Last news in Fakti

13 Май, 2022 12:32 3 652 17

Китай: Решението за разследване на военни престъпления в Украйна, разклати доверието в ООН

  • китай-
  • оон-
  • доверие-
  • членове-
  • военни-
  • престъпления-
  • украйна-
  • руски сили

Заяви говорителят на китайското външно министерство, Джао Лидзян

Китай: Решението за разследване на военни престъпления в Украйна, разклати доверието в ООН - 1
Снимка: БГНЕС

Говорителят на китайското външно министерство, Джао Лидзян, каза днес, че решението на Съвета по правата на човека на ООН да започне разследване на предполагаеми нарушения на човешките права от руски войски е разклатило доверието на членовете в органа, предаде Ройтерс.

Резолюцията на Съвета по правата на човека за започване на разследването бе приета в четвъртък с голямо мнозинство, като 33 членове гласуваха "за", а двама - Китай и Еритрея - против.

Джао каза по време на брифинг в новините днес, че възражението на Китай се дължи на това, че ООН не е разгледала някои страни, които водят война, докато е избрала да се насочи към други.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 45 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хвърчилото от село

    10 66 Отговор
    Скоро и Китай ще бъдат разследвани, заради заразата , която пуснаха и умряха милиони хора!

    Коментиран от #3, #4

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 геноцид

    52 5 Отговор

    До коментар #1 от "Хвърчилото от село":

    И ти хвърчиш в облаците още , на всички е ясно кой пусна бацила и това бяга краварите !
  • 5 Хаха

    8 40 Отговор
    Китай ги е страх, че когато това стане практика няма да могст да си прсвят каквото поискат във съседните страни.
    В 21ви век сме, време е да загърбим войните и да си решаваме другите проблеми. Борбата за ресурси на планетата ще бъде прекъсната когато започнем да добиваме ресурси от други планети или космически тела

    Коментиран от #8

  • 6 Пъци

    6 40 Отговор
    И към други страни да беше насочила ООН разследвания,за конкретния случай Китай пак щеше да е против ,просто сега имат много удобно извинение за това,че са против разследване на военни престъпления на Русия.Не всички чули китайското изказване са с "китайски чип" в главите.

    Коментиран от #11

  • 7 Б А Й Х @ Й ‼️

    34 4 Отговор
    Китай вижда и знае ‼️
  • 8 Пъци

    6 4 Отговор

    До коментар #5 от "Хаха":

    И там ще се сбият.Явно природата ни е направила с непреодолим дефект.Когато не ни достига интелект да решим проблем(Социален,материален и т.н.) -налитаме на бой."Сила есть-ума не надо"
  • 9 Б А Й Х @ Й ‼️

    43 2 Отговор
    Те са наясно , че Световните крадци вече не си играят на дребно , със заеми над 100% от БВП!
    Те вече блокират и прибират пари и имоти по целия Свят , който им се подчинява‼️‼️‼️
  • 10 Бутафорът ООН

    29 4 Отговор
    ООН има само един читав орган това е съвета за сигурност и неговите постоянни членки. Останалото са пълни глупости и бутафория
  • 11 Пх9угфь

    38 2 Отговор

    До коментар #6 от "Пъци":

    Защо се правиш, на ударен с мокър парцал? Като коне с капаци сте. При всички явни факти, да кажеш на черното бяло?!? Ти кога чу, ООН въобще да са направили какъвто и да е коментар или дори показност за съществуването си, при които и да е действия на Краварника, за последните 20 години? ООН е нелегитимна частна организация. Те изпълняват ясни инструкции от създателите си! Дори и напълно лишен от образование индивид, може да събере 2 и 2. По спомен, без да седна да се опреснявам, ще ти кажа следното! Можеш да си направиш ясна картинка, като проследиш, подлогата ООН дали през всичките си години на съществуване, се е произнесла дори веднъж, относно нарушения на кодекса от страна на която и да е подлога(държава) на Краварника! Що за индивиди сте се навъдили не ми е ясно?!?
  • 12 На това

    2 12 Отговор
    Се казва китайска свирка!
  • 13 Хвърчилото от село

    1 6 Отговор

    До коментар #3 от "Хихихи..":

    Не, баща ми почина в Света Ана! Но, на каквото се присмиваш, това да ти се случи!

    Коментиран от #15

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 4253

    11 0 Отговор

    До коментар #13 от "Хвърчилото от село":

    В тая болница, "лекарите" май-май са си чисти у.ийци. Довършват пациентите за 4-5 дена. Що народ измря там, в пирогов също. Клиничните пътеки са им важни, пациентите - кучета ги яли. Бог да прости всичките жертви на тази гнусна епидемия, ако може, да прости и на докторите - ние едва ли ще им простим.
  • 16 Трифон зарезан

    1 13 Отговор
    Китай иска да убива хора на Тайван Тайланд без да носи отговорност. Китайски ядрени терористи. Китайски крадци. Искат евтини газ и въглища и стомана и петрол. Китайски нацисти.

    Коментиран от #17

  • 17 Онуфри

    5 1 Отговор

    До коментар #16 от "Трифон зарезан":

    За какъв Тайван пишеш. Та това си е част от Китай и тя трябва много скоро да бъде денафицирана. Сега момента е особено подходящ. Едно прочистване на Тайван костмено ще довърши империята на лъжите.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания