Last news in Fakti

22 Юни, 2022 09:15 1 146 5

Лавров пристига днес в Иран

  • русия-
  • иран-
  • сергей лавров-
  • посещение-
  • техеран-
  • ебрахим раиси-
  • хосейн амир абдолахиан.

Руският външен министър Сергей Лавров пристига днес на посещение в Иран, съобщи руски дипломат

Лавров пристига днес в Иран - 1
Снимка: Shutterstock

Руският външен министър Сергей Лавров пристига днес на двудневно официално посещение в Иран, предаде ТАСС, като се позова на руския посланик в международните организации в австрийската столица Виена.

В Техеран Лавров ще се срещне с иранския президент Ебрахим Раиси и с колегата си Хосейн Амир Абдолахиан.

Иран съобщи за предстояща визита на руския външен министър още на 13 юни, но точната дата руската страна огласи непосредствено преди пътуването.

Миналия месец Москва съобщи, че Русия и Иран, които са подложени на западни санкции и притежават едни от най-големите в света петролни запаси, са обсъдили размяна на доставки на петрол и газ, както и създаване на логистичен център, отбелязва Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хаха

    9 11 Отговор
    Иран, следва Сирия, Северна Корея, Еритрея, Беларус.

    Коментиран от #2

  • 2 Ала бала

    12 3 Отговор

    До коментар #1 от "Хаха":

    Иран си е военна древна държава, Тръмп го хвана шубето, а България къде е на голямата сцена вижда ли се въобще
  • 3 Европеец

    14 3 Отговор
    Иран е наследникът на древна Персия. И е самостоятелна държава. Имат собствена космическа програма. Имат и ресурси. Нормален държавник би си осигурил сътрудничеството на такава държава. На Запад видно няма такива, само корумпирани марионетки без собствено мнение, които блеят в общ евроатлантически хор. Чак е тъжно да видиш как разпадналият се от собствената си несъстоятелност соц се прероди на Запад. Тежка зима се задава...

    Коментиран от #4

  • 4 Керът

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "Европеец":

    Азиатец си, не Европеец. Това, че иран е на земите на Персия, нищо не значи. Лавров ходи, за да ги държи далече сваляне на ембаргото, защото свали ли се ембаргото от Иран, петролът зза 3 месеца ще падне до 80 USD барелът (бренд), а сибирския става 30-35 за Индия и Китай, и рашия остава на 0!
    Няма да има с какво да купува даже и пироните от Китай!
    Това са фактите, и както е написал 1. - полсле при Ким и Еритрея, толкоз му остана на коня да обикаля, ама и там му се смеят, ама зад гърба, съюзници са все пак!

    СмЕх голям!
  • 5 Втората армия в Света 🤡

    2 0 Отговор
    Конската глава мина да се моли през всичките муджахидини. Скоро време ще отиде и на северния полюс, да се моли на белите мечки!