21 Юли, 2022 16:46 1 477 2

Премиерът на Косово призова гражданите да сменят сръбските табели на автомобилите си с косовски

  • косово-
  • сърбия-
  • албин курти

Според анкета, извършена от медията в Северно Косово КосСев, повечето жители на тази част на страната очакват да чуят мнението на президента Вучич по въпроса и да се съобразят с него

Премиерът на Косово призова гражданите да сменят сръбските табели на автомобилите си с косовски - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Косовският премиер Албин Курти обяви, че от 1 август до 30 септември гражданите ще могат да регистрират автомобилите си без да плащат мито, административни такси и без разходи за табелите и за документи за регистриране на колите, съобщи агенция Бета.

Насърчавам гражданите да използват възможността да регистрират автомобилите си в регистрационните центрове по местоживеене, написа Курти в Туитър.

Той напомни, че решението ще се прилага от началото на август до 30 септември.

Косовското МВР свика вчера първа информационна среща с ръководителите на регистрационните центрове за подготовка на изпълнението на правителственото решение за регистриране на автомобилите със знаците PR /Прищина/, KM/ Косовска Митровица/, PZ /Призрен/, GL, UR и др.

По повод решението на косовското правителство за задължително пререгистриране и смяна на сръбските регистрационни табели с косовски, президентът на Сърбия Александър Вучич и директорът на правителствената Служба за Косово Петър Петкович прогнозираха война и нова операция "Буря" в населеното предимно със сърби северно Косово.

Според анкета, извършена от медията в северно Косово КосСев, повечето жители на тази част на страната очакват да чуят мнението на президента Вучич по въпроса и да се съобразят с него.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 реру

    8 0 Отговор
    "... повечето жители на тази част на страната очакват да чуят мнението на президента Вучич по въпроса и да се съобразят с него..."

    Големи хора обаче "очакват" - някъде правят както си искат...

  • 2 Петър

    12 11 Отговор
    Виждате ли до какво води политиката на САЩ? Създава измислени държави, които създават хаос десетилетия наред.