Last news in Fakti

27 Май, 2022 17:45 764 5

Мъж върна в библиотеката книга, взета преди 40 години

  • сащ-
  • мичиган-
  • книга-
  • библиотека

UPI: Жител на Мичиган върнал в библиотеката книга, взета преди 40 години

Мъж върна в библиотеката книга, взета преди 40 години - 1
Снимка: Shutterstock

Жител на Мичиган, САЩ, върнал в библиотеката на началното училище книга, която взел назаем преди 40 години. Това съобщава информационната агенция UPI,цитирана от Лента.ру.

Пиер Фацалари каза, че е взел книгата, когато е бил във втори клас, и след това абсолютно непреднамерено е забравил за нея. Много години по-късно той я открива в една от кутиите в мазето на къщата на родителите си и решава да я прочете на дъщерите си, които учат в същото училище.

Отваряйки книгата, мъжът видял печата на библиотеката. После си спомнил, че я бил взел от библиотеката за да я прочете и не я върнал навреме. Смятайки, че е по-добре късно, отколкото никога, американецът решава да предаде книгата на библиотеката, пише Лента.ру.

Фазалари информирал директора на училището Брадли Сугс за находката си. Директорът бил много впечатлен и доволен, че бащата на две деца от неговото училище намира време да чете книги на децата си.

„Казах, че не знам каква ще е глобата за 40-годишното забавяне и се пошегувах, че ще трябва да я изчисля. Тогава решихме, че единственият начин да възстановим такава глоба е да купим много бисквитки за персонала на библиотеката и му изпратихме разписка с това искане “, каза директорът Сугс.

По-рано беше съобщено, че във Великобритания анонимен читател е върнал книга на латински в библиотеката на University College London след 48 години. Става дума за публикуването рядко издание на пиесата Querolus („Мрачният“ на латински), написана от анонимен автор в началото на 4-5 век, пише информационната агенция UPI,цитирана от Лента.ру.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Студопор

    3 0 Отговор
    Много е интересно как тази новина ви попадна от Лента.ру... Разбирай руски сайт. Значи не им ползваме газа, не им ползваме услугите, но може да им ползваме новините - защо не?
    Пак - двоен стандарт.