Last news in Fakti
  Тема: Украйна

23 Юни, 2022 10:40 1 323 10

В ЛНР след обстрел се запали асансьор за 30 хиляди тона зърно

  • украйна-
  • война-
  • зърно-
  • пожар

В град Рубежное, ЛНР, асансьор за 30 000 тона зърно се запали след обстрел от въоръжените сили на Украйна

В ЛНР след обстрел се запали асансьор за 30 хиляди тона зърно - 1
Снимка: Shutterstock

В град Рубежне в Луганската народна република (ЛНР) след обстрел от въоръжените сили на Украйна (ВСУ) се запали елеватор за 30 000 тона зърно. Това съобщава РИА Новости.

Асансьорният комплекс е на Golden Agro LLC, открит е през 2020 г. В момента са го поразили снаряди, отбелязва се, че са изстреляни от Лисичанск, който е под контрола на украинските военни.

Местните жители съобщават, че последните попадения са се случили "онзи ден", голямо количество селскостопанска продукция е излязла от складовите помещения. Над нея се издигал черен дим, тя е частично почерняла, пише Лента.ру.

В ЛНР след обстрел се запали асансьор за 30 хиляди тона зърно
Снимка: Shutterstock

Населението на Рубежне се втурнало да взима зърното за себе си, тъй като в града има само няколко магазина, много хора нямат пари, бедността е очевидна, тъй като украинските карти не са валидни в селото.

Местна жителка дошла до асансьора със зърно с колело и с торби изнасяла зърното, си призна тя пред агенцията. Жената каза, че може да храни пилета със зърно или да пече хляб от него, но няма да го остави да се пропилее на вятъра или да изгори.

Някои от съседите ѝ идват в складовете с коли с ремаркета и ги пълнят, съобщава Лента.ру.

По-рано властите на Луганската народна република съобщиха, че въоръжените сили на Украйна са обстреляли Зимогорие за първи път от осем години (от 2014 г.), украинските войски са ударили града с ракета "Точка-У".

В ЛНР след обстрел се запали асансьор за 30 хиляди тона зърно
Снимка: Shutterstock


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Соваж бейби

    23 4 Отговор
    Някой е имал интерес да се случи .Абе този Зелински няма ли кой да го спре ,бяла риза с дълги ръкави .Какво е нормата на (нормалното състояние) на него Кличко и всички с тях ?Стига е измъчвал хората които още са там ,и що живот ще има след това мислят ли
  • 4 3.14К

    25 2 Отговор
    Държава,в която тероризма и фашизма са национална доктрина, днес ще получи статут на кандидат за член на ЕС. А Киро обещал на чучелот-наркоман подкрепа.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Асансьор

    19 2 Отговор
    мухахаххаха мисирки. Гуглето ли ви го преведе от елеватор.
  • 7 ай-ай

    4 0 Отговор
    A Afrika ще яде пясък ли.
  • 8 Хахаха

    6 1 Отговор
    Божееее...Факти, какъв ,,асансьор" ви гони? Ама има ли някой грамотен рускоговорящ при вас? Наемете някаква украинка- бежанка, за да ви превежда...Упс....тя не знае български.
  • 9 123

    7 0 Отговор
    "Елеватор" в случая не е "асансьор", а "силоз" за зърно, най-често стоманобетонен.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: