12 Юли, 2022 19:50 916 6

Съветът за сигурност удължи само с шест месеца срока за хуманитарни доставки за бунтовниците в Сирия

  • съвет за сигурност-
  • оон-
  • сирия-
  • алепо-
  • башар асад

Въздържаха се представителите на Великобритания, САЩ и Франция, които преди това бяха подкрепили друга резолюция за удължаване с една година, осуетена с вето на Русия

Съветът за сигурност удължи само с шест месеца срока за хуманитарни доставки за бунтовниците в Сирия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Съветът за сигурност към ООН одобри днес резолюция, с която се удължава с шест месеца срокът за доставки на хуманитарна помощ за 4,1 милиона човека в контролиран от бунтовниците район в Североизточна Сирия, предаде Асошиейтед прес.

Резолюцията бе приета в 15-членния съвет с 12 гласа "за" и нито един "против". Въздържаха се представителите на Великобритания, САЩ и Франция, които преди това бяха подкрепили друга резолюция за удължаване с една година, осуетена с вето на Русия.

Вносителите на проекторезолюцията за удължаване с една година Ирландия и Норвегия разпространиха вчера нов проект за удължаване до 10 януари на доставките за бунтовниците през граничния пункт Баб ал Хауа на турско-сирийската граница. Русия заяви, че ново шестмесечно удължаване на мярката ще изисква ново решение на Съвета за сигурност.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дядо Муьо

    14 0 Отговор
    Значи в Сирия са бунтовници и са добрите,а в Украйна са сепаратисти и са лошите !!!
  • 2 Адам Хилтън

    15 0 Отговор
    САЩ кога ще се оттеглят от Сирия? Някой да посмее да ги санкционира?

    Коментиран от #5

  • 3 Източна ромелия

    12 1 Отговор
    На тая тъй наречена умерена опозиция (бунтовници) времето им изтече
  • 4 име

    8 1 Отговор
    През границата с туция се изнася сирийския петрол, който краварите уж пазят. От кой го пазят - явно от сирийците, даже искали да си правят постоянни селища, т.е. официално да окупират сирийския петрол. Ако наистина дойде хуманитарна помощ, а не военни доставки за 3-4 фракции, които воюват там, помощите попадат в терористите и те ги продават на нуждаещите се. Държаватса не упражнява контрол на сирийско-турската граница защото турция и сащ са превзели тази част и си спонсорират свои терористични групировки, които се бият и помежду си. А турция дори изнудва Сирия за вода. Ако някой пък помага на легитимното правителство на Асад, попада под американски санкции. Изгледайте видеото "WARNINGS Al-Qaeda truth in Syria is coming out, U.N. hiding it" в ютуб на канала redacted, от днес 12.7 е.
  • 5 име

    9 0 Отговор

    До коментар #2 от "Адам Хилтън":

    имат важна работа, пазят им петрола. От сирийците го пазят, да не вземе народа на получи пари от приходите, само за ал-кайда, кюрдите, турците и още 1-2 терористични групировки.
  • 6 Лицемер

    6 0 Отговор
    "В апогея си ИД контролираше над 40 000 квадратни мили, простиращи се от Сирия до Ирак, и управляваше над 8 милиона души." - За тези, които не са наясно, ето това беше резултатът от арабската пролет в Сирия, подстрекавана и поддържана от атлантическия запад, преди Русия да се намеси и сложи край на тази демонкратическа вакханалия. И днес Западът хленчи, че Русия слага вето на помощите за остатъка от тези терористи.............