Last news in Fakti

2 Юни, 2013 14:01 1 198 1

Вигенин: Загрижени сме от проявите на насилие в приятелска Турция

  • турция-
  • насилие-
  • протестиращите
Вигенин: Загрижени сме от проявите на насилие в приятелска Турция - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

По повод на продължаващите сблъсъци в Република Турция министърът на външните работи Кристиан Вигенин направи изявление, разпространено от пресцентъра на МВнР. В него се казва:

"България следи много внимателно събитията от последните дни в съседна и приятелска Турция. Загрижени сме от проявите на насилие и изразяваме безпокойство от прекомерната употреба на сила от страна на полицията срещу протестиращите".

По информация на българските дипломатически представителства, до момента няма данни за пострадали български граждани. От МВнР призовават българските граждани, които пребивават постоянно или временно в Турция, при необходимост да се обръщат към българските мисии в Анкара, Истанбул и Бурса.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Don Peyote

    0 1 Отговор
    загрижило се еврейчето, да не би да изпуснат власта дьонметата...