Last news in Fakti

12 Юни, 2022 15:47 721 1

Папа Франциск се извини, че е трябвало да отмени пътуването си до Африка

  • папа франциск-
  • африка-
  • посещение-
  • ватикана-
  • пътуване

Болки в дясното коляно ограничиха способността му да ходи

Папа Франциск се извини, че е трябвало да отмени пътуването си до Африка - 1
Снимка: БГНЕС

Папа Франциск се извини на населението на Демократична република Конго и Южен Судан за това, че се е наложило да отмени посещението си, тъй като болки в дясното коляно ограничиха способността му да ходи, съобщи Ройтерс.

Ватиканът обяви в четвъртък, че пътуването от 2 до 7 юли е отложено за неопределено време заради заболяването на коляното на 85-годишния понтифик, което го принуждава да използва инвалидна количка повече от месец, предаде БТА.

„Изпитвам голямо съжаление, че трябва да отложа това пътуване, което все още имам голямо желание да направя", каза той в неделното си обръщение пред хиляди хора на площад „Свети Петър“.

„Моля ви да ме извините за това. Нека се молим заедно, че с Божията помощ и с помощта на медицинско лечение да мога да дойда при вас възможно най-скоро. Ние се надяваме", каза той, директно обръщайки се към хората и властите на двете страни.

В четвъртък Ватиканът заяви, че пътуването е било отложено, за да не се застрашат резултатите от терапията, на която папата се подлага при лечение на коляното си.

В неделя той спомена за заболяването си, за което се смята, че е скъсана връзка, като „проблеми с крака ми“. Франциск също така страда и от ишиас, поради което куцаше още преди да се появи проблемът с коляното.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.