Last news in Fakti
  Тема: Украйна

11 Октомври, 2022 21:45 1 495 4

Хулуси Акар и Сергей Шойгу обсъдиха по телефона Украйна и Сирия

  • турция-
  • хулуси акар -
  • русия-
  • сергей шойгу -
  • украйна-
  • сирия

Министърът на националната отбрана на Турция Хулуси Акар е обсъдил по телефона с руския си колега Сергей Шойгу двустранни и регионални въпроси от областта на отбраната и сигурността, по-специално ситуацията в Украйна и Сирия

Хулуси Акар и Сергей Шойгу обсъдиха по телефона Украйна и Сирия - 1
Снимка: Туитър

Министърът на националната отбрана на Турция Хулуси Акар е обсъдил по телефона с руския си колега Сергей Шойгу двустранни и регионални въпроси от областта на отбраната и сигурността, по-специално ситуацията в Украйна и Сирия, предаде турската държавна телевизия ТРТ Хабер.

Акар е подчертал, че както многократно е заявявал президентът Реджеп Тайип Ердоган, е важно спешно да се обяви прекратяване на огъня, за да се предотвратят по-нататъшни човешки жертви и да се възстановят мирът и стабилността в региона.

Още новини от Украйна

По време на разговора е била направена оценка на развоя на ситуацията с преноса на зърно през Черно море, който успешно продължава, отбелязва телевизията. Отново е била заявена също готовността на Турция да допринесе с каквото е възможно за осигуряването на мир в региона.

По отношение на Сирия министър Акар е подчертал, че най-важен приоритет е трайното предотвратяване на терористичната заплаха в северната част на тази страна и неутрализирането на терористичните организации. Отново е била откроена и важността на спазването на постигнатите преди това споразумения по този въпрос, посочва ТРТ Хабер.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    12 2 Отговор
    Май са се разбрали до кой километър по тръбата ще пазят аскерите, до кой солдатите. Вие учете руски и турски, па дето се паднете.
  • 2 Рускинка

    6 2 Отговор
    ние много обича турски гарем.
  • 3 КАТЮША ♥️

    4 5 Отговор
    Сэсраните алкохолици само с терористи си общуват, могучая алкохолизараная
  • 4 Сууупер

    5 2 Отговор
    А междувременно украйна СЕ върна в 19 век
Новини по държави: