Last news in Fakti

29 Август, 2022 09:39 931 2

Турция изпрати самолети с хуманитарни помощи в Пакистан

  • турция-
  • помощи-
  • наводнения-
  • пакистан-
  • хуманитарни

Турското министерство на националната отбрана съобщи тази сутрин

Турция изпрати самолети с хуманитарни помощи в Пакистан - 1
Източник: БГНЕС

Турция е изпратила няколко самолета с хуманитарни помощи в засегнатия от тежки наводнения Пакистан, предават турските медии.

Турското министерство на националната отбрана съобщи тази сутрин, че още два самолета с хуманитарни помощи са излетели през нощта от Анкара за Пакистан, информира държавната телевизия ТРТ-Хабер.

Правителствената Дирекция за управление при бедствия и извънредни ситуации (АФАД) обяви, че е създаден "въздушен мост" за осигуряване на палатки, храни и хигиенни материали за пакистанците, засегнати от наводненията.

Досега Турция е изпратила палатки, пакети с храна, хигиенни материали, бебешки храни.

Пакистанските власти обявиха вчера, че жертвите на наводненията, предизвикани от мусонните дъждове на много места в страната от средата на юни, са станали над 1000. Наводненията отнесоха цели села и унищожиха насаждения. Армията и спасителните екипи евакуират хора в лагери за временно настаняване, предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    1 16 Отговор
    Аллах не помага ли?
  • 2 Иван

    9 4 Отговор
    Следващия път пък Пакистан ще помага на Турция.
Новини по държави: