15 Юли, 2022 07:51 1 976 1

Силно земетресение, младеж загина от токов удар

  • земетресение-
  • трус-
  • токов удар-
  • еквадор-
  • младеж

Трусът причини смъртта на младеж, загинал от токов удар при падане на електропровод

Силно земетресение, младеж загина от токов удар - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Земетресение, което по предварителни данни е било от 5,7, разтърси вчера крайбрежието на Еквадор, предаде Асошиейтед прес.

Трусът причини смъртта на младеж, загинал от токов удар при падане на електропровод, съобщиха властите. Американският геоложки институт съобщи, че трусът е бил на дълбочина около 80 километра, с епицентър на близо 20 километра североизточно от пристанищния град Гуаякил, предаде БТА.

Геологическият институт на Еквадор обяви, че трусът е бил почувстван на територията на почти цялата страна, по-леко в планините. Хорхе Вера, кмет на кантона Симон Боливар в крайбрежната провинция Гуаяс, каза, че 16-годишното момче е загинало. Той допълни, че кабел за високо напрежение е паднал докато момчето спортувало.

Трусът е регистриран в 17:30 ч. местно време (22:30 ч. по Гринуич). Като призова населението да „запази спокойствие“, президентът Гийермо Ласо написа в „Туитър“, че властите са мобилизирани, за да оценят евентуални щети в региона. Отначало помислих, че има вятър, но после изведнъж усетих, че всичко се движи, разказа за АФП Мария Еухения Росеро, пенсионирана учителка, която живее в северната част на Гуаякил. „Беше кратко, но силно“, обобщава жената.

Кметството на града, в който живеят близо 3 милиона души, съобщи, че къща в центъра, която е била в процес на събаряне, се е срутила, а на някои сгради са нанесени незначителни щети. Жителите на региона излязоха по улиците, за да се предпазят от възможни свлачища. Еквадор се намира върху платото Наска и южноамериканската тектонична плоча, която редовно генерира трусове.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.