Last news in Fakti

2 Юли, 2022 04:35 2 247 11

В Италия отхвърлиха иск за отмяната на конфискацията на яхтата на милиардера Мордашов

  • италия -
  • съд-
  • яхта-
  • русия-
  • лейди м

"Лейди М" бе иззета от полицията като част от санкциите на западните страни срещу Русия

Италиански съд отхвърли иск за отменяна на конфискацията на яхтата на руския милиардер Алексей Мордашов, която бе иззета от полицията като част от санкциите на западните страни срещу Русия, предаде БТА, позовавайки се на Ройтерс.

Яхтата на руския олигарх "Лейди М", която е дълга 65 метра и се оценява на 65 милиона евро, беше конфискувана от италианската полиция през март на северното пристанище "Империя".

"Асмаре Ентърпрайзис", компанията собственик на "Лейди М", внесе иск в областния административен съд на Лацио за отмяна на конфискацията, като заяви, че включеният в санкционния списък руски бизнесмен не е официален собственик на плавателния съд.

Магистратите отхвърлиха иска, позовавайки се на документ, който доказва, че всъщност Мордашов е крайният собственик.

Син на работник в мелница, 56-годишният руснак става стоманодобивен магнат, чието нетно състояние се оценява на 29,1 милиарда долара. Смята се, че той е най-богатият човек в Русия.

През април и май Италия конфискува вили и яхти на обща стойност над 900 милиона евро - собственост на руски богаташи, които редовно идват в страната на почивка и купуват недвижими имоти в престижни райони.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Само коментирам

    24 5 Отговор



    "В Италия отхвърлиха иск за отмяната на конфискацията на яхтата на милиардера Мордашов"



    Това е преход към закон за конфискацията на имущество на всеки, несъгласен с "демократичните" правителства. Като в Китай и Канада. Сега го представят като нещо добро, за да може стадото да го одобри и приеме - конфискуват имущество само на "лошите руснаци". Скоро ще започнат да добавят и други групи към руската.


    2030 ще притежаваме нищо и ще сме "щастливи" - така казаха политиците на Шваб.



    😉

    Коментиран от #9

  • 2 А у нас пък колко за конфискуване има

    9 22 Отговор
    не е истина направо. Да затваряме посолството и да ги мятаме. После на търг и в хазната всичко. И без това са купувани с крадените от ЕС пари, които нашите продажници досега отчитаха в Кремъл лично на Путин.
  • 3 Перо

    15 15 Отговор
    Правилно е да конфискуват всички яхти на измислените феодали /rez@ci,новите руснаци/ от не руски произход,но милиардери с руски пари! Русия е прескочила капиталистическия строй и създаде феодализъм,търсейки капитализма! От там се внесе и БГ “демокрацията” и олигарсите!

    Коментиран от #7

  • 4 ПИРАТСКО-ТАЛИБАНСКИ ЕВРОСЪЮЗ.

    26 5 Отговор
    ЧАСТНАТА СОБСТВЕНОТ Е НЕПРИКОСНОВЕНА!!!!!!!!!!!!!ОСВЕН АКО СТЕ СИ ВЪВЕЛИ ЗАКОНА НА ПИРАТСВОТО..,И ТАЛИБАНЩИНАТА Е В ХОД ..ТАКОВА АНТИЗАКОНОВО ОБИРДЖИЙСТВО ЦИВИЛИЗОВАНИЯ СВЯТ НЕПЗНАВАШЕ ДО ДЕН ДНЕШЕН.....ЕС ПРЕМИНА В ГРУПАТА НА ПИРАТСКИТЕ И ТАЛИБАНСКИТЕ ДЪРЖАВИ,БЛАГОДАРЕНИЕ НА МАЛОУМНИЦИТЕ ЕВРОПАРЛАМЕНТАРИСТИ......В МЕЖДУНАРОДНИТЕ УНИВЕРСИТЕТИ ПО ПРАВО,КОИТО ПРЕТЕНДИРАТЕ ЧЕ СТЕ ЗАВЪРШИЛИ ,НА ТОВА ЛИ ВИ УЧЕХА????????ТАКОВА ЧУДО В МЕЖДУНАРОДНОТО ПРАВО НЯМА!!!ТАКОВА ЧУДО НА САНКЦИИ И ЗАБРАНИ СЪЩО ...
    ДА ,ТАКОВА ПРАВО ИМА В ТАЛИБАНСКИТЕ И ПРАТСКИТЕ ОБЩНОСТИ,КАКЪВТО Е ЕВРОПЕСКИЯ ПАРЛАМЕНТ,РЕСПЕКТИВНО ЕС.
  • 5 Биби Кинг

    7 4 Отговор
    65 милиона откраднати от мизерстваштите пенции-ошанки кои строиха цел живот комонизама за да се изхождат сега иляда изедника в златни цукали, начело с баци Пуцко!
  • 6 В поробения от еврейските банкери свят

    9 1 Отговор
    За еврейската "руска" олигархия проблеми няма.
  • 7 ежко

    12 2 Отговор

    До коментар #3 от "Перо":

    Ако е толкова превилно да се конфискуват активи без да има извърщено престъпление, защо тогава толкова скачате срещу национализацията след 9 септември 1944г.?
  • 8 А защо

    8 2 Отговор
    не вземат и да конфискуват собственост и на италианската мафия? Този общ хор срещу Русия започва да дотяга! Естествено ще има реципрочен отговор.То при социализма не е имало такова незачитане на частната собственост, а уж сме демокрация.
  • 9 Този много е работел с макаров..

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Само коментирам":

    За да спечели тези тридесет милиарда!Да се рестартира от нула и да се прати на каторга в Сибир!Олигарх!Такива животни роди социЪлизъма и кЪпитализъма..
  • 10 ШиШиШиШи

    1 0 Отговор
    Западното право, базирано върху защита на частната собственост...се изля в историята. ВАЛИДНО Е ЕДИНСТВЕНО ПРАВОТО НА ДЖУНГЛАТА. Дали е в западен интерес
  • 11 ТОЧКАТА

    0 0 Отговор
    КОЛОНИАЛНИТЕ ИМПЕРИИ ВЕЧЕ ПРОСТО КРАДАТ....И ГРАБЯТ!!!!!!!..Защо обаче сащ ОТКАЗВАТ ДА СЕ НАРЕКАТ ..ИМПЕРИЯ!!!!!/ВЪПРЕКИ ВСИЧКИ ИМПЕРСКИ И МАСОНСКИ СИМВОЛИ във вашингтон!!!!!!!!А свенливо са сложили ,,смокиновият лист с ЛОГО/демокрация??????/
Новини по държави: