Last news in Fakti
  Тема: Украйна

13 Октомври, 2022 05:33 5 215 111

Володимир Зеленски поиска 55 милиарда долара от международните финансови донори

  • украйна-
  • володимир зеленски

Средствата са за възстановяване на критичната инфраструктура

Володимир Зеленски поиска 55 милиарда долара от международните финансови донори - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски призова международните финансови донори да увеличат подкрепата си за страната му и заяви, че тя се нуждае от още средства за възстановяването на училища и домове, разрушени от руските бомбардировки, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Той направи видеообръщение пред участниците в годишната среща на Световната банка и Международния валутен фонд (МВФ) във Вашингтон и поиска близо 55 милиарда долара. От тях 38 милиарда са необходими за покриването на бюджетния дефицит за следващата година, а 17 милиарда – за да започне възстановяването на критична инфраструктура.

Още новини от Украйна

"Колкото по-голяма подкрепа получи Украйна сега, толкова по-скоро ще сложим край на руската война. А постигането на по-голяма стабилност възможно най-скоро ще гарантира, че тази жестока война няма да се разпространи и в други държави“, каза украинският държавен глава.

Директорът на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева, президентът на Световната банка Дейвид Малпас и американската министърка на финансите Джанет Йелън подчертаха решимостта на международната общност да продължи да подкрепя Украйна.

Георгиева заяви, че външната финансова помощ, от която Украйна ще се нуждае през следващата година, възлиза на между 3 и 4 милиарда долара месечно. Тези средства ще позволят на страната да поддържа икономиката си в състоянието, в което се е намирала преди началото на руската инвазия.

Георгиева допълни, че през тази година международните партньори са поели ангажимент да отпуснат на Киев 35 милиарда долара под формата на безвъзмездни средства и заеми. Тези пари ще покрият финансовите нужди на Украйна за тази година, но за следващата ще трябват още много средства.

Йелън от своя страна посочи, че през идните седмици САЩ ще отпуснат още 4,5 милиарда долара безвъзмездна помощ на Киев, с което финансовата подкрепа, оказана от Вашингтон от началото на войната, ще достигне 13 милиарда долара.

Георгиева допълни, че МВФ планира да започне работа с украинските властите за създаването на нов "Украински икономически форум", който по предложение на Зеленски ще обменя информация за страната, ще проверява финансовите ѝ нужди и ще координира политики за макроикономическото ѝ развитие.

Миналата седмица МВФ одобри нови 1,3 милиарда долара чрез нов механизъм за спешно финансиране, свързано с продоволствения шок в Украйна. Новите средства са в допълнение към одобреното през март спешно финансиране в размер на 1,4 млрд. долара. МВФ отпусна на Киев и 2,2 млрд. долара чрез административна сметка, обясни Георгиева.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 53 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 САТЪРА НА ХАНА

    218 5 Отговор
    БРАВО БРАВО .. ЦЯЛО НАТО И Г7 РАБОТЯТ ЗА ДА ХРАНЯТ УКРАИНЦИТЕ
    ...
    ДОКАТО БЪЛГАРИТЕ МИЗЕРУВАТ И СЕ МОЛЯТ НА ЕС ЗА 2 МИЛИАРДА ЕВРО :))

    Коментиран от #70

  • 2 Кафява медия

    132 5 Отговор
    Дайте да дадем...
  • 3 Бай Лисан

    178 5 Отговор
    Готово, немаш проблеми Зеленски.
    Обаче пращаме помощ в натура - ще пратим Боко да санира и асфалтира.
    След него войната ще ви се струва купонче.
  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    149 5 Отговор
    ей цяла сутрин го чакам наркомана да смръкне две линийки и да излезе и пак да вземе да проси оръжия ор цял свят и да се прави на безмъртен

    Коментиран от #102, #105

  • 5 Учо

    194 4 Отговор
    Този евреин наистина няма насищане , свръх нахален чак вече и неприятен с това , да нарежда и заповядва на света как и с какво да му се помага , ЗАЩО мълча ОСЕМ години когато мореше с безводие , ток , храна , трепеше и гореше руснаците в Украйна , на които забрани да говорят езика си . Затвори и Българските училища . ТОГАВА постоянно беше призоваван от Путин да спре това варварство , предлагани бяха варианти , но той послуша Байдъновци които добре се НАГУШИХА по това време . Е , сега да си СЪРБА кашата която СИ надроби под чужд диктата .

    Коментиран от #83

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Станко

    176 4 Отговор
    Тоя е ясен. Каца без дъно. Няма да изкара зимата. Украйна отдавна фалира. Без ток, храна и гориво, народа му сам ще го свали. Гаден нацист продал душата си на дявола( САЩ).
  • 8 Конглесът започва

    147 3 Отговор
    Разследване на това корумпе и кръговете около него в Киев. Излизат стряскащи данни за корупцията в Киев.
  • 9 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    139 6 Отговор
    Путин е национален герой, а Зеленски е политически труп

    слава на русия!

    Коментиран от #28

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ужас ужасен

    118 5 Отговор
    ТОЯ Е БЕТЕР ОТ НАЩЕ ПРОСЯЦИ БЕ, БА ТИ ЧОВЕКА ТОЯ КАК ГО ТЪРПЯТ ВЪВ ЕВРОПАТА ЧЕ МУ И РЪКОПЛЯСКАТ?

    ОЩЕ НЕ СИ Е ОТВОРИЛ ОЧИТЕ И ЗАПОЧВА С ПРОСИЯТА
  • 12 Жоро

    6 95 Отговор
    Споко Рашата дължи 600+ млрд долара че и нагоре.

    Коментиран от #13

  • 13 ГОЛЯМ СМЯХ

    112 5 Отговор

    До коментар #12 от "Жоро":

    НА КОГО ГО ДЪЛЖИ РАШАТА?

    А КРАВАРИТЕ КОЛКО ДЪЛЖАТ ЗНАЕШ ЛИ?
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Дааа !

    117 3 Отговор
    Време е да го вържете тоя със синджир за радиатора. След няколко седмици абстиненцията му ще премине, гърчовете му ще спрат и светът ще си отдъхне. Но на дилърите му това няма да се хареса. Особено на кукловодите му, защото перачницата им за пари Украйна, ще спре да работи и трябва пак да търсят друга. А толкова им е добре сега - куче влачи, диря няма!

    Коментиран от #22

  • 16 ГОЛЯМ СМЯХ

    83 3 Отговор
    ТОЯ НАРКОМАН ПАК ОТ БУНКЕРА ЛИ ЩЕ РЕВЕ ПО Г7?

    страх го е да се покаже на бял свят че някой снайперист ще го гръмне
  • 17 Някой

    103 4 Отговор
    Е, че от къде тези пари? Ааа, от нас - данъкоплатците.
    Не, благодаря. Не искам да плащам от моите пари за дрогата на този.
  • 18 Урюрвкос

    78 3 Отговор
    76% от украинските стоки се пласираха в Русия плюс 8% в страни от бившия СССР останалото Полша ЕС и Африка. Сега пазар в Русия няма и само за август месец имат 30% срив на брутния продукт. Гривната би трябвало да е 130 гривни за 1 долара а тя е 37 за 1дол.
  • 19 Анонимен

    74 2 Отговор
    Още оръжие, още кинти, още повече бело...
  • 20 Няма такава държава

    61 8 Отговор
    Социализъм Капитализъм и още каквото се сетите си имат свойте плюсове минуси ... Живеем във времена на типично парично робство... Време е да се моделира нова система за хората а не за богопомазани. Като начало банките само една държавна. Бързи кредити чзи и подобни да отпаднат. Болници държавни безплатно лечение училища университети безплатни. Основното на човек да има достъп и независимо от финансовото състояние. Който иска частно през държавен надзор . Финансите да се преичлеслят така че хората с минимална заплата да могат да си позволят всичко основно и да остава. Да се приеме закон всяко лице да не може да остане на улицата но при 4 члено семейство максимума два апартамента. Да се земи доброто и демокрацията и социализма. Всичко е възможно само се иска желание.
  • 21 нефинансов донор

    85 2 Отговор
    Правоверното дойче веле и неговата тактика!На четни дати се хвалим;как ударихме лошите руснаци,какви загуби има Москва,как от 10 изстреляни руски ракети сме унищожили 15!На нечетни дати започва голямото реване-искаме ПВО,искаме гаубици,искаме милиони долари,искаме храна,искаме горива!Само се питам кога украинският народ ще прогледне и ще резне тиквата на тоя сатрап
  • 22 разбира се

    74 3 Отговор

    До коментар #15 от "Дааа !":

    И да почнат някои да търсят след време къде точно са отишли тия наливани миларди в европейската демокрация Украйна, ще го хванат Байдън за дедовия! И Урсула за Фон дю тена
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Търновец

    61 2 Отговор
    Втори Израел, сега 55 млр а след това 500 млр, Германия вече загуби 300 млр
  • 26 Буха ха

    85 2 Отговор
    Украйна се нуждаела от още $3-4 милиарда МЕСЕЧНО. Ако той гепи 1%, това са 30-40 милиона. Евала, нашия Чекмеджан ряпа да яде.

    Коментиран от #30, #31

  • 27 Дмитро

    66 2 Отговор
    Егати нахалмика !

    Коментиран от #29

  • 28 Търновец

    5 45 Отговор

    До коментар #9 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Приятелю Путин притежава дялове в Руски нефтени фирми и е милиардер а малката му дъщеря до преди около 2 години беше омъжена за друг милиардер руски Еврей и търговец на нефт, аз съвсем не съм на страната на Зеленски, но тази интернет страница се казва Факти, а факт е също че Мао и Китайското ЦК се возеха на магарета а Адолф Хитлер след ПСВ спеше под мостовете.
  • 29 ТАКА ДЕ

    3 75 Отговор

    До коментар #27 от "Дмитро":

    Пари за бой по руските окупатори...никаква милост за Путлер....

    Коментиран от #34

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Истинската истина

    47 4 Отговор

    До коментар #26 от "Буха ха":

    Забравяш 10те % за "дъ биг гай" политиците. Зеленски е от сой и знае как се прави. Никой не дава току така- пък било то народни пари. Тяхното не се губи!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    15 2 Отговор
    380 000 000 000 $$$$

    Коментиран от #35

  • 34 Верно

    32 1 Отговор

    До коментар #29 от "ТАКА ДЕ":

    Ем бой, ем ни срам ни очи !
  • 35 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    44 0 Отговор

    До коментар #33 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Това е външния дълг на Укрите и искат още ‼️
  • 36 Дайте му

    39 1 Отговор
    Завалията да го съжалиш
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Феликс Дж

    8 0 Отговор
    300, 30, 3.
  • 41 Дрън дрън та пляс

    52 0 Отговор
    Хахаха е те за това тоя не иска преговори за мир, я гледай как цоца баламите ЕС и САЩ, дано скоро да му спрат кранчето, стига сме обеднявали заради него
  • 42 Христова

    55 0 Отговор
    Нашият народ, защото е много богат и 78 % не знае как ще изкара зимата, пък да му пуска на този клоун.
  • 43 рокис

    60 0 Отговор
    Тоя става сутринта, напудря си носа с бело, и почва, сутрин иска пари, по обед побеждава, а вечер почва да иска повече оръжия защото иначе щял да загубивоенните дийствия. Хем много "побеждава" хем всеки ден губи територии, хем хората сами не искат и да чуват за него и режима му. А в България, простия пожарникар и разбойниците от ГЕПИ, Дай България и айдуците на промяната, са готови да оставят българите в мизерия, за да обслужат този бандера фашист и господарите му от кравария.Играете си с търпението на българите, ама ще напълните затворите предатели мръсни.Няма да можете да избягате и мустафата няма да ви спаси.
  • 44 МмАаНн

    64 0 Отговор
    Какъв "продоволствен шок"??? Нали изнасят зърно???

    Това е някакъв зловещ фарс - той командва, нарежда, кара се, изскача като компютърма поп-ъп реклама на всяка международна среща и всички му ръкопляскат и дават ли, дават... Извратен сценарий

    Коментиран от #76

  • 45 УКРАЙНА, С ТЕБ СМЕ

    2 54 Отговор
    Бой по руския агресор. НАТО дава оръжия които матират руснаците. Няма милост за сатрапа Путлер.....

    Коментиран от #80, #82

  • 46 ЛЕЕ СЕ РУСКА КРЪВ, НЕ АМЕРИКАНСКА

    4 42 Отговор
    Заради промитите и бетонирани мозъци в Кремъл.....щатско оръжие трепе руски момчета на чужда земя.....защо ли ?????

    Коментиран от #51

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 РОСГВАРДИЯ ПАЗИ ПУТИН

    3 33 Отговор
    От народната любов......едва ли ще го опази от натовските ракети....

    Коментиран от #49

  • 49 Ха ха ха

    9 2 Отговор

    До коментар #48 от "РОСГВАРДИЯ ПАЗИ ПУТИН":

    Хи хи хи хи
  • 50 БеГемот

    40 0 Отговор
    Кой ша връща тез пари?!Тия май се надяват да ги приемем в ЕС и като на Гърция Прас пито платено...
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 ПУТИН Е АГРЕСОР

    2 44 Отговор
    Нападна вероломно свободна и независима Украйна. Светът се обедини срещу руския окупатор и той търпи поражения и на фронта и в международен мащаб....
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 ПУТИН

    4 13 Отговор
    Изпрати ли си роднините на фронта......
  • 55 Знае

    29 0 Отговор
    Че няма кой и ка да да му потърсят одговорност как се харчат парите на будалите.

    Коментиран от #57

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 УКРАЙНА, С ТЕБ СМЕ

    2 37 Отговор

    До коментар #55 от "Знае":

    За боя който ядат руснаците, парите са без значение....

    Коментиран от #74, #84

  • 58 Бацо прецедател

    23 0 Отговор
    Че им пратиме Дебелян да ги асвалтира а санирането че го направиме преди да вастановиме сградите по новаторски метод. Метода се нарича "Парите сега а работата кога може"!
  • 59 САЩ...... НАЙ МОГЪЩИТЕ

    9 18 Отговор

    До коментар #56 от "прав е колегата , печеното е телешко":

    Че кой щатски офицер ще ходи да се бие в Украйна, че нещо не се разбра....

    Коментиран от #62, #63

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Вирус

    20 0 Отговор
    Дайте да дадете сталинка и тя е там хахаха
  • 62 краварче

    18 1 Отговор

    До коментар #59 от "САЩ...... НАЙ МОГЪЩИТЕ":

    В Афганистан колко имаше ?

    Коментиран от #65

  • 63 черен индианец

    24 0 Отговор

    До коментар #59 от "САЩ...... НАЙ МОГЪЩИТЕ":

    Да вземат ба деменцион да води войската .
  • 64 Мнение

    36 0 Отговор
    Американците си спретнаха една война на украинска територия. Гледат от далече какво става и доволно потриват ръце. Цената на горивата нагоре, оръжейните заводи правят невиждани до сега печалби. Цялата им икономика се съживи, Доларът нагоре и всичко това само срещу няколко милиарда долара в оръжие и пари за глупавите украинци.
    Дори карат и страните от Европа да помагат на Украйна, а те само да печелят. Украинците да видят какво постигнаха сирийците с тяхната война, това ги чака и тях. Чудя им се на акъла на украинците. Кой нормален човек ще пусне в къщата си две враждуващи групировки да се бият и най важното стопанинът на къщата също да участвува в опустошаването и.

    Коментиран от #66, #106

  • 65 САЩ...... НАЙ МОГЪЩИТЕ

    2 20 Отговор

    До коментар #62 от "краварче":

    Авганистан не е Украйна.....то и руснаци имаше в Авганистан, ама айде...
  • 66 ТАКА ДЕ

    3 15 Отговор

    До коментар #64 от "Мнение":

    Байдън разпореди в Украйна...Путин изпълни чинно.....

    Коментиран от #87

  • 67 ЩАТСКО ОРЪЖИЕ ТРЕПЕ РУСНАЦИ

    5 16 Отговор
    Щатите си тестват оръжията в реална война....руснаците леят кръв....реално....
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този нещастник

    23 0 Отговор
    Иска пари да става все повече хаос и смърт в тази братоубийствена война. Жалко е, че Русия не иска да превземе Киев. А трябваше с такъв ход да завърши бързо войната. Подтикван от сащ и запада този ще води война до последния украинец...
  • 70 един

    3 18 Отговор

    До коментар #1 от "САТЪРА НА ХАНА":

    15 год. ЕС като наливаха милиарди в бездънна яма,какъв е резултата бе драги,крадене и подаръци на Кремъл,затова живееш бедно!Колко милиарда си спестиха Лукойл от неплащане на данъци,колко милиарда откраднаха наште и руснаците от КТБ,защо хвърлихме на вятъра милиарди за реактори и газопровод!?Спомни задачката за оня басейн дето се пълнел от една тръба,а водата изтичала от други две тръби,и не питай защо живееш бедно!

    Коментиран от #72, #75

  • 71 САЩ..

    3 0 Отговор
    Тези са мо малко...
  • 72 големи сте тролове

    29 1 Отговор

    До коментар #70 от "един":

    Трол кой спря блокове на централата бе ?европа и кунева ,трол кой беше на власт и кой не даваше да се строй белене лубимата ти маерика .кой позволяваше на лукойл д ане плаща данъци бе ?нали сме с демократични правителсва ?последните 30 год ?а последно трол лукойл на финал 70% е на една много хубава фамилия с евериски корени ротшилд
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Живеем бедно

    21 0 Отговор

    До коментар #70 от "един":

    Защото ни управляват алчни крадци и некадърници. Путин и Русия са идеалното им оправдание.

    Коментиран от #88

  • 76 Хазарите

    20 0 Отговор

    До коментар #44 от "МмАаНн":

    Седят на световната печатница и раздават на своите зелена хартия. Не е тайна на никого, че сега в Украйна местните изпълнители на заповеди са хазарчета. Този, вечно искашия и плачещия за пари и помощи е от тях..
  • 77 ами

    13 1 Отговор
    тогава му дайте 100 милиарда че да свърши войната още по бързо, сигурно ще си ги раздели с путин
  • 78 един

    4 15 Отговор
    За тази война до голяма степен вина има и Запада,затова и днес са длъжни да помагат на Украйна!Под Будапещенското Споразумение стоят печатите на САЩ и Великобритания,които са се ангажирали за ненарушение на границите на Украйна!В същото време Запада проспа окупацията на Донецка и Луганска област и Крим,Германия и Русия прокараха СП-1 и 2,заобикаляйки Украйна!Всичко това даде картбланш на Путин целенасочено да си преследва целта и на 24.02.22. да нападне Украйна!

    Коментиран от #86

  • 79 Иван

    17 0 Отговор
    Щом е поискал, трябва да му ги дадат.......след две седмици още толкова, иначе ще се обиди и ще изригне срещу тях, че не му помагат достатъчно.
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Иван

    14 0 Отговор
    Ако и Просто Шиле Киро поиска 55 милиарда?
  • 82 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    19 1 Отговор

    До коментар #45 от "УКРАЙНА, С ТЕБ СМЕ":

    А що си още тук ❓‼️❓❓‼️
    Бягай на фронта , баце ‼️
  • 83 Прав си, но кашата

    20 0 Отговор

    До коментар #5 от "Учо":

    Ще я сърбаме пак ние - от нашите, изкарани с пот пари и платени за данъци, ще му наринат на зеленски с лопатата! Той ще открадне голямата част от тях и ще ги кашира обратно в западните банки! Тези, които са му ги дали ще чакат да печелят при разпарчетосването на украйна. А за нас с тебе, дето реално сме дали парите - знаеш какво! С чужда пита помен. Така е по евро-атлантически.
  • 84 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    19 0 Отговор

    До коментар #57 от "УКРАЙНА, С ТЕБ СМЕ":

    А ти дари ли своята заплата ‼️
  • 85 ники

    21 0 Отговор
    Иска, иска...освен да иска друго прави ли докато измира народа му?! И, тъпата Европа нека дава за оръжие, а нейните граждани да се върнат в каменната ера с режима на тока, без газ....Снешници. 21 век, в Космоса стигна човечеството, те не мирясаха. Война, та война. Ще литнете всички вие военнолюбци, 100 живота ще живеете....или за вас специална совлака в Космоса ще има, за да се спасите при ядрена катастрофа. Таратанци. Кавото за нас обикновените, това ще е и за вас - безсмърните, недосегаемите....Бог е един за всички. И, живота е един, пак за всички...бедни, богати, умни, красиви.....
  • 86 Митко

    22 0 Отговор

    До коментар #78 от "един":

    абе трол СП 1 И 2 за какво заобиколиха украйна >??да не плащат на сина бай дън кой държи трасето в уктрайна фамилията на бай дън от къде на къде ?абе мишле я кажи за биолабораторий на територията на украйна и те ли са лъжа ???? я кажи кой генарал от цру закупи марица 3 в Бг и това ли е лъжа .бягай да забелваш банани
  • 87 Мнение

    21 0 Отговор

    До коментар #66 от "ТАКА ДЕ":

    Вярно е. Това се потвърждава от факта, преди началото на войната само американците бяха сигурни че Русия ще нахлуе. Но по интересно е друго защо украинския народ допусна това нещо. Можеше да се съгласят да бъдат неутрална зона и да си живеят спокойно живота. Да транзитират целият руски газ и да печелят, нямаше да има турски поток и т.н. Сега други държави вземат тяхната печалба, половината население се пръсна по света, разбита инфраструктура и икономика е на това се казва глупост. Който сам каквото си направи никой друг не може да му го направи.

    Коментиран от #97

  • 88 един

    3 20 Отговор

    До коментар #75 от "Живеем бедно":

    Нашите крадат в такива размери, защото са подвластни на Кремъл!Русия назначава и сваля правителствата у нас,Русия е тая която си търси имперската рента за това че уж били ни освободили!Да напомням ли,колко злато е изнесено от Бъгария,да напомням ли къде ни са архивите до 44-та год.,да напомням ли кои откраднаха пенсионния фонд,да напомням ли по чия заповед само в България от цяла ИЕ бе национализирана земята и т.н.Това, че Русия били само за оправдание на наште крадци, отиди ги разправяй в детската градина,не на мен!

    Коментиран от #89

  • 89 митко

    22 1 Отговор

    До коментар #88 от "един":

    много си зле бе ,та последните години каквото кажат козяк това е правителсвото в БГ ма тролке бясня .коя партрия в еропеиския парламент подкрепяше ББ ?и тези в европейския парламент ли са слуги на Кремъл ли хахха колко к.у.х /
  • 90 Алибаба

    15 0 Отговор
    МВФ не дава помощи никому,а заеми и нищо друго.Заеми с лихва.Нека де се прецизира думата "помощ".САЩ също дава не "помощ"за Украйна.,а заем-наем,т.нар lend -lease.Сиренето е с пари....

    Коментиран от #101

  • 91 България

    6 7 Отговор
    Аз вече почвам да си мисля че Путин и Зеленски са си в схема заедно и си делят милиардите...

    Коментиран от #103, #104

  • 92 Анджело

    4 8 Отговор
    България трябва да участва и да дари $5000000000 на Украйна
  • 93 Така така

    10 1 Отговор
    Е това се казва наглец, аз да взема да поискам искам само милион пък някой белким го даде хм. :)))
  • 94 1302

    13 0 Отговор
    Хм, интересно: Откъде ще вземат пари за да дадат на Украйна??
    Цялото G7 е затънало до уши в дългове, като си решават проблемите чрез печатане на пари.
    National debt to GDP ratio:
    USA: 107%
    Canada: 90%
    Italy: 135%
    France: 98%
    Germany: 60%
    UK: 80%
    Japan: 237%
    Такъв длъжник всеки нормален кредитор би го поставил на режим "шокови икономии" и яко затягане на колана.
    Цялата им Мара втасала, че и тръгнали да изсипват пари от хеликоптера.

    Коментиран от #95

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Хехе

    11 0 Отговор
    Тоя клоун си мисли, че Русия ще му връща заемите. Няма да стане, няма да ти ги признаят. Страна окраина като юридическо международно лице ще престане да съществува. Тогава МВФ и СБ ще пият студена вода.

    Коментиран от #98

  • 97 ТАКА ДЕ

    1 7 Отговор

    До коментар #87 от "Мнение":

    Байдън разпореди война в Украйна...Путин изпълни чинно....Украйна иска в ЕС и НАТО.....а не да е неутрална под влиянието на руско азиатските другари....
  • 98 УКРАЙНА

    1 15 Отговор

    До коментар #96 от "Хехе":

    Че кой е дал тия земи на руснаците.....Украйна ше си ги върне, а Путлер ше се чуди как ги е изгубил....
  • 99 въпросче

    11 0 Отговор
    Защо директорката на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева не отпусне пари на България?
  • 100 Имах си аз...?!

    8 0 Отговор
    Кристалинчето и Зеленчука,ще си поделят комисионната...!
    Знаят прекрасно как стават тези неща...
  • 101 един

    0 15 Отговор

    До коментар #90 от "Алибаба":

    Сиренето е с пари,но Русия има запорирани милиарди $ в чужди банки,конфискуват се и се дават за възстановяване на Украйна,освен това,Русия ще бъде осъдена от Международен съд да плаща репарации за нанесените щети на Украйна!Не може да избиваш хиляди хора,да разруваш цяла една държава,и накрая тоя който няма вина за тази война да плаща заеми!
  • 102 Зеления проси ,,САМО" 2 неща...!

    9 0 Отговор

    До коментар #4 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    1.Оръжия!
    2.Пари!
    P.S....много е скромен...,нали...?!
  • 103 Някой

    4 0 Отговор

    До коментар #91 от "България":

    Туй отдавна го казвам аз, ама никой не чува, щом украинците дадоха френските гаубици на руснаците....... И не само това
  • 104 НЕ БЕ...?!

    6 0 Отговор

    До коментар #91 от "България":

    Пак има схема...!Но е между нашето Кристалинче и Зеления...!
    Анадъкму...?!

    Коментиран от #108

  • 105 +++++

    10 0 Отговор

    До коментар #4 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    С тези пари колко ЖИВОТОСПАСЯВАЩИ ОПЕРАЦИИ МОЖЕ ДА СЕ НАПРАВЯТ, а не да търсим спонсори, да събираме дарения и капачки. Тези пари се ДАВАТ ЗА УБИЙСТВА - ББАЙ ДЪЪН Е УБИЕЦ № 1 В СВЕТА!!!!

    Коментиран от #107, #110

  • 106 1917

    4 0 Отговор

    До коментар #64 от "Мнение":

    А кой пита хората- световните джандари управляват и налагат сила. НЕ НА ПОЛИТИЦИТЕ $ ТЕ СА УБИЙЦИ!!!!
  • 107 ТАКА ДЕ

    0 11 Отговор

    До коментар #105 от "+++++":

    А РУСКИЯ НАРОД КОЛКО МИЛИАРДА ДАВА ЗА ВОЙНАТА....ЗАПОЧНАТА ОТ КРЕМЪЛСКИЯ САТРАП...КОЛКО ЖИВОТОСПАСЯВАЩИ ОПЕРАЦИИ МОГАТ ДА СЕ НАПРАВЯТ С ТИЯ МИЛИАРДИ....
  • 108 БСП ВИЦЕТО БИВШЕ

    1 0 Отговор

    До коментар #104 от "НЕ БЕ...?!":

    ААА не така...и аз съм там.....
  • 109 Интересно как ще го приемат

    4 0 Отговор
    данъкоплатците на Запад. Вижте видеото от вчера как френски полицаи бутат микробуса си по улицата, защото нямат бензин. И какво коства на французите да си заредят с бензин колите. Едва началото на есента е. В Чехия, Германия и Франция всеки ден се провеждат многохилядни протести, за които в "демократичните" медии няма нито ред, нито един кадър. Но в ЮТуб разни независими медии ги предават на живо. И имаше много сладко видео с холограмата на Зеленски върху тоалетна чиния.
  • 110 Браво

    1 0 Отговор

    До коментар #105 от "+++++":

    Това е истина
  • 111 един от многото

    1 0 Отговор
    А 55 мегатона , не ще ли?
Новини по държави: