Last news in Fakti

30 Август, 2022 13:37 1 182 4

Бебета помагат в дом за възрастни хора в Япония

  • япония-
  • бебета-
  • възрастни-
  • хора-
  • родители

За новото попълнение в дома има изискване да са под четири години и родителите им да подпишат договор, че бебетата или малките деца се явяват на работа, "когато искат"

Бебета помагат в дом за възрастни хора в Япония - 1
Източник: Shutterstock

Дом за възрастни хора в Япония ангажира малки деца за важна работа - да правят компания на живеещите в него и да подобряват настроението им, съобщи АФП.

Възнаграждението на бебетата е памперси и мляко на прах, предаде БТА.

За новото попълнение в дома в гр. Китакюши има изискване да са под четири години и родителите или настойниците им да подпишат договор, че бебетата или малките деца се явяват на работа, "когато искат". Те имат право на почивка, когато са гладни, спи им се или не са в настроение.

В програмата вече са се записали повече от 30 бебета. Те повдигат духа на живеещите в дома над 100 души, преобладаващо на възраст над 80 години, заяви директорката Кими Гондо.

"Само видът на бебетата предизвиква усмивка у хората", каза тя.

На таблото за съобщения в дома има оферта за желаещите да се включат в инициативата. Основното им задължение е да се разхождат в сградата и градината, придружени от родителите или настойниците си.

"Бебетата през цялото време са с майките си. Все едно че са на разходка в парка", допълни Кими Гондо.

Обитателите на дома се радват на малките, поздравяват ги, галят ги, започват разговор с майките.

"Много са милички. Напомнят ми за времето, когато бях майка", каза една жена от дома пред местна телевизия.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Линкълн

    0 0 Отговор
    Като кучетата, ако направят успешна команда ги погалдват по главата и получават кокал, нашите депутати като вършат блажена работа за народа получават за заслуга по няколко кюфтета и за капак няколко милиони от КТБ
  • 2 личен опит

    4 0 Отговор
    гледането на малки деца подържа духа на възрастните. Баба ми е на 86 години и активно помага в отглеждането на сина ни, който сега е на 2г, но от бебе разчитахме на помощта й. Жената се чувства полезна и значима, което е много важно за тази възраст. Ние сме й страшно благодарни, че ни дава възможност да работим, а и тя участва във възпитанието на детето, което също я прави щастлива.
  • 3 БРАВО

    3 0 Отговор
    Похвално. Но това все пак е Япония.

    Коментиран от #4

  • 4 Макарон

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "БРАВО":

    "все пак е Япония" хубаво, но и лошо.
    Родината на куп извратени порно жанрове + анимационното порно - hentai, uWu ретардите и още куп странни,извратени,неморални практики.
    Колкото и да съм впечатлен от дисциплината, инженерната мисъл и качеството на японските продукти, извратенящината и ненормалнщината са на много високо ниво.
Новини по държави: