитаме да не повтаряме направените грешки и да не допуснем ядрена катастрофа."
    ПОМНИМ ли международния опит от Хорошима и Нагазаки?
  • 12 НЯКОЙ

    17 7 Отговор
    Как сте г-н Румен Петков, какво мислите за горната статия?
  • 13 Много

    17 14 Отговор

    До коментар #9 от "Втора армия в Света":

    е зле когато се информираш само от продажни български медии.
  • 14 Лошо

    12 17 Отговор

    До коментар #9 от "Втора армия в Света":

    Горките украинци! Държат ги насила на фронта.
    А семействата им прокудени в чужбина останаха без защита. Ако отворят границите половина Украйна ще се пресели в Европа. Никой не иска да воюва, държат ги насила.

    Коментиран от #17

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Втора армия в Света

    17 18 Отговор

    До коментар #14 от "Лошо":

    Тези който можеха да си позволят да избягат го направиха. Тези който останаха са бедните хорица без такива възможности. За съжаление бедните винаги го отнасят най-много. Документирани са много жестокости от страна на кадировци те спрямо деца от който ми се повдига, но който се и крият от българските медии.

    Коментиран от #49

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Гост

    4 1 Отговор
    С война И вирус
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 мишо

    13 5 Отговор
    АНГЛИЯ ЗАЩО ПОРОБИ ИНДИЯ ПИТАМ ЗА ЕДИН ПРИЯТЕЛ А СЕГА И ШОТЛАНДИЯ ФИЛМА СМЕЛО СЪРЦЕ
  • 24 Тапата

    13 10 Отговор

    До коментар #15 от "В.В.П.":

    Невежеството е благодатната почва за маниполацията, която дълбоко е увредила съзнанието на русофилите у нас.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Рахат Локумич

    6 5 Отговор
    Статията е точно в 10ката..А щом и Подоляка изви на умряло, начи лошо се развиват събитията за орките

    Коментиран от #39

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Трудно ли е…

    7 8 Отговор
    Аз не знам толкова ли ви е трудно да разберете, че путин и кремълската лайка ебруския вариант на борисов и шайката му?

    Коментиран от #31

  • 31 Ал Бунди

    3 2 Отговор

    До коментар #30 от "Трудно ли е…":

    Ами явно им е трудно на функционално неграморните балалайки, след като не могат да направят разлика м/ду ВАСАЛ И ФЕОДАЛ. ( вж.ком.№ 25,,че някой даже и + е сложил) ..после защо потъва тая държава...
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Bai...

    6 2 Отговор

    До коментар #6 от "англо сакски мръсници":

    А ми, всички те са евангелистки (протестантски) наследници на католиците! Двулични мошеници!
  • 34 Александра

    5 6 Отговор
    Русия все още има сериоэен коэ с ембарго върху доставките на гаэ эа европа !!! Апропо, което ще срине стандарта на живот в ЕС и ще нанесе чудовищен удар почти на всички сектори на европейската индустрия!!! Всичко е в насипно състояние с конфликти и противоречия на всички равнища, които са иэполэвани от САЩ эа въвличане на
    Европа във война срещу Русия!!! Следващата эима ще е тежка и жестока - когато ще эапочнат да съкращават всички социални програми ще настане ХАОС и АНАРХИЯ!!! Цените ще са на МАКС те и сега са ТАКИВА !!! Това никой не го мисли само да праскате минуси и да пишете глупости энаете драскачи!!!!

    Коментиран от #40

  • 35 Разходен матРЯл

    3 6 Отговор
    От 965 до 1109г. Русия неотклонно и последователно унищожава Хазария. Държавата е унищожена,но хазарите остават и като чернодробен метил се имплементират в руската държава като планово я ерозират - то и затова имаше линия на уседналост,но това не попречи да се извърши хазарският Майдан от 1917г. в Петербург. Западна Украйна е уникат - там единствено в целия свят има цели хазарски общини с прилежащите им села... само от хазари. След като Хрушча обяви амнистия на бандеровците се случи немислимото - нацисти и хазари се обединиха за ерозия на руското. При Хрушча не им придиряха и не ги закачаха защото хазарщината като цяло пак взе връх в СССР след Сталин. Двама български небезизвестни бивши политически офицери са учили точно по съветско време, точно в гнездото на укронацизма и хазарщината - Лвов/ Лемберг. Така при разпада на СССР хазарската КПСС-ейска номенклатура на Украйна се обедини вече открито с бандеровците.При хазарите за близо 1000 години нищо не се е променило - за тях Русия е исторически враг и един път през 1917г. успяха да я яхнат. Сега пробват пак. Нацибандерите са просто временен разходен материал, както такъв навремето беше Хитлер.

    Коментиран от #38

  • 36 Нане

    3 2 Отговор
    българина обича да гледа у канчето на ефрейтора дет се вика тука цъфтим и сме вързали след 10.10 рушене, крадене, крадене рушене
  • 37 Про митак

    1 2 Отговор
    Аз чух, че и за гравитацията носи пълна отговорност този сатрап Путин
  • 38 Рахат Локумич

    2 6 Отговор

    До коментар #35 от "Разходен матРЯл":

    Бате..ма такава зелева чорба си изпраскал, че дори ти май не разбираш какво си искал да кажеш..нерде хазари..нерде български ЗКПЧта..Я дай малко по-обяснително, че сме в несъстояние да догоним полета на мисълта ти!!!

    Коментиран от #42

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Сашке..

    1 3 Отговор

    До коментар #34 от "Александра":

    Оди у банята да си вземеш един студен душ, и после се обади на личният си психиатър...как успявате да избягате от клиниките...незнам????🙉🙉🙉
  • 41 Ами,

    4 1 Отговор
    да,те краварите затова я водят,че да изперат милиардите напечатени зелени хартии !
  • 42 Връзката

    3 2 Отговор

    До коментар #38 от "Рахат Локумич":

    Огнян Стефанов - завършил политически профил, 3 години ЗКПЧ на рота,учил военна журналистика в Лвов, междувременно агент-доносник Академик, впоследствие собственик на Фрогнюз,сега върл укроноцист; Васил Данов - завършил политически профил във вонноморското училище,учил военна журналистика в Лвов,канцеларист в канцеларията на Командващия Сухопътните войски, пръв приятел на нациста Дянко Марков и понастоящ укронацист и агент за влияние на Държавния департамент. Тава е връзката в зелевата чорба - как разпинявени болшевики станаха шовинисти и нацисти...,както в бившия СССР,така и у нас.

    Коментиран от #50

  • 43 Реплика

    4 2 Отговор
    Майданът от 2014г. в Украйна е реплика на Майдана от 1917г. в Русия. Действащите лица, външни и вътрешни като етнос се повтарят: Виктория Нюлънд - украинска еврейка,Антъни Блинкен - украински евреин,Турчинов – евреин и масон,
    Арсений Яценюк – евреин и масон,
    Александър Шлапак – евреин и масон,
    Владимир Гройсман – евреин,
    Арсен Аваков – арменски евреин, ХОМОСЕКСУАЛИСТ,
    Сергей Нишчук – полуевреин, масон и ОТКРОВЕН ХОМОСЕКСУАЛИСТ,
    Степан Кубив – евреин,

    - Пьотр Порошенко – евреин,
    - Юлия Кательман (Тимошенко) – еврейка,
    - Виталий Кличко (Этинзон) – евреин по баща,
    -Олег Фротман (Тягнибок) – евреин по майка.
    Олигарси :Първата осморка милиардери ВСИЧКИ са ЕВРЕИ!!! От всички ОЛИГАРСИ на Украйна 95% са евреи. А останалите са или женени за еврейки, или движат с еврейки. Навремето американското военна аташе в Русия беше пратило телеграма във Вашингтон,че 90% от лидерите на Съветска Русия са евреи.
  • 44 Цола Драгойчева

    2 3 Отговор
    Я дай малко инфо за Сергей Дмитриевич Станишев, роден в Херсон, Украйна, от майка еврейка, лидер на БКП, пардон, БСП и премиер на България? Георги Седефчов - агент "Гоце " , два мандата президент на България и лидер на БСП? Румен Грипенов Решетников, член на БКП до 1990-та, президент втори мандат, влюбен в крепостните и Матушката си?

    Коментиран от #45

  • 45 Все колаборанти

    5 0 Отговор

    До коментар #44 от "Цола Драгойчева":

    Ами информацията е,че всички изброени по-долу,по-горе са колаборанти и предатели на интересите на държавите си.
  • 46 Антирашист и българин

    2 4 Отговор
    Тия ватенки скоро разбраха, че изнасят руда, но даже пироните внасят. Нищо не произвеждат. Печелят по 350 млрд само от газа, от които 300 за олигарсите и 50 за държавата, а до крепостните стига 1%
  • 47 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 3 Отговор
    Слава Богу! Слава на Украйна, че на БЪЛГАРИТЕ най-сетне им се отвориха очите за "Авантюрите на русия в ...........България".
  • 48 За сега е скука, но

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Професора":

    Хубавото ще настъпи когато попривършат запасите от деблокираният им държавен резерв.
  • 49 Престараваш се и пак няма ефект

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Втора армия в Света":

    Медийната война е невероятна, президент клоун, държава цирк.
  • 50 Прав си

    0 0 Отговор

    До коментар #42 от "Връзката":

    И двамата имат странно поведение.
  • 51 stan40

    0 0 Отговор
    Провалът в американската икономика е причината да се водят войни по света. Такава е и Ковид войната. Русия също има интерес от войните. Губещи са останалите. Производството на оръжие беше в застой и му беше даден рестарт. Кинтекс е пример за това.
  • 52 stan40

    0 0 Отговор
    Провалът в американската икономика е причината да се водят войни по света. Такава е и Ковид войната. Русия също има интерес от войните. Губещи са останалите. Производството на оръжие беше в застой и му беше даден рестарт. Кинтекс е пример за това.
  • 53 stan40

    0 0 Отговор
    Украйна може да победи във войната, но ще бъде икономически поробена да плаща за помощта, която и се дава. При политиката една ти се дава, друго ти се взема. Безплатни неща няма. Така беше при комунизма, не е по-различно и сега при капитализма.