Last news in Fakti
  Тема: Украйна

7 Октомври, 2022 09:30 4 834 52

САЩ предрекоха катастрофа заради Украйна

  • сащ-
  • русия-
  • украйна-
  • война-
  • катастрофа

The Federalist: САЩ са изправени пред катастрофални последици, ако Украйна се присъедини към НАТО

САЩ предрекоха катастрофа заради Украйна - 1
Снимка: Shutterstock

Дан Колдуел, вицепрезидент на групата за външна политика на Stand Together Foundation и ветеран от войната в Ирак, прогнозира катастрофални последици за Съединените щати, ако Украйна се присъедини към НАТО. Това мнение той изрази в статия за The Federalist.

Той заяви, че членството на Украйна в НАТО ще изисква големи материални инвестиции от страна на САЩ. Колдуел посочи, че първоначалните разходи могат да достигнат до 27 милиарда долара, а данъкоплатците в САЩ ще похарчат до 11 милиарда долара. „Глупаво е да се харчат десетки милиарди долари за разширяване на НАТО за сметка на Украйна или други европейски страни във време на рекордна инфлация, държавен дълг от 30 трилиона долара и нарастваща заплаха от Китай в Азия“, каза ветеранът.

Още новини от Украйна

Освен това присъединяването на Украйна към НАТО значително увеличава риска от ядрена катастрофа, пише изданието. Ето защо е важно американските политици категорично да отхвърлят исканията на Украйна за членство. Освен това Съединените щати ще трябва постоянно да разполагат хиляди контингенти в Европа, въпреки че техните въоръжени сили вече не разполагат с достатъчно персонал, каза Колдуел.

По-рано Европейският съюз нарече пречка, която пречи на Украйна да се присъедини към НАТО. Беше отбелязано, че въпросът за присъединяване към алианса не може да се разглежда по време на военни действия на територията на страната.

Източник: The Federalist


Поставете оценка:
Оценка 4 от 47 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Добро утро

    61 5 Отговор
    Има и разумни хора по света.
  • 2 Пич

    57 4 Отговор
    Никой , в НАТО ,не иска сериозно да присъедини Украйна към НАТО !!! Това е просто мънкане под носа , колкото за авторитет ! И Русия го знае , и САЩ го знае !!! Целта и на двете страни , не е ядрена война , а друга !!!

    Коментиран от #8

  • 3 Солей

    11 49 Отговор
    Винаги, когато прочета, че някой е казал, че "няма смисъл" да се поддържа демокрацията, знам, че това е всичко друго, но не и демократ. Другаря Колдуел е объркал държавата в която да работи - трябвало е да стана приятел на Путин и да се "развива" в Русия. Пропуснал си е шанса.

    Коментиран от #7, #10, #18, #49

  • 4 Урюрвкос

    37 2 Отговор
    глупаво е да не се харчат пари, важното е мастило и хартия да има. За да произведеш един патрон ти трябва оборудване, труд суровини но след като се изгърми той не прави добавена стойност на стоки и услуги а се превръща в нищо. Чуждите държави купуват от теб нещо което е скъпо но всъщност единственото което получават е "фалшива" убеденост че са в безопасност.

    Коментиран от #12

  • 5 Мутата

    45 7 Отговор
    Писна ми на уят от тази Украйна

    Коментиран от #52

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Натовец

    9 34 Отговор

    До коментар #2 от "Пич":

    Това, че Украйна не е формално в НАТО, не означава нищо.
    На практика тя е в НАТО, много повече от нас, които сме член формално, а реално сме руска пета колона. Виж ни само "натовските" генерали - радев и янев. Срам и позор за нацията.
    Украйна е най-големия получател на американска военна помощ. Нейната армия се обучава в натовски центрове. Също така получават разузнавателна информация в реално време. Има съветници при генерал Залужний. И резултатите се виждат на бойното поле.

    Коментиран от #17, #23, #25, #30, #44

  • 9 чико

    30 4 Отговор
    Р А Н О или КЪСНО краварите ЩЕ си получат това което търсят , К А К Т О го ПОЛУЧИ и Хитлерова Германия . Целия свят е опасан от техни бази и РАЗСИПАНИ държави . Нооо Има ГОСПОД ,а той може да забавя но НЕ забравя .

    Коментиран от #19

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Коментар

    28 4 Отговор
    Тцтц, а кат разширихте нато на няколко пъти (въпреки, че обещахте да не го правите), та стигнахте чак до границите на Русия, тогава какво очаквахте да постигнете?!
    Или задачата ви е била винаги унищожена икономика на Европа, която почти постигнахте?!

    По-вредни същества от кукловодите във фащ, просто няма!!!
    Алчни и нагли сатанисти, които не ценят нито семейство нито човешки живот, нищо свято!!!

    Когато и да се освободи Европа от американско робство, все ще е закъсняло!!!

    Коментиран от #21

  • 12 Солей

    11 4 Отговор

    До коментар #4 от "Урюрвкос":

    Не е "фалшива". Ако някой те нападне с оръжие, ЕДИНСТВЕНИЯ начин да си гарантираш безопасност, е да имаш с какво да му отговориш. Хич даже не е "фалшива", ами е ЕДИНСТВЕНАТА безопасност.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Беловеца

    9 2 Отговор
    Така е ,слушайте старите кво ви говорят,за да си нямяте проблеми.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Перо

    19 3 Отговор
    Прав е ветерана, знае какво е война и какъв е пангара, за разлика от джендърията!
  • 17 Солей

    6 16 Отговор

    До коментар #8 от "Натовец":

    "Това, че Украйна не е формално в НАТО, не означава нищо.
    На практика тя е в НАТО, много повече от нас, които сме член формално, а реално сме руска пета колона." Ето ТОВА е истината. "Българските" генерали като Радев и Янев, са закърмени с вярност към СССР/Русия още от самото начало на военната им кариера и действат по този начин. Целия свят ни се смее заради това какво представляваме като "членове" на алианса (и на ЕС също).
  • 18 Натовец

    5 6 Отговор

    До коментар #3 от "Солей":

    Зад тази...хм..."група зая външна политика" стои един милионер, някой си Charles Koch, който навремето е финансирал опоненти на Рейгън, а напоследък финансира "чаеното парти". Очевидно е някакъв вид "трампист" или подобен идиот.

    Коментиран от #22

  • 19 Натовец

    4 18 Отговор

    До коментар #9 от "чико":

    Хитлеристка Германия = путинова русия.
    И затова путин и ко, ще си го получат.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Натовец

    5 11 Отговор

    До коментар #11 от "Коментар":

    Хайде сега намери на хартия "обещанията", че НАТО няма да се разширява.
    А не ти ли се струва, че русия иска да приближи до границите на НАТО - като погълне Украйна и Беларус?
    А за сатанизма - от речта на другаря путин ли си го преписа.
    Знаеш ли какво има в гаража на шойгу? Какви шамански ритуали изпълнява там, този горд син на Тува?

    Коментиран от #27

  • 22 Солей

    4 2 Отговор

    До коментар #18 от "Натовец":

    Мда. Братята Кох са известни лобисти с улртраконсервативен дневен ред, но преди всичко действат за използването му за утвърждаване на ценности и принципи, които нямат нищо общо с истинската демокрация. В минали епохи, щяха да финансират КуКлукс и други подобни.
  • 23 Лицемерско

    18 4 Отговор

    До коментар #8 от "Натовец":

    Това е криминална война. За това говорим. Да въоръжава, обучава и финансира Нато държава, която да провокира Русия по границите й и да се гаври с Руски деца и невинни, и после когато стане война, да се измъкнат и оставят скарани братски народи.

    Коментиран от #26

  • 24 Змей БГ

    7 3 Отговор

    До коментар #20 от "Солей":

    Солей, ти друго освен меню в кръчма и козяшки разписки едва ли си чел.
  • 25 Пешо

    10 2 Отговор

    До коментар #8 от "Натовец":

    Предлагаш се да поемеш командването на НАТо?Добре, че има и здраво мислещи тук там в това сборище и не са унищожили този глобус на който се мотаем, насам натам
  • 26 Солей

    8 8 Отговор

    До коментар #23 от "Лицемерско":

    Тая лъжа лъсна, когато Русия уж имаше против "приближаването на границите на НАТО до нейните собствени", но когато Финландия кандидатства за член за НАТО, казаха, че нямат проблеми с това. Нямаха проблеми и с това Балтийските държави влязоха в НАТО. Явно проблема не са границите на НАТО, а нещо друго. Хммм, какво ли е това, и дали има нещо общо с това как точно Русия е станала толкова "богата" на природни ресурси? Как мислиш?

    Коментиран от #31, #42

  • 27 Кирето

    9 2 Отговор

    До коментар #21 от "Натовец":

    Има го на хартия.До Германия, когато бутат Берлинската стена.А укра е друга бира .Там са интересите на Хънти Бай и тате му.Дори Дойче зеле са го изтипосали с дяволиите му, на синковеца.

    Коментиран от #28

  • 28 Солей

    4 2 Отговор

    До коментар #27 от "Кирето":

    "Има го на хартия." Посочи къде.

    Коментиран от #35

  • 29 Спешно

    4 1 Отговор
    Заменям къща,кола и тир изплатени в сащ за къща в кварталите Лозен,Драгалевци,Бояна или апартамент в докторската градина на София.

    Коментиран от #34

  • 30 наивникът от бангладеш

    6 3 Отговор

    До коментар #8 от "Натовец":

    Имаш пълното прави да се чувстваш руска пета колона никой не ти пречи ясвен това денонощно ни казват че на улицата е демокрацията и ние вярваме в това . Казват вече 32 години трайте ще се оправим и ние вярваме какво да се прави нали е демокрация . Въобще всичко и всички свързват абсолютно всичко с демокрация а и до ден днешен не става ясно какво се крие зад нея .

    Коментиран от #32

  • 31 Лицемерско

    12 2 Отговор

    До коментар #26 от "Солей":

    Да има проблем. Байдъновите далавери в Украйна и на Блекрок и Вангард инвестицийките. Украйна е продадена, с цел пари и да се превземе и Русия. Как си обясняваш офшормилионите на Зеленчука?

    Коментиран от #38

  • 32 Солей

    4 5 Отговор

    До коментар #30 от "наивникът от бангладеш":

    Демокрацията не се "чака", а се живее. Никой няма да ви "оправи", трябва САМИ да се оправяте. Не сте деца, имате възможност да носите отговорност за действията си и да се възползвате от резултатите от труда си.
  • 33 Пешо

    5 3 Отговор
    Юрген Хробог: „В хода на преговорите във формата „2+4” ясно дадохме да се разбере, че няма да разширяваме НАТО
    Позицията на Хробог споделя и представителят на САЩ на въпросната среща Реймънд Зайц.

    Коментиран от #36

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Пешо

    4 1 Отговор

    До коментар #28 от "Солей":

    Юрген Хробог: „В хода на преговорите във формата „2+4” ясно дадохме да се разбере, че няма да разширяваме НАТО
    Позицията на Хробог споделя и представителят на САЩ на въпросната среща Реймънд Зайц.
  • 36 Солей

    2 6 Отговор

    До коментар #33 от "Пешо":

    Това не са "обещания към Москва", а оценката на НАТО, че в тогавашния момент членството на изтоноевропейските страни е нежелателно, тъй като те тепърва ще трябва да се очистват от руските структури (не много различно от сегашните причини поради които НАТО няма да бърза с приемането на Украйна или защо се гледа с недоверие на България, въпреки че вече сме в НАТО), пропили се в държавното управление на съответните държави. Никъде не се посочват поети ангажименти към Русия, нито се гарантира, че това няма да стане в бъдеще. Никъде.
  • 37 Въпрос

    6 1 Отговор
    В САЩ са "путинисти","русофили" и т.н. така ли?
    Питам,защото два дни четох пълни безумия за наши политици,които мислят по същия начин като тези от САЩ.Аз като ви казвам,че там са по-обективни от тук в България не се шегувах.От прекаляване с платен слугинаж ще станете по-големи светци и от папата...
  • 38 Солей

    1 6 Отговор

    До коментар #31 от "Лицемерско":

    Нещо не ми отговори на въпроса. Впрочем, какво Украйна прави с ВЪТРЕШНИТЕ си дела не е работа на Русия. Украйна може да се "продава" на когото си иска, ако така реши. От друга страна, ЛЪЖИТЕ на Кремъл защо е напднал суверенна държава са прозрачни: опровергани от самите московски терористи в отношението им към присъединяването на други гранични за тях държави в НАТО. НЯМА обяснение защо Украйна е специална що се отнася до "натовски ядрени оръжия". Обаче нападението на Русия придобива ясен смисъл, ако в уравнението се включи опита й да сложи ръка на индустрията и ресурсите на Украйна.

    Коментиран от #40, #43

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 .......

    8 3 Отговор

    До коментар #38 от "Солей":

    Русия нападна Украйна,защото хората от Донбас са молили за помощ Путин понеже 8 г. са ги стреляли и са им отрезали от Киев пенсиите и т.н.Не ни се умира някак заради това,че те толкова не могат да седнат да се разберат.Ние вина нямаме,за да умираме заради тях.

    Коментиран от #41

  • 41 провинциалист

    5 1 Отговор

    До коментар #40 от ".......":

    Не се хаби, като да спориш с радиото е.

    Коментиран от #46

  • 42 Всичко

    3 4 Отговор

    До коментар #26 от "Солей":

    Е за пари и ресурси,другото е за българските русофили.Той не го интерисува съдбата на стотици хиляди избивани в украйна руски войници , а се замислил за руснаците в луганск и донецк.Луганс Донецк там е тежката индустрия ,металите ,а Азовско море са големите залежи нас и нефт затова ги иска
  • 43 ...

    8 2 Отговор

    До коментар #38 от "Солей":

    Всичко е свързано. Украйна е поне една трета руска. Нато там работа няма. А невинни хора пожелаха помощ от Русия и я избраха за държава. Точно там обаче американските инвестиции за западаща Америка бяха/са важни.

    Коментиран от #45

  • 44 Българина

    8 3 Отговор

    До коментар #8 от "Натовец":

    напрактика това което каза, е че не е важно как стоят нещата фактически, а кой как го чувства. типичната либерална соросня, роден съм мъж, но се чувствам жена и ще ви се наложа .. либерастията проповядва само едно, безпринципност и хаос, правилата важат само ако сащ са ги писали

    Коментиран от #50

  • 45 Солей

    1 6 Отговор

    До коментар #43 от "...":

    Продължават лъжите. Нито Украйна е 1/3 руска, нито държави със сходни етносъстави имаха проблеми да влязат в НАТО. Не е работа на Русия да казва на Украйна как да си управлява икономиката и политиката. Украйна е суверенна държава, очакването на руснаците, че могат да й казват какво да прави , показва, че се бъркат в делата й на суверенна държава. Впрочем, точно "руския" Харков направи лъжите на Кремъл очевидни. Оказа се, че изобщо не искат Просия да ги "освобождава", тъй че Кремъл не само лъже за това какво прави в Украйна, ами и говори лъжи от името на други.

    Коментиран от #47

  • 46 Солей

    2 2 Отговор

    До коментар #41 от "провинциалист":

    Вярно е, лъжите никога не са убедили никого, стига да знае, че са лъжи. Кремъл реши, че след като не може да излъже, ще пробва със сила, тъй че в момента сме на етапа да видим дали пък няма да се окаже, че и силата на Русия е лъжа.

    Коментиран от #48

  • 47 Нямам думи

    7 3 Отговор

    До коментар #45 от "Солей":

    Украйна не е суверенна и спирам до тук. Казах ти, че Зеленски е купен, за да прави война с Русия и така стана. Финансовата мафия му казва какво да прави. Но и те вече се отказват. Русия на Байдън няма да се даде, а Украйна е входа с изтривалката.
  • 48 провинциалист

    3 1 Отговор

    До коментар #46 от "Солей":

    Помахай да ти изтрият коментара, че не е по темата - статията е за САЩ, не за Кремъл.
  • 49 Горбачовче

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "Солей":

    Звучи сякаш точно се развива в редиците на Путин. Имат си и там копейкини. Руските тайни служби поне са безаналогови.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Аде нèма нужда

    1 1 Отговор
    Дан, как са рублите? Не миришат, а?...
  • 52 Хахаха

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "Мутата":

    Никой не те пита! Фанал си се на орото - ше рипаш, нема де да одиш... Треба да тролиш за копейки.
    А който не се интересува от написаното - просто не чете статията или въобще не влиза в сайта...