Тема: Украйна

16 Май, 2022 22:19 6 608 105

Западните лидери се страхуват от непредсказуема Русия, ако загуби в Украйна

  • русия-
  • владимир путин-
  • сащ-
  • украйна-
  • володимир зеленски-
  • крим

Засега Вашингтон не се притеснява, че европейската подкрепа за водената от САЩ коалиция, поддържаща Украйна, отслабва

Западните лидери се страхуват от непредсказуема Русия, ако загуби в Украйна - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

В последния песенен конкурс на Евровизия европейците се възползваха от възможността да покажат солидарност с Украйна и да посочат с пръст Владимир Путин, пише европейската редакция на "Политико"

Но далеч от ентусиазма за печелившото участие на Украйна на този фестивал най-мощните столици на континента започнаха да пеят по-различни песни, пише изданието, правейки аналогия с конкурса.

След седмици, прекарани в безпокойство какво ще се случи, ако Русия смаже Украйна, западноевропейските лидери сега се притесняват какво може да се случи, ако Украйна наистина спечели. Неотдавнашният успех на Украйна в изтласкването на руските войски от някои окупирани територии накара лидерите от Франция през Германия до Италия да заключат, че някога немислима украинска победа вече е ясна възможност.

Дори когато европейските лидери симпатизират публично на борбата на Украйна и в някои случаи са положили много усилия, за да подкрепят страната, те също се опасяват, че това, което френският президент Еманюел Макрон нарече миналата седмица "унижение на Русия", може да създаде изцяло нов набор от проблеми, казват западни представители.

Едно голямо притеснение е, че украинската победа може да дестабилизира Русия, което я прави още по-непредсказуема и прави нормализирането на енергийните връзки още по-недостъпно. Ето защо някои западноевропейски столици тихо подкрепят разрешаването на конфликта за "спасяване на лицето" на Русия, дори ако това струва на Украйна известна загуби на територии.

Макар че Макрон и германският канцлер Олаф Шолц повтаряха многократно, че ще зависи от Украйна да определи условията за спиране на военните действия, те наскоро подчертаха предпочитанията си за прекратяване на огъня, рано или късно.

"Ние не сме във война с Русия", каза Макрон в обръщение в Европейския парламент в Страсбург миналата седмица, като подчерта, че "задължение на Европа е да застане с Украйна, за да постигне прекратяване на огъня, а след това да изгради мир".

Макрон също така заяви, че след като мирът бъде постигнат, Европа ще трябва да изгради "нови баланси на сигурността" - това е фразата, която задейства алармата в страните от Централна и Източна Европа, където се разглежда като код за възнаграждаване на Путин правото да решава какво се случва на тяхна територия.

Шолц направи подобна бележка по време на дълъг телефонен разговор с руския президент Владимир Путин в петък. След разговора Шолц написа в "Туитър", че е акцентирал върху три точки пред Путин, първата от които е: "Трябва да има прекратяване на огъня в Украйна възможно най-бързо".

Искането Русия незабавно да се оттегли и да изтегли всичките си сили от украинска територия по-специално не беше сред трите точки. В интервю през уикенда за германското издание T-Online, Шолц, който забави изпращането на тежко въоръжение в Украйна, каза, че Германия ще продължи да подкрепя санкциите срещу Русия, като същевременно повтори призива си за дипломатическо решение.

След срещата си с президента на САЩ Джо Байдън във Вашингтон миналата седмица, италианският премиер Марио Драги също каза, че е време да започнем да мислим за мирно споразумение.

"Съгласихме се, че трябва да продължим да подкрепяме Украйна и да оказваме натиск върху Москва, но също така да започнем да питаме как да изградим мир", каза той пред репортери, добавяйки, че усилията трябва да включват и Украйна.

"Хората... искат да помислят за възможността за прекратяване на огъня и започване отново на някои надеждни преговори. Това е положението в момента. Мисля, че трябва да помислим дълбоко как да се справим с това", заяви Драги.

Дори когато те подчертават подкрепата си за Украйна, фактът, че лидерите на трите най-големи държави в ЕС са възприели почти идентични позиции по мирните преговори, точно когато Киев има надмощие в борбата си, предполага, че триото се опитва да притисне украинските лидери в преговорите .

Засега украинският президент Володимир Зеленски няма никакво намерение да се съгласява с тях.

"Искаме руската армия да напусне нашата земя - ние не сме на руска земя", каза Зеленски в интервю за италианската обществена телевизия RAI в четвъртък. "Няма да помогнем на Путин да запази лицето си, плащайки с нашата територия. Това би било несправедливо." Макрон търси "напразно" "изход за Русия", добави Зеленски.

Украинските власти твърдят, че всяка отстъпка спрямо Москва на територията, включително Крим, ще отвори вратата за бъдещи руски нахлувания на тяхна територия.

Призивът на европейските лидери за преговори с Русия е в контраст с политиката на САЩ. Министърът на отбраната Лойд Остин каза след посещение в Киев в края на април, че Вашингтон вярва, че Украйна "може да спечели".

В отговор на въпрос относно призива на Драги за мирни преговори, Карън Донфрид, помощник-държавен секретар за Европа, каза, че макар САЩ да вярват, че конфликтът в крайна сметка ще бъде разрешен чрез дипломация, приоритетът на администрацията остава да помогне на Украйна да се защити.

"Нашият фокус днес е върху укрепването на позицията на Украйна, доколкото е възможно, на бойното поле, така че когато му дойде времето, Украйна да има възможно най-голямо влияние на масата за преговори", каза тя пред репортери в петък.

Засега Вашингтон не се притеснява, че европейската подкрепа за водената от САЩ коалиция, поддържаща Украйна, отслабва. Високопоставен служител на САЩ подчерта, че подобни европейски дебати не са нови и че все още има цялостно единство на целите, посочвайки готовността на страните от Словакия до Германия да предоставят на Украйна оръжие.

"Разбира се, че се тревожим за пропукване, но мисля, че съюзниците също разбират какво е заложено тук", каза служителят. "Вижте ЕС. Те спорят за руския петрол и газ от години, но изведнъж вече обмислят, че могат да стигнат до забрана? Това е историческо."

Въпреки това разделението между най-големите държави в Европа, източните членове на ЕС и САЩ са забележими и не се ограничават само до политическата класа.

Скорошно проучване в 27 западни страни установи, че подкрепата за продължаване на дипломатическия ангажимент с Русия е значително по-силна в Италия, Германия и Франция, отколкото в САЩ или Полша. Същата тенденция беше очевидна и по въпроса за оръжейната помощ за Украйна, като подкрепата беше по-слаба в големите западноевропейски страни.

Джузепе Конте, бившият италиански премиер, който сега ръководи Движението "5 звезди" в страната, член на широката коалиция на Драги, каза, че ЕС се нуждае от "по-обмислена стратегия".

"Целият ЕС, след тази начална фаза, когато помогнахме с военна помощ, трябва да се концентрира върху преговорите и оказването на натиск за политическо решение", каза той пред "Политико".

Въпреки че е важно Европа да не "намалява бдителността си" спрямо Путин, Конте каза, че ЕС също не трябва да губи от поглед основната реалност: "Русия е там и ще остане там".


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 50 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    65 7 Отговор
    Всичко е предсказано-в Библията.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 СССРБарета

    127 30 Отговор
    Войната върви чудесно за Руската армия ! руската армия прави погроми в Донбас където украинците са в колапс въпреки новите си без аналогови американски гаубици и молят за подкрепление! Рублата расте всеки ден като и днес е с рекорд а всички европейски държави са се наредили пред газпромбанк за новите си сметки в рубли! Реколтата в Русия се очаква да е рекордна за сметка на тази в останалия свят и пак ще има Я елате пиленца при батко е между впрочем Турция няма да пусне Швеция и Финландия които САЩ иска да набута спешно в НАТО без дори те да го искат!

    Коментиран от #33

  • 4 Иван

    67 13 Отговор
    Антихриста идва от Възродената Римска Империя (З.Европа и САЩ),а Папата е негов служител.
  • 5 Дъ-Ге

    105 16 Отговор
    Дълга статия и няма да я чета изцяло. Евровизия отдавна се превърна в политическо събитие, което награждава не песента или самото изпълнение, а държавата или на друг принцип, но нищо общо с музиката. Само не знам как някой си представя Русия да загуби от Украйна и да пише глупости на търкалета.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Нееее

    94 19 Отговор
    СБЪРКАЛИ СТЕ ЗАГЛАВИЕТО"ПОЛИТИКО".ЗАПАДА СЕ СТРАХУВА ОТ ПОБЕДА НА РУСИЯ В Украйна.КО ША ПРАЙМ ПОСЛЕ.МЪКА,МЪКА.
  • 8 СССРБарета

    95 20 Отговор
    Ау какъв прекрасен ден за свободния свят и колко отвратителен за тоталитарните англосаксонци! Ердоган ги поряза за неистовите им усилия да натъпчат Швеция и Финландия насилствено в НАТО за да покажат все пак някакъв успех във войната срещу Русия а Орбан ги блокира с петролното ембарго на фона на всичко това рублата расте всеки ден рекордно и всички европейски държави са се наредили на опашка за новите си сметки в рубли! Руската армия прави погром с Горките украинци изправени срещу тежката огнемет на система за реактивен залпов огън тос-1 Буратино която руснаците разгърнаха в Донбас нашироко! Англосаксонците искат този ден да свърши час по-скоро но Лошото е че ще дойде утре а той ще е още по-лош за тях от днес!

    Коментиран от #27

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Някой

    99 16 Отговор
    Може ли уж уважавана медия да тиражира толкова глупости и остаряла информация. Каква победа на Украйна, какви пет лева?

    Коментиран от #16

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ханс

    70 5 Отговор
    Боже има и по задръстени от немско зеле
  • 13 При този развой

    78 13 Отговор
    на военните действия в Украйна не виждам Русия да губи войната..... Украйна почти е изчезна като функционираща държава. По-добре западните лидери видят служението на собствените си сънародници и преценяват действия срещу настъпваща рецесия инфлация и глад в някой африкански страни който предшества нова бежанска вълна.
  • 14 не може да бъде

    88 7 Отговор
    Много хубава стаия!Забравили са само да кажат,че "печелившото участие" на Украйна в Евровизия се оказа фалшифицирано!?За много от писанията в западните медии вече се знае че са лъжи,клевети ,инсинуации и
    постановки и фалшификати,но не съм очаквал че ще паднат толкова ниско че да фалшифицират даже и конкурса Евровизия -един посредствен,бих казал даже вулгарен и нищо не означаващ конкурс!И тези се готвят да нанесат поражение на Русия!?

    Коментиран от #28

  • 15 Рашка с чашка

    18 66 Отговор
    На това разчита Путин, да се превърне в диктатор като Ким трети, може да сме много по слаби от противниковите държави, но имаме ядрено оръжие, наследство от СССР, с което да диктуваме правилата. Сам го каза, много западняци ще загинат при ядрена война, но руснаците от които всички гарантирано ще загинат ще отидат в рая! Защото подкрепят и в смърта си вожда, Путин.

    Коментиран от #24

  • 16 Не пишат

    75 7 Отговор

    До коментар #10 от "Някой":

    Колко азовоци се изнесоха с бял флаг днес, ранени основно, посока болницата на ДНР!
    Пленниници.
    Тишина, само май Епицентър спомена за това.

    Коментиран от #105

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Значи така

    43 2 Отговор
    Трием, щото сме много коректни, ..... спрямо кого обаче?
  • 22 Антируснак

    15 44 Отговор
    Тенденциозен и слаб анализ на некви италиански журналя... Всичко е взето от опорките на ватенките!
  • 23 Кончита Вурст

    47 2 Отговор
    Аз бях най-великата ценност на Евровизия,откакто се е пръкнала като такава!
  • 24 Какво има в чашата ти

    61 14 Отговор

    До коментар #15 от "Рашка с чашка":

    Махмурлук ли те тормози!
    Русия е надеждата на хората, с нормално мислене! Факт! Точно затова побеждава!
  • 25 Сатана Z

    62 12 Отговор
    Военната операция на Русия има две основни задачи:
    1.Демацификация
    2.Демилитаризация
    на Украина. И двете задачи се изпълняват усърдно и планомерно.В началото тръгнаха на юруш и забравиха ,че си имат работа с Укро-Нацисти + 40 държави от НАТО.Затова набиха спирачки и започнаха да работят с ракети,артилерия и авиация по 48 часа преди да минат танковете и пехотата.
    Путин каза - Задачите ще бъдат изпълнени.Затова няма и война а само операция.
    Бързата работа-срам за майстора!

    Z
  • 26 МДАА...

    57 13 Отговор
    Сигурна съм! Зеленски ще спечели... когато погребе последният украинец!!! И сам ще си празнува победа на три чертички... А ОКОЛО НЕГО САМО РУСКОГОВОРЯЩИ! ХА-ХА-ХА
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Урюрвкос

    60 6 Отговор

    До коментар #14 от "не може да бъде":

    2016г. Украйна спечели евровизията с политическа песен как през 1944г. депортирали татарите от Крим. По регламент на конкурса не може да се изпълняват произведения с политически смисъл. Зрителите гласуваха за руснака Сергей Лазарев но журито реши че Джамала печели. След това пък украинците като домакин не пуснаха руска певица (в инвалидна количка) да участва и т.н.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Станислав

    60 12 Отговор
    Хора! Този свят без Русия такава каквато е в момента няма да е добре. И Китай и Индия го знаят. Молете се Русия да не е губещата в тази война и още повече да не се разпадне ИЛИ ДЕМОКРАТИЗИРА С ПОМОЩА НА ЗАПАДА.Защото на такива неща ще се наглесаме и преживеем че не ми се говори. Китай неможе да си позволи Русия да не е това което е, сами си правете сметка какво ще се случва за напред.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 А50

    61 12 Отговор

    До коментар #3 от "СССРБарета":

    Укрите прехвърлят войска от Харков на юг, където се заформиха няколко котела. Та в Харковска област руските воиски са в контранастъпление, а това беше гордоста и най-голям "успех" на ВСУ. Общо взето руснаците варят укрите на бавен огън.

    Коментиран от #37, #41

  • 34 Мирото

    15 54 Отговор
    Русия е свършена, завинаги!
  • 35 В.В.П.

    47 11 Отговор
    Аааах,не знам ,кой губи или печели ,обаче съм чувал че от 1000 год ,руските печелят Виж ,територията и си мисли ..Дават свобода на някои кърлежи ,обаче ,,ония ,,,пак искат да бъдат крепостни..Спокойно ,!!.Русия не губи .Но ,мисля че трябваше от Черно море и Беларус да размаже Киев ,Чернигов ,,с Далекобойна артилерия ,авиация ,крилати ракети ,,после влиза танковете и пехотинците...Направи го ,наобратно ... Защо???.Може би си пази Киев за десерта..За ядрен удар ..??.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Джигурда

    8 29 Отговор
    Нашите предци приютиха Великата донска армия на Деникин. Ще приютим и бежанците от ВСУ на Зеления.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 СССРБарета

    13 1 Отговор

    До коментар #33 от "А50":

    Така е!
  • 42 Верно ли

    49 7 Отговор
    ХАХАХАХАХААХ!!!!! "След седмици, прекарани в безпокойство какво ще се случи, ако Русия смаже Украйна, западноевропейските лидери сега се притесняват какво може да се случи, ако Украйна наистина спечели. " Даже нема да коментирам, че трият!

    Коментиран от #52

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Човек с памет

    37 7 Отговор
    ... показната солидарност бе постигната чрез фалшификации в гласуването и пълно игнориране на изкуството пеене. Типично по западен маталитет - бисквитка за нашите кучи синове, принципи няма, достойнство няма, съвест няма.
  • 45 WTF

    12 44 Отговор
    Русия най-добре да сложи ядрени ракети на герба си. Общо взето, само заради тях няма още натовски изтребители над Москва.
  • 46 Велика загадка

    9 34 Отговор
    Руснаците са толкова велика нация че не е ясно дали могат да се самоуправляват..многп е вероятно да не могат обаче

    Коментиран от #93

  • 47 Киро Непредсказуемият

    25 7 Отговор
    Я мен поуече ме е шубе докъде шъ стигнат западнето умници у опитите си да се спасят от фалит и да окрадат онуй що има в Русия.
    На тия дет се чудят ко туй нещо: не е зелени тоалетни хартийки.
  • 48 ЦК НА ДКМС

    13 38 Отговор
    Джуджето в Москва ще свърши като Мусолини, това е съдбата на фашиста
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 А50

    44 12 Отговор
    Някой ме изтри, та пак да кажа: Спете спокойно деца, Русия няма да загуби войната

    Коментиран от #57

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Така е

    40 8 Отговор

    До коментар #42 от "Верно ли":

    Голям страх ги тресе от Путин! Такива мекушави лидери Европа никога не е имала!

    Коментиран от #64

  • 53 ха ха хааа

    5 18 Отговор
    Само нашата крепостня са радва ... 🤭😁Що ше остане в историята ..
  • 54 Gen Gurko

    32 6 Отговор
    Какви лидери могат да се нарекат тези хора. Те не разбират какво се случва, че случващото се е завинаги, че е фундаментална промяна и че пътят за ЕС воден от тях е само и единствено към по лошо, сравнено със сегашното положение. Ужасени са от разминаването между безумните им очаквания и действителния резултат от всичките им действия досега и в подкрепа на това говори скупчването им като стадо, включително и Швеция и Финландия с истеричното им бързане да се пъхнат по-навътре в стадото (НАТО).

    Коментиран от #56

  • 55 El gaZo

    37 4 Отговор
    Утре азовците като се допредадат какво ли ще кажат от "Политико"

    Коментиран от #62

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 WTF

    10 31 Отговор

    До коментар #50 от "А50":

    Тя вече я загуби. Започна с блицкриг за смяна на режима в Киев с марионетен, три месеца по-късно са до под кривата круша и ще е успех да си запазят завоеванията преди войната.

    Коментиран от #71

  • 58 Просто човек

    10 35 Отговор
    🇪🇺 Европа,не предавайте Украйна! 🇺🇦
  • 59 Наблюдател 1

    9 30 Отговор
    Изходът за рашистите е пълна и безусловна капитулация. Какво ще бъде после, ще решават победителите.

    Коментиран от #63

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 сашко

    18 2 Отговор
    Вие майтапите ли се
  • 62 Иван

    27 3 Отговор

    До коментар #55 от "El gaZo":

    От Политико ще кажат, че пленените укри диктуват условията.
  • 63 Иван

    10 2 Отговор

    До коментар #59 от "Наблюдател 1":

    Въоръжи се с овче търпение (Пламен Пасков).
  • 64 Наблюдател 1

    2 6 Отговор

    До коментар #52 от "Така е":

    Не е страх.
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Кучето

    25 5 Отговор
    Ей, ама украинците победили Русия бе! Аз това сигурно съм го проспал. Ами края на войната кога ще бъде?
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 А50

    17 4 Отговор

    До коментар #56 от "Ген Айк":

    Така е от петрол ще минат на свещи. Нямат и суровини за батерии
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 А50

    20 7 Отговор

    До коментар #57 от "WTF":

    Украйна си избра трудния начин за денатовизация. Сега изгуби и излаз на море

    Коментиран от #74

  • 72 Джавелин

    10 19 Отговор
    Няма основание за притеснение. Историята си следва своя ход, руската империя се разпада. Това са естествени необратими процеси.
  • 73 Hoho Boho

    7 21 Отговор
    Когато Путин загуби войната, повече няма да има какво да губи.
    Уплашихте ли се, страхливци, че Украйна ще победи?
    Тогава нека Путин да продължи да ви шантажира с ядреното копче..

    Коментиран от #90

  • 74 WTF

    7 13 Отговор

    До коментар #71 от "А50":

    Докато държат Одеса, нищо не са изгубили. Апропо, нещо за изтеглянето от Харков преди няколко дни да искаш да споменеш?
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Наблюдател 1

    5 10 Отговор
    Това не са ЗАПАДНИТЕ ледери. Това е френския приятел на Путин и Шолц, големия фен на СП-2. Той така и не успя да обясни пред съпартийците си позицията си за Украйна.
  • 79 Area 51

    18 7 Отговор

    До коментар #76 от "WTF":

    Вече трима висши натовски генерали са пленени точно от подземията на Азовстал, заедно с антуража им от полковници и инструктори и сега приказват сладки приказки някъде в Москва. Да не мислиш, че са им нужни безполезните металургични цехове?!

    Коментиран от #80

  • 80 WTF

    6 15 Отговор

    До коментар #79 от "Area 51":

    Ъъъ, как са били пленени, като заводът още не е превзет? И кои са тия висши генерали конкретно? Имена? Източници? Вестик Шок не се брои.
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Глупава пропаганда

    10 1 Отговор
    Докато има глупаци, ще има и подобни бози!
  • 83 Зимата Путин

    15 5 Отговор
    ще се смее последен. Ще има масови фалити на фирми и много бели мечки в панелките. С тези цени на горивата след 7-8 месеца доста икономики ще се сринат. А наща на 100%. Всеки лидер, който иска да оцелее, трябва да си подготви наколенки и да ходи да се моли на Вовата за газ.
  • 84 Ракети

    3 7 Отговор

    До коментар #2 от "ФИДЕЛ КАСТРО РУС":

    Е то някога Хрушчов монтира ракети в Куба и след това него го демонтираха от Кремъл.
  • 85 Матей

    17 7 Отговор
    Тия съсипаха Европа ,оставиха се една обседе Урсула да им диктува и прокарва САЩ политиката,сега започват да се усещат но май е късничко . А беше лесно и просто , признаване на републиките,разпускане на Азов (но със съд за убийците на деца и цивилни в Донецк и Луганск),признаване на Крим . И всичко това подписано от сериозни хора,а не от някакви дрогясани типове
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 За атомни бомби

    12 3 Отговор

    До коментар #73 от "Hoho Boho":

    Заговори първо запада, една кокошка британска попита риторично, за какво са ни атомни бомби, след като не ги използваме. После Зеленски също запя песен за това.
    Така, че кой кого шантажира е ясно, разглезените и нагли европейци, по-точно британци и американци, със самочувствието си на велики.
  • 91 Скалъпена работа

    16 1 Отговор
    Нито им струваше песента на Украйна и това вече ми призлява . Заприлича на политически конкурс организиран с мно о го пари. Пропаганда. Участниците го осъзнават, но няма как да изразят мнението си.Тече световна пропаганда и промиване на мозъци-европейски. Инфантилно европейско общество.
  • 92 веселяк

    13 2 Отговор
    От страх ако загуби Путин да не направи щуротия, укрите в Азовстал се предадоха...геройски обаче!
  • 93 Аnnie

    11 2 Отговор

    До коментар #46 от "Велика загадка":

    A ти не ги мисли руснаците.Те ще се оправят.
  • 94 Къде е виждате тази победа, на, Украйна,

    12 3 Отговор
    Защо се, изнася Спешно, като на Пожар Украинското жито за, САЩ?? През Молдовска територия, на най Южната точка, в делтата на, Дунав има голямо Украинско пристанище и там денонощно се претоварва жито на кораби за САЩ?? Ако ще "спечели УКРАЙНА" НЯМАШЕ ДА, ИМА ТОВА ЛУДО ИЗНАСЯНЕ НА ЖИТОТО!!? НИКОЙ НЕ ВЯРВА, ЧЕ ЩЕ СПЕЧЕЛИ, ЗЕЛЕНСКИ СЪЩО НЕ ВЯРВА!!!

    Коментиран от #96, #99

  • 95 хохо

    6 5 Отговор
    На всички им писна, а жужо осъзнава постепенно, че е унищожил страшно много и хора, и имущество. Сега западняците разпечатват сметката. А те в това много ги бива, дори и без консумация.
  • 96 хохо

    4 6 Отговор

    До коментар #94 от "Къде е виждате тази победа, на, Украйна,":

    Ами за кого да изнасят зърното? За Корнито ли? Който им праща оръжие той получава.
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 бухала

    0 0 Отговор
    1997г.?
  • 99 Путинче

    1 2 Отговор

    До коментар #94 от "Къде е виждате тази победа, на, Украйна,":

    Успокой се бе човек. Победата е ясна. Ресурса на целия Запад срещу 1 държава агресор. Вече се случи преди време с Хитлер. Сега е ред на Путин.. Да си почисти пистолета и да вземе пример отАдолф и да си отиде с чест поне..
  • 100 Тиквата е нищожество

    2 1 Отговор
    По- голяма глупост не бях чел ,западните лидери хем са против Русия и искат да загуби естествено ,и въпреки това се притесняват ако загуби.Хора , дайте малко по-сериозно.
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Има защо

    1 1 Отговор
    да се страхуват. То си им личи.
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Анти-маймуна

    0 1 Отговор

    До коментар #16 от "Не пишат":

    Повечето неранени джуджето ги освободи да се върнат в Киев. Понеже е с пълен памперс и не смее да ги бутне тези от Азов.
Новини по държави: