Last news in Fakti
  Тема: Украйна

29 Август, 2022 11:03 2 285 44

Кремъл подготвя почвата за референдуми в Украйна

  • украйна-
  • референдум-
  • война-
  • русия-
  • владимир путин-
  • крим

Москва няма пълен контрол върху всички области, за които намеква, че имат готовност да бъдат анексирани

Кремъл подготвя почвата за референдуми в Украйна - 1
Снимка: Shutterstock

Русия подготвя почвата за анексиране на окупирани части от Украйна чрез провеждането на референдуми, предаде ДПА, съобщи БТА.

Първият заместник-ръководител на администрацията на Кремъл Сергей Кириенко вчера цитира последните проучвания на общественото мнение, които показват, че в източните украински области Донецк и Луганск, известни с общото название Донбас, подкрепата за присъединяване към Русия е между 91 и 92 процента.

Още новини от Украйна

В неотдавна окупираните Херсонска и Запорожка област подкрепата е между 75 и 77. Руският президент Владимир Путин редовно заявява, че ако хората покажат подкрепа за присъединяване към Русия, Кремъл ще отговори на исканията им. Въпреки това Москва няма пълен контрол върху всички области, за които намеква, че имат готовност да бъдат анексирани. Украйна все още владее големи части от Донецк и даде да се разбере, че готви контраофанзива в Херсон.

Освен това много хора са скептични относно валидността на данните. Руският новинарски сайт "Медуза" неотдавна посочи, че според неговите проучвания съществува равномерно разпределение на гласовете – 30 процента подкрепят присъединяването към Русия, 30 процента са против, а останалите 30 на сто са без мнение.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    10 6 Отговор
    Аз залагам, че първият референдум у нас пак ще е у Свищов, ако не замръзне тая зима барабар с Дунава.
  • 2 ...

    25 5 Отговор
    Луганск го контролират на 100%
    Херсон го контролират около 95%
    Запорожие само града не е паднал
    Донецк повече от 60%

    Коментиран от #9

  • 3 ДНЕПЪР

    29 5 Отговор
    Руският високоточен удар по жп гара Чаплино в Днепропетровска област за пореден път доказа, че пътищата за снабдяване на въображаемото „контранастъпление“ както в Донбас, така и в Южна Украйна са прерязани за Киев. И най-важното, скоро ще спре обстрелът на Запорожката атомна електроцентрала, за атаките на която украинците ще останат без боеприпаси и личен състав.

    Днепърската група остана без гориво и боеприпаси
  • 4 нарко зеленски

    13 1 Отговор
    на чудовища не вярвам
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ⁷⁷⁷⁷⁷⁷⁷⁷⁷⁷⁷

    21 4 Отговор

    До коментар #6 от "⁷⁷⁷⁷⁷⁷⁷⁷⁷⁷⁷":

    Те принудиха командването на въоръжените сили на Украйна да повярва във възможна атака срещу Киев, като изпратиха там конвой с техника, но по-късно го спряха в покрайнините на украинската столица.
    "Всичко, което Русия направи на север от Киев, беше на показ. Оборудването не се повреди, войските им не свършиха, не им свърши газта. Това беше просто голяма силова маневра", каза бившият Служител на Белия дом.
    Това даде възможност да се отклонят резервите на въоръжените сили на Украйна и да се унищожи мощната група националисти в Мариупол. В такива условия руските въоръжени сили работеха перфектно, заключи Робъртс.
  • 8 Българка

    8 30 Отговор
    Какви референдуми в окупираните от рашистите украински територии може да има под дулата на руските автомати? Никоя цивилизована държава няма да приеме насилственото заграбване на украински територии

    Коментиран от #23, #35

  • 9 Ъъъъ ии

    12 26 Отговор

    До коментар #2 от "...":

    Какво? Това са временно окупирани! Ми то така ако става, утре Германия ще окупира половин Европа и ще си я анексира! На единия ден Прага, след два дни Бърно след това Братислава и тъй. Как ви се вижда, нормално ли е? Да не казвам, че и почти цяла Европа е била немска, та и те може да имат претенции. Даже и голяма част от Украйна е била немска. Аз мисля, че и те имат претенции, а кво ша каиш?

    Коментиран от #14

  • 10 Другарят

    28 5 Отговор
    Хората имат право по международните закони сами да решат,къде искат да живеят.Същото стана в Крим,където 96% поискаха да живеят в Русия.В Косово НЕ беше проведен референдум.
  • 11 това се обръща във въстание срещу зелко

    22 3 Отговор
    Русия ще си вземе своите територии - реинтегриране на всички таврийски земи – Крим, Северното Черно море и Азовско море – в едно цяло още през следващите няколко месеца. Там украинци няма , а след завземането на териториите населението се включва във войната срещу хунтата .
  • 12 свидетел

    16 2 Отговор
    истински референдуми ще има едва тогава, когато провесят марионетката. краят е ясен още преди началото.
  • 13 Преминаващ оттук

    18 2 Отговор
    Марийче колко процента от населението в България подкрепя политиците. Имали тези 70% както в окупираните части на Украйна. На какви избори ще отидем след като от година на година избирателите все повече намаляват. Хората се отвратиха от лъжци и измамници.
  • 14 само питам

    15 2 Отговор

    До коментар #9 от "Ъъъъ ии":

    Та коя почти цяла европа е била немска , викаш ?

    Коментиран от #20

  • 15 Ха-ха-ха🚾🇷🇺🚾🇷🇺🚾🇷🇺🚾

    8 12 Отговор
    Накрая Китай ще проведе референдум е ще присъедини всичко между Тихия океан и Урал.
  • 16 Референдум точно в шестък

    3 15 Отговор
    Чекисти,защо започнахте да пускате през рупор,имитация на въздушна тревога,летене на снаряди,прелитане на ракети....явно,боеприпасите са на привършване и започнахте със психологичен натиск върху населението на окупираните територии!Това няма да ви помогне...украинците не са буряти от чукотка!
  • 17 история

    5 3 Отговор
    1523 г. Територията на сегашната Харковска област е присъединена към Русия.

    1552 г. На Днепърския остров Хортица волинският княз Дмитрий "Байда" Вишневецки обединява разпръснати групи казаци и изгражда дървена крепост за защита от набези . Руския цар Йоан IV, който дава на Вишневецки земя и заплата и го изпраща обратно в Днепър .

    1570 г. Има Донска казашка армия, която контролира, наред с други неща, североизточната част на сегашните Луганск и Донецк региони. Тогава Донската армия е била структура в служба на московските царе.

    1599 г. Близо до границата на сегашните Харковска, Луганска и Донецка области е построен Царев-Борисов - най-важната крепост и основен аванпост на Русия по южните граници от онова време.

    1653 г. на Земския събор в Москва е взето решение за обединение със Запорожките земи, които многократно са молили за защита от агресивни католици.

    1654г. Переяславския договор, според който Запорожката армия преминава на служба на руския цар, заедно с всички земи, контролирани от казаците (включително и степните земи на Запорожката Сеч - сега това са части от Кировоградска, Днепропетровска и Запорожка области).

    Коментиран от #38

  • 18 От страни

    10 1 Отговор
    Тая Медуза не е добре с математиката 30 и 30 и останалите 30 на 100. Болонската система за образование си дава резултати.
  • 19 Балканджия с ракия

    8 8 Отговор
    ААААААА ми то Италия требе да претендира по тази логика за бившите римски провинции по неколко континента. Монголия требе да си иска цела Русия и Ктай и половин Източна Европа тн. и тн. Пълни глуПости. И мен ми се ще България да си върне почти целиот Балкански полусостров и чак до Будапеща, ама какво ще кажат па гръците византийци.
  • 20 Ами

    5 10 Отговор

    До коментар #14 от "само питам":

    Виж какво е окупирал Хитлер ВСВ и ще разбереш, кое е било немско. Нали сега Путин окупира по Хитлерски Модел.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Правилно

    11 7 Отговор
    Правилно прави. Никакво изтегляне. Видяха, че след изтегляне , укрофашистите избиват хора.
  • 23 От страни

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "Българка":

    Отивай да се приготвяш за референдума, за теб е достатъчно да се окъпеш па и си вземи една възглавницца ако смяташ че ще се наложи да се закрива лицето. Ей тия русняци и те нерви имат и мое да се уплашат...
  • 24 история

    4 2 Отговор
    1654 г. Първото споменаване на Харков. В руските официални източници град Харков се появява за първи път - датата на първото споменаване се счита за годината на раждане на града. Градът е възникнал на мястото на древно руско селище, което, според редица версии, от своя страна е възникнало на мястото на половецкия град Шарукан от 11-ти век или хунския град Харка от 5-ти век.
    Заедно със съседния Белгород, град Харков скоро се превръща в най-важния център на руската Слобода.

    1654-1667 години. 1655 г. руските войски освобождават почти всички украински и беларуски земи. През 1656 г. е сключено Виленското примирие между Русия и Жечпосполита, което позволява както на руснаците, така и на лоялните на краля поляци да се противопоставят на шведите .
    В резултат на това шведите са изгонени от Полша и Литва, а руснаците и поляците започват преговори за сключване на мир и ограничаване на границата.

    1667 г. Русия, по силата на Андрусовия договор, запазва Левобережната Украйна, Киев, Смоленск и земите на Запорожката Сеч на двата бряга на Днепър

    1657-1687 години. 1672 г. нахлува огромна армия от турци и татари, в резултат на което регионът е доведен почти до състояние на пустиня, а значителна част от населението избяга на Левия бряг, който беше под закрилата на Русия.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 история

    3 0 Отговор
    1754 г. Елизаветград (Кировоград). В западната част на земите на Запорожската Сеч е основана крепостта Света Елисавета, около която се изгражда град Елизаветград - сега Кировоград .
    Приблизително през същия период в Запорожките земи се създават административните единици Нова Сърбия и Славяно-Сърбия, в които с разрешение на руските власти се преселват сърби и власи от Австрийската и Османската империи.

    1768-1774 години. Руско-турската война и излазът на Русия до Черно море. Благодарение на брилянтните сухопътни победи на Пьотър Румянцев и Александър Суворов в битките при Ларга, Кахул и Козлуджи, както и на морските победи на Алексей Орлов и Григорий Спиридов в битката при Хиос и Чесма, Русия печели войната срещу значително превъзхождащите сили на Османската империя. Според Кючук-Кайнарджийския мир Русия анексира земите в устието на Днепър, като получава излаз на Черно море при Кинбурнската крепост. Кримското ханство, кубанските татари и кабардините стават независими от Османската империя и попадат под влиянието на Русия. Руските войски са разположени в редица крепости в Крим. Владетелят на южните територии на Русия през следващото десетилетие и половина е любимецът на Екатерина II Григорий Потьомкин, който започва мащабна колонизация на Новоросия и създава много градове и селища тук.

    1770 г. Основаването на Александровск (бъдещият град Запорожие). По време на войната с Турция, започвайки от 1770 г., е построена отбранителната линия на Днепър
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 историята

    3 0 Отговор
    1778 г. Основаването на Херсон и Мариупол. На 19 октомври 1778 г. в устието на Днепър е основан град Херсон с крепост и корабостроителница - тук се намира първата база на руския Черноморски флот. През същата година в Азовско море е основан град Павловск, година по-късно преименуван на Мариупол и скоро се превръща в най-голямото пристанище в северната част на Азовско море.

    1783 г. Влизането на Крим и южната част на Новоросия в Русия. На 8 април 1783 г. Крим и прилежащите приазовски степи (Херсонска и Запорожка области) стават част от Русия (през 1784 г. стават Таврийска област, от 1802 г. - Таврийска губерния). В същото време Таман и целият Кубан са част от Русия. Азовската и Новоросийската губерния са премахнати и обединени в Екатеринославска губерния. На 23 май 1783 г. се планира основаването на Симферопол (строежът започва през 1784 г.). На 3 (14) юни 1783 г. е основан Севастопол.

    1787 г. Официалната основа на Екатеринослав (Днепропетровск).Екатерина II пътува до Новоросия и Крим, възхищавайки се по пътя на „потемкинските села“ – съвсем реални градове и села, основани от Потьомкин в най-кратки срокове и населени с преселници от Велика и Малка Русия. На 9 (20) май 1787 г. град Екатеринослав (бъдещ Днепропетровск) е официално основан от императрица Екатерина - положен е основният камък на Преображенската катедрала
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 операцийка

    3 5 Отговор
    Подготвя ама им гръмнаха избирателната комисия в Херсон. И една казарма са им ударили с Хаймарса. 20 Хаймарса обърнаха войната.
  • 31 историята

    4 0 Отговор
    1794 г. Основаването на Одеса. На 27 май (7 юни) 1794 г. императрица Екатерина II издава рескрипт за основаването на града и пристанището на мястото на турския Хаджибей, а на 22 август (2 септември) 1794 г. строителната площадка е осветена и забиват се първите купчини - така е основан град Одеса, който се превръща в най-важното руско пристанище на Черно море.

    1795 г Основаването на Луганск. На 14 ноември Екатерина II издава указ за основаването на първата чугунолеярна в южната част на Руската империя, която се строи още при управлението на Павел I в долината на река Луган - село Лугански завод (бъдещ Луганск ) възниква около него.

    1806-1812 години. Руско-турска война и присъединяването на Бесарабия (Молдова) към Русия. Руските войски под ръководството на Михаил Кутузов побеждават Османската империя в поредната руско-турска война, в резултат на която, според Букурещкия мирен договор, Бесарабия, територията между реките Прут, Днестър и Дунав (бъдеща Молдова), напуска към Русия.

    1828-1829 години. Руско-турска война и присъединяване на делтата на Дунав към Русия. В друга война с Османската империя руските войски под командването на Иван Паскевич и Иван Дибич-Забалкански пресичат за първи път Балканите и помагат за осигуряването на гръцката независимост. Съгласно Адрианополския мирен договор цялото Черноморско крайбрежие на Кавказ се отклонява към Русия, както и делтата на Дунав с острови, която става част от Новоросия, включително и остров Зм
  • 32 историята

    3 0 Отговор
    1869 г Основаването на Юзовка (Донецк).Село Юзовка, възникнало в завода в Донецк, постепенно прераства в голям град, сега известен като Донецк, който се превърна в най-важния индустриален център на Донбас.

    Руската империя – населението тук и в Малка Русия расте с най-високите темпове в Европа, има значителен икономически растеж. Одеса и Екатеринослав (Днепропетровск) са сред най-големите градове в Русия, Донбас се превръща в индустриален регион от световно значение, а Крим започва да се превръща в курортна зона, популярна сред широката публика. Градовете на Новоросия са населени предимно с руснаци .
  • 33 не,не, не

    6 1 Отговор
    Освободените рускоговорящи копнеят за референдум. Ненавиждат нацитата. Има хиляди клипове. Това е волята на народа. Даже има украинци, които искат да се преместят да живеят в освободените територии, защото щели да бъдат по сигурни за живота и здравето на ДЕЦАТА си. В твоите представи и опорките ти е едно, но в действителност е съвсем друго, драги.

    Коментиран от #39

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 не,не, не

    5 2 Отговор

    До коментар #8 от "Българка":

    Освободените рускоговорящи копнеят за референдум. Ненавиждат нацитата. Има хиляди клипове. Това е волята на народа. Даже има украинци, които искат да се преместят да живеят в освободените територии, защото щели да бъдат по сигурни за живота и здравето на ДЕЦАТА си. В твоите представи и опорките ти е едно, но в действителност е съвсем друго, драги.
  • 36 Иванушка  🇷🇺

    4 2 Отговор
    "...Кремъл подготва почвата..."

    Почвата най-добре се подготвя с Тор от украински фашистЬI 😉😉😉
  • 37 Почвата се подготвя как....

    1 2 Отговор
    чрез дълбока оран....лека мелиорация.....обилно или частично наторяване...!???Нека селскостопанските труженици,пишещи подобни тъпотии качат пояснителна статия🏖
  • 38 Ами

    2 3 Отговор

    До коментар #17 от "история":

    Я кажи какво става 1917 година? Дали не се създава УССР? А между царска Русия и Путинска Русия, няма нищо общо.

    Коментиран от #43

  • 39 Сериозно?

    4 0 Отговор

    До коментар #33 от "не,не, не":

    А аз искам да те питам, ще имат ли право тези които са напуснали градовете заради войната, да гласуват от държавите в които са ВРЕМЕННО настанени? И ако, не - защо?
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 2022

    5 1 Отговор
    Браво!Най-после да бъдат представени исторически факти.Че, от лъжите на нашите соросоиди/не включвам просто Киро и Б. Борисов-не четат на български не знаят езици, скарани са с историческите факти-не знаят Българската История, не знаят Френската, Руската ,а аз искам адекватни отговори/.Историческият преглед трябва да прочетат нашите соросоиди-С.Великова/Петър Волгин знае всички исторически факти/,Херо Мустафа/кюрдка, мюсюлманка, от сектата на лутераните/, тъпите сащ/имат ли историци запознати с Историите на България, Франция, Италия, Русия-НЕ!;необразовани са в 65%/.Четете неграмотници/вече в България има 300 000 българи,които нито четат ,нито учат, нито работят.Е,как да имаш самочувствие,след като Герб, ПП, СДС, ДъПъСъ,ДБ съсипаха нашата образователна система за 32 години!Така е, когато си подлога на най-необразованата страна в света сащ.
  • 42 Крим Е УКРАИНСКИ

    6 7 Отговор
    Не знам Кремъл как подготвя почвата за референдуми в Украйна, НО Путин е пътник , защото се подготвя за тази братоубийствена война още от 2008 година, когато украинския народ искаше да се присъедини НЕ към Русия и "Руския свят" на Путин, а към свободния и демократичен Свят и с незаконното анексиране с фалшив референдум и отнемането на Крим през 2014г от Русия, постави началото на ожесточената съпротива на украинците срещу руснаците и руските окупатори прераснали в последици от започналата днешна война.!!! Путин е главния виновник за руските диверсии на специалните части на проруските саботьори в Луганската и Донецката републики, като повод за да започна тази война срещу украинския народ и да си създаде на Русия непримирими украински врагове за векове напред, защото независима и суверенна Украйна и демократичния свят никога няма да приемат тези насилствени референдуми за действителни...!!!

    Коментиран от #44

  • 43 разбирач

    3 2 Отговор

    До коментар #38 от "Ами":

    Да бе , то тая Русия се е родила от нищото .
    А какво е общото между държавата на индианците и сегашните кравари ?
  • 44 може , може

    3 4 Отговор

    До коментар #42 от "Крим Е УКРАИНСКИ":

    Пътник е зелката и ти , ама и двамата още не го разбирате.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания