Last news in Fakti
  Тема: Украйна

20 Май, 2022 19:05 5 801 118

Украйна нареди капитулация на "Азовстал"

  • азовстал-
  • завод-
  • украйна-
  • русия-
  • мариупол

На всички военнослужещи е наредено да предадат оръжията си

Украйна нареди капитулация на "Азовстал" - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Украинската армия издаде заповед за прекратяване на отбраната на пристанищния град Мариупол на брега на Азовско море. На всички военнослужещи, които се укриваха в металургичния завод "Азовстал", е наредено да предадат оръжията си след почти 3 месеца на ожесточена отбрана. Междувременно руската армия настъпва на изток в Луганска област, в Донбас има засилени бомбардировки, предаде БНР.

"Слава на Украйна. 86 дни от отбраната на Мариупол. Върховното военно командване нареди да бъдат спасени живота и здравето на военнослужещите и да спре отбраната на града". Думите са на Денис Прокопенко - командирът на батальона Азов. Във видеозапис, разпространен чрез Телеграм, Прокопенко съобщава, че продължават усилията за изваждане телата на загиналите войници от завода Азовстал.

Русия разпространи видеозапис, на който се виждат изтощени украински войници да излизат от комплекса след седмици на обсада, белязана от липса на храна, вода и лекарства. По данни на британското министерство на отбраната около 1 700 украински бойци са се предали в стоманодобивния завод. От министерството на отбраната на Великобритания посочват, че е много вероятно при положение, че Русия установи пълен контрол над Мариупол, войските оттам да бъдат придвижени за действия в Донбас. Същите бяха и думите на украинския президент Володимир Зеленски, който заяви, че Донбас прилича на ад:

"Украинските сили продължават освобождаването на района около Харков. Но в Домбас окупаторите увеличават натиска. Там е ад. Това не са просто военни действия. Сегашните руски атаки нямат обяснение. Това са криминални и съзнателни опити за убийства на възможно най-много украинци". 13 са загиналите мирни жители в град Северодонецк в Луганска област за последното денонощие, съобщиха украинските власти. Северодонецк е подложен на масиран обстрел. 15 000 души там остават в бомбоубежища, 70% от високите сгради са разрушени или са с нанесени щети. Володимир Зеленски изрази увереност, че руските военни действия ще бъдат предмет на съдебен процес за геноцид.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 42 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    126 14 Отговор
    Оня ден даваха един измършавял от нацбата предал се на руския солдат. Като му събуваха чорапите, петите чисти, все едно е спал 2 месеца у 5 звезден хотел на Приморско.
  • 2 3456789-098765

    155 8 Отговор
    украйна нареди капитулация
    абе вие над раменете друго освен уста и нос имате ли
    червей сте
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Някой

    200 15 Отговор
    "Украйна нареди капитулация на "Азовстал". Нищо не е наредила. Разбра, че този път измъкване няма. Баламосваха го Путин 8 години и той им вярваше. Явно каза:"Баста".
  • 5 Веско

    135 14 Отговор
    Изпържете нацистките плъхове със Солнцепек !
  • 6 Путя с галошите

    16 167 Отговор
    Слава Украине!

    Коментиран от #63, #86

  • 7 Теле

    116 6 Отговор
    Честита победа зельо
  • 8 ПОКЛОН ПРЕД ПАТРИОТИЗМА И МЪЖЕСТВОТО

    21 192 Отговор
    НА НЕПОБЕДИМИТЕ ВОИНИ ОТ АЗОВ!
    3 МЕСЕЦА ПУТЬОВАТА ПИШМАН АРМИЯ НА ..КОЛЕНЕ ПРЕД РОДОЛЮБЦИТЕ!!
    СЛАВА АЗОВ

    Коментиран от #19, #20, #38, #39, #70

  • 9 Марин

    170 7 Отговор
    Абе що по нашите сайтове и новинарски емисии постоянно се говори и пише,че руснаците целят цивилното население, пък в тубата и телеграм цивилните друго говорят!?

    Коментиран от #28

  • 10 роро

    127 5 Отговор
    Те вече капитулираха, пардон, евакуираха се в Сибир в някоя затворническа колония. Това "нареждане" иска да покаже, че нещо уж зависи от Зеления.
  • 11 Василев

    129 5 Отговор
    Нарко-нацисткият клоун бързо забрави,че вчера каза,че силите на РФ били много немощни,неопитни,неефективни и със старо въоръжение.А ето пък днес засилили атаките...ти да видиш.Били убити само неколко едва ли не цивилни украинци. Да де, ама всъщност бойците на РФ изтребват бавно,методично и систематично нацистките вредители.По 500-1000 на ден.Сигурно и по толкова от тях се предават (пак на ден).Така денацификацирането си върви.Клоунът мълчи за предалите се укро-нацистки "герои"от Азов?
  • 12 Хитлер капут!

    61 5 Отговор
    Привет на нашта русофобийка..
  • 13 Жив щит

    104 4 Отговор
    хахахааа,след като изведоха цивилните от азовстал за седмица великите бойци на киев язовците се предадоха
  • 14 Потрес

    102 5 Отговор
    Тъжен ден за ДжамбаZa, ще се напие и ще хване маймунска шарка!

    Коментиран от #37, #107

  • 15 горски

    89 4 Отговор
    Меката фаза на войната свърши.Сега вече се води истинска.
    А можеше всичко да мине почти безболезнено.Като имаш съветници като Джонсън,в градовете ще се садят картофи.
  • 16 Един дочул

    91 6 Отговор
    Дочувам много лоши новини от фронтовете в Украйна. Лоши разбира се за сорошките га дини.
  • 17 ДНР

    74 2 Отговор
    Вече и наемниците могат да се предадат, промоция с бонус лубрикант!
  • 18 Киро Капитулацията

    99 2 Отговор
    Това пък една новина. Всеки с две мозъчни гънки знаеше, че тия само отлагат неизбежното. Същото е и със комика в бункера.
  • 19 Хохо́л Welle

    63 3 Отговор

    До коментар #8 от "ПОКЛОН ПРЕД ПАТРИОТИЗМА И МЪЖЕСТВОТО":

    стани и си изтрий устата

    после ще се разплащаме
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 гост

    91 3 Отговор
    Те и в бункера на Хитлер се сражаваха до край и накрая се САМОУБИХА, защото знаеха какво ги чака и защо ги чака. Но тези ще се предадат защото собствената кожа е най скъпа, а колко чужди кожи са одрали...?
  • 22 Дзверцов

    76 2 Отговор
    Украйна "нареди" капитулация!!! На кой нареди да се предадат и да бъдат прехвърлени в наказателна колония под руски контрол. Ха- ха, съветника е с дълга военна кариера- още от ОПЕРАЦИЯТА във Виетнам!
  • 23 Павел

    81 4 Отговор
    Адът тепърва ще дойде при тебе, Зеленясалия.Ако не си налегнеш парцалите,скоро ще загубиш и Одеса,а и цялото си Черноморие.А може руснаците да се върнат и за Харков и Киев.Знаят пътя до там.
  • 24 Вакуум бате

    68 1 Отговор
    Язовците не са глупави - по-добре "евакуиран",отколкото вакуумиран!

    Коментиран от #114

  • 25 интересно

    71 2 Отговор
    Западните инфоагенции нищо не казват за тази отдавна предизвестена капитулация ? Срам ли ги е ?
    Сигурно сега Червения кръст ще се самосезира.
  • 26 Урюрвкос

    63 0 Отговор
    Украйна забрави за тези войници, все едно че никога не са съществували. Червения кръст показва някаква активност но само за украинските пленени а при руските не го пускат и на километър. Обсъждат закон да анулират украинското гражданство на мъже годни за военна служба но заминали в чужбина за повече от 30 дена.
  • 27 Поредната лъжа

    72 1 Отговор
    Украйна им "нареди" след като се предадоха сами на руснаците. Също като " спасяването" на моряците ни!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 ВСИЧКО ВЪРВИ ПО.."ПЛАН"

    5 73 Отговор
    3 МЕСЕЦА , 60 ХИЛЯДИ БЕЗАНАЛОГОВИ ОТ ВСИЧКИ РОДОВЕ ВОЙСКИ,..8 ХИЛЯДИ ОРКИ ГРУЗ-200,..СРЕШУ....2 ХИЛЯДИ ОТ АГИТКАТА И...ЗАВОДА Е ВСЕ ОЩЕ... НЕПРЕВЗЕТ!!!😂
    ДАЙТЕ АНАЛОГ В СВЕТОВНАТА ИСТОРИЯ, ЗА ДА СЕ ПОСМЕЕМ ОТ СЪРЦЕ😂

    Коментиран от #110

  • 30 БАЙ КУРТИ

    57 1 Отговор
    То е ясно че ще се предадат . Но има една подробност която се вихри в световната преса . Чеждестсранните военни / полковници , генерали , инструктори и ..../ че АМЕРИКАНСКИЯТ държавен секретар се е разбрал с РУСИЯ да се предадат последни ,но без публикации . ИНТЕРЕСНО КАКВА ЛИ ЩЕ Е СЪДБАТА ИМ .
  • 31 рамбо

    68 2 Отговор
    Аз съм притеснен от сега за ЕВровизията.. Нали Зеленски обеща догодина тя да се проведе в Мариупол, пък тя ква стана..?! Даже се надявах някой от азовците от лабиринтите да излезе да пее. Язък

    Коментиран от #46

  • 32 ЛОША РАБОТА

    48 3 Отговор
    На нацистчетата трепането им е малко, но и руснаците сгафиха с тая война. Едно че се създава условия за още по-голямо разделение между хората, което може да се използва от ФАЩ и наглосаксонците в бъдеще за нови конфликти, второ се разрушава съседна братска държава. Трябваше да притискат САЩ и то още след 2014г, а не да допускат краварите да ги гъбаркат с газ, нацистки групировки, прокси войни и т.н. Ся воюват срещу няколко силни държави и сателитите им. Ще се оправят, но с цената на много жертви.

    Коментиран от #104

  • 33 Вова Х'У'Й'ЛО

    5 42 Отговор
    " За 24 часа влизаме в Киев",...
    Братушката РАМаЗАН КАДИРОВ- култов:
    " За 7 часа ще задържим Зеленски и 16 бандери от правителството"?!?!?👳😂🚢
  • 34 В.В.П.

    58 3 Отговор
    Осраина в пълен боклук..Един абсурд,,Пълна капитулация се чака от Крематорск ,Северодинецк ,Харков ,околия , Днепропетровск ,и накрая ОДЕССА...За сега мечокът в нахранен ....Който търси мечки в гората ,може и да ги намери..!.Слава Осраина,и нейния слуга сащ + Англия.+ Канада и все подлоги..
  • 35 Лилипутин

    6 40 Отговор
    Аз се готвя за най големия срам
    Бащата на моето внуче се казва Игор Зеленски.
    Ще получа удар .ужас ужас
    Как може ,тази фамилия Зеленски ме направи за смях.
    Двама Зеленски един в Украйна и един който излъгал щерка ми.ще си остана един глупав дърт идиот .сънувам вече само зелени човечета .
    Представяте ли си ,по наследство внучето ми да стане император като мен.
    Фамилия Зеленски начело на Раша .ужас
    съдбата на един тиранин ..
  • 36 Жалко

    49 2 Отговор
    Руснаците направиха грешка, трябваше да наторят земята на донбас с тази Азовска мърша!
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Много гневна

    35 0 Отговор

    До коментар #8 от "ПОКЛОН ПРЕД ПАТРИОТИЗМА И МЪЖЕСТВОТО":

    Е явно не са непобедими !!!
  • 40 Филип

    42 1 Отговор
    Зеленски твърди, че това било евакуация на ,,слава героям", а не предаване в плен на руснаците. Така Хитлер твърдял, че поражението на германците при Сталинград било стратегическа евакуация и временно отстъпление. Учител и ученик ... Хитлер и Зеленски. И в двата случая ,,евакуираните" се оказват в руски лагери
  • 41 Парапунов

    36 1 Отговор
    Зеленски разправяше, че Русия свършила ракетите.
    Ето какво съобщи тази сутрин руския ЩАБ:

    През деня високоточни ракети на ВКС на Русия поразиха 7 командни пункта, включително командните пунктове на 24-та мотопехотна бригада на Въоръжените сили на Украйна в с. Николаевка и 104-та бригада за териториална отбрана в с. Константиновка, както и 11 склада за ракетно и артилерийско оръжие и боеприпаси в районите на населените места Бахмут, Константиновка, Илинка и Минковка на Донецката народна република и 26 района на концентрация на жива сила и военна техника на Въоръжените сили на Украйна. Унищожени: дивизия на зенитно-ракетните комплекси С-300 в района на Болшие Ломзаки на Николаевска област и дивизия на системата за противовъздушна отбрана Бук-М1 в района на Славяногорск на Донецката народна република.

    Коментиран от #77

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Криво лево

    46 0 Отговор
    Направо, накриво, видеата вече няколко дни са в мрежата! В тях ясно се вижда как бандерите се качват в руските автобуси!

    Колкото и да са ви промити мозъците, колкото и да вярвате на основните (овладени) медии, истината е една и не може да се подмени!!!
  • 44 Ирис

    43 2 Отговор
    Украйна нареди?
    По телефона,с пощенски гълъби,с куриер носещ заповедта,по радиоточката в катакомбите.
    Важното е да се внуши,че властта на Зеленски е работеща. Явно се подготвя капитулация на Окраина.
  • 45 Уточнение

    41 1 Отговор
    А и тези 1800 от АЗОВСтАЛь не са пленени , те са контраатакували и са превзели затвора в Донецк.

    Коментиран от #106

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Те това е мотивация

    33 2 Отговор
    Толкова е мотивирана укроармията, че в последните часове руснаците не могат да смогнат на предаващите азовци...вече 1900....
  • 48 Укролъжците

    33 1 Отговор
    Украинските войски стигнаха до Таганрок и Ростов на Дон.
    "Това е огромен успех на контраофанзивата" - така Зеленски коментира вземането в плен на елитния азовски полк.
  • 49 Слава России!

    31 1 Отговор
    Нека да изгледаме последното победно изявление на господин Путин. Слава России!
  • 50 Иван

    1 22 Отговор
    Украински военен на границата с Русия

  • 51 Хохлова мъка

    49 3 Отговор
    Интересен ФАКТ - Колкото повече се проваля руската армия, толкова повече намалява територията на Украйна.Що така - не знам ...
  • 52 Ееееее

    31 1 Отговор
    Ама бъдете политкоректни бе, това не е предаване в плен а отлично организирана от Украйна "евакуация" !!!
  • 53 Що така бе

    28 2 Отговор
    "От 16 май общо в плен са се предали 2480 бойци"
    Киев нали твърдеше, че са били 600 войници в завода общо...
  • 54 SS масово се предават

    26 1 Отговор
    1730 предали се за 3 дни.
    Но иначе Зеленски се хвали, че побеждава и през август ще бие руснаците.
    Този е голям комедиант?! Или може би е постоянно нашмъркан?!
  • 55 План-Б

    29 4 Отговор
    Най лошото, което може да се случи на украински войник попаднал в плен е да бъде разменен за руски и хунтата пак да го изпрати на фронта! Има случаи на повторно предали се с молба, да не ги връщат на нацистите повече!
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Жалка история

    30 3 Отговор
    Гледах репортаж по Русия 1, как се имъкват бандерлогите из катакомбите на Азовстал - смешни и жалки брадати и мизерни кло шари. и тва ми било елитен отряд на паКрайната..
  • 58 пьешу

    27 0 Отговор
    "Сегашните руски атаки нямат обяснение." - плачкаме ли, плачкаме ли?
  • 59 Предложение

    26 2 Отговор
    Да се приложат издевателствата, които нацистките укри са извършили над невинни хора, рязане на крайници, глад, уриниране върху затворени в клетка 50 на 50 см хора, побой и т.н.т. Те си знаят...
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Спас

    21 2 Отговор
    Сега ще се засилят новини за маймунската шарка, важно е да всяваме страх, па русия одавнааа умре, само дето тя още незнае
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Логично

    23 2 Отговор
    Беше ясно че тия наркомани немат шансове.Сега да бъдат разтреляни публично
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Боби

    26 2 Отговор
    С две думи "Азов" геройски се предават, щурмуват ареста и карат насила руснаците да ги охраняват, за да си отдъхнат на затворническите койки. Голяма перемога! Слава!
  • 67 Ха ха

    25 3 Отговор
    ,, Мощната “украинска армия вика вече четвърта вълна мобилизация.
    Путин ги смаза с 140 хилядна армия и то оснвоно 18-годишни деца от селата без никакав опит.
  • 68 От извора

    20 1 Отговор
    в подземията на азовстал няма случайни хора, там са азовци и техните семейства, това са атомни бомбоубежища, каквито имаше и в България под големите заводи - там има вода, електричество, тоалетни, проблемът беше храната, тя все някога свършва, затова те поискаха един тон храна, нищо друго, останалото го имат.
  • 69 Избийте убийците !

    33 3 Отговор
    Абе ние да не сме идиоти,бре?!? Вие,убийците от Донбас, се криете като мишоци.. сега се предавате,щото ви свършиха консервите,а пускате някви измислени клипове,че сте защитници?!? На кво сте защитници?!? Благодарение на малоумници като вас САЩ пак си разиграха поредната война.. вие сте едни кръгли глупаци,и това е много меко казано.. отговорни за всички жертви в тази война.. и да ви светна,на американските ви спонсори никога не им е пукало за вас,просто ви използваха и вече целият свят го разбра!!!
  • 70 боцко

    22 1 Отговор

    До коментар #8 от "ПОКЛОН ПРЕД ПАТРИОТИЗМА И МЪЖЕСТВОТО":

    Слава на непобедимата армия некромангърите, СЛАВА УГАНДЕ!
  • 71 Големо мазало

    27 2 Отговор
    На Донбаския фронт е мазало. След падането на Попасна нещата се обърнаха много лошо за урко-нацистите. Там ги обкръжават и унищожават като хлебарки.
  • 72 Искам да попитам

    22 1 Отговор
    А чуждестранните военни и вирусолози дали се подчиняват на ВСУ?! Че току виж изпълзяла не маймунска шарка а укрочума.
  • 73 Отново гениален

    19 2 Отговор
    Всички очакваха от Путин жестоки бомбардировки, но се оказа, че обсадата е по-ефективна ...
  • 74 Пламен

    24 1 Отговор
    Не бе, те не се преддоха защото бях умрели от глад и жажд и единствено ги чакаше смърт ако не бяха изпълзел от дупките, а се предадоха защото от киев им заповядаха - е, вярно, че заповедта дойде два дни по-късно, когато над 1000 укронацистки плъха вече лазеха и молеха за пощада )))
  • 75 Тони

    23 2 Отговор
    Редакторите са допуснали лека грешка с имената на актьорите. Не е "Володимир Зеленски", а Владимир Зеленский.

    Иначе те нацистите не се предават, те се евакуират. От руската армия. По местоживеене в руски държавен регион Донбас.
  • 76 Пенчев

    26 2 Отговор
    Батальон Азов докладва, че мисията по евакуация към руски лагери за военнопленници е изпълнена успешно!
  • 77 Чапай

    11 5 Отговор

    До коментар #41 от "Парапунов":

    Още малко инфо
    унищожени
    Танкове - 1263 + 9
    БТР - 3099 + 27
    Самолети - 204 + 1
    Хеликоптери - 168 +
    И още и още
    жива сила - 28700 + 200 орки
    Всичко върви по план

    Коментиран от #84, #87

  • 78 Васил Тонев

    29 1 Отговор
    Укрофашистите ядат бой по целия фронт - от Авдеевка до Чернобаевка. Затворени са в КОТЕЛ - 80 хил неонацисти ще бъдат изпържени.
  • 79 Иван

    19 0 Отговор
    Сега ще имат смъртно наказание в ДНР. Жалко, че техният бог ОДИН не помогна.😊
  • 80 Украйна нее наредила никаква капитолация

    19 0 Отговор
    Плъховете под АЗОВ стал разбраха, че помощ няма да им дойде, иче ще бъдат изтребени в подземията!!
  • 81 Бацката

    17 1 Отговор
    Как капитулация,нали Наполеончик обясни че е изтегляне от тайните служби!!!??? Ако не вярвате питайте деди Байдо!
  • 82 Сър Джефри

    20 1 Отговор
    След леко сълзливата статия,в стил състрадание към Азовците ,забравихте, че ги чакат добри неща:ядене скромно ,но от сърце,вода и лекарства също и най важното трудова гимнастика и изобилие от се кс,без разлика на възраст ,пол ,образование и военен чин.Слава на Иран!
  • 83 Байдън се хвали, че ще докара 20милиона

    22 0 Отговор
    тона жито от Украйна в САЩ??? Те го превозват с кораби вече 20дни през Украинското пристанище Джурджулещ, намиращо се на Молдовска територия на делтата на Дунав и Черно море!! Какво ще ядат тези зимата, които останат на тази Украинска територия!! Него взема житото Русия а САЩ!!

    Коментиран от #99

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 123

    19 0 Отговор
    Какво остана от обещанието за битка до последна капка кръв :)
  • 86 гого

    16 0 Отговор

    До коментар #6 от "Путя с галошите":

    слава ама излизат като цирей хахах .такава слава че нямям думи , а ония наркоман зеленски си продал зеленат тениска в лондон хахах колко смях
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 НАПРАВО ЕКСТРАКЦИЯ

    16 0 Отговор
    ЗАРАДИ МАЛОУМИЕТО НА ЗЕЛЕНСКИ ДЕСЕТКИ РАНЕНИ УКРАИНЦИ В АЗОВСТАЛ УМРЯХА ОТ РАНИТЕ СИ СЛАВА НА АМЕРИКАНСКАТА ПО...ЛОГА А НАЛИ БЕШЕ ЕВАКУАЦИЯ ОПЕРАЦИЯ НА УКРАИНСКИТЕ ТАЙНИ СЛУЖБИ А НЕ КАПИТУЛАЦИЯ НАЛИ ЩЯХА ДА ГИ ОБМЕНЯТ ЗА РУСКИ ВОЕНОПЛЕНИЦИ АМАН ОТ ЛЪЖЛИВИ ДЪРДОРКОВЦИ АМА ДРУГАТА СЕДМИЦА ЩЕ ИМА ОЩЕ ВОЕНОПЛЕНИЦИ В ДОМБАС И ЗЕЛЕНСКИ НЕ ЗНАМ ЗА КОГО ЩЕ ГИ СМЕНЯ / А ТАРИКАТИТЕ ОТ АЗОВ И ЧУВДИТЕ НАЕМНИЦИ ЩЕ ВЛЧЗАТ В ЗАТВОРА ЗА НАЕМНИЦИ ЖЕНЕВСКАТА КОНВЕНЦИЯ НЕ ВАЖИ
  • 89 Нямам Срам

    16 0 Отговор
    Британски историци като Базил Лидъл Харт смятат, че „ползата от бомбардиране на цели райони в много отношения е твърде съмнителна“ и определят „продължаването на бомбардировките на цели райони от британците много след като те вече нямат никакви основания или извинения да действат по този начин“ като „пренебрежение към елементарните морални норми в бомбардировъчната кампания“.26 Българските медии съобщават за нарушение на Хагските конвенции за водене на война. Американски изтребители са разстреляли спускащият се с парашут поручик Иван Бонев. Отбелязани са случаи на обстрел на цивилни лица от бордовите картечници на американски съпровождащи изтребители. При такъв инцидент в гр. Дупница на 4 януари 1944 г. загиват 80 души... И още и още .. какво реват тия украинци сега ... Някои да е наложил на англо американците санкции че са бомбардирали България зони с цивилно население без пряка връзка с война ... А после ще им издигаме паметници ...

    Коментиран от #91

  • 90 СОДОМИТ

    14 0 Отговор
    АЗ СИ МИСЛЯ ЧЕ НАРЕЖДАНЕТО ДОЙДЕ ОТ ГОЛЕМИТЕ БЕТОНОБОЙНИ БОМБИ ПОДКРЕПЕНО С ПЕЧЕНИ ПЛЪХОВЕ И ЖАБЯСАЛА ВОДА
  • 91 Нямам Срам

    17 0 Отговор

    До коментар #89 от "Нямам Срам":

    Само в София загиват изгорени, разкъсани и живи погребани от взривовете над 2000 души и са разрушени между 12 586 и 12 657 сгради. Сринати от англо-американските удари са 24 болници, 19 (а по други данни 4062) училища, 14 черкви, 42 фурни, 8 кинотеатъра, 10 002 жилищни кооперации и къщи, 1684 частни магазини и складове, 396 работилници, 117 предприятия, 288 обществени учреждения, тежко са увредени или опожарени огромен брой други. Безвъзвратна е загубата на българското национално и общочовешко културно достояние – унищожени са обществени и лични библиотеки, творби и архиви на писатели, художници и композитори, историци, етнографи и други учени ... Ето демокрация на запада

    Коментиран от #93

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Нямам Срам

    20 0 Отговор

    До коментар #91 от "Нямам Срам":

    И сега реват че има убити цивилни в Украйна ... Погледне себе си първо какво сте правили през годините двуличници
  • 94 АЛООООО

    16 1 Отговор
    ДА НЕ ЗАБРАВИ ДА НАРЕДИ ДРУГАТА СЕДМИЦА КАПИТУЛАЦИЯТА И В ДОМБАС
  • 95 така ли

    3 0 Отговор
    в дупе аш са...
  • 96 Ееее

    8 1 Отговор
    Маро!! Силна си. Джамбаза ще те цани за булка:)
  • 97 бай Ставри

    13 0 Отговор
    Украйна нареди капитулация на "Азовстал" - Ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Това е пропаганда за развити олигофрени. Превод от английски ли е или ви го проповядва някой малоумник от някое мизерно НПО.
  • 98 az #Контрапропаганда

    12 0 Отговор
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    Киев истински ме забавлява, личи си, че президента им е комик!
  • 99 Ми ЕС ще

    6 0 Отговор

    До коментар #83 от "Байдън се хвали, че ще докара 20милиона":

    Ги храни, а ние ще гладуваме!
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Путин!

    7 0 Отговор
    Изразявам увереност, че украинските военни действия в продължение на 8 години,срещу мирното население на Донбас,ще бъдат предмет на съдебен процес за геноцид!
  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Иван

    6 0 Отговор
    Защо укро върховно командване не им каза да задържат още 14 дена, за да станат сто?
  • 104 Георгиев

    6 0 Отговор

    До коментар #32 от "ЛОША РАБОТА":

    По малко чети ДВ. Сериозно ти се отразява.
  • 105 тъй тъй

    7 0 Отговор
    а пък, командира" на азовците е бил евакуиран с бронирана машина, това е бил единствения начин руснаците да възпрепятстват гражданите на Мариупол да изразят спонтанно силните си чувства към "героя".
  • 106 Пешо

    0 0 Отговор

    До коментар #45 от "Уточнение":

    Браво...оригинално.
  • 107 винету

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "Потрес":

    Не, крие се. Стъки с емемейчетата са получили поръчка и тоя ходи с пола и червило до магазина. На баба в делиормана в мазето е.
  • 108 Перо

    6 0 Отговор
    Украйна нищо не може да нареди, просто азовците не могат повече да се бият и излизат като мишки от дупките си, където се крият!
  • 109 Гост

    4 0 Отговор
    Чакай, чакай!!!! Нали пеехте, че е евакуация, мисирки???? А, то се оказа евакуация в пандизите на ДНР! От там директ в зоната - без право на помилване и без смъртни присъди! Всичко законно. Най смешното бе, че над 85% се изкарваха готвачи, помагачи, само не и бойци!
  • 110 Гост

    4 0 Отговор

    До коментар #29 от "ВСИЧКО ВЪРВИ ПО.."ПЛАН"":

    Ми ние се смеем на простотиите ти! Иди доброволец при зеления, та да ни довършиш от смех!
  • 111 Мдааа

    3 0 Отговор
    Днес тия, утре целата Окрайна отива на КАПИТУЛАЦИЯ .....
    Е защо ги ручаате жабетата!!!
  • 112 ZЕнтропа 2009

    2 0 Отговор
    Истината е друга ,ама ако искаш стигаш до нея.
    Не се пише за лабараториите , за всичко това което ни държа 2 години затворени.
    И това ако е демократичен свят в който шепа мършояди ни навряха , здраве му кажи.
    Крупиетата се стремят за плячкосат останалото от казино Европа.
  • 113 ZЕнтропа 2009

    2 0 Отговор

    До коментар #61 от "Танцуващ от радост и кеф":

    Никой, никого не е подвел.
    Тези 8 години и това трупане на оръжие в това големия "Кревиковци" -Азовстал?
    Това трябваше да стане преди Ковид, но някой изпревари и "запна света" за 2 години.
    С рязследванията за ус лабораториите от нашата журнаристка днес има и резултат. Така, че това което ни се поднася тук у нас е покрито с много "шоколад", а под него горчивата истина, за работата на новите ни покровители от Сащ по нашите земи в Европа.
    Всеки гони своя интерес и този на държавата си , но ние къде сме? Утре евро лицемерете и кристалинки ще ни обърнат гръб, както и винаги го правят, но с заучена усмивка.
  • 114 ZЕнтропа 2009

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "Вакуум бате":

    Да след някой ден навярно ще заприлича на нашето Кремиковци, но взривено.
    Кой излезнал, излезнал.
    Останалото за вечен скрап.
  • 115 Хаха

    1 0 Отговор
    Скоро и зеления ще обяви капитулация
  • 116 Хаха

    2 0 Отговор
    Къде Джамбаза да не се е предал и той?
  • 117 А-нанас

    0 0 Отговор
    По заповед на щуката! Помните ли тази басня?
  • 118 Слава У.

    0 0 Отговор
    Тези без крака и ръце в българските санаториуми.
Новини по държави: