Last news in Fakti

29 Юни, 2022 11:25 795 3

Палестинец бе убит от израелската армия на Западния бряг

  • израел-
  • палестина-
  • акция-
  • армия-
  • палестинец-
  • дженин

Палестинец бе убит днес на разсъмване при операция на израелската армия в Дженин

Палестинец бе убит от израелската армия на Западния бряг  - 1
Снимка: Shutterstock

Един палестинец бе убит днес на разсъмване при операция на израелската армия в Дженин, в северната част на Западния бряг. Това съобщиха палестински източници, предаде Франс прес.

Двайсет и пет годишният Мохамад Мареи е застрелян с куршум в гърдите, заявиха пред АФП палестинските здравни власти.

Според палестинската осведомителна агенция УАФА той е убит при акция на израелските войски в Дженин.

Израелската армия заяви, че войници са арестували в този град двама палестинци, "издирвани за терористични действия". "По време на операциите заподозрени хвърлиха експлозивни устройства по войниците, които отговориха с огън", допълни тя в комюнике и уточни, че един палестинец е улучен, без да добави подробности.

През последните седмици израелската армия увеличи броя на акциите си в Дженин, където е разположен бежански лагер – един от бастионите на въоръжените палестински формирования и родно място на извършителите на скорошни нападения в Израел.

От края на март израелските сили за сигурност почти всеки ден провеждат операции на Западния бряг след серия атаки, извършени от палестинци и израелски араби в Израел и на Западния бряг, в които загинаха 19 души, главно цивилни.

По време на тези израелски операции бяха убити най-малко 48 палестинци и трима израелски араби; сред тях има членове на въоръжени групировки, но и цивилни, включително журналистка, отразявала операция в Дженин.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ясер Арафат

    3 1 Отговор
    Палестинците са най-преките наследници на юдеите от античността.
    Ционисткият режим, наложен в окупираните територии на Палестина, е престъпен и антисемитски.
  • 2 нико

    7 1 Отговор
    K Ъ Д Е са С А Н К Ц И И Т Е .
  • 3 1111

    3 0 Отговор
    Е те тва е - там се утрепват хуманно и демократично от години палестинци.