Last news in Fakti

29 Август, 2022 05:47 1 515 5

В Нидерландия изясняват причините за кървавия инцидент с камиона, убил шестима по време на тържество

  • нидерландия-
  • инцидент-
  • камион-
  • убити-
  • тържество-
  • полиция

Голяма част от вниманието в момента е насочено към испанския водач на тежкотоварния автомобил

В Нидерландия изясняват причините за кървавия инцидент с камиона, убил шестима по време на тържество - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Нидерландската полиция съобщи, че все още изяснява причините за катастрофата край Ротердам, при която камион се вряза в хора, събрали се на празненство на открито с барбекю и уби шестима души, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Голяма част от вниманието в момента е насочено към испанския водач на тежкотоварния автомобил и в частност към това да се установи защо той се е движел по затворена пътна отсечка. Шофьорът е казал пред разследващите, че се наложило да свие, за да избегне друго превозно средство.

Направените тестове показват, че при злополуката той не е бил под въздействието на алкохол или наркотици. Четиридесет и шест годишният мъж е останал невредим при катастрофата и сега е задържан от полицията.

Междувременно жителите на село Ньоу Бейерланд се опитват да си обяснят случилото се. На партито имало около 60 души, а самото събиране било организирано по случай края на летните отпуски. Сред загиналите е и бременна жена. Съобщава се за седем ранени, включително деца.

"Това е черен ден за нашето общество", каза прокурор Хюго Хиленар. Кметът на селото Чарли Аптрот каза, че катастрофата е причинила травма на жителите на селото. "Това, което тези хора са видели и преживели, не може да бъде описано с думи. Много от нас, включително и аз самият, сме изключително потресени."

Намерение да се включат в събитието били заявили първоначално около 100 души. Местна жителка разказа пред телевизионния канал "Омруп Рейнмонд", че когато камионът се врязал в множеството, избухнала паника. Във въздуха се разлетели маси и пейки, а грилът за барбекюто бил пометен.

Оцелелите се притекли на помощ, "но имаше толкова много ранени", разказа тя. Накрая били нужни 10 линейки и един хеликоптер, за да евакуират местопроизшествието. Отнело и часове, докато пристигне специален кран, за да изтегли камиона, който е собственост на испанска транспортна компания. Той е иззет и се проверява, каза Хиленар.

Празният камион първоначално спрял на кръстовище и когато потеглил отново, по неизвестни причини е излязъл от пътя, каза говорител на полицията.

Но според испанския вестник "Вердад" испанската транспортна компания е съобщила, че водачът на возилото е излязъл от пътя при опит да избегне микробус. Тя допълва, че е във връзка с нидерландските власти, за да съдейства за изясняване на причините за злополуката, посочи изданието.

Полицейският говорител не можа да потвърди дали в злополуката е участвал и микробус. Но във вечерта на произшествието действително е забелязан бял микробус.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Механик

    6 1 Отговор
    Направо съм изненадан!! Бременна жена в Нидерландия?! Не може да бъде.
    Виж ако ставаше въпрос за бременен мъж, да.
    Хубавото е, че всички пострадали са били под тежка наркоза, та не са усетили нищо.
  • 3 курандо мио

    1 0 Отговор
    Местна жителка разказа пред телевизионния канал "Омруп Рейнмонд", че когато камионът се врязал в множеството, избухнала паника. Във въздуха се разлетели маси и пейки, а грилът за барбекюто бил пометен.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: