Last news in Fakti

29 Юли, 2022 15:35 899 2

Фермерите в Германия изискват гъвкавост заради сушата

  • гърция-
  • реколта-
  • фермери-
  • пшеница-
  • зърно

ЕС предложи подобни практики сега да бъдат изоставени заради глобалната продоволствена криза, която се развива поради липсата на достъп до руския и украинския пазар, които са критични за вноса на храни от много нации

Фермерите в Германия изискват гъвкавост заради сушата - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Сушата през настоящата година създава неравномерни условия за реколтата в Германия, което вероятно ще доведе до по-ниски добиви в сравнение с 2021 г., според президента на Германската асоциация на фермерите Йоахим Руквид, цитиран от ДПА.

"Има региони, където все още можем да добием нормална като количество реколта", заяви той пред телевизионния оператор Це Де Еф. По думите му обаче в някои региони са успели да достигнат само до 25-30 процента под средното ниво.

Руквид каза, че има надежда дъждовете да се увеличат, така че есенните реколти да бъдат добри. Но по думите му, в момента германските фермери вероятно ще произведат под средния добив, който е малко под реколтата през 2021 г.

Президентът на Германската асоциация на фермерите също беше критичен към правителствените политики, които оставиха около 200 000 хектара незасадени тази година - процедура, която дава време на полетата да се възстановят от минали реколти. Според Руквид това "съзнателно влошава хранителната криза" и означава отказ от 1,4 милиона тона пшеница.

Европейският съюз предложи подобни практики сега да бъдат изоставени заради глобалната продоволствена криза, която се развива поради липсата на достъп до руския и украинския пазар, които са критични за вноса на храни от много нации, но са недостъпни поради инвазията на Русия в Украйна.

Но среща на германските министри на земеделието тази седмица изключи облекчаване на политиката. Допълнителни дискусии са планирани през следващата седмица. Обмисля се и вариант за засаждане на една и съща култура на едно и също поле. Обикновено културите се редуват, за да се даде време на полетата за презареждане и възстановяване на запасите от хранителни вещества.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 За овце

    2 0 Отговор
    Въобще, цялото "евросъюз" колямо гънене му предстои с тази "политика".
  • 2 Сатана Z

    2 0 Отговор
    А в Кравария нещата вървят към гражданска война:

    🇺🇸 Поради увеличаването на кражбите, много американски магазини спряха да поставят стоки по рафтовете и ако се интересувате, моля свържете се със служителя.

    В такива моменти е трудно да се разбере къде свършва реалността и започва мечтата. Американска мечта.

    Z
Новини по държави: