Last news in Fakti
  Тема: Украйна

13 Септември, 2022 13:40 2 809 18

Ръководител на Крим се стресна, че там има мощни проукраински настроения

  • сергей аксьонов-
  • гаулайтер-
  • крим-
  • кремъл-
  • русия-
  • война-
  • украйна

Да си заминат за страната, която толкова много обичат, призова верният служител на Кремъл Сергей Аксьонов

Ръководител на Крим се стресна, че там има мощни проукраински настроения - 1
Снимка: Telegram / Сергей Аксьонов

Гулайтерът на окупирания от руснаците украински полуостров Крим Сергей Аксьонов се стресна, че на полуострова, който е под контрола на РФ от 2014 г., има мощно проукраинско движение.

Проукраинските настроения в Крим се засилиха. По време на някои събития хората на полуострова скандират украински националистически лозунги, оплака се ръководителят на Съвета на министрите на Република Крим Сергей Аксьонов във видеосъобщение, публикувано в Telegram.

Още новини от Украйна

В него той заплаши със затвор хората с проукраинска позиция.

"В информационното пространство има видеоклипове от публични събития в Крим, на които участниците скандират проукраински лозунги и пеят националистически песни. Смятам, че както организаторите, така и участниците в подобни забавления трябва да бъдат подведени под отговорност, да бъдат освободени от длъжност и да бъдат предприети други мерки в рамките на закона. За тези, които подкрепят украинския режим, би било рационално и логично да заминат за страната, която толкова много обичат", казва Аксьонов в записа.

Верният служител на Кремъл уточни, че говори за наказателна отговорност.

По-рано днес се появи видео от сватба в Крим, на която звучи популярната патриотична песен "Ой у лузи червона калина". Записът е от един от най-големите ресторанти в Бахчисарай "Арпат". На тази песен десетки кримски татари пяха и танцуваха, показвайки ясно своите политически възгледи. Естествено, прорустките Телеграм канали, споделили видеото, никак не са щастливи от случващото се и зоват за санкции за младото семейство Абдулаеви и гостите им.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 20 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иванко

    44 13 Отговор
    Нимой да бъди?! Макак така?! Нали Крим наш и Крим руски? Риский мир? Ко стана ся?
  • 2 Примати

    40 9 Отговор
    Ако не сте разбрали Русия се отказа от първоначалния си план… сега плана е да стане чудо и войната да свърши без да се разпаднеме…
  • 3 да бе

    37 7 Отговор
    ама как така? а може ли всички, които имат проруски настроения в бг, ес и сащ да направят същото?
  • 4 Боруна Лом

    6 12 Отговор
    НА КЪДЕТО ДУХА ВЯТЪРА
  • 5 Хахах

    38 13 Отговор
    Е не. Тоя какво очаква ... дали остна някой който харесва русия. ??? Те руснаците не харесват живота там искат да бягат в Европа , а кримските ..
  • 6 Ихтамнет

    45 10 Отговор
    Ето русофилите ваш човек казва като толкова си любите родината си ходете там всичката пияна вата да се товари на каруците и беж в могучая и си вземете по една тоалетна чиния че в мада раша не пускат да се влиза без това
  • 7 Ал Бунди

    38 5 Отговор
    Тоя лорд-мер май е пътник...тия дни ще го четем на последна страница
  • 8 Може би

    11 11 Отговор
    Както при нас. КОЙТО Е НА ВЛАСТ НИЕ СМЕ СЪС ВАС. Пред очите ни се боядисаха от червени на сини, на оранжеви, розови и т н. Тук се пребоядисват за власт и пари, а там да спасят живота на себе си и семействата си
  • 9 Гост

    47 6 Отговор
    А, такааа, какви страхотни идеи предлагат руснаците!!!!
    От утре всеки русофил в България изказал се в подкрепа на Русия, всеки, който си пуне руска песен камо ли да я запее, трябва веднага да бъде депортиран и "да заминат за страната, която толкова много обичат".
    По-добре казано няма как да бъде.
  • 10 За колаборанта Аксьонов

    39 6 Отговор
    Ще бъде най-добре да изпълни собствените си идеи и да отиде в държавата, която толкова много обича. Докато е цял Моста...
  • 11 Калмик

    14 8 Отговор
    Когато руските оръжия не са заплаха за мирното население в Крим ,се вижда колко са поддръжниците на Окупаторите .всички предатели и колаборанти напуснаха ,набързо към Раша . Лошото е че сега които са в Крим и искат да се присъединят Украйна ,ще ги ползват за жив щит .
  • 12 Ленин

    9 0 Отговор
    Този кияк на кого е ръководител,на проукраинците или на руснаците?
  • 13 00014

    5 5 Отговор
    Вчера Стайков днес тази. Раздухване на нещо което може би е направено от няколко украинчета. Защото в Крим освен руснаци и татари има и украинци. Ама така е, наближава зима, мисирките зимнина събират.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Ксаниба

    0 5 Отговор
    гауляйтера на Крим е в Киев!! Този е демикратично провъзгласеният след изборите, законен президент!!!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Бой по рашките

    6 1 Отговор
    Още малхо и ти ще поведеш ушанките към путлерестан
  • 18 КИРО ЖЪРТЪ

    6 0 Отговор
    РЪШИДТИТЕ ОТ. ТУК. НА
    ТАТЪК. ЩЕ. ЯДАТ. ГОЛЕМИЯ.
    ЧЕП.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания