Last news in Fakti
  Тема: Украйна

13 Октомври, 2022 21:29 2 530 47

Париж: Продажбата на ирански дронове на Русия нарушава резолюцията на ООН

  • иран-
  • русия-
  • украйна-
  • дронове

Русия използва този тип дронове и в мащабната вълна от въздушни удари, извършени на 10 октомври

Париж: Продажбата на ирански дронове на Русия нарушава резолюцията на ООН - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Всяка продажба на ирански дронове на Русия би била нарушение на резолюцията на Съвета за сигурност на ООН, която одобри ядреното споразумение от 2015 г. между Иран и световните сили. За това предупреди външното министерство на Франция, цитирано от "Ройтерс".

Ведомството добави, че координира с партньорите си от ЕС как да реагира.

Още новини от Украйна

Рано тази сутрин три безпилотни летателни апарата, управлявани от руските сили, атакуваха малкия град Макаров, западно от столицата на Украйна. Официални лица съобщиха, че критични инфраструктурни обекти са били ударени от ирански дронове камикадзе.

Американският Институт за изследване на войната (ISW) пък посочи, че руските войски може би са разположили ирански военни експерти в окупираните територии на Украйна, които да обучават руските сили за използването на иранските дронове "Шахид-136".

Вчера британското разузнаване съобщи, че иранските дронове не са оправдали очакванията на Москва.

Русия използва безпилотни летателни апарати, произведени в Иран, поне от август тази година. Става въпрос за дронове камикадзе от типа "Шахид-136".

Русия използва този тип дронове и в мащабната вълна от въздушни удари, извършени на 10 октомври.

Тези летателни апарати се движат с ниски скорости на ниска височина, което ги прави лесни мишени за конвенционалната противовъздушна отбрана. В същото време е реалистично да се предположи, че Русия е постигнала известен успех в нанасянето на удари с тях.

Преди дни Иран отрече да доставя на Русия оръжия за бойни операции в Украйна.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 34 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шепова Марь

    12 5 Отговор
    Най обичам да го стискам

    Коментиран от #11

  • 2 Бесен- _Язовец

    6 67 Отговор
    Не ме трийте! В Рашистан ли ще ни вкарвате? Київська Русь (Ruthenia)- първата обединяваща за източните славяни държава, е основана от Рюриковия наследник Олег Новгородски през 882 г. Според древноруската Йоакимовска летопис, Киевска Рус приема християнството от България през 988 г. Първите богослужебни книги са пренесени в Киевска Рус от Българското царство. Киевска Рус се разпада почти изцяло като държава под натиска на монголските нашествия между 1237 и 1240 г., при което почти половината от населението загива. След разпадането на Монголската империя Иван Грозни си присвоява титлата "Император". От началото на XVIII век Руското царство се нарича Руска империя, което е кражба на име! Тогава наричат "Київська Русь"- Окраина! Проверете фактите, преди да ме изтриете отново! Не ни правете Руска губерния! Първият път ни нападнаха, за да не ни завладее Византия😪 Вторият път- за да ни освободят от Турско робство😙Третият път- от фашистко робство😨 Сега от Натовско робство ли ще ни освобождават❓

    Коментиран от #15, #18

  • 3 Гошо

    76 4 Отговор
    Париж да види какво ще прави с бензина ,а после да се занимава с кривите краставици
  • 4 Абе дроновете

    71 3 Отговор
    са по лиценз и се казват геран 2....във Франция явно имат проблем в информацията.
  • 5 Русия

    68 3 Отговор
    Че ООН кои бяха?
  • 6 А50

    78 3 Отговор
    Толкова безпомощен запад, чак са смешни

    Коментиран от #10

  • 7 Кадафи

    55 2 Отговор
    Щели и там да правят арабска пролет, ама друг път
  • 8 Продажбата

    68 2 Отговор
    На френско оръжие по целия свят нищо ли не нарушава
  • 9 1233211

    42 3 Отговор
    Ама вашата техника се пласира.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 карамфила

    71 2 Отговор

    До коментар #1 от "Шепова Марь":

    Продажбата на ирански дронове на Русия нарушава резолюцията на ООН а продажбата на турски дронове на окрайна не нарушава никакви резолюции,двуликия юдей или двоен кантар.
  • 12 Някой

    59 2 Отговор
    ООН-то е изпята песен. Въпреки това, в резолюциите се говори за ядрено оръжие. Не за конвенционално.
    По същата логика, Франция нарушава правилата като дава оръжие на фашисткия режим.
  • 13 оня с коня

    32 1 Отговор
    Франсетата са се объркали нещо руснаците не вкарват оръжия, а продават по технологични оръжия продават от САЩ.
  • 14 СУПЕР

    4 28 Отговор
    Вчера британското разузнаване съобщи, че иранските дронове не са оправдали очакванията на Москва.
  • 15 Анонимен

    42 2 Отговор

    До коментар #2 от "Бесен- _Язовец":

    А България са е наричали през средновековието бивша Македония ли Това което се случва между Русия и Окрайна се случва в момента и между България и Македония .И окраинците и така наречените македонци са едни и същи народи но под въздействието на англосаксонците ги настройват едни срещу други защото живеят в различни държави.
  • 16 !!!?

    31 2 Отговор
    Соросн.ята е в катотония не знае какви ги брещулеви
  • 17 Taka така

    45 4 Отговор
    Дроновете са си руски в по голямата си част. И много точни за щастие казват се Ланцет. Тепърва ще се чува за тях и за Пересвет. Нещо взеха да губят сателитите укрите ибавно започват да губят, а мобилизация от къде!? Те хвърлиха всичко що имат плюс нацисти от всички страни и България също. От тук насетне ще им се стъж и, та ако ще не хаймърси ами и извън земни да им пратят на помощ
  • 18 Лесен Ленивец

    20 4 Отговор

    До коментар #2 от "Бесен- _Язовец":

    Рюрик е норвежец, които е помолен от славяните за техен ръководител,същия който обединява славянските племена и е създател на Русия. Те са начело на Русия до Романови. И Русия приема християнството от византийците,както и българите. Българите не сме силни в него момент,че да принудим руснаците да приемат християнството, защото руснаците ще ни ошамарят набързо. Наследникът на Рюрик отива да завземе Константинопол,но го връщат християнин. След години пак прави опит,но този път византийците казват по добре да му дадем нещо и го отпратим, отколкото всяка година да. ни тормози. Хайде сега как ние като сме византийски роби може да принудим този, който принуждава Византия да му плаща рекет да става християнин
  • 19 оня с коня

    44 1 Отговор
    САЩ освобождават света от нац правителства за целта създават първо колона която се занимава с подривна дейност, етап 2 колоната фирмира фалшиво мнение като овкадяват медиите, етап 3 свъразвст се с маргинали които биват въоръжени също като в Украйна, етап 4 почват вътрешни репресии, етап 5 война гражданска .

    Коментиран от #29

  • 20 Анонимен

    48 0 Отговор
    ООН първо да си прочете устава в който пише че държави които използват нацистки или хитлеристки символи страните Китай САЩ Англия или Съветския съюз могат да нахлуват в тези държави за денацификация без предупреждение

    Коментиран от #31

  • 21 yaйтнойз

    20 1 Отговор
    Ше носим вода от през десет планини в десета...
  • 22 Бесен- _Язовец

    5 23 Отговор
    Киевска Рус е измислица на руснаците там е хазарския хаганат руснаците ги разбиват и ги преименуват на Киевска Рус. Имало е гр Киев хазарския нищо общо е нямал с Рус.
  • 23 МирО

    38 2 Отговор
    А колко човешки закони нарушава джуджака наркоман и фашистката му шайка в Киев?
  • 24 Българин

    3 46 Отговор
    Русия ще загуби тази война.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Само питам

    4 32 Отговор
    Не е ли унижение за Велика православна Русия да купува дронове от иранските ислямисти?

    Коментиран от #28, #38

  • 27 Така е

    28 1 Отговор
    Си Дзипин знае че една пасивна позиция сега , утре фашистите ще са пред портите на Китай . Иран и Северна Корея и те го знаят. Заедно са по силни.
  • 28 Само отговарям за малоумни

    28 2 Отговор

    До коментар #26 от "Само питам":

    Ами не е, щом "великтата православна" фашизирана покрайнина пазари същата стока от турските ислямисти.

    Коментиран от #33

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 женски полови органи

    16 2 Отговор
    А цицките ви доставки на оръжия на Украйна са надлежно разписани в цицките резолюции но ООН , следва благословия до цицкото ви женско до бабите ви включително.
  • 31 Ало, ало...

    27 2 Отговор

    До коментар #20 от "Анонимен":

    Малко по-подробно:
    Чл 106 и ял 107 от Хартата на Обединените нации дават на Русия, като правоприемник на победителя във Втората световна война, правото да предприема всички мерки, включително военни, за да спре опитите за възраждане на нацизма в Германия, Унгария, Австрия, Румъния, България, Финландия, Хърватия, Словения, Чехия, Латвия, Естония, Литва и Украйна.
    Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш е бил изненадан да научи от Путин, че в Устава на ООН има член, който позволява специална руска операция в Украйна.
    Русия има право да наказва нацистите навсякъде (според Устава на ООН)
    Нюрнбергският трибунал пое наказателна отговорност за всички онези, които се бориха срещу ООН и извършиха геноцид. Най-големият геноцид беше извършен срещу съветския народ. Уставът на ООН, чл. 106 и чл. 107, дават на победителите от Втората световна война - Съветския съюз, САЩ, Великобритания и Китай - правото да предприемат всякакви действия срещу страните, които са воювали срещу тях, за да предотвратят действия, насочени към преразглед на резултатите от войната.
    По-специално, използването на военна сила срещу тези страни е разрешено. За целта е достатъчно уведомяването на останалите три страни победители, без необходимост от тяхното съгласие. Русия, като правоприемник на СССР, също може да използва сила срещу страни, които искат да възстановят системата Ялта-Потсдам в Европа.

    Коментиран от #32

  • 32 Истината

    3 36 Отговор

    До коментар #31 от "Ало, ало...":

    Защо лъжеш така безобразно русофилче? Откъде измисли тези опашати лъжи? Самата Русия отдавна се е превърнала в нацистка държава и трябва да бъде депутинизирана!

    Коментиран от #36

  • 33 Само питам

    2 22 Отговор

    До коментар #28 от "Само отговарям за малоумни":

    Украйна никога не е имала мало умните руски претенции да е велика бе руска подметко!
  • 34 ПутлераZти сър

    2 23 Отговор
    Французинът има жена и любовница, обича любовницата си. Англичанинът има жена и любовница, обича жена си. Италианецът има жена и любовница, обича майка си.Американецът има жена и любовница, обича парите. Руснакът има жена и любовница, обича водката. Рус офилът няма нищо но обича Русия и Путин.

    Коментиран от #41

  • 35 Рашка с чашка

    2 22 Отговор
    Русия разчита на Иран за доставка на модерни оръжия!!! Русия е подкрепена в ООН от цели четири държави, Беларус, Северна Корея, Никарагуа и Сурия.
  • 36 Ало, ало...

    24 2 Отговор

    До коментар #32 от "Истината":

    Хартата я има в интернет. Намираш я, превеждаш си я и след това ако случайно разбереш написаното, коментираш.

    Коментиран от #44

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Павел

    27 1 Отговор

    До коментар #26 от "Само питам":

    В Русия има повече от 200 народности и няколко вида различно вероизповедание. Ислямът е една голяма част от тях, но руснаците се отнасят с голямо уважение към всички тях. Русия , за разлика от фалшивия запад , е демократична страна, който не е бил няма никаква представа за живота там.

    Коментиран от #47

  • 39 Престанете

    25 1 Отговор
    При малко усърдие в търсене на фактите ще разберете ще тези дронове всъщност са руски.

    Коментиран от #42

  • 40 Токсик

    25 2 Отговор
    Днес в ООН Китай, Индия, Пакистан, Виетнам, Южна Африка, Иран и още 30 държави не подкрепиха резолюцията срещу референдумите в бивша Украйна. Близо 5 милиарда души не се съгласиха с приетата резолюция !
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 добавка

    14 1 Отговор

    До коментар #39 от "Престанете":

    дроновете са "Герань"-2 (какво име са им сложили- "здравец"), имат външна прилика с един от иранските шахиди и какво от това, Иран официално е отрекъл, че продава дронове на руснаците. Преди няколко месеца Путин им даде задачка на руските производители спешно да увеличат производството според необходимостите на армията. Имат си няколко типа с различни характеристики и предназначение. Не са намирани парчета от ирански дронове в Украйна, а от турски, американски и руски- да. Ясно защо се вдига гюрултия. И така нататък...
  • 43 Шляхтиц

    8 0 Отговор
    А да се снабдява Украйна с оръжия от Франция, Германия, САЩ, Белгия, Нидерландия е съгласно резолюцията на ООН ???????????
  • 44 Що го

    7 0 Отговор

    До коментар #36 от "Ало, ало...":

    караш да превежда като няма да може? Устава на ООН го има и на български, стига някой да иска да го прочете... Конституцуята ни също я има публикувана в много сайтове, но над 90% от населението не знаят какво пише в нея...
  • 45 Култура миянко

    2 1 Отговор
    Щом британското разузнаване казва ,че ирански дронове не са оправдали руските очаквания,Оон за какво се е загрижило?
  • 46 Стратега

    2 0 Отговор
    ? ядреното споразумение от 2015 г.? Какво общо има това с дроновете? Те не са с ядрени глави! А Хаймарсите не нарушават ли резолюциите на ООН?
  • 47 Констатираща

    1 0 Отговор

    До коментар #38 от "Павел":

    Така е, затова искат да я унищожат, но "Не се гаси туй, що не гасне". Само се излагат с плоските си лъжи. На всички е известно, дори и на тези, които са байраци, че в Русия няма расизъм, колониализъм и фашизъм, а тя се бори срещу тях, затова не е "удобна".
Новини по държави: