Last news in Fakti

15 Юни, 2022 16:31 1 924 14

Германия ще достави по-малко реактивни системи за залпов огън на Украйна от обещаното

  • германия-
  • реактивна-
  • система-
  • залпов огън-
  • украйна

Първоначално Берлин трябваше да достави на Киев четири установки Mars II, но сега се говори само за три

Германия ще достави по-малко реактивни системи за залпов огън на Украйна от обещаното - 1
Снимка: БГНЕС

Германия възнамерява да достави на Украйна по-малко реактивни системи за залпов огън (РСЗО) Mars II от обещаното - само три, пише германското издание Business Insider, цитирано от УНИАН.

Според изданието германският министър на отбраната Кристин Ламбрехт трябва да обяви новия план на среща на министрите на отбраната на Европейския съюз. Отбелязва се, че ракетните установки трябва да бъдат прехвърлени в Украйна през август-септември, а преди това украинските военни ще бъдат обучени да работят с тях, цитира news.bg.

Първоначално Берлин трябваше да достави на Киев четири установки Mars II, но сега се говори само за три. Твърди се, че Германия не разполага с боеприпаси за тях.

Според изданието Берлин ще достави системите само защото САЩ възнамеряват да доставят допълнителни боеприпаси за системите. Освен това се посочва, че по-малко от половината немски РСЗО са в изправност, а нови не се произвеждат. Очаквала се нова софтуерна актуализация.

Както УНИАН по-рано съобщи, германското правителство е намалило до минимум военната подкрепа за Украйна. Отбелязва се, че в периода от 30 март до 26 май Украйна е получила само две партиди оръжия от германското правителство. И двете партиди съдържаха само малки оръжия.

В същото време германското правителство отказва да прехвърли танковете си в Украйна, включително поради опасения, че въоръжените сили на Украйна могат да ги използват за атака срещу Руската федерация, което ще направи препратки към Втората световна война.

На 11 юни украинският посланик в Германия Андрий Мелник каза, че гаубици от Германия ще пристигнат в Украйна на 22 юни, а зенитните оръдия през юли и август. Още на 14 юни германският канцлер Олаф Шолц обеща, че Берлин ще разшири военната помощ за Украйна и ще предостави на украинските въоръжени сили допълнителни оръжия.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тиква американска

    31 4 Отговор
    Дядому на това канцлерче е обичал фашистите и е бил един от тях, той какъв е един господ знае!
  • 2 Няма да стигнат

    34 3 Отговор
    до мястото гаубиците през юни. А през юли и август няма да има държава, на която да пращат оръжия.
  • 3 Българин

    26 6 Отговор
    ние ще им дадем четвъртата -да не се кахарят-Нинова ще им я закара на собствен ход
  • 4 Вероятно

    5 27 Отговор
    Пазят си ги, понеже след няколко месеца ще трябват, когато погнат Рашистите чак до Челябинск.

    Коментиран от #10

  • 5 Мишел

    34 4 Отговор
    В Русия влакови композиции от Иркутск доставят към Украйна достатъчно РСЗО Ураган и 152 мм САУ. Само на една от тях преброиха 64 броя.😄😄😄😄
    Ураган има залп с два- три пъти повече ракети от аналогичните западни системи HIMARS и др.
  • 6 уайтнойз

    13 2 Отговор
    крака как почна да се върти налево... и влезнаха в чувство. шефа на басф лично ше оди да лижекакво му подадат през глори хол да се вретне малко надесно. времена, нрави ама секо иска да яде. най-убаво по 3 пъти секи ден
  • 7 Просто човек

    5 29 Отговор
    Германия, не предавайте Украйна!
  • 8 стоян георгиев

    3 33 Отговор
    На украйна спешно и трябва реактивна и стволова артилерия .получи ли я в достатъчни количества за руснаците всичко приключва.ще им остане само ядрената опция.

    Коментиран от #9, #11, #12

  • 9 Крас

    24 1 Отговор

    До коментар #8 от "стоян георгиев":

    Наивник и мечтател.
  • 10 Импас

    16 0 Отговор

    До коментар #4 от "Вероятно":

    Вероятно си голям мечтател и не виждаш какво става в реално време,а и не знаеш къде се намира Челябинск.
    През ВСВ знаеш немците до къде стигнаха,Та Челябинск ще и дойде множко.

    Коментиран от #14

  • 11 стоян

    2 8 Отговор

    До коментар #8 от "стоян георгиев":

    До 8 ком -вчера американците са одобрили доставката на хиляда гаубици и тридесет реактивни системи - засега -а после още
  • 12 Димов

    5 1 Отговор

    До коментар #8 от "стоян георгиев":

    Зеления сам ли ще им пали фитилите?
  • 13 Факт

    2 1 Отговор
    Германия ако можеше щеше да помага на Русия, ама заради американците не може. Много им се услади най-евтиния газ в Европа , чак два северни потоци построи. Обещават помощ, а после се правят на луди.
  • 14 Фриц

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Импас":

    Челябинск е на 3600 километра от Германия, а Харков е на 40 километра от руската граница! Ако германския Блицкриг беше като руския сега, на германската армия щяха да и трябват минимум десет години, а не по-малко от една.
Новини по държави: