Last news in Fakti

13 Юли, 2022 16:23 1 246 7

Съюз! САЩ и Израел обявиха ново високотехнологично партньорство

  • сащ-
  • израел-
  • джо байдън-
  • западен бряг

Партньорството ще се съсредоточи върху употребата на нововъзникващи технологии, включително изкуствения интелект и други базирани на технологиите решения, за решаване на глобални предизвикателства като готовността за справяне с пандемии и климатичните промени

Съюз! САЩ и Израел обявиха ново високотехнологично партньорство - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

САЩ и Израел днес обявиха ново партньорство в сферата на високите технологии преди посещението на американския президент Джо Байдън в региона, предаде Ройтерс.

Новото партньорство беше обявено в съвместно изявление на Байдън и израелския премиер Яир Лапид, часове преди очакваното пристигане на американския президент в Израел за първата му визита в Близкия изток, откакто е президент, отбелязва Асошиейтед прес.

Партньорството ще се съсредоточи върху употребата на нововъзникващи технологии, включително изкуствения интелект и други базирани на технологиите решения, за решаване на глобални предизвикателства като готовността за справяне с пандемии и климатичните промени, се казва в изявлението.

Лидерите се ангажираха да работят съвместно за "усъвършенстване и защита на критични и нововъзникващи технологии" в съответствие с техните "национални интереси, демократични принципи и човешките права", както и за съвместна работа за справяне с "геостратегически предизвикателства".

Байдън започва обиколката си в региона днес от Израел и окупирания Западен бряг. Очаква се той да отпътува към Саудитска Арабия в петък.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Адам Хилтън

    7 5 Отговор
    Оста Берлин - Тел Авив - Вашингтон, съвсем естествено.
  • 2 М да

    10 7 Отговор
    Събрал се Дяволът и Луцифер и какво искат да направят - АД.

    Коментиран от #4

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Рошко

    7 3 Отговор

    До коментар #2 от "М да":

    Подготвят се, путин отива в Иран. Очаквам сега арабелите от сауд да ги отрежат. Че и отмина модата на арабските пролетти да видим сега пак какво са замислили, става все по интересно
  • 5 Рашко Бурягата

    2 4 Отговор
    САЩ и Израел нямат технологии, защото Русия с 2 бр. ядрени бомби ще взриви Космоса и всичко отива на кино да гледа Top Gun 3! Какви съюзи, какво федерации и какви 5 лв.?
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Перо

    4 0 Отговор
    Ще развиват електронния шпионаж и военното дело!