Last news in Fakti
  Тема: Украйна

13 Юни, 2022 13:23 2 232 48

Кметът на Киев: Войната ще почука и на вратата на германците

  • виталий кличко-
  • кмет-
  • киев-
  • германия-
  • оръжия-
  • помощ-
  • русия

Кметът на Киев, Виталий Кличко, призова Германия за допълнителна подкрепа на страната му

Кметът на Киев: Войната ще почука и на вратата на германците - 1
Снимка: БГНЕС

Кметът на Киев, Виталий Кличко, призова Германия за допълнителна подкрепа на страната му, за да може тя да отблъсне руските атаки. Апелът бе отправен преди очаквана визита на германския канцлер Олаф Шолц в Украйна, предаде ДПА. В медиите се появиха съобщения, че Шолц планира по-късно този месец да посети Киев заедно с френския президент Еманюел Макрон и италианския премиер Марио Драги.

„Нуждаем се от силната подкрепа на тримата лидери на най-важните страни, от налагане на санкции и доставка на оръжия“, каза Кличко пред германския вестник „Билд“ и отново призова за още боеприпаси и модерни оръжия. Киев многократно е искал помощ от Германия, но Берлин се бави с отговора си.

Кличко каза, че от разговори с военни научава, че обещаните оръжия пристигат, но не и в очакваните от украинците количества. „Това означава, че ние губим част от територията си, губим животи“, заяви Кличко.

Според него визитата в Украйна на тримата лидери ще даде повече яснота за ситуацията в Украйна. „Мисля, че бихте могли да разберете ситуацията по-добре, ако видите с очите си градове като Буча“, обясни Кличко. „Вярно, че не е като през март, когато руските войски тъкмо се изтеглиха от градовете. Но когато тримата държавни ръководители видят положението със собствените си очи и разговарят с хората, те ще усетят колко е важно да ни подкрепят. С всичко – с оръжия, с пари, с хуманитарна помощ“, допълни той.

В същото време, макар да се вижда, че руските сили се фокусират върху Южна и Източна Украйна, кметът на украинската столица предупреди, че тя изобщо не е в безопасност. „Киев беше и си остава мишена“, посочи той.

Руският президент Владимир Путин има претенции към всички територии, принадлежали в миналото на страната му, допълни Кличко. „Интересът му не се изчерпва с Киев, нито с полската граница. Той ще стигне толкова далеч, колкото му позволим“, прогнозира той. „Войната ще почука и на вратата на германците“, заключи кметът на Киев.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 29 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шампиона

    80 5 Отговор
    Сакън...Нали щяхте да ги победите??? Какво се случва, ние във вас се кълняхме ????

    Коментиран от #22

  • 2 Коментар

    61 2 Отговор
    Г-н Кличко, тя чука отдавна, още откакто мюрика я окупира след ВСВ!!!
    Нито Германия, нито Франция има право на собствено мнение! Щото ако имаше, мюрика нямаше да си прави каквото си иска в Европа!!!
  • 3 те немците

    49 2 Отговор
    имат ярки спомени д на два пъти от руснаците и сега си ви слагат някъде вас укровските нацисти,нали така боксьорче умно и красиво,ще ви се рашките пак да идат в европа и вие да виете по нацизма както през 41а
  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    45 3 Отговор
    Войната няма да почука по вратите на Германия. Тя е в НАТО и ЕС заради санкциите им. Лошото е че и ние сме в кюпа.
  • 5 Само питам

    53 1 Отговор
    Кой ви показваше рисувани ингилизки филмчета за супер герои? Сега да ви докара рисуваните супер герои със рисуваните им супер сили.... Щото реалността е друга и в нея ингилизите, краварите и ние сме просто БИВШИ империи, а украина си е все у края на света и все по рядко населена...
  • 6 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    75 4 Отговор
    Вие осем години дразнихте руската мечка, а сега викате "Помощ бият ни" ‼️
  • 7 Ото Кац

    80 1 Отговор
    Поредното малоумно изказване на един бит в главата толкова години Окраинец! Вече незнам кои са по тъпи - Поляците или тия Укри с малоумното си държание?

    Коментиран от #11

  • 8 Митю китката с гъдулката

    52 1 Отговор
    Тоя пак влезе в матрицата .Мир !!!!
    Спрете да помагате на окраина с оръжие
  • 9 Eлектра

    57 1 Отговор
    Кмете сдавайте, ще ви избият! Не знам това дето го пишете вярно ли е но виждам, че 106 дни малочислена част от руската армия, подпомагана от десетки чеченски, сирийски и всякаква арабска пасмина ислямски главорези, въоръжени до зъби със самолети и ракети, громят и разбиват на парчета прехвалената укронац. армия, подпомагана от целия нацистки запад, гърчейки и унищовайки ги под удари на авиация. Укрите загубиха вече площ по голяма от Ингланд.
  • 10 месията

    48 4 Отговор
    Мандалото лопна !!! Тия укронацистки шарани налапваха голия бастун, преизпълнени със свръхестествена вяра в магията на западното оръжие. Днес вече им казва да свикват със загубата на територии, а може би и със съществуването си !!! А след два месеца вече няма да има такава държава!!!
  • 11 Така е

    22 0 Отговор

    До коментар #7 от "Ото Кац":

    На един акъл са !
  • 12 3.14К

    49 0 Отговор
    Кличко е най-тъпият и най-крадлив кмет в света. Спрямо него, Фандъкова е като Снежанка.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 САЩ

    24 1 Отговор
    Правилно, г-н Кличко. Много добре подкрепяте тезата ни. Европа ТРЯБВА да се бори с/у Русия. И да купува оръжие от нас.
  • 15 уточнение

    39 1 Отговор
    Виж ся има една инфраструктура построена по времето на ссср, в едни руски градове станали от монголски руски по времето на Екатерина. Начи преди ссср е било голо поле и малко къщи. Нали не очакваш Русия да подари на натю реактори бази за подводници и пристанища ей тъй с един майдан. Ся да се молят да не отиде мечката и по така западно
  • 16 Германия

    27 1 Отговор
    може да да е заплашена от зеления клоун и негоеата бандеровска шайка и то с оръжията, които европа им наля
  • 17 ко рече потника

    33 0 Отговор
    Нали казвахте че победата е за Украйна а Сега се молите за далекобойни орьдия да стреляте по руски цели ли. Не ви ли е срам да се молите за да запазите фашизма ли? То и Запада вече с сьмнява вьв вашата правота на каузата,пьк и руснаците Ви блокираха излаз по море а всичко което Ви пращат те го унищожават преди да влезе в украинска територия.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 истината

    37 1 Отговор
    Нормалните украинци не са против Путин,само платеният от запада т.н.елит на Киев! Затова ДНР и ЛНР поискаха помощ от Русия...
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 кмете де е брата що не е на фронта

    38 0 Отговор
    Трябват им далекобойни оръжия за да убиват мирни хора, да разрушават жилища! Всеки ден обстрелват градове и села за да убиват и рушат! Не се напиха с кръв тези зверове, убийци и нацисти! Вие сте агресорите които с години унищожавате рускоезичното население не само в Донбас и Луганск, а в цялата фалшива държава наречена Украйна!
  • 22 Коментар

    34 1 Отговор

    До коментар #1 от "шампиона":

    Точно това е парадокса:
    Разширяваха нато на 3 пъти (въпреки, че обещаха да не го правят), издевателстваха над рускоговорящите (вкл и над бесарабските българи), бомбардирайки Донбас и Луганск 8 години наред, ядосаха Русия, а сега имало опасност за Германия?????

    Г-н Кличко, сами го предизвикахте тоя конфликт, подложените към фащ кукли на конци, а сега квичите да ви помагат???!!!

    Където стъпи фащисан интерес, нищо добро не се случва в тая държава!!!
    Ще каже някой, ее мюрите са в Германия с много десетки хиляди армия (още след всв), а тя процъфтява?!
    Е това беше допреди фащ да напечатат 30-тия си трилион външен дълг! Осъзнаха, че силен ЕС им е трън в очите!
    И сега какво, ами пЛандемии и войни!
    Това, което могат краварските кукловоди най-добре!!!
    Истината е, че и самите американци се усещат и се надигат срещу "дълбоката държава"!!!

    Дано в бъдеще няма такова понятие като милиардер и трилионер, щото толкова пари не могат да ги изхарчат за 1 живот и почват да се правят на господари на света!!! Крайно време е това да се спре!!!
  • 23 войната

    25 1 Отговор
    чука на вратата САМО НА ТЪПАНАРИТЕ,дето си пъхат носа там,дето не им е работа.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 пешо средния

    20 0 Отговор
    Само да не почнат и немците да ви мачкат тиквите прости.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Хасковски каунь

    29 0 Отговор
    Кличко,
    никой не ви е искал територия. Вие трябваше да признаете автономия на Донбас в рамките на Украйна и да се държите човешки с това население. И приятелски със съседите си. Нищо друго.
    Но вие се заиграхте със САЩ, разрешихте им бази, те ви подкукуросваха да провокирате Русия. И сега ви гледат сеира. Вие губите войната Кличко. Бавно , но сигурно. Ще загубите Донбас, Запорожие и Крим. Най малко.И да знаеш от мен, Хасковския каунь , че САЩ не са помогнали на никого! Те са паразитна държава и само смучат . Който се е захванал с тях, добро не е видял. Погледни нас българите. Крещят Ю Ес Ей но какво са ви дали те до сега, мълчат като охлюви. Ползват 3-4 бази безплатно, взеха ни многократно повече за самолети които я видим , я не. Зповядаха ни да се лишим от евтината енергия.......
    Ех Кличко,
    това което човек си направи сам никойне може да ти го направи.
  • 29 Скарджо

    30 1 Отговор
    8 години елитни западни офицери обучаваха и въоръжаваха 700 хилядна укро на ци та армия плюс около 20 хиляди наети от запада елитни наемници. Срещу нея са 100 хиляди руски войници и 40 хиляди донбаски опълченци. Някои западни държави официално разрешават на свои военни да бъдат наемници в тази братоубийствена война. Не Русия започна тази подпалена от сак си те война. Тя ще я завърши!
  • 30 Бай Благой

    17 0 Отговор
    Поредния украински малоумник!
  • 31 коолс

    5 18 Отговор
    Руската мечка била скопена,такива шутове ще яде смачканата мечка измислена!

    Коментиран от #36

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Българин

    13 0 Отговор
    този наглец май кълне ?
  • 34 Този

    16 0 Отговор
    явно от много бой в главата е започнал да дава заето.
  • 35 Кличко, стягайте си "РАДА" в Ужгород!!

    19 0 Отговор
    Руснаците няма, да ходят в Германия, но вас ще ви гонят до Западната граница, до Ужгород!!?
  • 36 От кого

    7 0 Отговор

    До коментар #31 от "коолс":

    не трътко. От джендърята ли?
  • 37 Тома

    14 1 Отговор
    Ако продължават да ви дават оръжие е ясно че ще им се почука на вратата
  • 38 само питам

    11 1 Отговор
    къде да им изпратя още няколко заплати , нали така призова нашия любим накорман кирчо?

    надявам се и някой пенсионер да ме подкрепи да си изпрати пенсийте до наркоманчето зеленски че няма кинти за качествена дрога
  • 39 В.В.П.

    7 1 Отговор
    Аааах тия ,Клички,,само 22,7мм.в телешките глави..
  • 40 Просрете ми.

    10 0 Отговор
    Мниго ме удряха по главата..
    Кличко съм
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    14 1 Отговор
    1. Българинът инж. Иван Милев - жив изгорен в Одеса на 2 май 2014 деец на българската общност...
    2 Българинът Александър Николов - мирен протестиращ разстрелян в Одеса на 2 май 2014...
    3. Опожареният Български културен дом в Одеса на 2 май 2014...
    4. Разкъсаните 15 български знамена в Киев на 7 юли 2015 пред посещението на Българския Президент...
    5. Оскверненият пред 3 март Паметник на българските опълченци 1877-1878 в Болград - поруганите им имена омазани с украинска жълна и синя боя на 29 февруари 2017 и написаната на него закана към местните българи "чемодан - вокзал - София" ...
    6. Българинът Василий Кащи - публично жестоко пребит при залата на общинския съвет и зялят в очите с антисептична течност в Белгород на 30 май 2017...
    7. Първият акт на преварата в 2014г. - отмяната на законите гарантиращи права на българския език.
    8. Прекрояването на Болградските общини в 2020 за да изгубят българите мнозинстното си в тях, международно осъдено с Декларация на Народното събрание на България от 20 май 2020 г....
    9. "Закона за коренните народи" от 1 юли 2021 г. грубо дискириминиращ живеещите от векове там българи.....
    ==
  • 43 КОЛДИ

    16 0 Отговор
    ГЕРМАНЦИТЕ ОТДАВНА ЯДОХА БОЯ И ЗАТОВА СИ СТОЯТ НА СТРАНА ТАКА ЧЕ КЛИЧКО СПАСЯВАИ СЕ САМИ
  • 44 много точно

    9 1 Отговор
    С такива съюзници като теб и зеления така ще стане ,жалко е че германците не се поучават от историята си но явно искат да я повторят и по трудния начин да я разберат
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 мислител

    5 0 Отговор
    Да, като му писне на пушечното месо да го стрелят откъм Русия и откъм Украйна и обърне оръдията на запад. Това ще бъде изненада!
  • 47 Мали ...

    5 0 Отговор
    тоя нали каза в началото че първи ще отиде на фронтовата линия а сега ммммм само пропаганда и на тихо
  • 48 ММА

    3 0 Отговор
    Националистите от “Айдар” убиват украйнските войници ако се оттеглят или вдигнат бял флаг. 32 войника от ВСУ бяха убити ОТ АЙДАРОВЦИТЕ в Новомихайловка, защото вдигнали бял флаг.
Новини по държави: