Last news in Fakti

6 Юни, 2022 12:11 1 429 4

Осъдиха "Гугъл" за разпространение на клевети

  • гугъл-
  • клевети-
  • разпространение-
  • австралия-
  • съд-
  • обезщетение-
  • политик-
  • видеа

Федерален австралийски съд постанови днес Гугъл да плати обезщетение от повече от 466 000 евро на австралийски политик, който е бил оклеветен във видеа

Осъдиха "Гугъл" за разпространение на клевети - 1
Снимка: БГНЕС

Федерален австралийски съд постанови днес Гугъл да плати обезщетение от повече от 466 000 евро на австралийски политик, който е бил оклеветен във видеа, разпространени от комик в ЮТюб, предаде Франс прес.

През 2020 г. Джон Бариларо е бил вицепремиер на щата Нов Южен Уелс, когато станал обект клевета на австралийски комик, познат под псевдонима "френдлиджордис". Във видеата, разпространени в ЮТюб, той е обвинен в корупция и се имитира италианският му акцент, предаде БТА.

В съда Бариларо колабира, докато гледа едно от видеата, заснето от комика в луксозна къща, която политикът притежаваше и наемаше в Еър Би ен Би.

"Травмиран съм от всичко това", каза австралийският политик, свидетелствайки пред съда.

В край на 2021 г. той сключи споразумение с "френдлиджордис", чието истинско име е Джордан Шанкс.

Комикът поднесе своите извинения и се съгласи да промени съдържанието на видеата, които са били гледани над един милион пъти в ЮТюб.

Съдия Стивън Реърс постанови, че Гугъл, който е собственик на мрежата ЮТюб, е отговорен за вреди, нанесени на Бариларо от декември 2020 г. нататък, когато адвокатите на политика са писали на американският гигант, за да поискат той да изтегли обидните видеа. Съдията осъди Гугъл да плати обезщетение с лихвите.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гугъл

    6 0 Отговор
    щатски боклуци
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Комикa

    10 0 Отговор
    получи пари от корумпирания политик, съдът също ще вземе пари от него. Какъв фалшив политически свят. Всичко е фалшиво :(!
    Събудете се хора!!
  • 4 Тоя политик много

    7 0 Отговор
    чуствителна душа бил бе! Чак му се спукали хемероидите от притеснение и колабирал от загубата на кръв. Голяма гротеска. А като затвориха няколко хиляди деца на стадиона, без родителите им и насила ги инжектираха с отровните субстанции?!!! Някои от тях починаха още на стадиона. Тогава тоя не е колабирал предполагам. А за концлагерите за отказващи да им набият шотовете? Тогава май не се е вълнувал много. Защото сигурно е било "в името на живота и всеобщото благо". Типично наглосаксонско лицемерие, напълно в стил на "цивилизационните" ценности.
Новини по държави: