Last news in Fakti

19 Октомври, 2022 06:50 1 637 25

Естония: На Русия ще ѝ трябват поне две години да възстанови армията си

  • естония-
  • русия-
  • армия-
  • украйна-
  • война

На Русия вероятно ще са ѝ необходими от две до четири години, за да възстанови въоръжените си сили до нивото им отпреди войната в Украйна, заяви министърът на отбраната на Естония

Естония: На Русия ще ѝ трябват поне две години да възстанови армията си - 1
Снимка: Shutterstock

На Русия вероятно ще са ѝ необходими от две до четири години, за да възстанови въоръжените си сили до нивото им отпреди войната в Украйна, заяви министърът на отбраната на Естония, цитиран от Франс прес.

Хано Певкур, който е на посещение в САЩ, прогнозира дълъг конфликт и призовава Запада да подкрепя украинците, докато не постигнат победа за "свободния свят". Той заяви, че западните санкции са засегнали най-вече производството на самолети и поддръжката на хеликоптери, като са лишили Русия от ключова бойна техника. "Когато можем да намерим нови начини да въздействаме на Русия чрез санкции, разбира се, че трябва да го направим", каза Певкур след среща с американския си колега Лойд Остин.

В комюнике на Държавния департамент след срещата се казва, че Остин приветства "Естония за далновидната ѝ подкрепа за Украйна. Той също така "се съгласи с министър Певкур, че е необходимо да се запази силната подкрепа (за Киев) и в бъдеще", се казва още в текста.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    10 7 Отговор
    РЕШЕНИЕТО е МИР не и ВОЙНА

    Коментиран от #8

  • 2 Хахахаха

    39 8 Отговор
    А като анексира и Естония, ще и трябват 2г и 2 часа
  • 3 Айде бе

    40 8 Отговор
    Само като прочетох"свободният свят" и ми стана ясно що за инфо идва от естонците....
  • 4 Я па ги тия

    39 10 Отговор
    Русия се увеличи с почти 6 мил.човека и територия по-голяма от България...-а за Естония да не говорим.Та е смешно точно естонците да дават оценка...
  • 5 Теле

    33 9 Отговор
    А вие и армия нямате голтаци
  • 6 Историчар

    11 42 Отговор
    Русия въобще няма да успее да възстанови нищо, тъй като след поражението в Украйна, започва гражданска война и разпад

    Коментиран от #11, #14

  • 7 Запознати

    31 7 Отговор
    Започна разпадът на американската неоколониална система на диктат и ограничаване. Светът видя Голямата лъжа за тяхната "демокрация", основана на лъжи, насилие, цензура пропаганда, заплахи, санкции... Светът е отвратен от неофашистката политика на САЩ. Светът отхвърля диктата.
  • 8 Как го виждаш този мир

    5 22 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Кажи ни стъпките до там в твоята представа.
    Иначе съм напълно съгласен - пълна изолация на тиранина и санкции до припадане! Пълна подкрепа за Украйна!
  • 9 един

    3 21 Отговор
    Русия първо ще мине през гражданска война и разпад,и след това ще се види какво ще възстановява!

    Коментиран от #13, #22

  • 10 Талински сталински

    25 1 Отговор
    А на Естония 200години (2века) за да възстанови икономиката си на ниво поне от времето на СССР, която имаше.
  • 11 мммда

    21 2 Отговор

    До коментар #6 от "Историчар":

    Само където Русия още не е пратила армията, а основно наемници и войници от новоприсъединените територий воюват в буферната държава Украйна. За това и НАТО директно не искат да се пробват срещу руснаците, а само ЛА-ЛА-ЛА от страни и праща войници уж като наемници(инструктори основно) да воюват на страната на Украйна.
  • 12 свидетел

    15 1 Отговор
    от държавата с най-яка армия в нато изказали мнение......
  • 13 мммда

    21 1 Отговор

    До коментар #9 от "един":

    За Русия не знам, но страните от западна европа със сигурност, ще минат през гражданска, недоволството е масово и протестите стават все по-големи и по- чести.

    Коментиран от #16

  • 14 Някой

    20 3 Отговор

    До коментар #6 от "Историчар":

    Коя армия? Ония 2-3%, дето вземат участие във действията ли? Или запасите от муниции и ракети? За последните не се кахърете. Артилерийски снаряди има да засипе цяла Европа неколкократно - останали ос Съветския съюз, плюс произвежданите сега от заводите на Русия, работещи на 3 смени. Ракетите им бяха свършили още през март - така твърдяха някои западни разузнавания. А и тези заводи бачкат на 3 смени. Ресурсите за производството им са налични в Русия, евтини са, щото цената им не зависи от някакви измислени европейски борси.
    Тъй че, не плачете за Русия. Вижте какво става в оръжейните складове на ЕС. Че и на САЩ, както се чува нопоследък. Изметени са, но няма нова продукция, щото нито ресурси има (много скъпи, бре), нито подготвени специалисти за проектиране и производство има.
  • 15 Анонимен

    3 9 Отговор
    Е сега е вашия момент.С вашата 5к армия си вземете територии от нещастната Русия.Велика Естония предстои.Слава на Естония!Ние ще ви подкрепим,както вие нас по време на нашествието на Русия в България през 1877 г.
  • 16 един

    1 5 Отговор

    До коментар #13 от "мммда":

    Това Путин ли ти го каза!Надявай се,протести може и да има,смяна на правителства също,но не и гражданска война,просто защото причината е,че наблизо бушува същинска война,и всички си дават сметка за това!
  • 17 Ксаниба

    7 0 Отговор
    Т е. Да разбираме ли, че естонците имат 2 години да нападнат Русия и да превземат Москва!?!?
  • 18 Ксаниба

    2 0 Отговор
    Т е. Да разбираме ли, че естонците имат 2 години да нападнат Русия и да превземат Москва!?!?
  • 19 Напреднал

    8 0 Отговор
    Ако естинците се успокояват, че тяхният ред ще е най-рано чак след 2 години - лъжат се
  • 20 Бико

    7 0 Отговор
    Тая минютирна държава да не дава ъкъл.А да си гледа собствения.Къде е Русия,къде са те.Простаци.
  • 21 Зимата

    6 0 Отговор
    Ще ви питам ма кой колко ще му трябват!
  • 22 БСП на Бунището

    3 3 Отговор

    До коментар #9 от "един":

    Обаче руснаците ще трябва да плащат милиарди Репарации на Украйна за щетите ,които им причиниха,а да не говорим ,че може и да им бъде забранено въобще да имат Армия,след като бъдат съдени от международен Трибунал руските Военнопрестъпници!!!

    Коментиран от #23

  • 23 !!!

    1 1 Отговор

    До коментар #22 от "БСП на Бунището":

    Наивник!Украйна трябва за заплати външния си дълг от 1991г,заем 3$ млрд,компенсация за сбит руски граждански самолет през2001-78 жертви......
  • 24 12345

    0 1 Отговор
    Вие не ги мислете руснаците? Те ще се оправят. Да му мислят урките. Върнаха се 20 години назад.
  • 25 Русия е Агресор и Терорист № 1

    2 2 Отговор
    По време на 50 години Студената война, Западна Европа доказа и показа преимуществото си и свръхнадмощието си над Русия , че може да осъществи многократно по висок стандарт за населението си и икономическо и технологично превъзходство и без да е и зависима от руските суровини и руския петрол и газ, за да се разпространяват днес "руските опорки" и руската пропаганда, за някакъв очакван колапс на западните икономики и със "студуване и измръзване" на хората без руски газ.. А Европа отново продължава да се доказва и днес с всеки изминал ден, че въпреки създадените трудности от Русия, ще може да се справи и без зависимостта от руският природен газ и най-вече без терористичните заплахи и провеждания военен терор, като запазени от 105 години методи на Кремъл и с шантажът и изнудването на Путин към Европа, Но Русия като терористична държава, ще бъде вече изолирана и натикана в азиатския си ъгъл до Северна Корея и повече няма да има западни търговски партньори в Европа ..!!!
Новини по държави: