Last news in Fakti

12 Юли, 2022 12:55 2 231 20

ЕС разкри размера на замразените средства на руските олигарси

  • русия-
  • ес-
  • европейският съюз-
  • санкции-
  • долари-
  • евро-
  • олигарси-
  • милиони-
  • милиарди

ЕС обяви замразяването на 13,8 милиарда евро, принадлежащи на руски олигарси

ЕС разкри размера на замразените средства на руските олигарси - 1
Снимка: Shutterstock

Европейският съюз досега е замразил 13,8 милиарда евро, принадлежащи на руски олигарси. Сумата беше оповестена от еврокомисаря по правосъдието Дидие Рейндерс във вторник, 12 юли, съобщава ТАСС.

Според представителя на ЕС в момента не е правно възможно тези пари да бъдат конфискувани. В същото време Рейндерс увери, че през есента ще бъде представена директива, която ще позволи конфискуване на активи на руски компании в случай на заобикаляне на антируските санкции.

ЕС разкри размера на замразените средства на руските олигарси
Снимка: Shutterstock

„През октомври ще представя директива, която ще направи криминално престъпление избягването на санкциите на ЕС, което ще позволи стартирането на правни процедури в страните от ЕС, които ще гарантират конфискацията на активи, които могат да бъдат прехвърлени към фонда за подкрепа на възстановяването на Украйна, " той каза.

В началото на юли Bloomberg, позовавайки се на собствен източник, съобщи, че ЕС е блокирал временно около 14 милиарда евро, принадлежащи на руски лица, попаднали под санкции.

В същото време агенцията отбеляза, че Европейският съюз и неговите съюзници продължават да работят активно върху намирането на възможности за по-ефективно идентифициране на активите на руснаците, попаднали под санкциите. Преди това през юни стана известно, че за 100 дни САЩ са замразили или блокирали 330 милиарда долара руски активи.

ЕС разкри размера на замразените средства на руските олигарси
Снимка: Shutterstock


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Селския

    36 6 Отговор
    Вече на кражбата, замразяване ли му се вика ??????
  • 2 сила

    12 14 Отговор
    защо в евро бе другари патриоти , защо не в рубли или поне в юани....
  • 3 Ехаааа

    20 0 Отговор
    Значи това сме го копирали от руснаците....народа едвам свързва двата края,а олигарсите никой не може ги барне
  • 4 обективен

    22 8 Отговор
    ЕС и САЩ ще бъдат мачкани винаги от Русия защото го заслужават. Те искат да раздробят Русия , но вместо това тя се разширява !!
  • 5 Сулю

    24 6 Отговор
    А напролет ще броят толерантните европейци, замръзнали от студ заради спрените доставки на горива.
  • 6 Язе Сам

    14 2 Отговор
    Я да видим колко знаещи българи има, нека гласува с like.
    ЕС разкри размера на замразените средства на руските олигарси, РУСКИ ЛИ СА ?
    НЕКА ИМ ВЗЕМАТ И КЪЩИТЕ, ТА ДА ЗНАЯТ НА КОГО СА СЛУЖИЛИ.
  • 7 Симо

    23 5 Отговор
    С две думи здраво, но и "законно" ще се краде! Те англосаксонците така законно разграбиха половината свят, последните 500 години и така законно извозваха африканското население за роби. Все законни му работи, подкрепени именно от съответния закон.

    Коментиран от #10

  • 8 Груз 200 🇺🇦

    4 15 Отговор
    Малко е. Още трябва
  • 9 Българка

    4 21 Отговор
    Нормално е Русия да заплати изцяло разрухата, кръвта и всички щети, които причиниха в Украйна
    Има поговорка чупи, купи! Само че е притеснително малко блокираните от ЕС средства на виновниците и близките ом за касапницата

    Коментиран от #20

  • 10 ...

    6 8 Отговор

    До коментар #7 от "Симо":

    Едно е да Апорираш, друго национализираш. Оанимаел?
  • 11 Тотото

    15 2 Отговор
    Какво стана с неприкосновената частна собственост? Замразените активи са заплатени на доставчика на газ, но не преведени в Москва и накрая каква стана тя, освен че газта евтина, та си е направо без пари! Това са така наречените санкзии. Добре че газчицата подскочи 10 пъти в цената на 1000 м3, та блокираните средства рашките си ги събраха с горница за последните 3 месеца. Я сега да видим новия пакет какво глупост ще е
  • 12 българина

    10 2 Отговор
    съюза с най много директиви за човешки права, ги наруши всичките, като се превърна в ссср2, конфускуване на частна собственост. А колко имущество е блокирал на африкански, азиатски или арабски олигарси? лицемерието винаги се овъзмездява
  • 13 Късо име

    13 2 Отговор
    Не защитавам олигарсите, не са ги изкарали тия пари по честен начин. Обаче за благозвучие за почнаха да казват "замразени средства" вместо "откраднати средства".
  • 14 Олигарх близък до Путин

    5 0 Отговор
    И си мислите, че не го предвидихме. Спрях те ми джобните.
  • 15 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    10 0 Отговор
    Откраднатите средства е по-точно.
  • 16 Милен

    3 1 Отговор
    Те докато си приемат директивите стойността на тези 14млрд. Евро ще се равняват на 7млрд. Евро преди една година :))))
  • 17 Мухаа,хаа! -

    8 1 Отговор
    Един от поредните номера,на англосакситс,преследващ двойна цел.Отправят индиректна заповед към олигархията: Или провокирате вътрешни бунтове,ако трябва и сблъсъци,за да бутнете Путин,или кинтите ви заминават!" Но точно в това отношение сбъркаха тотално .Над 150 милиона обикновени руски граждани,направо умрат от любов,към свойте олигарси - само чакат да ги поведат! Точно народа,буквално пие от кеф,при тази новина.Защото тези пари не работят вътре в държавата,и в техен интерес.Боли го ушанката руснака,че на дебеловратия моше, ник ще му конфискуват милиарди.Той мечтае да го види бедняк- на неговото ниво! Втората цел- не сте го постигнали- прибираме всичко! " И ще ги приберат до цент! Путин ,защото е гении във
    гео политиката,им предложи още през 2014 г" Данъчна ваканция". Върнете обратно всичките си пари у нас.С мой указ ще платите еднократно 20 % върху цялата сума,като данък.Еднократно,и никоя институция в държавата няма да ву търси сметка,как сте ги изнесли,плащани ли са данъци.Но и там,както навсякъде в бившия соц блок, са чудовищно лакоми.Как да преведе някплко милиарда в руска банка? Как да прежали 100-200 милиона в зелено, като данък? Я да си гледа работата Путин.Тук,на запад парите ми са недосегаеми!" Е,сега на свой гръб ще му усетят благината на същия Колективен Запад.А със този скт, вършат неоценима услуга на самия Путин.С един замах,режат краката на най опасната прослойка в държавата.А тези милиарди,и така са отписани отдавна.
  • 18 Бреее

    1 0 Отговор
    И СЪС ТОВА СЕ ГОРДЕЕТЕ....ЕВРОПА....ТОВА Е САДИСТИЧЕН,МАЗОХИСТИЧЕН,ТЪП И ИЗРОДСКИ СЪЮЗ...И ВСИЧКИ СЛАВЯНСКИ НАРОДИ СЕ ПРЕДАДОХМЕ ОТДАДОХМЕ НА ТЕЗИ ВАМПИРИ,ЗОМБИТА. И КРЪВОЖАДНИ ЕВРО-АТЛАНТИЧЕСКИ СЪЮЗ...ДУПЕ ДА НИ Е ЯКО....И ДА НЕ СЪЮ ВИ ЧУЛ ДА КАЗВАТЕ ИСУСЕ ХРИСТЕ-НЕ,ОТ ТУК НАТАТЪК САМО "ХАМДУЛЛЯ"....ВЪВ ФРАНЦИЯ КАТОЛИЦИТЕ НАПРИМЕР СЕ ПОЗДРАВЯВАТ С ХАМДУЛЛЯ....ЗОР ЗА ЕВРОПА,ЗОР ЗА НАТО И АМЕРИКА....А ДА ВИДЯ СЕГА...НА КЪДЕ. БАЙ ГАНЬО...АТЛАНТИЧЕСКИЯ АД ИЛИ РАЯ-РУСИЯ...НЕМА ВРЕМЕ БЪЛГАРИНО
  • 19 Възрожденец

    0 0 Отговор
    Нищо не е ! То само в България има за толкова да се национализира, от откраднатите пари от Газпром, Лукойл и Росатом ..
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: