Last news in Fakti
  Тема: Украйна

28 Септември, 2022 11:09 989 43

ЕС отхвърля незаконните "референдуми" в Украйна

  • жозеп борел-
  • ес-
  • украйна-
  • русия-
  • референдуми

Това написа в Туитър върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп Борел

ЕС отхвърля незаконните "референдуми" в Украйна - 1
Източник: БГНЕС

ЕС отхвърля незаконните "референдуми" в Украйна, свикани от Русия, както и подправените резултати. Това написа в Туитър върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп Борел.

Това е поредното посегателство срещу суверенитета и териториалната цялост на Украйна, насред постоянни нарушения на човешките права. Поздравяваме за смелостта украинците, които продължават да устояват на руското нашествие, допълва Борел.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 31 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хаха

    66 1 Отговор
    Вие кои референдуми допускате? Каталуния евентуално?
  • 2 НРБ

    61 2 Отговор
    Никой не ви пита брюкселски лицемери, те са факт свиквайте с новата граница на РФ
  • 3 Някой

    57 2 Отговор
    Това вече го чухме.
    Както по-рано коментирах, на никой не му пука какво мисли ЕС. Или пък САЩ. Важно е какво мисли Русия. Защото, когато вкара тези части в състава на РФ, вече всяко нападени над тях ще се счита за нападение над РФ. И от там ще се използва непропорционална на атака сила.
  • 4 Адам Хилтън

    50 1 Отговор
    А за незаконните "войни срещу тероризма" в 6 други държави има ли нещо да каже?
  • 5 Тонката

    43 2 Отговор
    "ЕС отхвърля незаконните "референдуми" в Украйна, свикани от Русия, както и подправените резултати."

    А някой да ви пита? И що си мислите, че мнението на Европа е меродавно?😂
  • 6 Забравихте ли за руските референдуми

    4 38 Отговор
    във Варна и Бургас и за турските референдуми в Кърджали, Хасково, Ямбол и бургаско.
    Русофилската подкрепа на руските референдуми, отваря вратата и за чужди референдуми на наша територия в районите със смесено русофилско - турско самосъзнание !
  • 7 едрфтгъху

    44 0 Отговор
    Жозепчо, не си напрягай малкото мозъче с референдумите- мисли как да избягаш от побеснелите граждани с вилите в ръка които тази зима ще отхвърлят съществуването на безполезния ес... Не успееш ли да избягаш те чака ешафода... Но пък ще си имаш компания там, няма да си сам- едва ли те успокоява, но все е нещо...
  • 8 Тия бъстуни от ес

    39 1 Отговор
    Не знаят какви ги вършат. Кой гръмна газопроводи те бе лузари
  • 9 ЕС няма право да налага своите

    39 1 Отговор
    Закони, които са си написали изключително в техен интерес по целия свят, което за тях е законно другаде по света е незаконно и обратното, така че всичко е точно
  • 10 Неразбрал

    39 2 Отговор
    А кога е референдума в България?
  • 11 Урюрвкос

    36 1 Отговор
    украинците направиха много промени в Конституцията си след 2016г. след това приеха много нови закони които напълно противоречаха на минските договорки и фактически сами отрязаха тези територии. Почти 8г. ЛНР и ДНР са на самоиздръжка въпреки че си плащаха данъците към Киев. Частично ги финансираше Янукович частично олигарсите, частично Русия.
  • 12 ЦК на КПСС

    36 1 Отговор
    тези фон дер ВЦ някой изобщо брои ли ги за нещо. Да се радват че нашите меки китки не направят ЗА СЕГА референдум за излизане от ЕС че ще им се стъжни. Взимат по 50 000 лева заплати за щастливи кокошки и пеещи крави и ни наблъскаха с кредити за 5 века напред
  • 13 456

    33 1 Отговор
    Кой се интересува този безмозъчник какво признава и какво не и как удостовериха, че резултатите са подправени? Все повече хора виждат, че ЕС агитката не е нищо повече освен сборище на хора с безвъзвратно унищожени мозъчни клетки(може би от ваксини те?)
  • 14 123456

    24 1 Отговор
    само Щатите знаят кое може да се одобри ?? така ли , така ли ? не сте познали ...
  • 15 Дедооооу

    25 1 Отговор
    оная Нюланд ви го каза къде да вървите.
    И вие в момента вървите.
    Ставате все по-незначителни.
    Ама и ние покрай вас.
  • 16 Е и какво от това

    26 1 Отговор
    ЕС не членува в ООН, тъй като е измислена политическа организация с претенции за самостоятелна субектност. На никой не му пука какво ЕС признава или не признава. Няма никакво значение. Контролът върху тези области отдавна се упражнява от Руската федерация и сега това е скрепено със съгласието на гражданите на тези области. Над тези области вече се простират законите на Руската федерация. Жителите на тези области стават руски граждани и живота продължава. От тук насетне нищо друго няма значение. Освен ако украинското правителство не успее да ги анексира чрез ефективно военно завладяване, ама надали.
  • 17 Любомир

    21 1 Отговор
    Този се опитва, като телеграфист да предава съобщения с морзова азбука, но явно има пропуски.Искал е друго да предаде, но Руснаците не са го разбрали , а и не ги интересува.
  • 18 Ооо

    18 1 Отговор
    Човека води ЕС от Туитър :)
  • 19 стоян георгиев

    1 22 Отговор
    Има ли държава която би признала този цирк?китай и индия също не признаха референдумите.

    Коментиран от #24, #36

  • 20 Референдумите и ЕС

    22 1 Отговор
    И българите искат референдум за излизане от еврокошарата и агресивния военен блок НАТО, който с всеки изминат ден ни въвлича във война, но такъв референдум е недопустим по смисъла на закона за допитванията. Види се, че новите ни колонизатори да се погрижили добре да няма път назад за нас, да няма излизане от неоколониалната система.

    Коментиран от #34

  • 21 Болгарин

    18 1 Отговор
    ако има митинги за русия, значи това е кремъл, а ако за америка, това е демокрация. Уф, на теб!
  • 22 Македонец

    19 1 Отговор
    В Запорожие повече от 92% от гласувалите са за присъединяване към Русия
  • 23 Факт

    13 1 Отговор
    Повече от 97% от гласувалите в 600 руски избирателни секции одобриха влизането на републиките от Донбас и две южни области на Украйна в Русия, не повече от 20% от протоколите бяха обработени. Путин обеща да подкрепи резултатите от гласуването

    Коментиран от #41

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Закономерност, разпадане

    11 1 Отговор
    Отхвърлят и им спират "въдух, вода, свет,ина". Доста опити са правени. Резултатите са от време "оно", редичката е от хуните, аварите, татарите, шведите, турците (Крим и тук), поляците, французите, германците. Бадява ще станем зян. Едно ме успокоява, където сме всичко се разпада.
  • 27 мър сула гн.ом слу чаен

    15 1 Отговор
    Само не става ясно, от къде Бозеп Жорел е разбрал че резултатите са подправени? Смешник!
  • 28 С.П.

    12 1 Отговор
    Без да имам нищо против държавата Израел, на Борел следва да се отчетливо да се припомни сговорчивостта, която западните и арабски приятели на Израел, и дори ООН, са проявявали към „еврейската държава“ десетилетия наред, въпреки незаконното анексиране на редица територии. Там, без референдум, се анексират територии и западът пуска само някоя резолюция, че са обезпокоени и толкова. Борел, хайде стига с тези двойни стандарти.....станахте противни с това ваше лицемерие
  • 29 Дипломат Чукчев

    10 1 Отговор
    Но щом някой иска да направи от руснаците неруснаци, веднага възниква напрежение. И не само в Русия.

    Същите турци през 1974 г. се намесиха в събитията в Кипър, съвсем не защото трябваше да отнемат половината от острова - просто в противен случай там можеше да се случи геноцид над турското население. Да помагаш на сънародниците си е нормално за всяка държава, но често се използва за създаване на международно напрежение. Следователно, ако никой не започне да закача руснаците и рускоговорящите, тогава ще има мир, просперитет и всичко ще бъде наред.
  • 30 ники

    13 1 Отговор
    Лицемери. За всички е ясно чия заръка изпълнявате. Жалко за убитите и от двете страни на конфликта, жалко за хилядите разбити животи, без начение от Украйна или Русия...Не можахте да седнете на масата на преговорите, слепи и глухи бяхте прези 8 г.....
  • 31 хахаха

    12 1 Отговор
    аз отхвърлям категорично незаконния изгрев на слънцето от Изток....:))))))))
  • 32 Преминаващ оттук

    7 2 Отговор
    Коя ли европейска държава ще е следващата след Украйна.
    Там нещата се решават военно. А в Европа с тези мижави ресурси които има е достатъчно икономически да я срутят руснаците. Но както и да е бъдещето ще покаже.
  • 33 Да живее Русия

    12 1 Отговор
    А "законния"преврат срещу Янукович го подкрепихте нали. Освен това премахването на главния прокурор на Украйна, Виктор Шокин, също беше нарушение на суверенитета на държавата, но и тогава ви нямаше да говорите за демокрация. Много подло и нагло лицемерие наистина. А тези, които ви вярват на "достоверните" статии очевидно имат страшен умствен капацитет.
  • 34 между другото

    4 1 Отговор

    До коментар #20 от "Референдумите и ЕС":

    В българската конституция не са предвидени ограничание за провеждане на референдум. Такива са предвидени само в закона. Обаче Конституцията казва, че този закон трябва да урежда само организацията и реда за произвеждане на референдум, но не и да ограничава въпросите, които могат да бъдат решавани чрез допитване. Трябва някой да сезира КС за обявяване на противоконституционно на чл. 9 от ЗПГДМС. Има и нещо друго - в закона пише, че по въпроси, уредени в сключени от България международни договори, може да се произвежда референдум преди тяхната ратификация. Никъде не пише, че е забранено да се произведе референдум за едностранно прекратяване на вече сключен и ратифициран международен договор.

    Коментиран от #38

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 ЕсДаСои

    8 1 Отговор
    ЕС да си мисли за енергетиката, да спре да се вълнува от Украйна повече отколкото от нещата които стават в Италия, Унгария, Полша ////
  • 38 Добро уточнение

    5 1 Отговор

    До коментар #34 от "между другото":

    Браво. Компетентни и смислен уточнение. Сега остава да се намерят смели юнаци в парламента да сезират КС и да започнем отнякъде. Едно по едно.
  • 39 Точен

    6 1 Отговор
    Неделните избори в Италия бяха референдум против ЕС. Фон дер Лайен казала, че не приема италиянските резултати. Смешници.
  • 40 Не се гаси туй що не гасне

    6 1 Отговор
    А кога ще отхвърли този старичок и ЕС измислената от тях държава Косово? Пак двойни стандарти!!!
  • 41 стоян георгиев

    0 2 Отговор

    До коментар #23 от "Факт":

    Така е у нас 101 % гласуваха за живков.на вас ви трябва до един дави изселят там и като решиш да си кажеш мнението да те почват с плавата лопата.
  • 42 стоян георгиев

    0 1 Отговор

    До коментар #36 от "гого":

    Иваила ти си страхотна.
  • 43 А ние народа

    1 0 Отговор
    отхвърляме решението на ЕС по всеки въпрос. Прекалено простички са.
Новини по държави: